שרשור יום ג - 11/2/2003

תומר שי

New member
למדתם דטרמיננטים?

אם כן, עליך תחילה לחשב את דלתא. עפ"י דלתא אתה יכול למצוא את x, y, z כאשר:
x = דלתא x / דלתא y = דלתא y / דלתא z = דלתא z / דלתא​
לאחר שחישבת את דלתא, אין צורך לחלק בשום דבר. יש לך איזשהו שבר, והשאלה היא מתי השבר הזה שונה מאפס (כאשר דלתא שונה מאפס ==> למערכת פתרון יחיד). מתי אין פתרון? מתי אינסוף פתרונות? זאת תוכל לבדוק על ידי הצבה של ה-a שגילית מקודם. אם a שונה מ-1 יש פתרון יחיד למערכת, כאשר תציב a=1 במערכת המשוואות, תפתור אותה ותגלה האם אין פתרון למערכת או אינסוף פתרונות.

1ca1

New member
כעקרון

כאשר אתה נגיד מחלק בa עליך לשים תנאי נגיד את עושה as2-s1 אז כעקרון אם תכפיל בa כאשר הוא שווה 0 אז אסור לעשות את זה... לכן אתה מגביל נגיד a שונה מאפס, ואז בודק את המטריצה מה קורה כאשר a=0 (אתה מציב את זה לפני החלק של הas2-s1) ואז בודק מה המצב עבור המערכת שהתקבלה... ונגיד יוצא לך שיש אינסוף פתרונות (המישורים מתלכדים) אז תוסיף את זה לתשובה...

נקודות אפס של פונקציה ריבועית

הם נקודות החיתוך שלה עם הצירים, או שזה משהו אחר? תודה מראש נעמה

הערה:

(הודעתך סטתה לענף שכן באילן השרשורים): אתה משתמש גם בספרה 0, בניגוד לדרישת החידה, להשתמש רק פעמיים בספרה 9.

חידה ../images/Emo35.gif

האם קיימת פונקציה רציפה (f(x ממינוס אינסוף עד אינסוף, שעבור כל x מתקיים:
f(f(x)) = e^x​

איייייל

New member
חמוד!

אני לא אכתוב כאן את הפתרון כיוון שרימיתי וחיפשתי ב google... כך אני פותר 99% מהחידות שאני נתקל בהן
אני רק אציין שבדיעבד הפתרון די טריויאלי

האם אתה יכול לשלוח לי את הקישור,

כדי שאוכל להשוות עם הפתרון שלי (שהוא ממש טריוויאלי)? האם יש שם גם דוגמה לפונקציה שהיא לא רק רציפה, אלא גם גזירה אינסוף פעמים? האם יש שם גם הכללה לפונקציות שונות במקום e^x, למשל (sin(x ? כי אני די חלש בחיפוש בגוגל. חיפשתי פעם חומר על חליל-צד בשביל הבן שלי, בעברית, וכל מה שהצלחתי למצוא במשך שעות היה מסעדת אבו-חליל.

איייייל

New member
בבקשה

להלן הקטע הרלונטי:
1. Pick any a < 0 2. Pick any increasing function f with f( (-oo, a] ) = (a,0] 3. Define f on (a,0] by f(x) = exp( f^(-1)(x) ). 4. Define f on the rest of the line recursively using f(x) = exp(f(log(x))) Then f will be a continuous function with f o f = exp.​
לא בדקתי מה הם אומרים לגבי גזירות... בכל אופן, הטריק שהם עשו עובד גם לפונקציות אחרות (אבל לא ל sinx) האם זה גם הפתרון שלך?

תודה. זה בדיוק הפתרון שלי, אבל

קצת יותר מפורט, הוא מראה שלא יכולים להיות פתרונות נוספים, שאינם מוגדרים בדרך זו, וגם מציין מדוע קיימת הפונקציה ההופכית בקטע הראשון - החידונת הזאת הוצעה לי ע"י ידיד המרצה לסטודנטים.

pallidfool

New member
הערה:

אני מציע שכשנותנים חידות כאלה (כלומר שאלות מעבר לרמה של בית ספר תיכון) בכל הודעה שפותרת את השאלה והורסת למי שרוצה לחשוב לבד ירשמו בנושא: ספויילר. מה דעתכם? בכל מקרה, עדין לא חשבתי על החידה. דניאל.

מסכים. אפשר לסמן בכותרת בכל דרך

שהיא, שההודעה מציעה פתרון. בפורום חידות, כמו שראיתָ, מסמנים נוּרה. אפשר פשוט לכתוב "פתרון". אגב, כל ההודעות עד עכשיו אינן מכילות פתרון, וגם לא רמזים לפתרון.

שתי חידות של ספָרוֹת ../images/Emo35.gif

כדוגמת החידה הנפוצה על f(1,5,6,7)=21 הרשו לי להציע שתי חידות נוספות מאותו הסוג, אבל לא בדיוק... הפעם מותר להשתמש לא רק ב-4 פעולות החשבון, אלא בכל הפונקציות האלמנטריות, למשל:
[ arcsin(1/8) ]^(-7)​
הוא שימוש חוקי של המספרים 1, 8, 7. כנ"ל: שורש שביעי (7 קטן למעלה משמאל לסימן השורש) של 8 פחות 1. הערך השלם, עצרת, הערך המוחלט - אסורים לשימוש. הם לא מהווים פונקציות אלמנטריות. מותר להשתמש ב-ln או lg כלוגריתם טבעי או עשרוני, אבל לא בקבועים e ו-π. אם כותבים לוגריתם 8 בבסיס 7, זה שימוש חוקי בשתי ספרות אילו. ובכן החידות: 1. צריך לקבל 10 משתי ספָרוֹת 9. 2. צריך לקבל מסִפרה אחת a>0 מספר טבעי נתון גדול מ-a.

למעלה