שני אלבומים שקניתי

RedCherry

New member
שני אלבומים שקניתי

Colosseum-Live אני ממש ממש אוהב את האלבום ושומע אותו מהרגע שפתחתי אותו. אבל השיוך שלו לפרוג נראה לי קצ לא קשור, הסבר? Atomic Rooster-Made in England ממש ממש לא אהבתי. יכול להיות שלא הבנתי אבל לי זה נשמע כמו ניסיון ממש פטתי לשלב בין פ'אנק לרוק כבד. כאן ממש לא הבנתי מה הקשר לפרוג (חוץ מהאומנים עצמם). אבל יכול להיות שפספסתי כי אחרי השלושה השירים הראשונים די נשברתי אז לא ממש הקשבתי. הסברים? הערות? עזרה?

ההסבר פשוט

מי ששייך את האלבום לפרוג לא חושב שפרוג זה "רוק'נ'רול + מוסיקה קלאסית"

Slim Jim

New member
על רגל אחת...

לקוח מהפורום השכן. מוסיקה שמטרתה להגיע לשכל ולא לרגליים. כלומר, שהיא מנותבת לתבונה ללא היסוס לצדים מסחריים. אני יכול להרחיב על הגישה הזו אם תרצה, אך אני עסוק מדי עכשיו. ארחיב פה לאחר כמה ימים. שמתם לב, שאני ממש לא מסכים לטענה של ברייטמן שפרוג=רוק+מוסיקה קלאסית.

RamiSun

New member
הנוסחא שלי

פרוג רוק = מוזיקת רוק במאפינים וגישה של מוזיקה קלאסית במקום "+"

JohnPaul

New member
כן, באמת

המשפט הזה שנמצא בהרבה מהכתבות במדריך של ברייטמן נראה לי פשטני מדי. רוק עם מוסיקה קלאסית יכול להיות גם Classical Rock, כמו המודי בלוז או פרוקול הארום, אבל מישהו קורא להם פרוג? בשבילי פרוג זה פשוט שילוב של תרבויות: תרבות גבוהה (ג'אז ומוסיקה קלאסית) ותרבות נמוכה (רוקנרול), שילוב של תקופות (המאה העשרים והמאות ה13-19 וגם מודרניזם), שילוב של כלים (חשמליים ואקוסטיים) וכו'. הדוגמה הטובה ביותר לפרוג, לדעתי, היא קינג קרימזון, שאף שהמוסיקה הקלאסית לא בלטה במיוחד או באופן דומיננטי (לא כולל המוסיקה הקלאסית מודרניסטית), הרוק היה בהחלט מתקדם מאוד בהשוואה לרוק הסטנדרטי, ויותר מזה: הרוק התקדם מאלבום לאלבום, ובניגוד ללהקות "פרוג" אחרות, הוא התחיל מאוד מתקדם לזמנו. והכי יפה, לדעתי, זה שכשהבינו מה זה פרוג, קרימזון התפרקו, וכשהיה מונח בשם Progressive Rock שהתייחס לאותן להקות כמו יס, ג'נסיס, קינג קרימזון, אל"פ, ג'נטל ג'יאנט וכו', קרימזון חדלו לעשות פרוג סימפוני כמו שעשו, ונבנו מחדש בהרכב אחר עם צליל שונה לגמרי, בהתאם לתקופת הניו ווייב, עם שורה של אלבומים, בהם (לפחות לדעתי) הראשון, Discipline הוא השיא.

B a z a

New member
למודי בלוז ופרוקול הארום הרבה אנשים

כן קוראים פרוג

כן, אבל

הם לא יודעים מהחיים שלהם.

epitaph

New member
יפה...

הגדול מסכים איתך והייתי מוסיך שקרימזון גם חידשו משהו בשנות התשעים, לפחות בשביל עצמם, עם האלבום הנהדר Thrak.

ג'אז תרבות גבוהה?

מוזיקה של כושים מהשדות כותנה של לואיזיאנה. ממש לא גבוה

למעלה