שרשור מתכוני השבוע

נופר30

New member
יו השבוע היה בערוץ 8 משהו

לקחו חתיכות תותים שמו בתחתית של גביעים מוגבהים שמו כפית סוכר מעל כל אחת והניחו לקבלת טעמים ואז הוספיו קצת רגנד מרנייה לכל אחד ומעל זה שמו סתם יין מוגז ( מה שפה אנחנו קוראים שמפניה אבל לא אמיתית ) והגישו נראה היה מעולה

uti

New member
cherrydance

בקבוק חמוד עם ליקר דובדבנים מצד אחד (צבע סגול) ומעין קרם שמנת אלכוהולי (לבן) בצד השני - מוזגים וזה מתערבב....טעים טעים!!!!

nikit1

New member
בנות תודה אבל לא לזה התכוונתי-

שרידנס ומשקה התותים-יין נתזים הם נהדרים כשלעצמם אבל ממש לא מתאימים כאפיריטיף- הם טובים אחרי הארוחה. אני מחפשת משהו קליל ולא מתוק במיוחד להגשה עם חטיפים לפני האוכל. משהו סטייל בלאדי מרי, ג´ין וטוניק, קפירנייה...רק קצת פחות כבד. יש רעיונות? (אני יודעת שאני מקשה
) תודה!

shelycat

New member
סקרודרייבר?

פולה הפתרון הכי קל בעולם הוא "סקרודרייבר" וודקה ותפוזים או שאפשר לגוון עם לימונדה במקום ולסגור עיניין. אבל הכי פשוט הוא לקנות איזה יין טוב ולסגור עיניין.

kisses

New member
סנגריה

1 יחידה לימון 1 יחידה תפוז 1/2 כוס סוכר 1/2 כוס מים 750 מיליליטר יין אדום יבש 2 כוסות מים, מוגזים 2 כפות ברנדי חותכים את הלימון ואת התפוז לפרוסות בגודל חצי ס"מ. שמים את 4 החתיכות האחרונות מהתפוז והלימון בסיר, את שאר הפרוסות שמים בצד. בשביל הסירופ, מוסיפים את הסוכר ואת חצי כוס המים לסיר. מביאים לרתיחה, בוחשים עד שהסוכר נמס. מורידים מהחום, מקררים למשך 30 דקות. סוחטים את הפירות מעל הסיר עד שיוצא המיץ, זורקים את הפירות . בכד מערבבים את חתיכות הפירות, הסירופ, היין המים המוגזים ואת הברנדי. מגישים עם קרח.

nikit1

New member
החלטתי ללכת על קוקטייל על בסיס

Cinzano - יש בבית גם מיצים סחוטים וגם וודקה מיובאת- נראה לי שזה יילך מצוין.(לא יודעת איך לא חשבתי על זה קודם, אני מתה על cinzano...)

shelycat

New member
................

לא זוכרת מה הכנתי השבוע למען האמת אבל אתמול הכננו: במחבת חמה טיגנו קצת בצל+תערובת חמש תבלינים סינית וגם "הקפצנו" רצועות חזה עוף עם אפונה ירוקה הוספנו עוד קצת מתבלין "חמש התבלינים הסיני" וקצת רוטב טריאקי ויצא מצוין. לקינוח אכלנו ערמונים חמים ישר מהתנור. בנוסך אני מאתגרת אתכן למצואעוד דרכים לאכול ולהכין ערמונים.

fila

New member
ערמונים:

השיטות של אבא שלי:
בתנור
ישירות על הגז על גבי רשת קלייה
הרתחה במים והכל מאוד טעים!

fila

New member
........

זה לא יוצא "קריספי" כמו בתנור או על האש, אלא רך ולדעתי הטעם מודגש מאוד

נופר30

New member
מדהים אני אוהבת מאוד ערמונים

שבושלו במים אבל אני בימי עצלנות עושה גם במיקרו

אוסנת123

New member
ערמונים סיר חרס

יש את הסירי חרס שעושים בהם תפוחי אדמה בבישול איטי (אלה שאסור לשטוף) ותפוחי האדמה יוצאים כמו במדורה. אנחנו מכינים בהם ערמונים וזה יוצא מעולה!!

מאז

New member
אני אכלתי פעם מוס ערמונים

וזה היה מדהים (במסעדת אצל יהודית בגן העיר בת"א). גם שמעתי על מרק ערמונים מצויין. למישהו/י יש מתכונים לזה?

uti

New member
פוריות במטבח השבוע....

ביום ראשון הכנתי כובה עם מרק אדום ובשביל השעשוע הוספתי גזר וקישוא למרק. (יותר נכון, אמא מכינה את הכובה ומביאה לי סטוק קפוא אני רק מבשלת אותם ומכינה את המרק)
ביום שני רביולי עם ריקוטה....ברוטב עגבניות (מתכון לרוטב של עצלנים דרך "קנור")
יום שלישי - מהשאריות של הרביולי עשיתי טוטליני עם ריקוטה...אותו רוטב.
יום רביעי - אתמול..." כנפיים של דיקסי" כנפיים בתנור עם צ´ילי וחרדל יוצא מהמהם הבחור מכור!!!
על מנת למנוע מצב של קריסה היום - הכנתי אתמול להיום - פשטידת פטריות .... זהו.... קיבלנו מתנה לחתונה סיר לבישול איטי ובשבת שעברה פעם ראשונה השתמשנו בו ועשיתי חמין(פעם ראשונה שלי)...יצא טעים אבל...לא בא לי על הריח שזה עושה בבית... יש רעיונות למתכונים לבישול איטי....?????

uti

New member
הכי פשוט שבעולם....

כל חרדל שבא לך... רוטב מוכן של צ´ילי חריף-מתוק (עדיף הבקבוקים הגדולים האלה שמיבאים עכשיו מתאילנד...יש בכל סופר ומשום מה אני לא זוכרת עכשיו את השם...) בכל מקרה על כל חצי כף חרדל שמים 5 כפות רוטב צ´ילי מערבבים טוב טוב ביחד עד לקבלת תערובת אחידה וסמיכה. משרים את הכנפיים ברוטב למספר דקות, מניחים בתבנית (אני אוהבת את הרוטב אז אני דואגת אחרי שהם בתבנית לשים עוד שכבה של רוטב למעלה... אח"כ מפזרת מעט תבלין של גרגירי חרדל...וזהו על חום בינוני לתנור כ- חצי שעה... אח"כ עושה דאווין קל ומגישה את זה על עלה של חסה גדול, שהבחור ידמיין קצת דיקסי....

למעלה