שני אלבומים שקניתי

מה עושה אותם פרוג ?

אני עסוק מאוד בשביל דיון מעמיק כרגע ( אולי בזמן אחר )-אבל אגיד לך זאת:הם בהחלט לא עושים פיוז'ן טהור במלוא מובן המילה,יש להם אמנם נטייה חזקה לג'אז-פיוז'ן אך גם לרוק ולפוגרסיב.לא יודע עם יצא לך לשמוע את כל שלושת האלבומים,אך לדעתי הם נופלים בתחום האפור של בין פיוז'ן לפוגרסיב. תסתכל גם באתרי מוסיקה (כמו פרוג ארכייב והאול מיוזיק ),גם שם הם מקוטלגים כפוגרסיב. המוסיקה שלהם בהרבה מאוד רבדים מזכירה פוגרסיב ולא רק פיוז'ן

איך הם מקוטלגים זה לא מעניין אותי

בינתיים כל מה ששמעתי פה זה טיעונים ריקים מתוכן עם הגדרות מרחפות באוויר וכל מיני סופרלטיבים וסיווגים פשטניים כגון "מוסיקה לראש" ו "תחכום", ורוק שמתקדם ביחס לרוק אחר. מדברים פה על כוונות, תרבויות, שיקולים מסחריים ואיברי גוף, אבל אף אחד לא אמר מילה אחת על מוסיקה.

RamiSun

New member
איך אפשר להוכיח בכלל?

הרי אין הסכמה מה זה פרוג.... אני חושב שהקיטלוגים כן מעניינים וכן צרכים להלקח בחשבון. כי אחרת מדובר בג'ונגל אין סופי. אנחנו הרבה פעמים מחפשים מחט בערמת שחת , וכל הסיווגים הללו עוזרים לנו לקצר את החיפוש. לא צריך לקחת כתורה מסיני ואפשר לא להסכים עם דעה של אתר מסויים אבל זה בהחלט דבר חשוב שיש צורך להתחשב בו. אם פרוג ארכייב אול מיוזיק ואפילו מתקדם מסווגים משהו כפרוג. זה צריך לעניין אותנו.

בעירבון מוגבל

אם אני שומע משהו והוא לא נשמע לי כפרוג, אז שבעים אתרים יכולים לכתוב שזה פרוג, ואני אסכים איתם כמו שאני מסכים עם זה שארט ברז זאת להקה. יש הרבה דברים שמסווגים ומסופחים לפרוג שלא בצדק, באמצעות אסוציאציה ופרוטקציות. שחיתות! אין הסכמה כי כולם מדברים באוויר. ואתה יודע מה? זה לא חשוב בכלל.

לשיר

לפי מה שאתה אומר,מי שלא מוסיקאי לא רשאי בכלל להביע דעה,אם אני לא מסביר לך מוסיקלית אז הטיעון לא שווה-אתה סתם מתפלסף. יש מוסיקה בעולם והיא מקוטלגת לפי סגנונות כדי שיהיה לנו קל, ככה זה. אתה צודק שזה לא ממש חשוב. אף אחד לא מדבר באויר,בוא אני יושיב אותך לשיחה עם חבר שלי שהוא מוסיקאי והוא יסביר לך שבמוסיקת ילדים יש פרוג (יסביר לך מוסיקלית )נראה אותך סותר אותו,אין לויכוחים מהסוג שלך סוף ובטח שלא תכלית. מה אתה מנסה להוכיח שמי שלא מסביר לך מוסיקלית מדבר באויר אלה שטיות. אם אני שומע רק פרוג וקוליסאום עשו רושם עליי אז הם פרוג בשבילי(גם אם הם פיוז'ן בעיניך). יש לי הצעה בשבילך:כל פעם שאתה מביע דעה לגבי להקה מסוימת או דיסק מסוים תלווה את הדעה בניתוח מוסיקלי עמוק כך גם כולנו נחכים.

זה לא מה שאמרתי בכלל

כולם רשאים להביע דעה. איפה ראית שאמרתי שרק מוסיקאים רשאים? ומה זה קשור, בכלל? אם אתה לא מוסיקאי, אתה לא יכול להסביר משהו באופן מוסיקלי? אתה לא יכול להבין משהו באופן מוסיקלי? ואיך בדיוק אתה רוצה להגדיר פרוג, אם לא מוסיקלית? על פי ביגוד? ארכיטורה? כשמדברים על מוסיקה, ומנסים להגדיר מוסיקה, צריך להתייחס למוסיקה עצמה, ולא להשלכות של מעשיהם של המוסיקאים והשיקולים המסחריים שלהם. זה פשוט לא קשור. תראה לי באמת איך אתה סותר את זה. "אם אני שומע רק פרוג וקוליסאום עשו רושם עליי אז הם פרוג בשבילי(גם אם הם פיוז'ן בעיניך)." איך הם עשו עליך את הרושם הזה? מה יש בהם שגרם לך לחשוב שהם פרוג? אם לא תסביר ותוכיח, איך בדיוק אני אמור להסתמך על הדברים שלך? על עיוור? (ואיפה בדיוק כתבתי שהם פיוז'ן? אני לא אמרתי על הלהקה הזאת מילה בינתיים) "בוא אני יושיב אותך לשיחה עם חבר שלי שהוא מוסיקאי והוא יסביר לך שבמוסיקת ילדים יש פרוג" בחייאט, בנאדם, אתה איש מבוגר. אני אושיב, עם א'. אותיות אית"ן. אתה לא בן 14, והשגיאה הזאת מעלה לי את החלסטרה. ואני לא צריך שתושיב איתי עם חברים שלך. אם הוא רוצה כל כך שיבוא לכתוב פה, ויוכיח לי כאן שכל המוסיקה בעולם זה פרוג. "יש לי הצעה בשבילך:כל פעם שאתה מביע דעה לגבי להקה מסוימת או דיסק מסוים תלווה את הדעה בניתוח מוסיקלי עמוק כך גם כולנו נחכים" תודה על ההצעה, אבל זה מה שאני תמיד עושה בכל מקרה. תנסה לקרוא פעם הודעות עד הסוף, אולי תתחיל לשים לב לדברים כאלה.

לשיר

1-שהבעתי את דעתי לא הבעתי אותה על סמך מעשיהם ושיקוליהם של המוסיקאים(אני לא מכיר אותם אישית),אלא רק על פי שלושת האלבומים שלהם ששמעתי. 2-מה גרם לי לחשוב שהם גם פרוג ולא רק פיוז'ן?השמיעה למוסיקה שלהם הזכירה לי המון מאפיינים של כמה להקות פרוגרסיב משנות השבעים,כמו כן,המורכבות של המוסיקה שלהם(השינויים,המעברים וכו"). 3-זה שכתבתי יושיב ולא אושיב נבעה ממהירות ההקלדה אז תירגע ואל תקבל את החלסטרה,אתה לא בן 14 היית אמור להבין זאת. 5-אני לא אושיב אותך עם חבר שלי,זאת רק היתה דוגמא והוא לא יבוא לכתוב פה כי הוא מתעסק במוסיקה קלאסית וג'אז ופרוג לא ממש מעניין אותו.אם לא הבנת שזו רק דוגמא להמחשת דבריי אז חבל. 6-אל תתעצבן זה רק פורום על מוסיקה ואם מישהו טועה בחשיבה או בכתיבה לא צריך לעשות סיפור,לקבל חלסטרות,או לנסות להוכיח כמה אתה אינטלגנט.

די, נשבר לי הזין כבר

"1-שהבעתי את דעתי לא הבעתי אותה על סמך מעשיהם ושיקוליהם של המוסיקאים(אני לא מכיר אותם אישית)" לא דיברתי עליך, אלא על מישהו אחר ש"הגדיר" פרוג בצורה כללית וחסרת משמעות. "השמיעה למוסיקה שלהם הזכירה לי המון מאפיינים של כמה להקות פרוגרסיב משנות השבעים,כמו כן,המורכבות של המוסיקה שלהם(השינויים,המעברים וכו")" סבבה. למה לא אמרת את זה מלכתחילה? אני אמור לנחש מה אתה חושב? אם לא תכתוב, איך נדע? "זה שכתבתי יושיב ולא אושיב נבעה ממהירות ההקלדה" תעשה טובה. אני מקליד לפחות באותה מהירות שאתה מקליד, זה לא תירוץ. וזאת גם לא הפעם הראשונה שאתה עושה זאת. יש לך שגיאות כשאתה מקליד במהירות רבה? תעבור על ההודעה לפני שאתה לוחץ על שלח/י. אם אני מכבד אותך מספיק בשביל לעשות את זה בכל פעם שאני שולח הודעה, גם אתה יכול. "אם לא הבנת שזו רק דוגמא להמחשת דבריי אז חבל" אם לא הבנת שדעותיו ויכולותיו של חברך לא מעניינות אותי בכלל, אז חבל. חוכמה גדולה להגיד "יש לי חבר שיודע הרבה". זה לא הופך אותך לאחד שיודע הרבה גם. כל פעם שמישהו ירגיש קצת מאוים על ידי זה שמישהו מפגין ידע אז הוא יטען שהשני מנסה להוכיח שהוא אינטליגנט? כל פעם שמישהו ינסה להעמיק לתוך נושא או יחשוב בצורה קצת שונה מאחרים, השני יגיד שהוא מתפלסף? זאת פשוט פחדנות צרופה. אני מתעצבן כי אתה מפרש את דברי בצורה שגויה ואז תוקף אותי על זה. אני מתעצבן כי אתה מצפה שאני אקח אותך ברצינות אבל אתה אפילו לא טורח לכתוב בצורה ברורה כדי שאני אבין אותך. זה להשקיע עוד דקה לפני שאתה שולח הודעה. לא עניין גדול.

לשיר היקר

1-לפחות תדייק במה שאתה כותב מתי אי פעם היה לי איזשהוא ויכוח איתך שנתקלת בו בשגיאות כתיב שלי-אתה כנראה מבלבל אותי עם מישהו אחר. 2-לא אמרתי שאם חבר שלי יודע המון אז גם אני יודע-אל תכניס דברים לפי. 3-אני לא תוקף אותך בכלל זה בינתיים רק פורום על מוסיקה אין כאן שום כוונה לתקוף אלא להחליף דעות ואם זה מה שאתה חושב אז אני מצטער זו כנראה טעות שלי(זה דבילי וילדותי בעיניי לתקוף או להעליב מישהו בויכוח על מוסיקה). 4-לגבי ההודעה:אתה כתבת תגובה אליי ועניתי. 5-שיר אין צורך בכלל להתעצבן,כמו שאמרתי,מדברים על מוסיקה.החלפת דעות וויכוח(לא לשם התנצחות)הוא מבורך בעיניי,תמיד כיף ללמוד מעוד אנשים. 6-אני שומע פרוג כבר 20 שנה והפורומים האלה מבורכים בעיניי,אין כוונה לריב או להתנצח אם אף אחד. 7-תיהיה בטוח שהדבר האחרון שאני ירגיש זה מאוים עקב ויכוח על מוסיקה,זה פשוט מגוחך. 8-גם לפתוח הודעה ב"די נשבר לי הזין כבר" זה מיותר.

B a z a

New member
טעויות כתיב

תשמע שיר, טעויות כתיב יכול לקרות בגלל שהכותב דיסלקט או עולה חדש (אני לא אומר שזה המצב כאן), או פשוט מחוסר תשומת לב. אתה לא יותר טוב משום בן-אדם שיש לו שגיאות כתיב, ולהתעצבן על זה זה ממש טיפשי.

יכול להיות

אבל אם זה המקרה, יודעים. וחגי הוא לא דילסקט או עולה חדש. ואם מישהו דיסלקט והוא רוצה להשתתף בדיון בפורום, אז הוא במיוחד צריך לעבור על ההודעה שלו לפני שהוא שולח אותה. הבעיה היא שתרבות הפורומים מבוסס על עיקרו ה"צעק ושלח", שאנשים פשוט כותבים במהירות ובקושי חושבים על מה שהם כותבים לפני שהם שולחים, ולא טורחים לנסות לסדר את הטקסט שלהם בשביל שאנשים שקוראים, שבסה"כ, אתה כותב בשביל שאנשים אחרים יקראו, יבינו מה כתוב בקלות.

jbloo

New member
חה, פרדוקס

"ולא טורחים לנסות לסדר את הטקסט שלהם בשביל שאנשים שקוראים, שבסה"כ, אתה כותב בשביל שאנשים אחרים יקראו, יבינו מה כתוב בקלות." לא יכולת לכתוב את זה בצורה יותר עילגת ופתלתלה

jbloo

New member
מתקדם=עילג?

נראה לך שברייטמן יקבל את ההגדרה הזו?

למעלה