השתשמו בספרה 4 ארבע פעמים לקבלת ביטוי שערכו 71. מותר להשתמש בכל סימן מתמטי הקשור למספרים: שורש, נקודה עשרונית, עצרת, שבר וכו. רק לביטוי אסור להכיל שום ספרה אחרת פרט לארבע. (שימוש בקבועים כגון
pi
,
e
, ו
i
כמובן אסור) כמובן אין פתרון יחיד, אבל יש אחד (שאני מכירה) שהוא יחסית פשוט
בעיקרון, כשנתון מספר אחד גדול מ-2, אפשר "לקחת עצרת שלו" כמה פעמים שרוצים, וכן שורש ריבועי כמה פעמים שרוצים ולבסוף לעבור לערך השלם, ואפשר לתמרן בשתי פעולות אילו ולהגיע לכל מספר רצוי, תוך שימוש במספר המקורי פעם אחת בלבד. למשל כאן אפשר היה להגיע מ-4 אחד למספר 71+444, לדוגמה, ואח"כ להפחית ממנו 444.
אם כי שם סימנו אחרת את מחזוריות ה-9, מה שבכלל לא משנה, אבל אני התכוונתי לפתרון "חלק" יותר, באמצעות הפונקציות האלמנטריות בלבד כמו שורש, סינוס, ארכ-טנגנס, lg וכו'.
כן, אני הבנתי מיד שהכוונה היתה למשהו אחר, אבל היה לי חשוב לציין שקיים גם הפתרון הזה... ובלי קשר לחידה (ואולי עם), האם ידוע לך על סימן, שבדומה ל"ערך שלם" נותן את הערך השלם הגדול מהמספר ? הקשר העקיף לחידה הוא, שאם קיים סימן כזה, נניח נסמן אותו ב #x# , אז פתרון נוסף לחידה הוא #9.9# .
החלק השלם נקרא floor function - מסמנים את זה ככה: [] אבל בלי 2 הצ'ופצ'יקים העליונים והשלם הגדול נקרא ceiling function - מסמנים את זה ככה: [] אבל בלי 2 הצ'ופצ'יקים התחתונים