שלום לקוראי הפורום,

אין שום סיבה ממשית לשירות לאומי.

שירות אזרחי הוא די מעשה אנטי חברתי. ע"י שימוש בעבודות הכפייה (משמע, שירות אזרחי מתוך חובה) המדינה יוצרת תחרות בלתי הוגנת לאנשים אשר באמת מוכרחים להתפרנס מעבודתם כחובשים, עוזרי הוראה, מזכירות/ים ועוד. וכך הם נאלצים להתמודד מול פועלים צעירים יותר העובדים במשרה מלאה וללא שכר. אבל לא שירות אזרחי מתוך חובה, וכנ"ל לגביי הצבא. במידה ובאמת יוחלף הצבא בשירות אזרחי, חשוב מאין כמוהו שיהיה אזרחי ולא לאומי. להלן, פתוח לאזרחי המדינה - ערבים, סרבני צבא וכדומה ולא רק לנשים שהצהירו על דת.

ggiill

New member
עזוב כלא תהיה סרבן אפור

לך לקבן ותוכל לגלוש גם בים וגם באינטרנט ולנהל את הפורום

זו לא המטרה שלו

אם אלכס, ורבים כמותו, היו רוצים לצאת בקלות, להמשיך לגלוש בים ובאינטרנט ולגור בביתם המרווח או מרווח פחות, הם היו מוצאים דרכים להשתחרר מהצבא (וכמובן שלא חסרות). סירובם המוצהר, הכולל הכרה בעונש שהם יקבלו, ובנידוי חברתי המווסף לכך, מראה על אומץ לב ונחישות שמרגשת אותי מאוד. זה צעד קטן לסיום הכיבוש וצעד גדול לאנושות :)

xyxyxy

New member
זה מראה על חוסר ניסיון בחיים

הוא חיי בעולם אידיאליסטי משלו אין דבר כזה. שיוציא 21 ואחרי זה מצידי שירוץ ברחובות עירום עם קעקוע של להפסיק את הכיבוש חבל שהוא ישב בכלא. זה לא יתן לו כלום ולא יתן לפעילות הפוליטית שלו כלום

xyxyxy

New member
האם הדיון הזה ישנה אפילו דעה

אחת מכל אנשי ה" מוות לערבים" בשירשור הזה?

אולי

ואולי השרשור הזה לבד לא כל עוד אדם לא נחשף לאלטרנטיבה, הוא לא ישנה את דעתו. כאשר התקשורת חושפת אלטרנטיבה (כלומר, האפשרות שהכיבוש הוא לא מוסרי, האפשרות לסרב...), הסבירות שאדם מסוים ישנה את דעתו גדלה.

אולי כן.

בעקבות חמשת הסרבנים שמעו פלסטינאיים שישנם יהודים שמעדיפים לשבת בכלא ורק לא לתת יד למשך שלטון הכיבוש הזה. אז אולי כן יש פרטנר לשלום.

Saatlan

New member
וכמה חיים זה יעלה לנו?

אבל לצערי הם מפרשים את זה כעידוד להמשיך בטרור: על כל פעולת טרור, ישראל מגיבה, והתגובה משתדרת אל העולם, האנשים מזדעזים כשרואים את התגובה ומפסיקים לשרת בצה"ל. - חיזוק חיובי לטרור, עוד חיי אדם אובדים, אחד מהם אולי אהיה אמך. בנוסף, הפלסטינים גם שומעים כעת כי צה"ל מתחלש, נקרע, נאבק במאבקים פנימיים - איזה תזמון מושלם לפגע בו, כל עוד הוא חלש. לצערי, כמה שכוונתם של הסרבנים יפה, הם רק גורמים לעוד מוות משני הצדדים. כפי שטענתי - בחיפושם העיוור אחר צדק, רמסו את כל משפחתו.

door

New member
בתחלס, אבל, לא עושה כלום

אבל באמת כל הכבוד על ההצהרה ועל זה שהוא הולך לכלא מאד אמיץ הירואי ממש

כל הכבוד! המון בהצלחה!

חסרים במדינה הזו אנשים אמיצים שמוכנים לקחת על עצמם את חובתם המוסרית, ולשלם על כך. מאחלת לך המון בהצלחה תזכור שמאחורייך כולנו תומכים ותומכות

lovving girl

New member
אתה לא מתבייש!?!?!?!??

בן כמה אתה?? 18?19?? סראבק חיילים בגילך מתו!!! בלבנוון בפיגועים ואיפה לא?? ילדים מתיפם כל יומיים!! אבל ארתה מאיזה סיבולת אידאולוגיות!?!? תרשה לי לצחוק על האידיאולוגיות שלך!!! זאת המדינה שלך בדיוק כמו שהיא שלי ואם אני מתכוונת ללכת לצבא ולהיות קרבית אז זובי אל תהיה קרבי תהיה ג'ובניק אוקיי?... אבל תתן!!! שלוש שנים מזורגגות מהחיים שלך ביקשו שתתן למקום שנולדת בו... גדלת בו!!!!!! אתה פשוט יורק לבאר שממנה שאבת את המים וזה חולני ומסריח לדעתי!!!

ואם מתו אנשים, זה אומר שצריך להמשיך

למות, או שאולי לעשות הכל כדי שיפסיקו למות אנשים?

playerf

New member
זה מה שכל כך עצוב

שהסרבנים חושבים שאם הם לא ישרתו בצבא ימותו פחות אנשים. אני מזמין את כל יושבי הפורום לקחת את התרגיל המחשבתי הזה צעד אחד קדימה - בואו נניח שכולנו מסרבים. אחדות אמיתית, אף אחד לא מוכן לשרת בצבא ואז מה? כל אחד שיקח את זה לכיוון שהוא מאמין בו. הרי בטוח שאם האויבים שלנו שאנחנו מספקים להם חשמל מים ונותנים להם לבוא לפה לעבוד (ולהתפוצץ) "יקפצו" על ההזדמנות. מלחמת השחרור\יום הכיפורים או מלחמה שכמותה לא הייתה - וכל זה בלי שיהיה לנו צבא שיגן עלינו. בואו רק נגיד שאני מקווה שכולם פה יודעים לשחות. ומעבר לכך הרי הדרך היחידה היא קיר הברזל שז'בוטינסקי דיבר עליו, כל עוד יש לפלסטינאים תקווה להשמיד אותנו הם לא יוכלו לחיות לצידנו בשלום לא משנה כמה נחמדים נהיה, לכן עד שלא יבינו שמדינת היהודים היא עובדה מוגמרת אין תקווה לשלום. במיוחד עם אותם ספרי הגיאוגרפיה שהם לומדים שבהם לא מופיעה מדינת ישראל. אנחנו צריכים להיות מאוחדים מאחורי הרעיון של להגן על המדינה שלנו כי באמת אין לנו ארץ אחרת. חברים שלי עכשיו טוחנים שמירות במחסומים ובשטחים וכל זה בשביל שאזרחי המדינה (היהודים והערבים) יוכלו לא לפחד לצאת לטיילת או לכל מקום אחר. אני התחייבתי לשירות ארוך ומשמעותי, ואני גאה להגיד שכל החברים שלי עושים שירות משמעותי, אבל אני מתבייש לקרוא על אנשים שלא מאמינים במדינה היהודית או מאמינים יותר במדינה פלסטינאית מאשר במדינה היהודית ומעדיפים את הפלסטינאים עלינו. מתי נתפכח כולנו. ומילה אחרונה בהודעה הראשונה שלי בפורום הזה - סרבנות זה לא חוקי. זאת עבריינות אידיאולוגית, אך עבריינות ככל עבריינות, בדיוק כמו לא לשלם מיסים, לשדוד בנק או לרצוח מישהו.

כיף לדעת שיש עוד אנשים שמוכנים

לתת מעצמם למדינה בכזאת מסירות....היום כשיש הרבה שמשתמטים מהצבא, ואני חשבתי שכל האנשים האלה נעלמו מהארץ אני אישית לא תומכת בדרך הזאת של סרבנות, פשוט לא להתגייס....אתה רוצה לשנות דברים?! לך למקום הנכון, השתמטות לא תעזור. הרי אנחנו בכל מקרה תמיד נצטרך צבא, בלי שום קשר לכיבוש....אז תן יד בזה ותלחם במה שאתה לא מסכים איתו, בדרכים הנכונות קשה להסביר את עצמי....

BeyondTheWall

New member
בושה לשמיניסטים

תשנה את השם של המכתב שלך .. תהנה בכלא, סוף סוף ענישה מתאימה לסרבנים

xyxyxy

New member
אני לא קשור לפורום

ראיתי את ההודעה בשער תפוז תראה, זאת מדינת חוק והחוק היבש אומר שאתה צריך לשבת בכלא מבחינת דעות אני לגמרי בעדך אבל זה בכלל לא רלוונטי מוסד כמו צבא לא צריך להתחשב במצפון. הרי כל המטרה של הצבא זה כלי הגנה (במקרה המאד טוב) או כלי הרג וכיבוש במקרה הפחות טוב. הצבא זהו מוסד שנשלט ע"י הממשלה והכנסת אם הם קבעו שיהיה כיבוש. ככה יהיה. אתה תמיד יכול להשמיע את הדעות שלך אבל כשאתה עובר על החוק , אני לגמרי מסכים שהעונש צריך לבוא זה בדיוק כמו שאני יקבל דו"ח חניה של רמזור אדום ויגיד לבית המשפט שאני לא משלם דו"ח כי מבחינה מוסרית אני לא מסוגל לעבור בירוק.. לא מוסרי בעיני אז יופי לי.. אבל מבחינת החוק מגיע עונש. ואני ידגיש שוב : זוהי מדינת חוק בקשר לשאלה : האם הצבא צריך יותר להתייחס לרצון המוסרי של האדם, יתכן אבל בוא נהיה מציאותיים, זה לא יכול לקרות אני בעצמי סירבתי להתגייס , אני פצפיסט ובלי קשר לזה אני עצלן ואגואיסט.. לא בא לי לתרום למדינה על חשבון הזמן שלי. אבל אני לא עברתי על שום חוק , הצבא נותן אפשרות חוקית לגמרי לצאת פרופיל 21 , לקח לי משהו כמו 40 דקות להשתחרר ( ההחלטה הכי טובה בחיים שלי למי שתוהה) זה שאתה רוצה לעשות מזה הרבה רעש וצילצולים ועושה מזה פעילות פוליטית זה בעיה שלך..

למעלה