שלום.

שלום.

בס"ד שלום לכולם, הסיפור שלי הוא טיפהלה מורכב. התחלתי בעברית לפני שנתיים במכינה הקדם אקדמית בהר הצופים. השנה התחלתי ללמוד בחוג למדעים ביורפואיים. לצערי אחרי סמסטר אחד חליתי ועזבתי. שנה הבאה בע"ה <עוד חודש> אני אתחיל ללמוד ריפוי בעיסוק,גם בעברית. השאלה שלי לא כל כך קשורה לזה אבל סתם מעניין אותי לדעת מה אתם חושבים. בשנתיים שאני באוניברסיטה אני מרגישה שיש קצת קיפוח לחבר'ה הדתיים באוניברסיטה.. נכון,אף אחד לא בא נגדנו ואומר לנו לא לשמור שבת אבל אגודת הסטודנטים מקבלת כסף גם מהדתיים שבינינו. שנה שעברה למשל,באורינטציה של מדעי הרפואה הביאו סטנדאפיסט שהיה כל כך גס שהיינו צריכות <הבנות הדתיות> לקום ולצאת מהאולם. הרבה מפעילויות האגודה המורגשות <אלה שלשם הפנאי, לא הבנק האקדמי ודומיו> הן מסיבות והנחות לצ'ייסרים. ואנחנו,שלא יוצאים למסיבות וכאלה, מה איתנו? אני לא באה בדרישה להחזיר בתשובה את האוניברסיטה העברית ומיד, אני תוהה מה אתם חושבים על כל זה.. שתהיה שנה טובה

בבית הספר לריפוי בעיסוק לא תרגישי ככה

יש אחוזים גבוהים מאוד של דתיות... ושיהיה לך בהצלחה...שנה א מאתגרת...

כן,

בס"ד אבל מה שמפריע לי הוא המכלול באוניברסיטה.. לי לא היתה בעיה עם החברים החילונים שלי ולא הרגשתי שאני מפסידה כשהפ יוצאים למסיבות וכאלה,אבל חורה לי שבאופן גורף זה ככה..

אבי1985

New member
יש הופעות בקמפוס

של כל מיני להקות. גם כאלו שדתיים שומעים. לא מתאים לך הופעות, יש קפה פוליטי. גם לא מתאים לך? יש סיורים בירושלים. ובפעם האחרונה שבדרתי יש באסטה באס לשור ביום שישי וגם את יכולה ללכת לשוק. לא רק החילונים. קל נורא לראות את השלילה אבל יש לך מגוון דברים. נכון שיש המון מסיבות וכאלה אבל מה שרוב הסטודנטים מחפשים זה ללכת בסוף סמסטר למסיבה עם כל החברה ולהתפרק. אולי תתפלאי אבל יש הרבה דתיים שכן הולכים לשם. נכון שאולי הם "חפיפניקים" בעינייך אבל זו עוד פעילות של האגודה ואם לא מתאים לך אל תלכי. אותי לא מעניין קפה פוליטי וסיורים בעיר. אם תחפשי תראי שיש ים פעילויות שמתאימות גם לך בהצלחה

בדיוק בגלל זה,

בס"ד הדגשתי שאני לא באה להפוך עולמות אלא רק לשאול את דעתכם. למשל,מאוד צרם לי שבסילבסטר או ביום האירי הזה האגודה השיגה מלא הנחות לאלכוהול אבל במועדים יהודיים קצת פחות 'מוכרים' מיום כיפור לא צויינו.

אני לא חושב שיש כאן קיפוח דווקא של הדתיים

אני חושב שזה יותר משיקולים פוליטיים. היום מאוד באופנה לאהוב כל מיני "אומנים" גסים חצופים וערומים, שלעניות דעתי אין להם מקום על הבמה. ואגודת הסטודנטים בוחרת להביא אותם כי זה מה שהרוב רוצה והרוב הוא זה שבחר אותם. יש להם אינטרס פוליטי - להיבחר שוב. זה לא משנה אם את דתיה ואני חילוני ושנינו לא אוהבים מופעים כאלו, מעניין אותם שהרוב אוהב ולמי איכפת ממיעוטים. הרי זה לא כאילו שמדובר בדמוקרטיה.

כשהלכתי

בס"ד ליו"ר אגודת הסטודנטים למקצועות הרפואה והערתי את תשומת לבו,הוא קיבל והתנצל. לדעתי, ערנות קודמת היתה מונעת את אי הנעימות <אני מדברת על גסויות ברמה שגם המאזינים החילונים נעו באי נוחות>. זו גם תשובה ל'רחוב האגס 1'

הנחת היסוד שלך מוטעית

או, בעצם, אולי זו הנחת יסוד מוטעית של האגודה: בבחירות לאגודה הסטודנטים לא מפעילים את שיקולי הבחירה שלהם לפי אומן שהופיע בפיעילות כזו או אחרת של האגודה. מכלול השיקולים הוא רחב יותר, לפעמים הוא נקבע לפי מעידה בולטת במיוחד שהייתה לאגודה זמן קצר לפני הבחירות, לפעמים הוא לפי התרשמות כללית מאופי הפעילות של האגודה לאורך כל הזמן, לטוב ולרע. קשה להאמין שהסטודנטים זוכרים כל הופעה והופעה ולפי זה ולפי האומנים שהופיעו הם בוחרים רשימה לאגודה.

האם שאלת על כך מישהו מהאגודה עצמה?

בפעילויות שונות של האגודה (לפחות אלה שגם דתיים יכולים להשתלב בהן) נמצאים גם נציגים של האגודה, וזו ה-הזדמנות להסב את תשומת לבם לכך. סה"כ היו"ר, סגנו והרכזים הם סטדנטים באוני' והם לומדים שם ונמצאים בקמפוס בדיוק כמונו, וסה"כ אפשר לראות אותם תמיד בקמפוס, ובהכירי לפחות את חלקם הם די פתוחים וקשובים. לי זה נשמע שהבעיה כאן היא חוסר מודעות ולא רצון לכפות תרבות חילונית - כנראה (וזה על סמך הערכה אישית שלי בלבד) שכשמארגנים גם את הפעילויות שתיארת, אף אחד לא חושב על זה שאולי סוג המסיבות הזה הוא בעייתי לדתיים, ופשוט צריך שמישהו יעורר שם את מודעותם. תרגישי טוב בהמשך הלימודים!

תשובתי למעלה

בס"ד מראה שדיברתי עם יו"ר האגודה שאחראי על הלימודים הפרא-רפואיים. אני מסכימה איתך לחלוטין שהבעיה היא ממש לא ממקום של להכנס באמ-אמא של הדתיים ובחוסר המודעות. אולי יש כאן שאלה גדול היותר - איך יש כמות לא מבוטלת של דתיים באוניברסיטה ועדיין אין מודעות? אבל זה כבר לדיון אחר.

Black Star

New member
לא חושבת שצריך לחפש קיפוח איפה שאין.

קודם כל, נתחיל בפרט הפעוט שאת לא משלמת על חברות באגודת הסטודנטים (דמי הרווחה הולכים לאוניברסיטה ולא לאגודה, זה נכון שבעקיפין, חלק מהתקציב שהאונ' מעבירה לאגודה מבוסס עליהם. נוסף על כך, הם לא חובה - גם מי שלא משלם אותם יכול להיות חבר באגודה בדיוק כמו אלו שכן משלמים). לפי מה שאני יודעת עיקר התקציב של האגודה מתבסס על פעילות החברה הכלכלית שלה, סקופוס (אחזקות באקדמון וכו'). בקיצור, קודם כל, זה לא שאת מסבסדת פה פעילויות שאין לך חלק בהן. מעבר לפרט הטכני הזה, אני ממש לא חושבת שמה שהאגודה עושה פונה לחילונים בלבד, וגם הרבה מחבריי הדתיים (וצר לי שזה נשמע כמו משפט של some of my best friends are... אבל באמת שיש לי מלא חברים דתיים מהלימודים) לוקחים בפעילויות השונות חלק ונהנים מאוד. גם, כמו שפירטו, יש מגוון רחב מאוד של פעילויות ולא רק צ'ייסרים במסיבות, וחוץ מזה, אני מכירה די הרבה דתיים שיוצאים למסיבות האלה (ואם את מתכוונת להגיב באיזשהו משפט שיפקפק ברמת הדתיות שלהם, אין לי מה לעשות נגד זה אבל אני יכולה להבטיח לך שאת יכולה לחסוך את זה - הם בסדר גמור). ושיהיה ברור, אני לא מנסה לסנגר כאן על האגודה, יש לי המון ביקורת על ההתנהלות שלה, למרות ואולי דווקא בגלל שאני מכירה את הנפשות הפועלות ויודעת טוב מאוד מה קורה שם. אבל לטעון שיש כאן איזושהי אפליה או חוסר התחשבות, זה משהו שממש אי אפשר להגיד. האגודה באמת נוגעת במגוון עצום של תחומים ועושה המון פעילויות שונות ומשונות שבאמת מתאימות לכולם ולא רק לסקטור מסוים.

אז ככה-

בס"ד א. בשורה תחתונה, האגודה מקבלת תקציבים גם מהאוניברסיטה, מהכספים שאני משלמת. אז לא נראה לי שהבקשה שלי להתחשבות כל כך מופרכת. ב. בחור/ה דתי/ה שהולכ/ת למסיבות הוא/היא לא בסדר גמור. אני לא יודעת מה כן, אבל בסדר גמור הוא/היא לא. מצד שני,מי כן? ג. שוב,לא דיברתי על פעילויות שאם היינו נורא נורא נורא רוצים היו מתאימות גם לדתיים. דיברתי על אווירה כללית של סדרי עדיפויות- לחגוג את חג הבירה והתלתנים ולא לעשות כלום,למשל, בפורים <בקמפוסים אני מדברת>. בשנה במכינה ובסמסטר הראשון שלמדתי מדעים ביו רפואיים הייתי מארגנת מסיבות לחגים בעצמי לחבר'ה שלומדים איתי. נכון,ההיענות היתה מצומצמת יחסית אבל זה רק כי למדתי בפקולטה אחת.

גור אדם

New member
לכל מטבע שני צדדים.

באוניברסיטה מתקיימות פעילויות רבות לציבור הסטודנטים הדתי. יש בתי כנסת, יש שיעורי תורה ועוד. יותר מזה, אני כסטודנט חילוני מממן מכספי באופן מלא (להבדיל מאגודת הסטודנטים) - רכז דת ומסורת שאחראי על אירועים ודברים לציבור הסטודנטים הדתי בלבד. אני לא מלין על כך - אבל שימי לב שלכל מטבע שני צדדים.

אבי1985

New member
בלי להיכנס לויכוחים דתיים כרגע על אסור ומותר

אני חייב להעיר כי זה ממש צורם לי. כאחד שמכיר את העולם הדתי לא פחות טוב ממך נמאס לי לשמוע שדתיים כמוך אומרים על מישהו שהוא לא בסדר כי הוא הולך למסיבות. הדת היא לא שחור לבן ואמנם רוב הרבנים יגידו שזה אסור ללכת למקומות כאלה אבל יש לא מעט רבנים שיגידו לך שגם ללמוד עם בנים זה אסור ובכל זאת את לומדת באוניברסיטה. הנקודה שאני מנסה להבהיר היא שלא את ולא אף רב ישפוט מי בסדר ומי לא. אני מכיר דתיים שהולכים למסיבות שהם אנשים הרבה יותר טובים מכאלה שמאז גיל 18 יושבים בישיבה ולומדים. וזה שאת יותר "דוסית" כלפי חוץ, לא הופך אותך ליותר "צדיקה" כלפי שמיים. אז את הבקורת שלך על מי בסדר ומי לא תשאירי לעצמך בלבד. לא מתאים לך סבבה. אל תעבירי ביקורת כזו.

חבל שאתה מרגיש ככה.

בס"ד לפי הפסיקה של הרוב המוחלט <לא רוצה להגיד כל, אבל לא מכירה אחד שמתיר> של הרבנים אסור בתכלית ללכת למסיבות. לפי חלק מהרבנים אסור ללמוד במקום מעורב. או ללכת עם עצמות צוואר או קרסוליים חשופים. ואני הולכת ככה. אז הם לא בסדר גמור וגם אני,נכון, לא בסדר גמור. רק העמדתי אותה על טעותה.

יטבת22

New member
לא צריך *להתיר* ללכת למסיבות

צריך בסיס מוצק בשביל לאסור. הנחת היסוד גם בהלכה היא שמה שלא אסור מותר. ולא ברור לי איך אפשר לאסור באופן מוחלט וגורף על מסיבות. אפשר לבודד גורמים בעייתיים (למרות שקשה לי להבין מה הם בדיוק בעינייך) אבל לא לאסור על מסיבות מהיסוד. אפילו עוד יותר לגבי שתיית אלכוהול. זה אפילו סוג של אבן יסוד במסורת היהודית.

לא,

בס"ד שתיית אלכוהול במקומות מוגדרים,במטרה מוגדרת ובכמות מוגדרת זה מבוסס ביהדות, לא השתכרות עד כלות. אני אשמח לפתח את הדיון ולהסביר באריכות מה לא בסדר במסיבות בפרטי אם תרצה. גם אוכל להפנות אותך אם זה באמת מעניין אותך. לא סתם קוראים למי ששותה הרבה אלכוהול בכל הזדמנות <ואוכל בשר בלי אבחנה> "נבל <ב' בקמץ> ברשות התורה"

למעלה