אני עם עידן. (צפוי, לא?)
כל אחד יכול (לפחות כמעט כל אחד) למצוא מעט זמן או איזשהו מאמץ לעשות בו עבור אחרים. אני עובדת חמישה ימים בשבוע, לומדת במשך שני ערבים וגם ביום ששי, יש לי חוג ביום שני, נפגשת עם חברים מדי פעם, ואולי שותה כוס קפה עם אחי, נוסעת לבקר את אמי החולה ועוד כהנה וכהנה סידורים ומשימות ועוד לא דיברתי על קניות, נקיונות ובישולים. אני אוהבת ללכת לקולנוע וגם לראות איזו הופעה של כלף מדי פעם ואולי גם של מישהו אחר. כל העיסוקים האלה יכולים למלא סדר יום בקלות. אבל אני יכולה למצוא זמן לתת מעצמי לקהילה (אני לא אפרט). סדר עדיפויות? אתה צודק, אבל אם אני רוצה לחיות בחברה שמתקיימת כפי שהייתי רוצה לראות- אני צריכה לתרום לכך. קל מאד להגיד "שיתנדב מי שיש לו פנאי" ולשבת בבית לקטר שלאף אחד כבר לא אכפת מהשני, שכל אחד דואג רק לתחת של עצמו. יש דברים שאפילו לא דורשים זמן, אלא רק יוזמה. דוגמה? שלחתי אי מייל לכל העובדים במשרד וסיפרתי שאני אוספת בגדים, נעליים, מזון יבש, ציוד כמו מצעים, שמיכות וכל מיני דברים לבית עבור משפחה בת חמש נפשות שביתה נשרף. תוך יומיים היה המשרד שלי מלא בכל טוב, חבר שלי בא ועזר לי לשנע את כל הכבודה אל האנשים האלו. מה זה דרש ממני? שתי דקות לכתוב אי מייל וטלפון לחבר שלי לבקש שיבוא לעזור להעביר הכל. מאמץ קטן שעושה שינוי. בקיצור, כל ההודעה הזו לא נועדה להלל אותי ואת התרומה שלי לחברה, אלא רק כדי להראות שדרוש מאמץ קטן כדי לתת. ועוד משהו קטן, בעניין עניי עירך - אתה צודק מיליון אחוז שהכל עניין של סדר עדיפויות, כל המלחמה היא לשנות את סדר העדיפויות באופן כזה שעניינים חברתיים (נשים מוכות, זונות, ילדים רעבים, אלכוהוליסטים, נפגעי סמים, נכים וכו') יעלו בסולם העדיפויות. תטען בוודאי שכל עוד המצב הבטחוני הוא כזה אי אפשר לדאוג לבעיות החברתיות - פה בדיוק הבעיה. המצב הבטחוני היה מאז ומתמיד התירוץ לדחיית טיפול בנושאים חברתיים- כשיהיה שקט יותר, נדאג לחינוך, לתרבות, כשנהפוך את הטנקים לעציצים אפשר יהיה לדאוג למעוני נשים מוכות וכן הלאה. המצב לא ישתפר אם לא יהיה פה שלום. וכשיהיה שלום, המדינה שלנו יכולה לפרוח, כי יש לה פוטנציאל תיירותי מעולה, כי יש לה הרבה מה להציע לעולם בתחומים רבים, אלא שהיא עסוקה בחיסולי מחבלים ויירוט בניינים. אוף.. נסחפתי. אבל מבחינתי, הכל קשור.