שני אלבומים שקניתי

Slim Jim

New member
זה כבר נושא אחר. עלה מחלוקת מה עדיף

מוסיקה לראש או לרגליים?

למה זה לא נכון

אולי זו תכונה של רוק מתקדם אבל זאת לא הגדרה מדוייקת. לפרוג אין מונופול על מוזיקה "חכמה" ולא צריך אפילו לציין דוגמאות של דברים "חכמים" אבל לא פרוג בעליל. וחוץ מזה מה עם מוזיקה שגם מגיעה אל "השכל" וגם "לרגליים"? עכשיו אני שומע קטע של פרנץ' טי.וי. וממש בא לי לרקוד(ריקוד קשה זה יהיה אבל עדיין...) ה"טענה של ברייטמן" היא לא טענה של ברייטמן אלא הגדרה שקבועו מוזיקולוגים אמיתיים(לא כמו המוזיקולוגים המזוייפים שמסתובבים בינינו
).

RedCherry

New member
אוקיי

מישהו שמע את האלבום Colosseum-Live ויכול להסביר לי מה מפריד אותו מסתם Fusion (לא שזה רע או משהו, פשוט אני רואה את הפרוג).

לסיני לוי

אני מסכים איתך בהחלט,בתור חובב פרוג(כ-1500 דיסקים רק של פרוג),אני יכול לומר לך שישנם המון להקות שעושות מוסיקה הרבה יותר מענינת ולא פחות מתוחכמת מפרוג(ואני לא מדבר על גא'ז או פיוז'ן),כך לדוגמא את הרוק המכונה אינדי,להקות כמו: 90 day men-פנטסטי,אחת הלהקות היותר מדהימות ששמעתי. the flaming lips super furry animals ויש עוד המון

מורנא007

New member
הערה

יתכן שהסיגנון האהוב עליך הוא תת הז'אנר שמכונה רוק סימפוני. להקות כמו: מבריטניה: Moody Blues, King Crimson, Yes, Genesis, Camel, PFM, Banco, Le Orme, מאיטליה: Atoll, Ange, מצרפת: Eloy, Nektar, מגרמניה + UK Triana, Granada, מספרד: Harmonium, Rush (in part), מקנדה: Happy The Man and Yezda Urfa :מארה"ב

Slim Jim

New member
מה זה גרמניה פלוס יו קי?

יו קיי הלהקה? ואם התכוונת ליו קיי כבריטניה אז לא ציינת כבר להקות מבריטניה?
ואילוי לא הייתי קורא לזה רוק סימפוני.

מורנא007

New member
לא להקת UK, אלא נקטר

נקטר פעלו בגרמניה אבל רוב חברי הלהקה הם בריטים.

מורנא007

New member
Eloy

אני לא מומחה בצינה הגרמנית. אם אילוי לדעתך אינה רוק סימפוני, אז אני מכבד את דעתך ומוחק את אילוי מרשימת להקות הרוק הסימפוני.

Slim Jim

New member
חחחחח מוחק...

יש להם אלבומים שהם יותר הארד רוק ואחרים שהם יותר בכיוון של ספייס רוק. הם ידועים לשמצה בזכות הספייס בעיקר. למרות שאני דווקא מעדיף את ההארד רוק שלהם משום מה.

Pftt

New member
אין לי ממש סגנון מועדף

בגלל שאני לא נכנסתי לרוק\מטאל מתקדם חזק.. אני שומע, אבל לא הרבה.. הורדתי מאות אלבומים ורק מתוכם אהבתי איזה 6-7, יש אלמובים שכן הצלחתי להתחבר, ויש שלא, אז אני לא ממש יכול לתת לך הגדרה למה שאני אוהב, בגלל שאני אפילו עדיין לא יודע ולא כזה מכיר את הלהקות, תת ז'אנרים ושאר השיט. אבל.. כן אהבתי את הלהקות שרשמת(אבל רק מבריטניה), אבל לא הייתי אומר שזה מעיד על הרבה, אם לוקחים בחשבון שהלהקות האלה בין הפופולריות שברוק המתקדם ואהובות על כולם, לפי מה שהבנתי.

מורנא007

New member
סבלנות Pftt

לי לקחו כ- ארבעה חודשים של השמעות בחדר ע"י השותפים שלי (בהתחלה ללא רצון, בהמשך הרצון הגיע
), בשל"ת הראשון בנח"ל (1982-3). בטירונות כבר הייתי מכור לצלילי הרוק המתקדם. לפני כן, שמעתי בעיקר שירים עבריים. בטירונות אחד החיילים הפעיל טרנזיטור בלילה לפני השמירה ובדיוק ניגנו את Firth Of Fifth מתוך Selling England by the Pound של Genesis, מה שגרם לכמה ריגעי נחת בין האימונים לפני השמירה

RedCherry

New member
גם אבל לא רק

כרגע אני בעיקר שומע SOft Machine, Gong ו את הCOlosseum. אבל זה משתנה כל הזמן. אני מאוד אוהב רוק סימפוני אבל כרגע הוא לא הז'אנר האהוב עלי.

קולוסיאום ואטומיק רוסטר

קולוסיאום היא להקת ג'ז-רוק עם כמה יציאות פרוגרסיביות משמעותיות, בעיקר בגלל מימד הזמן: הלהקה פעלה בתקופה שבה הפרוג עדיין לא התעצב סופית, וההשפעה של "סוויטת ולנטין" שלה היתה גדולה. האלבום Live הוא לא הדגמה טובה לצד הפרוגרסיבי של הלהקה הזאת. קרא כאן לגבי אטומיק רוסטר - הלהקה זכתה לפרסום גדול בדיעבד, מפני שזו הלהקה שאותה הנהיג ועזב קרל פאלמר מלהקת אמרסון לייק ופאלמר. לכשעצמה היא לא ממש להיט, למרות שיש אספנים שמתלהבים ממנה.

epitaph

New member
בקשר לאטומיק רוסטר...

היא זכתה כבר אז לפרסום בעיקר בגלל שהיא היתה להקה של יוצאי להקתו של ארתור בראון. ונסנט קריין ופאלמר שאומנם לא ניגן באלבום הראשון של ארתור בראון והיה רק תקופה קצרה בהרכב אבל עדיין נחשבת לו הזכות.

ל-redcherry

להלן הסברים. 1-colosseum-זה לא פרוג אם כי יש זיקה רבה לפרוג ,משייכים אותם לא פעם לפרוג רק מכוון שעדיין יש בהם הרבה אלמנטים קלאסיים וג'אזיים,וגם מכוון שאחרי שהלהקה התפרקה המנהיגים שלה פנו לפרוג. למשל:dave greenslade-שידוע ושפנה לפרוג וגם john hiseman-המתופף שאחר כך הקים הרכב פרוג שנקרא colosseum 2. 2-atomic rooster-להקה פנטסטית רק שקנית אלבום לא מהמוצלחים ביותר שלהם,אני לא יודע מה יש לך שלהם אבל יש להם אלבומים הרבה יותר טובים.

giloni

New member
2 פני בבקשה

Colosseum II היא להקת פיוז'ן. Atomic Rooster היא להקת רוק. עזבו פרוג שמוג. יש לה האמונדיסט מהגדולים שצמחו באי הבריטי - וינסנט קריין - והמוסיקה שלה ובמיוחד האלבום Death walks behind you עושים ללב מה שהרבה להקות פרוג לא מצליחות לעשות. ד"א, יש קשר בין שתי הלהקות - בדמותו של הזמר כריס פארלו ששר בשתיהן. אחד האנשים המעוותים ביותר שראיתי ואחד הקולות הגדולים של הבלוז-רוק (ולפעמים אפשר לראות בו גם גדול זמרי הסול הלבנים באי הבריטי) עזבו את ההגדרות. שתי להקות שהתייחסו אל המוסיקה עם המון אהבה ויצרו יצירות מופת - שבעיני ישארו נצחיות יקי

ל-giloni

colosseum ii-היא לא רק להקת פיוז'ן אלא גם להקת פרוג. atomic rooster-אני מסכים עם מה שאתה אומר אך לדעתי יש להם עוד אלבום פנטסטי והוא האלבום הראשון שנקרא על שם הלהקה ( האלבום שבו פאלמר מתופף ),אלבום פנטסטי אולי אפילו יותר מ-death walks behind you. לגבי הסולן-אכן סולן גדול

למעלה