שלום לקוראי הפורום,

Alexco

New member
שלום לקוראי הפורום,

שלום לקוראי הפורום, כפי ששמעתם, אני מניח, באמצעי התקשורת השונים, אני לא אוכל להמשיך לנהל את הפורום. ביום שלישי אני אגש ללשכת הגיוס ואודיע על סירובי להתגייס, מה שככל הנראה יגרור תקופת מאסר ממושכת ממנה מן הסתם לא אוכל לגלוש באינטרנט או לנהל את הפורום. עד שאעזוב אדאג לכך שיהיה מנהל מחליף, ושהפורום ימשיך כסדרו. אני רוצה להודות לכם. כמה מהדיונים שניהלתי בחודשים האחרונים בפורום היו מעמיקים ומעניינים והאירו לי נקודות מבט נוספות וחידדו את עמדתי. אז תודה. בנימה פחות אישית, כפי שאתם יודעים אני וקבוצת חברים נוספים יזמנו את "מכתב השמיניסטים" החדש, בו אנחנו מודיעים על סירובנו לשרת את הכיבוש (בין אם על ידי סירוב לשרת בשטחים, ובין אם על ידי סירוב להתגייס לצבא). עיתונאים שראיינו אותנו, ופוליטיקאים שהגיבו לנו, ביקרו אותנו על העיתוי של פרסום המכתב. הרי עכשיו יש תכנית התנתקות, ויוצאים מעזה, ומסיימים את הכיבוש, ומה אנחנו מפריעים. אנחנו חושבים שדווקא עכשיו, דווקא כאשר שרון מצליח להשתיק לחלוטין את כל מחנה השלום, זה הזמן שבו צריכים יותר מכל שעון מעורר. התכנית של שרון היא לא בשורה גדולה, הרי החיילים עדיין ישרתו בעזה, ישראל עדיין תשלוט על תושביה, שלא לדבר על הגדה המערבית שם נבנות התנחלויות חדשות, ומוקפות במכשול ההפרדה. אנחנו תכנית ההתנתקות, אנחנו מתנתקים מהכיבוש. שלכם אלכס

NightElf

New member
אני לא יודע מה אומרים למי

שהולך (אולי) לכלא, אז שיהיה לך בהצלחה
בקשר לסיבה שאתה הולך, לדעתי אתה טועה ואני אומר לך למה. אני לא חושב שבכך שתשב בכלא תביא לשינוי שאתה כל כך מייחל אליו, תביא לסיום הכיבוש או כל דבר אחר, לא עדיף להתגייס ולהביא לשינוי מבפנים? או שאתה חושב שהסירוב זאת נקיטת "עמדה" כנגד הכיבוש ו\או צה"ל? ואם אכן כולם ילכו בדרכך וכולם יסרבו, אז מי יגן עלינו מהמפגעים שרוצים להשמידנו? מה הפתרון האמיתי והריאלי שלך לסיום הסכסוך? ואני לא מקבל את התיאוריה של "אם לא יהיה צבא יהיה שקט", כי אם לא יהיה צבא לא נהיה (ואז אולי יהיה "שקט"). ואני אומר את הדיעה שלי בתור אחד שהתגייס וממש לא נהנה בשירות, ואפילו ההיפך הוא הנכון, ועם זאת, אני מודע לחשיבות שבקיום צבא לאור המצב הפוליטי שאנחנו נמצאים בו, והמיקום הגיאוגרפי שאנחנו יושבים בו, וסירוב בעיניי הוא לא נקיטת עמדה מצפונית כנגד דיקטטורה, אלא השתמטות מהגנה על המדינה.

sela v

New member
האם אתה מאמין שאפשר לשנות מבפנים?

מי שמנסה לנסות מבפנים ימצא את מקומו או מחוץ לצה"ל או בכלא.

ThE uVa

New member
אמ..

בקשר ללשנות את המערכת מבפנים-יכול מאוד להיות. כי כן, סביר להניח שאם הוא יפקד על פעולה בשטחים, יהרגו פחות אנשים מאשר אם זה יהיה מישהו אחר. אבל מצד שני? חיילים שעמדו במחסומים אמרו שהם איבדו את עצמם. שיום אחד הם הבינו שהם עושים דברים שלפני שנתיים הם היו מפגינים נגדם. שאיבדו כל אנושיות. וזה גם עניין של עקרון. אם אתה מתגייס, אתה בעצם מסכים עם הגוף הזה שנקרא "צה"ל". וצה"ל הוא לא צבא הגנה לישראל. הוא צבא כיבוש לישראל, ויש אנשים שלא מוכנים לקבל את זה, ולא מוכנים לקחת חלק בפעולות שהוא עושה. ואף אחד פה לא אומר "טוב, עזבו אותכם מצבא, בואו נשב ונסתכל על עצמנו מתים.", וסביר להניח שאף אחד לא חושב ככה. פשוט לשמור על גבולות 67. זה הכל. שיהיה צבא שאדם פציפיסט יכול להתגייס אליו. שלא יוצא ומנסה לכבוש עם אחר. ובקשר להשתמטות מהגנה על המדינה-לדעתי? זה הכל חוץ מזה. לפי דעתי, אם אתה מתגייס, אתה פוגע במדינה שלך, ובאנשים אחרים. יהודים או לא, לא אכפת לי. כשהצבא שלך כובש עם אחר, אסור לך בכלל להתגייס אליו, אלא אם זכויות אדם זה לא משהו שמעניין אותך במיוחד. לכבוש עם אחר זה לא משהו שהכרחי לקיום המדינה.

Ice1

New member
כל סרבן לשירות בצה"ל - מקומו בכלא

לדעתי כמי ששירת ביחידה מובחרת ולחם בלבנון, בשטחים ופינה בימית ונפצע בפעולה - כל אזרח ישראל שמסרב לשרת בצה"ל, יכול לרדת מהמדינה ואו לשבת בכלא למספר שנים ששוות לשירות בצה"ל, ולא ילך לעסקים או ללימודים בזמן שהחבר שלו משרת את המדינה בו הוא חי. כל אזרח ישראל שמוכיח שאינו יכול לשרת בצה"ל מבחינה רפואית - ילך ויעשה שירות לאומי 3 שנים.

E טי

New member
מקומך בצינוק!

האשמות שוא כנגד חיילים, הסתה כנגד מדינת ישראל, גרימת מוות בשל חוסר מעש. מקומך בצינוק!

MoVe Or DiE

New member
יפה נפש.. :\

יפה נפש אתה אה? חיילים מקומם בבית הדין באהאג אה? אולי תדאג גם לחור באוזון, אה וגם באפריקה יש המון ילדים מורעבים.. אולי תאשים את המדינות השכנות על שלא מספקות להם מזון.. אשרך.. אתה פשוט צדיק. תתעורר !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! אנחנו במלחמה...

hospital_food

New member
רק בישראל "יפה נפש" נחשב לקללה

וממש לא מובן לי למה. אני יפה נפש? חן-חן לך, אתה לא.

Saatlan

New member
הקללת ביפה נפש היא

לא שמגנים אותך על זה שאתה איש טוב. מגנים אותך על זה שדופקים בך חזק, ואתה מוכן לקבל את המכות, להצדיקן, וזאת על חשבון רעיך שסופגים את אותן מכות, ומשום שאתה אדם כל כך טוב אתה מוכן להמשיך ולקבל את אותן מכות שוב ושוב שוב מבלי להחזיר, בזמן שלהחזיר יכול להפסיק את המכות ולהציל את חברייך.

צודק

מי שיש לו את ה"אומץ המוסרי" להיות לנטל על אלה ששומרים עליו (בין המאמין הוא לא זה לא משנה כי הם שומרים אליו, זאת עובדה), שיהיה לו ה"אומץ המוסרי" לעוף מכאן, אני מקווה שסרבנים ישבו 3 שנים בכלא וישלמו בצורה כזו או אחרת על זה שתרמו לחברה הישראלית להיות יותר מעורערת ויותר לא שיוויונית, זה לא מטעמי נקמה, זה מטעמי שילטון חוק תקין, זה מטעמי צדק חברתי, זה בגלל שסרבנות לא תסיים את ה"כיבוש" כמו שהיא לא תמנע מההתנתקות לקרוא, זה כמו שסרבנות לתשלום מיסים לו יוריד מיסים, כל אלה רק יגרמו למדינה להתפרק, אם מתעלמים מהחוק, הוא לא ישתנה, הוא פשוט יאבד ממשמעותו וכולם יסבלו. חייל בצבא, כל חייל חייב להיות מסוגל יום אחד לשמור על מאחז תימהונים משיחיסטים ויום אחר לפנות יהודים, יום אחד להתתף בפעולה, יום אחר למסור עיר וצאת לסיורים משותפים אם זה מהשהממשלה החליטה, אין ימין, אין שמאל, כל עוד לא קיבלת פקודה לירות אל תוך מבנה מלא אזרחים או משהו בסגנון, לא צריכה להיות בעיה. מי שלא באמת מאמין בצדקת הדרך, בזה שיש לנו זכות מסויימת על האדמה אני בכלל לא מבין מה הוא עושה כאן, אם כל מה שמעניין אותו מה האו"ם יגיד אז מה הוא עושה כאן?

שלום אלכס

יש עודף חיילים גם אם לא תשרת אבל ... לא סתם לישראל יש את הצבא הכי חזק בעולם . המשמעת , אורך זמן השהות , החיוב ועוד רבים הם אלו שמביאים למה שאנו כיום - שוב , הצבא הכי חזק בעולם . כמובן שגם ההשכלה השרויה בצוות הראשי . האם תשב בכלא למשך 3 שנים ? אני לא בטוח . יהיה לך הרבה זמן לחשוב על הטעות שלך . יהיה לך זמן לחשוב על קריירה בחיים ועוד . כמו היטל (זה היטל?) , למשל , כתב ספר בכלא ותראה מה... זמן בכיות , מחשבה לחיים חדשים ו(אולי) הורדת האגו . ולמה להכנס לסיפור הזה? שים פס ענק על כל התקשורת . תסרב להגיב לתקשורת! ממך הם חיים..שיקפצו לך! אתה יודע למה? כי עכשיו תצטרך להתייעץ עם בחורים מנוסים כיצד ל'לשחק אותה' מטומטם ולא להתקבל לצבא . אולי ישנם עוד דרכים לא להתקבל או אפילו להתקבל ולחיות בדרך חיים יותר קלים כמו לבוא כל יום הביתה ולנהל את הפורום (רציני! אולי אגיע כל יום לבית לנהל את את הפורום שלי... אני גם בערך כמוך :)) . יש פורומים בתפוז שדנים על זה , כנס , תקרא ותתעניין (תדאג לשנות מס' אייפי וכינוי..) . אני .

ועוד משהו

אולי גם אדאג שינהלו את הפורום שלי - אמנם זה קשה ודרך חיים שונה ממה שהורגלת עד כה , אבל הצבא מקנה לך עצמאות , התבגרות ועוד תכונות טובות . אני לא רוצה להתחרט על זה כל חיי - מספיק עשיתי טעויות בחיי . כמו גם , יהיה לך גם שם זמן לחשוב על קריירה בחיים ועדיף שם מאשר בכלא . חוץ מזה , יש מצב שתוכל להתקבל למה שמעניין אותך והנך יודע - מחשבים? או אפילו תחום שאתה רוצה לדעת ואתה לא יודע - הצבא מוכנים להשקיע אלפי שקלים! למימון לימוד באוניברסיטאות וכד' -מה שאם תרצה לאחר הצבא , אולי יהיה לך בעיות כלכליות שהמנעו ממך להגשים את יעודך . שוב , כנס לפורומים שדנים בכך בתפוז ותקבל יודע מידע שיוכל לשנות את דעתך כדי להמשיך בדרך הישר בחיים , גיוס לצבא . איני יודע הרבה אך אני מתכוון גם להכנס לאותם פורומים לפני שאני אקבל צו ראשון (אני בן 16 וחצי). כמו גם , בכל בעיה כלשהיא - מהפרט של מקלחת עם שאר חברייך לצבא (אם אתה הומו , תוכל להתייעץ בפורום "גאווה צעירה" בתפוז) ועד ל... תדע להכנס לפורום הנכון וגם שיהיה לך בנאדם שיתמוך בך או אפילו תוכל ללכת לטיפול של אוזן קשבת+מענה . זה בחינם! אני .

hospital_food

New member
בישראל יש גם את הבחורות היפות בעולם

איזה אחלה בחלה של מדינה, לא עוזב בחיים!

FuCk1Ng A

New member
לבחורה שלא מכירה את השם "היטלר"

אין זכות דיבור בכלל. וצאי מהסרט, ישראל היא כבר מזמן לא הצבא הכי חזק בעולם. עברו ימי הדור הציוני הנחוש, נשארו עכשיו ערסים ושאר בבונים טיפשים שרק מחכים להזדמנות ללכת אחרי העדר ולקבל פקודות מחבורת מטומטמים בעלי דרגות, כי הם לא מסוגלים לחשוב בעצמם.

אתה אנוכי. לא אדיאליסט ולא פציפיסט

אני לא הולך לדבר על הדעות הפוליטיות וה"מצפוניות" שלך. אבל יש לך אפשרות של לא לשרת בשטחים אם תבחר, ובכך לא לשרת את ה"כיבוש" (אלה אם כן גם הקריה היא מקום כבוש), או לפחות לא להיות זבל אנוכי ולעשות שירות לאומי- לתרום קצת למדינה. אנשים נותנים שלוש שנים מהחיים שלהם, סובלים 24 שעות ביום, 7 ימים בשבוע, ומחקים לאיזה רגילה מושתנת של 5 ימים, בזמן שאתה תקבל ארוחות על חשבון משלם המיסים בכלא. ארוחות שהיה אפשר לחלק למשפחות עניות בישראל במקום לתת אותם לפרזית כמוך. מבחינתי עושק את המדינה בדיוק כמו מתנחל. אתה לא פציפיסט- אתה עצלן ואנוכי.

למעלה