../images/Emo4.gif קצת צומי
אני לא בעד הכיבוש. אני נגד מה שהולך עם הפלסטינים, וחושב שההתנתקות היא נחמדה, אבל צריך יותר. אני בעד מדינת ישראל. המדינה שלנו לא נמצאת במצב מלחמה. אם תשרת בצבא כג'ובניק, או אפילו כלוחם לא תגן על המדינה ותציל אותה מאויביה. סביר להניח שבכל תקופת שירותך התועלת שלך לצבא תתבטא באספרסו שהצלחת להנפיק (בקריה) או טוסט מוצלח במיוחד (באוהל). ייתכן ומדינת ישראל תישאר כובשת לנצח, ייתכן והאנשים העומדים בראש הפירמידה הפוליטית כל הזמן ינציחו את המצב הזה, של כיבוש ודיכוי האחר. ייתכן וצבא ההגנה לישראל לא ידרש בכל תקופת שירותך על המדינה, וגם לא בעשרים השנה לאחר מכן בהן תהיה פוטנציאל גיוס, אלא רק יתעסק בביטחון שוטף, או אפילו יותר גרוע, אך ורק בהנצחת הכיבוש. כל זה לא משנה דבר. הצבא הוא הרשות המבצעת, חייליה הם אזרחי המדינה. תפקידם פשוט - לשרת את אזרחי המדינה. הפוליטיקה נוראה, משוחתת ומסואבת, רבות מהחלטות הממשלות רקובות וסביר להניח שרובן גם לא מוצאות חן בעינך. גם בעיני. אך לפוליטיקה יש פוליטיקאים - אם ברצונך להשפיע על המערכת הפוליטית רוץ לכנסת, הפגן ברחובות, חתום על עצומות המדגישות את העוול הנורא הקיים, לדעתך, בכיבוש, או סתם תצביע למרצ, או לש"ס או לשינוי. אבל שרת את מדינתך. העניין הוא פשוט מכפי שנדמה לך. אתה מרגיש מורם מעמך. כן, כן, אל תפנה את מבטך בזלזול סתם, אני גר בגבעתיים, אני יודע יפה מאוד מה זאת בועה. אתה טוען ש"העם" לא יודע מה הוא עושה. כי בעצם, הממשלה מייצגת את העם. היא תמיד ייצגה. אתה טוען שאתה יודע יותר טוב מהרוב במדינה מה טוב בשבילו - אתה מחליט שהדמוקרטיה, טוב, כבודה במקומה מונח, אבל אתה יודע טוב מכולם. השירות בצבא במדינת ישראל איננה חובה פטריוטית, היא איננה חובה לאומית, או קיומית. היא חובה אזרחית. חובתך כאדם שנהנה מהדמוקרטיה על שלל גווניה, שנהנה מזכותו להצביע ולנסות להחליף ממשלה, שנהנה מזכותו לבחור, להיבחר ולזרוק את הזבל ב4 בלילה. כאן נעוץ העניין. סרבנותך היא פוליטית, ותו לא. אתה מנסה להחליט בשביל הרוב. השירות בצבא הוא חובתך כאזרח מדינת ישראל, לא כנתין ממשלת ישראל, והוא לא צריך להיות תלוי-ממשלה. אני מקווה ששהותך בכלא תעבור עם חיכוכים מינימליים (תרתי-משמע), יניב, לא בוגד.