שני אלבומים שקניתי

אתה התחלת עם כל השטויות האלה!!

בשנות השלושים והארבעים כל הכושים עבדו בשדות! היום לא!

לא נכון

כל הכושים ישבו במועדוני ג'אז וניגנו. המשפט הזה נשמע לך קצת מטופש? זה בגלל שהוא באמת מטופש.

אבל זה כן נכון!

שחררו את הכושים מעבדות איפשהו בשנות בסוף המאה ה-19 אבל אפילו בשנות השבעים היתה אפליה גלויה נגד כושים במדינות דרומיות. תהיה בטוח שלא היו הרבה רופאים/רואי חשבון/עורכי דין כושים בלואיזיאנה בשנות השלושים. מי שלא עבד בשדות עבד בבתי חרושת ומי שלא עבד בבתי חרושת עבד בתור מנקה שירותים...

עובד בית חרושת ומנקה שירותים

זה לא עבודה בשדות. ומי אמר שזה עושה את התרבות שלהם פחות גבוהה? חוץ מזה, שגם לבנים ניגנו ג'אז בתחילת המאה ה20. אתה זוכר בכלל על מה היה הויכוח?

חלאס עם הקטנוניות

זה ברור שלא כלהכושים עבדו בשדות כותנה זה פשוט משהו שאומרים. אם גבוה זה אופרה שכולם באים בלבוש מהודר ועם המשקפיים הקטנים האלה שמחזיקים ביד אז מועדון ג'אז מיוזע בניו אורלינס של שנות העשרים שאנשים באים לשם אחרי יום עבודה קשה בשדות(לא כולם, כמובן) זה לא גבוה. ברור אבל שגבוה זה משהו יחסי ולא קבוע. בכל מקרה הג'אז ברובו בא משחורים ואני לא רואה איך זה בכלל נתון לוויכוח.

ריך לשנות את השם של הפורום

לפורום רוק מתקדם/וויכוחים טיפשיים ככה נוכל להיתווכח בלב שקט

JohnPaul

New member
בחיי תלמד קצת היסטוריה

העבדות הפסיקה במאה ה19, אבל האפלייה לא נגמרה. זה לא אומר כלום, כי גם יש אפלייה היום במקומות מסויימים. אין מצב שהכושים עבדו בשדות הכותנה, כי הסווינג הגיע בשנות ה20-30 גם לגרמניה הנאצית. הייתה אפליה, כן, והג'אז הואזן ונוגן בעיקר ע"י כושים, אבל עם צמיחתו והתפתחותו של הג'אז לביבופ, קול ובסוף שנות השישים גם לפיוז'ן הדבר הזה כבר נעלם. מה משותף לבאים: דייב ברובק, ג'ורג' גרשווין, גלן מילר, בני גודמן, ג'ו זאווינול, ביל אוונס, ועוד המון אחרים? כולם מוסיקאי ג'אז לבנים (בלי קשר לזה שרובם יהודים), שפעלו מתחילת המאה (גלן מילר, בני גודמן, ג'ורג' גרשווין), בשנות החמישים (דייב ברובק, ביל אוונס), וגם בשנות השישים-שבעים (ג'ו זאווינול). הנקודה שלי היא שג'אז לא היה רק לכושים.

תלמד אתה קצת היסטוריה!

"העבדות הפסיקה במאה ה19, אבל האפלייה לא נגמרה. זה לא אומר כלום, כי גם יש אפלייה היום במקומות מסויימים" יופי. תגיד מה שאני אמרתי בהודעה הקודמת. "כי הסווינג הגיע בשנות ה20-30 גם לגרמניה הנאצית" כשהיטלר עלה לשלטון הוא אסר לשמוע ג'אז/סווינג/בלוז כמו שהוא אסר על יהודים לעבוד במשרות ציבוריות וכו' כמו שאמרת-"והג'אז הואזן ונוגן בעיקר ע"י כושים" וכושים=נמוך(מבחינה מעמדית כמובן ולא מבחינה גזענית).

מורנא007

New member
היום מי שמנקה שירותים הוא

במרבית המיקרים אדם לבן ומקסיקנים. אז האם עכשיו הסלסה הופכת למוזיקה נחותה? ואם מחר ארגנטינאים ינקו שירותים בלואיזיאנה, האם הטנגו תחשב מוזיקה נחותה?

אם אתה מאמין

שמוזיקה נחותה באה ממעמד נחות אז כן אבל בכל זאת זה לא אותו דבר. בשנות השלושים השחורים היו מעמד נחות ע"פ החוק.

מורנא007

New member
אני לא חושב שיש מוזיקה נחותה

יש סיגנונות (כמו רוק מתקדם) שאני מתחבר להם יותר מאשר לאחרים. לכולם יש מקום בעולם, אפילו (לצערי) לפאנק.

JohnPaul

New member
אבל העניין הוא

שהג'אז בשנות ה30 וה40 וגם ה20 היה סגנון גבוה ומחוייט, ולא מוסיקה עממית כמו סלסה וכו', כי הג'אז פותח והתפתח באמריקה כמעט רק ממרכיבים אמריקאים, ולכן לקרוא לו תרבות נחותה או נמוכה זה לא נכון.

orbiti

New member
בדיוק ההיפך

הג'אז התחיל כסגנון מאד עממי ו'שחור', שנוגן בעיקר במועדונים קטנים. בשלב מסוים הלבנים אימצו אותו לעצמם, ושילבו אותו בפופ שלהם, מה שבאמת יצר הרכבי וזמרי ג'אז ששידרו משהו 'גבוה' ו'מחויט', אבל הז'אנר כשלעצמו לא היה כזה מעולם, למיטב ידיעתי. למעשה, כשמייסדי הג'אז כמו לואי ארמסטרונג התחילו לכתוב שירי פופ מצליחים, הם נחשבו ע"י מעריצי הז'אנר כבוגדים במהות האמיתית של הג'אז.

למעלה