שלום.

אבי1985

New member
כנראה שמעולם לא היית במסיבה

נראה לך שכולם משתכרים ברמה מטורפת? רוב האנשים שותים קצת בשביל שיהיה ראש טוב. אבל זה בסדר, תמשיכי לצטט מה שלימדו אותך באולפנה. את פשוט מחזקת את כל מה שאני אומר. הציבור הדתי מתקרב לחרדי בזה שהוא הפסיק לחשוב ומצטט את הרבנים שלו מילה במילה. או במילה אחרת רובוטים.

אתה חמוד.

בס"ד פשוט ככה. הכנסת לעצמך לראש שאני בת אולפנה עם חלב על השפתיים ועפת עם זה.. ואת ההמשך נמשיך אם תרצה במסרים.

אבי1985

New member
היית אי פעם במועדון?

תעני על זה ונראה מי מייצר לעצמו תמונה של האחר. וכן, יש לי תמונה מדוייקת שלך ושל ההתנהגות שלך. אני לא מכחיש את זה. את לא הראשונה שפגשתי שמדברת ככה. יכול להיות שאני טועה. מאוד יכול להיות שלא.

כן.

בס"ד אתה יודע למה הייתי במועדון? כי מישהו שלמד איתי, חרדי לשעבר, שיקר לי שאנחנו הולכים למסעדה. ישבתי כל הערב מזועזעת מהאוירה הלא-קשורה-אלי בעליל. חזרתי לחדר שלי מרגישה קצת מחוללת וקצת גזולה. וכל זה כי עוד אחד ש'פקח את העיניים' לא הצליח לקבל את המציאות של דתיה ומפוכחת. שבעתי אנשים שלא מצאו את עצמם,יצאו בשאלה,ומחליטים לכל האחרים שזאת הדרך. וגם מאוד יכול להיות שכן. חבל.

אבי1985

New member
אולי תתפלאי אבל,

מצאתי את עצמי. תחיי איך שבא לך. אני ממש לא מנסה לשכנע אותך שהדרך שלי נכונה. אני רק מנסה להראות לך שכל מה שאת רואה שחור מישהו אחר רואה כלבן. ראיתי שכתבת בעצמך שכנראה הבעיה אצלך ובדרך התייחסות שלך (ביחס לפעילויות האגודה). לא החלטתי בשבילך או בשביל אף אחד שהדרך שלי היא הנכונה. החלטתי כך רק בשביל עצמי. ואם נמאס לך מדתלשים תתרחקי מהם. קשה לעשות את ההיתממות הדתית לידם. בכל מקרה אני גמרתי לענות לך כי השרשור הזה הלך רחוק מדי בנושאים האלה. את דעתי השמעתי. מקווה שתזכרי שיש דברים גם בשבילך ואם תחפשי גם תמצאי אותם. שיהיה צום קל וגמר חתימה טובה. בהצלחה בלימודים

עוד דתל"ש

בס"ד שבטוחה שהשמש זורחת לו מהאזניים. קיבעת את עצמך על המשוואה העקומה של דתיה=חיה בסרט ואתה לא מקבל שום אפשרות של שינוי המציאות הזאת שבראת בעצמך. חבל שנה טובה.

meijin007

New member
לא נעים להגיד,

אבל כמו הרבה דתיים, את באה באיזה להט דתי עמוק, שבטוח שאת צודקת. את קצת מכלילה לגבי הבחור, והחלטת שלא יכול להיות שהוא דתל"ש וטוב לו, ושהוא גם אמיתי עם עצמו, ועוד ועוד. אגב, אני באופן אישי לומד בחוג הכי דתי בעין כרם, אולי בכלל באוניברסיטה - סיעוד. לא שמעתי על אף אחת או אחד מעולם שהתלונן על הדברים שאת מדברת עליהם. אסף.

שים לב טוב טוב

בס"ד שלא אמרתי שלא טוב לו, הוא זה שהחליט שבגלל שנשארתי דתיה בלי לעגל פינות ובלי לוותר לעצמי <איכשהו הוא הסיק את זה מהשרשור> אז אני בטח נאיבית ועוד צריכה לפתוח את העיניים. מי שלא מצליח לקבל אדם שחשוב אחרת ממנו ורק מקפיד להבהיר לו כל הזמן כמה הוא 'עוור', בלי להקשיב לרגע למה שיש לו לומר, מעיד על הרבה חוסר ביטחון. סבבה. אני גם לא התלוננתי עד עכשיו. וגם לא התלוננתי ממש, רק בדקתי עד כמה זה מורגש בסביבתי <בהודעה הראשונה אני שואלת אם עוד מרגישים כמוני>

Black Star

New member
בדיוק ../images/Emo45.gif

נראה לי שהייתי עדינה מדי בניסוח המקורי כשאמרתי שתחסוך לעצמה את הביקורת על דתיים אחרים. הייתי ממשיכה לפרט אבל מה שכתבת ממצה ומדויק, אז אני פשוט אתמוך בכך וזהו. מה שכן, לצערי התגובה שלה לא הפתיעה אותי. מי שמראש מצפה שיחגגו רק את החגים החשובים לו ומבטל במחי יד כל מה שלא עולה בקנה אחד עם מה שהוא מאמין בו, מן הסתם ישלול גם אנשים אשר רואים דברים בצורה שונה ממנו. וחבל.

לא ציפיתי שיחגגו

בס"ד רק את החגים החשובים לי. ציפיתי שיציינו,בין השאר, גם אותם. חבל שאת מכניסה לי מילים למקלדת. אין לי שום בעיה עם מי שרואה דברים בצורה אחרת ממני. |כאן צונזר משפט "חלק מחברי הטובים ביותר הם..| הבעיה היא כשלוקחים משהו שגוי ואומרים שאין בו שום בעיה. השאיפה שלי היא לעשות רק את מה שנכון. אני עושה את זה? לא. כי גם אני בן אדם וגם לי קשה. אבל בעיני,ההגדרה של דתי היא השאיפה. אדם שהולך למסיבות יכול להיות באמצע תהליך אבל האם כולם כולם באמצע תהליך? בקיצור,ראי את תגובתי לאבי.

PIonit

New member
התגעגעתי להודעות שלך כאן../images/Emo13.gif ברוכה השווה../images/Emo8.gif

Tynertine

New member
המקום היחיד

בירושלים, שאליו טרם הגיעו "הדתיים והשטויות שלהם" כרגע זו האוניברסיטה העברית. אמנם פתחת שיח על דבר פעוט, אבל תמיד זה מתחיל בדברים הקטנים, ואז אתה מוצא את עצמך נוסע ברכבת עם הפרדה בין נשים לגברים, בגלל "ההתחשבות" בדתיים. הגיע הזמן להפסיק להתחשב בכולם, כמו שאני אדע לא להגיע לשיעורי תורה, כך גם אותו שומר מצוות / חסודה צריכים לדעת לא להגיע למופעים שלא מתאימים להם. ולגבי הכסף, התגובה של הבחור שציין את התשלום עבור רכז דת מספקת.

סליחה?!

בס"ד אף אחד לא הודיע לנו שההופעה לא הולכת להתאים לציבור הדתי <ולכל ציבור בעל אינטלגנציה גבוהה יותר מלצחוק ממילים גסות ותיאורים בבוניים של אקטים אינטימיים>. דתיים הם אזרחים בעלי זכויות בדיוק כמו כל מגזר אחר. אם הייתי מריצה צחוקים על ערבים עד כדי לגרום להם לעזוב את האולם זה היה בסדר? לא. למה? כי גם להם יש זכויות ורגשות והם זכאים להתחשבות מינימלית,אפילו רק מתוך נימוס. ועובדה שהיו"ר האגודה בעין כרם אח"כ התתנצל ואמר שהוא הודיע לסטנדאפיסט הזה שיהיו דתיים וזו היתה כנראה פשלה של המופיע עצמו. "הדתיים והשטויות האלה" לא לגיטימי בדיוק כמו "החילונים והשטויות שלהם" "הערבים והשטויות שלהם" או "הג'ינג'ים והשטויות שלהם". אנחנו חיים במדינה שמורכבת ממיעוטים, וחלק מהסוד לחיות בשלום אחד עם השני הוא לבוא לקראת. ממש עצוב החוסר סובלנות הזה שלך. ואל תדאג,האוניברסיטה העברית מעולם לא נחשדה בהעדפת דתיים. אני סבלתי מזה מספיק.

Tynertine

New member
כל עוד

לא אזקו אותך לכסא והכריחו אותך לשמוע את ההגיגים של הבחור, אין כל משמעות לתלונות שלך. ומה לעשות, זה תמיד היה וכנראה תמיד יהיה "הדתיים והשטויות שלהם". כי אלו באמת שטויות. אני לא יודע כמה זמן את בירושלים, אבל בכל כמה חודשים, מוצא הציבור הדתי איזו סתירה בין אורח החיים הנורמאלי לבין אורח החיים אותו הוא בחור לנהל, ומתלהם על כך בצורה פראית. הציבור הדתי מרגיש שיש לו לגיטמציה לעשות מה שבראש שלו. כמובן שבמקרה הזה, אני מדבר על אותם דוסים שמציתים פחים וזורקים אבנים על שוטרים ומכוניות. אבל הכל מתחיל מהדברים הקטנים. המדינה אמנם מורכבת ממיעוטים, כפי שציינת, אך המיעוט הכי מתלהם, הכי צעקני והכי בעייתי הוא ה"מיעוט" הדתי. וממש לא מסיבות מוצדקות. אני מקווה שימשיכו לעשות פעילויות מכל הסוגים באוניברסיטה, ושכל אדם יבחר להשאר או ללכת לפני רצונו. ה"התחשבות" הזאת כבר עברה את הגבול.

סלח לי,אבל אתה מדבר שטויות.

בס"ד א. אתה מקצין כל מה שאני אומרת. לא ברורה הדוסיפוביה שלך אבל אתה מוזמן לבוא לשבת איתי על כוס קפה <אי אפשר בארומה הר הצופים,כי היא לא כשרה. עוד אבסורד> ולראות שאין לי קרניים ולא זנב. ב. המיעוט המתלהם הוא הדוסי? ומה עם ההפגנות שהיו בהר הצופים בעופרת יצוקה ובמשט? ה'מיעוט' הערבי מתלהם לא פחות, וזה לא מפריע לך??

Black Star

New member
אתה עושה כאן עוול לציבור גדול

המתלהמים שאתה מדבר עליהם הם הציבור החרדי - וגם בו מדובר למעשה על מיעוט מתוכו (אני לא ממש מבינה בנבכי העולם החרדי אבל אני כן יודעת שכל המהומות האלה הן בדר"כ של קבוצות מאוד מסוימות). הרבה מאוד דתיים שאני מכירה (לצורך העניין "כיפות סרוגות" למרות שכאמור, יש גם הרבה חרדים שהם כאלה) הם האנשים הכי מתונים, חושבים, חכמים ומתחשבים שאני מכירה. ממש לא מתקטננים על שטויות וממש לא דורשים שיתחשבו בהם בכל דבר ולא כופים את עמדתם על אחרים בשום צורה. וזה לא סותר את העובדה שאני מסכימה איתך שהדרישה להפוך את כל פעילויות האגודה לבעלות צביון יותר דתי (או "יהודי", נו שוין) היא לגמרי מוגזמת (ראה תגובותיי האחרות לבחורה).

לא ביקשתי להפוך את הכל

בס"ד ביקשתי להוסיף טיפה צביון למקום שבו חורה לי שחסר. ולבחורה הזאת יש שם.

אבי1985

New member
איפה חסר הצביון היהודי?

חנוכה, חילקו סופגניות. היתה הדלקת נרות. שם של האגודה ודם של החוגים. פורים, היתה מסיבת פורים (מעפנה, מלאה באלכוהול אבל זו הדרישה. גם של דתיים רבים). פסח, כמעט כולם נוסעים להורים. שבועות, לא ציינו את החג. ראש השנה/יום כיפור/סוכות. לא בתקופת הלימודים. עכשיו אני ידוע שציינו את הפסחא של הנוצרים (היתה איזו פעילו במעונות) ושהיה גם משהו של מוסלמים. סילבסטר לא זכור לי שהיתה מסיבה רשמית של האגודה. מי שהלך לזה, והמון אנשים הלכו, עשה את זה על דעת עצמו. כלומר היו פעילויות בחגים של שלושת הדתות. מסקנה- הכל בעיני המתבונן. ותסלחי לי אבל השרשור הזה הוא תוצאה של דרך מחשבתית שנעשתה לאחרונה יותר ויותר שכיחה אצל העולם הסרוג שנוטה לחרדליות. הכל מדיע לי, אף אחד לא מתחשב. אז בואי אני אחדש לך. מתחשבים! אז נכון שהיתה הופעה גסה ביום אוריינטציה אבל היא היתה תוצאה של חוסר תשומת לב של רכז מסויים וטמטום של סטנדפיסט שחושב שרק סקס מצחיק. לדעתי יש התייחסות לדתיים בדיוק בדומה לאחוז שלהם באוניברסיטה. וחלקם הגדול אם לא רובם משתתפים בפעילויות שלא לרוחך.

אבל למה אתה סתם תוקף?

בס"ד אני אמרתי שהכל מגיע לי? אני הפכתי פה שולחנות כי לא מכריחים את הסטודנטיות ללכת מכוסות? השתגעת לגמרי? רק אמרתי מה שאני מרגישה. למדתי בשנה הראשונה שלי במכינה ואח"כ בעין כרם ובגבעת רם, יכול להיות שבגלל זה לא ממש הורגש אצלי הצביון היהודי הזה. לא מצליחה להבין למה אתה מחפש להפיל אותי במילה ואז עוד לנפח את זה לכדי אבחון דפוס התנהגות שלם אצלי. לדעתך הכל בסדר,לדעתי לא. לגיטימי אם היינו כולנו חושבים אותו דבר, לא היינו מגיעים לשום מקום.

למעלה