שלום.

צודק ביותר.

בס"ד בגלל זה אני שואלת למה לא נותנים לי אפשרות גם להגיע. אבל כבר הגענו למסקנה שהבעיה היא בי כי כל פעילות שמעורב בה אלכוהול היא מחוץ לתחום מבחינתי.

Black Star

New member
לא נותנים לך אפשרות להגיע? ../images/Emo12.gif

כמעט כל החברים הטובים ביותר שלי מהתואר הראשון הם דתיים. מצחיק אולי בהתחשב בעובדה שאני חילונית עד מאוד, אבל ככה יצא. אנשים מדהימים אחד אחד. 'טווח הדתיות' שלהם הוא די רחב, יש כאלו ששומרים נגיעה וכאלו שלא, כאלו שמקפידים על תפילין מדי בוקר וכאלו שממש לא, בנות שלא יחשפו מרפקים ובנות נשואות שהולכות עם ג'ינס ובלי כיסוי ראש... בקיצור, כולם סרוגים, אבל הטווח באמת רחב. אני יכולה להגיד לך שגם אלו שהכי 'אדוקים', כולל אחד שבהחלט עבר תהליכי התחזקות בשנים האחרונות ולפיכך מן הסתם יותר רגיש, מעולם לא הרגישו מנודים מפעילויות האגודה או האוניברסיטה בכלל. לגבי האלכוהול, שוב, אני לא חושבת שמדובר כאן בעניין דתי, וזאת מהיכרות באמת של הרבה מאוד דתיים (גם מחוץ לאונ'), אבל כבר כתבו מעליי שזה לא שכולם משתכרים עד כלות בכל מסיבה ולכן אני חושבת שייתכן ויש לך דימוי מוטעה באופן כללי לגבי מה שקורה במסיבות האלו. זה שהיה סטנדאפיסט אחד לא מוצלח זה מצער אבל אני ממש לא חושבת שזה מייצג. רוב הפעילויות הן בכלל הופעות מוזיקה של אמנים שכולנו אוהבים ואני באמת לא חושבת שזו פעילות שנוגדת את הרגשות הדתיים של מישהו...

נכון,

בס"ד שבהופעות של האמנים גם אני הייתי ונהניתי. אבל במסיבות-או אפילו בשירה בירה- גם אם לא כולם משתכרים עד כלות, האוירה היא אוירה שלי אישית לא מתאימה. בגלל זה הדגשתי שהבנתי בשרשור הזה שזה משהו אצלי ספיציפית.

EtaiLavie1

New member
שירה הקטנה-לצערי הטענות שלך לא מבוססות

קראתי עכשיו את כל השירשור ואת מעלה טענות לא מבוססות נתחיל ב"למה חגגו את הסילבסטר ולא את חנוכה??" אז...כן חגגו את חנוכה-האגודה אירגנה מסיבה,הדלקת נרות, חילקו סופגניות. אגודת מנע"ס אירגנה תחרות סביבונים עם פרסים וחילקה סופגניות ושתיה בקמפוס. ולא חגגו את הסילבסטר........................... האגודה לא עושה פעילויות בשבת (שימי לב...שאין אוטובוס בשבת\שישי שמאורגן ע"י האגודה למרכז העיר מהגבעה הצרפתית\מעונות, למרות שהרבה מאוד אנשים היו רוצים שיהיה אחד כזה...) בפורים-האגודה אירגנה מסיבה גדולה. את בעצמך אמרת שהיור אמר לסטנדאפיסט מראש שיש דתיים בקהל אז להתחשב, אז אני לא מבין למה יש תלונות לאגודה בנושא הזה חוץ מזה מספיק לקרוא את המייל השבועי מהאגודה.... כמעט שום דבר לא נוגע שם למסיבות...או אירועים "חילונים למהדרין" אז... אני ממש חושב שאת טועה, את מוזמנת לתקן אותי

היי.

בס"ד קודם כל,נחמד מאוד שזה מוצג ככה. וכבר אמרנו שאני הייתי בעין כרם, ושם לא הורגש כלל חוץ מהדלקת נרות בין שיעור לשיעור שהיה יותר מבזה מאשר משמח..

meijin007

New member
גם לא מסכים

אני גם בעין כרם, ובין השאר חגגו את "חג החגים" (שטותי לדעתי, ולכן לא השתתפתי), חגגו את פורים (המסיבה כן פורסמה), הדלקת נרות כן היתה, זה שהיא לא התאימה לך, זה משהו אחר.... אסף.

ואת זה קיבלתי.

בס"ד מה בדיוק חגגו בפורים?! כמה מאיתנו באו חופשים >כשחושבים על זה,זה היה היום של גבעת רם>. וזהו.

PIonit

New member
אבל למה את מצפה?

אנחנו לא ביסודי ולא בתיכון, ובחיים האמתיים לא עושים ביג דיל מחגים..

../images/Emo12.gif

בס"ד אתה לא נוסע להורים לפסח ולראש השנה? הרבה כן,וזה בהחלט נקרא לעשות ביג דיל. ויש עניין לציין את זה גם במוסדות שמקבלים תקציבים ממדינת ישראל.

לא קשור.

בס"ד הנקודה היא שמציינים אותם גם ב'חיים האמיתיים'. זו היתה תגובה לטענה שאני צריכה להתעורר כי בחיים האמיתיים לא מציינים חגים.

PIonit

New member
לא התכוונתי בקרב המשפחה

אלא למשל במקומות עבודה. מניסיון, אפילו במקומות ציבוריים (משרדי ממשלה) יש לכל היותר איזו הרמת כוסית (ובחלק מהחגים תוי שי וכו') לזה הכוונה שלא מתרגשים מהחגים. אנחנו לא ילדים ולכן מן הסתם זה לא כמו בבית הספר היסודי, וזה חלק מהעניין של להתבגר

גם הרמת כוסית היא התייחסות

בס"ד וברוב המקומות גם מקבלים שי לחג. זה בהחלט התייחסות. מצד שני, אין התייחסות יותר מזה גם לסילסבטר או לחג התלתנים, מה שדווקא כן מורגש באונ'. לפחות לגבי.

Black Star

New member
לא נמאס לך?

אם את מצפה שכ"כ יכבדו את המסורת והדת שלך, לפחות תפגיני מינימום כבוד לדתות ומנהגים אחרים ותפסיקי לקרוא לסט. פטריק'ס דיי "חג התלתנים". ולא, זה לא שאני חושבת שחוגגים אותו מתוך התחשבות במיעוט האירי - זה פשוט יום כיפי לצאת בו לפאבים - ועדיין, זה שאת ממשיכה לקרוא לזה ככה מראה שממש לא אכפת לך איך באמת קוראים לחג ואני לא מבינה איך את מצפה שלכולם יהיה אכפת מהאמונה שלך אם לך עד כדי כך לא אכפת מדברים שלא קשורים אלייך.

ניוז פלאש,

בס"ד את במדינת ישראל, זה הגיוני ולגיטימי שאני אע את השמות ואת חשיבותם של כל החגים היהודיים ולא אדע את השם, את המהות, את החשיבות של החג שגיליתי שנה שעברה רק ע"י זה שכולם לבשו כובעים עם.. תלתנים. עצוב מאוד שהזהות היהודית התטשטשה ככה.

Black Star

New member
אין בעיה שלא תכירי את החג הזה

אבל את מתייחסת אליו בכל הודעה שניה שלך באופן שגוי, מה שמעיד על זלזול מוחלט בזה שזהו כן חג עם משמעות עבור אנשים אחרים, שאינם יהודים. שוב, ספציפית לגבי החג הזה אני ממש לא חושבת שמישהו ייפגע במיוחד אם לא יחגגו אותו או לא יציינו אותו (כמה אירים כבר יש כאן?) וזה סתם תאריך שנחמד לציין ולבלות בו קצת, אבל באותה מידה קיימים חגים רבים, בעיקר נוצרים ומוסלמים, שיש מיעוט לא קטן כלל שחשוב לו לציין אותם. אכפת לך מזה בכלל? לא נראה לי. ואף אחד לא אמר שאת צריכה להתעמק במשמעות שלהם או אפילו לציין אותם בעצמך, אבל מינימום כבוד של להזכיר את השם הנכון של חג מסוים ולא לטעות בו בגסות פעם אחר פעם, הייתי מצפה שיהיה לך, גם אם זה ממש לא קשור בשום צורה לאמונה שלך. מה שכן, ממש לא ברור לי איך הגענו לזה שהזהות היהודית "היטשטשה" (מה עם לדעת עברית תקינה, אם כבר מדברים על הזהות הזו?) ממה שכתבתי. אלא אם הזהות היהודית שלך היא אפס סובלנות לכל מה שלא שייך לדת שאת וגם אני משתייכות אליה.

חבל מאוד

בס"ד שאת מניחה שלא הייתי סבלנית כלפי חגים של נוצרים ומוסלמים על סמך זה שלא טרחתי לברר איך קראו לקדוש ההוא שעל שמו החג שחצי ממכרי מספסל הלימודים חובשים בו כובעים ירוקים. עברית תקנית, אגב, היא משהו שלא נבחן על ידי מילה אחת שנכתבה שגוי בטעות. הזהות היהודית מטשטשת בכך שאת מעלה את חגי אירלנד לאותה דרגת חשיבות של חגי ישראל ולא מצליחה לעשות את האבחנה ברמת החשיבות שלהם.

למעלה