שרשור יום ג - 11/2/2003

למה לא חוקי ? ../images/Emo107.gif

זה הפתרון של החידה ! (אלא אם כן טלמון התכוון למשהו מתוחכם יותר, תכף נראה...)

איייייל

New member
חשבתי ש

השורש ה n י של מספר מוגדר רק ל n טבעי... דרך אגב, מה לגבי החידה השניה?

איייייל

New member
אני לא יכול לדבר בשם כולם

אבל לי ממש אין מושג איך לגשת לזה... אולי עוד רמז יכול לעזור.

סתם (לא פתרון, לא רמז).

לפני שנים רבות הייתי בקורס מתכנתים. היה שם לץ אחד שאמר לי שיש דרך לעבור מכל מספר נתון למספר אחר באמצעות "כל הפעולות המתמטיות". אמרתי לו בסדר, תן דוגמה. אז לקחתי עצרת, אח"כ הערך השלם של שורש, וכו' לסירוגין עד שהתקבל המספר הרצוי. אז הוא אמר לי אסור להשתמש בערך השלם ובעצרת. אז במה מותר? בכל הפונקציות האלמנטריות. ובאותו לילה לא ישנתי. ניגשתי אל הלץ הזה בבוקר והראיתי לו את הפתרון, והוא אמר לי עזוב אותי אני לא מבין בטריגונומטריה ואין לי גם כל כוונה להבין אותה. והשאר צחקו ממני, בשביל מה התאמצתי ולא ישנתי כל הלילה.

קישור

לחידת העברת הספרה האחרונה + פתרון 2. http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?id=457&msgid=12149993

../images/Emo45.gif בדיוק לזה התכוונתי! נדמה לי

שהשרשור הזה ראוי לתשומת לב, גם בגלל הבידור שהוא העניק לנו. לא?

הערות על מספר 2.

1. את ההגבלה a גדול מ-0 אפשר להחליף ל"גדול או שווה 0". 2. הפונקציה שאני משתמש בה בפתרון שלי היא "די אלמנטרית", "יותר אלמנטרית" מ-tanh, ומזכירים אותה בביה"ס. אבל אם מישהו יטען שהיא לא נחשבת לאלמנטרית, אני לא בטוח שאתווכח אתו. 3. לכל a נתון ולכל מספר טבעי נתון שאנחנו רוצים להגיע אליו, קיים פתרון באמצעות פונקציות אלמנטריות. אבל לא אמרתי שעבור a שונים, ו\או מספרי-מטרה שונים, חייבים להשתמש באותה הפונקציה. אולי עבור נתונים שונים ניתן לבחור צירופים שונים של פונקציות אלמנטריות.

למעלה