שלום לכם

מומיה26

New member
זו בדיוק הנקודה

כשאדם אומר בסמולטוק אינטרנטי שכביולוג אני אומר לך - אין עולם הבא. ולא בעיצומו של דיון רציני בנושא, הערה מהסוג מה אתה מדבר בכלל, זה לא תחום ההתמחות שלך, נתפסת אצל הרבה אנשים כעוקצנית. זו עובדה שיש הרבה מאד אנשים כאלה, גם אם אתה לא מבין אותם. אתה צודק שההצעה שלך למענה היא סגירת עניין מוצלח יותר, אבל אנשים לא עונים תמיד עניינית כשמדובר במשהו שנראה להם כעקיצה, ורגישות צריכה לבוא מכל הצדדים. אני אומר את ההערה הזאת כהערה בונה, אני חושב שזה יועיל גם לאחרים וגם לך אם תשים לב לרגישויות של אנשים גם מהסוג הזה שאתה מצהיר שאינך מסוגל להבין.

קרא בבקשה את ההודעה שלי

וצטט בבקשה את הביטוי שאותו פירשת כ-"מה אתה מדבר בכלל". אני רציני לגמרי. אני לא מבין איך אפשר להיות יותר מנומס וענייני ממה שהייתי. הקפדתי שלא להשתמש בשום ניסוח פוגעני, ובכנות - אני חושב שמראית העין של הפגיעה נוצרת, אך ורק משום שאני מצביע על מעשה שנראה באמת טיפשי, ואנשים מתפדחים לגלות שמישהו חשף אותה בפני כולם.

מומיה26

New member
ניסיתי מקודם לתאר זאת

אולי אני לא מוכשר מספיק לתאר לך את החוויה האנושית הזאת בצורה שתובן לך שבסיטואציה הספציפית הזאת, הערה מהסוג: איך עובדת היותך ביולוגית תורמת לידע שלך לגבי עולם הבא? במקרה כזה בו אדם מצהיר על עצמו כל מומחה בתחום כלשהו שהזיקה לנושא לא מאד ברורה, אבל זה לא נכתב כעבודת מאסטר של הכותב על הקשר בין הביולוגיה לאתאיזם, רק סתם כהצהרה טיפשית לטעמך וסבירה לטעם אחרים, ונחמדה לטעם אחרים יותר. אבל למה לנו להתחיל בויכוח בו אני אעסוק בדקדקנות פירוש כל מילה שאתה ותולעת גשם כתבו, ואתה תעסוק בהשוואות משפטים, ואני באפולוגטיקה. בא נדבר על החוויה של כמה וכמה אנשים, אני לא בן אדם של ביקורת, גם לא של התנצחויות אנסופיות היוצרות שירשור כזה המצריך לחשוב על השגת מחשב בעל מס' אינץ מעריכי דו ספרתי ברוחב. אני לא בפוזה של להגיד לך מה לעשות, וגם לא חושב שיש פה אחד מושלם ואחד לא. אני רק חשבתי לנכון להעיר את תשומת לבך שלפעמים הצפיה לשלימות מצד אמירות של אנשים היא מוגזמת, וכל זמן שלא מדובר בשירשור שמדבר באופן ממוקד על נושא באופן רציני, אין מקום לווכחנות מהסוג הזה. ואם בכל זאת בוער להעיר את תשומת לב מישו שזה לא ממש קשור לביולוגיה הייתי מוצא דרך מכבדת יותר להעיר את זה, ולא בדרך של שכמה וכמה אנשים תופסים זאת כזילזול. וזו עובדה שאני מקווה שאינך חולק גם עליה. הארכתי יותר מדיי, אולי זה היה מתאים בכלל באישי.

להזכירך

לפני ימים ספורים הודיתי במפורש בשרשור אחר, שכתבתי משהו שרחוק מלהיות מגובה רק בגלל שראיתי בדיון - "סמולטוק אינטרנטי" כהגדרתך, כך שאני האחרון שתהיה לו בעיה עם זה, ואם זה מה שתולעת הייתה כותבת לי לא הייתי מנסה (ו/או יכול) להמשיך לדון איתה על כלום. זו הסיבה ששאלתי אותה מה הרלוונטיות של עובדה זו, ולא הבעתי שום דעה לגבי טיפשיותה או נחמדותה של ההערה. אני לא חולק על העובדה שיש מי שתופס זאת כזלזול וא; התייחסתי לכך במפורש, אני כך סבור שמדובר בבעיה רצינית של מי שעושה זאת, וכיוון שלשמחתי אינני עוסק בהשגת מצביעים אלא בכתיבה להנאתי - אני גם לא חש צורך לשנות את דרכיי בגלל הבעיות של אחרים.

moshe010

New member
אני גם רוצה להתערב

אין זה סוד שהתפתחות המדע בכלל והביולוגיה בפרט תרמה רבות להבנת דטרמינזת הטבע (אפילו תורת הקוונטים היא דטרמיניזם הסתברותי) ועזרה רבות לוותר על הצורך לתרץ את הלא ידוע כמעשה אלהים וביולוגיה בפרט הכוללת את האבולוציה מפריכה את האמונה הפרימיטיבית באל שבורא עולם בששה ימים כך שההצהרה הנ"ל לא כ"כ משוללת הגיון, המזכה להערה עוקצנית

אבל אני שאלתי שאלה פשוטה

מה כל כך קשה לענות לה ישירות, במקום לנוע סחור סחור מסביב?

תגיד, אתה לא שם לב שהכתיבה שלך פוגענית?

הכתיבה שלך שחצנית מתנשאת. ואתה תמיד אוהב ריב ומדון. ולהראות כמה אתה חכם. מן הסתם באת מהזרם הליטאי והיית ישיבשער. אתה עד כדי כך עיוור? למזלנו בעל מחשבות הואיל בטובו לחזור. אגב, זה פורום של אנוסים. לא של יוצבשים.

לא, אני לא שם לב לזה

אני כן שם לב לכך שכאשר מישהו מסרב להיסחף בדיון ומבקש בנימוס תשובה ישירה לשאלותיו, אנשים נוטים להיעלב מכך, כנראה כיוון שזה מיסב את תשומת ליבם לבעייתיות שבשיטת ניהול הדיון שלהם, וזה מצב רצוי בעיני. אגב, השעה 11:25.

אני מבקש ממך להפסיק עם מחול השדים

ויסלחו לי מילטון ואלוהים על התערבותי. גם אם תחזור אלף פעמים על כך שבעל מחשבות פרש בגלל חוסר כבוד מצד מילטון, יש את השירשור וכל אחד יכול לראות שלא היית שום פגיעה אישית מעבר לדיון ענייני לחלוטין. הנה הדיון, עברתי עליו מאה פעמים ולא ראיתי פגיעה מה שכן ראיתי היית התנפלות לא הוגנת מצד כבוד הרבה על מילטון. http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=2165&MessageId=157979800 אם תרצה אחפש גם תגובות פוגעניות בכבוד הרב שלא הזיזו לו כלום, ולהיפך הוא שמח לדון דווקא איתם מתוך עשרות תגובות. ולגבי הכתיבה בפורום, הדגשנו הרבה פעמים שהזכות לכתוב בפורום לכל אחד, כל עוד הוא עומד בתקנות הפורום ותפוז.

לא יודע מה לגבי אלוהים

אבל בשביל מילטון אלו הפוגות קומיות במהלך שבוע של שריצה מול מחשב וכתיבת תרגילים. אם כי כמובן גם מילטון יודע שהדברים האלה פוגעים בפורום, משתדל לצמצם אותם ככל הניתן, ומיצר (בשיא הרצינות) על החלק שבכל זאת נשאר.

כי אנשים מדברים עליו במקום אליו...

וברצינות, אתה קורא בפורום השכן מספיק זמן בשביל לזהות את הסגנון. אין מה לעשות, גירסא דינקותא האינטרנטית שלי היא מפורום יוצאים בשאלה, ולעולם לא ארצה ולא אוכל לשנות את הסגנון שרכשתי שם.

pokeret

New member
למעשה אני כן חשבתי

שיתכן ויש קשר בין הביולוגיה לשאלה, רק תהיתי מהו? >פוקרת חלמה להיות ביולוגית המון זמן<

לפוקרת - כן ולא כן - אין קשר בין המקצוע שלי לשאלת העולם הבא. שום דבר לא התפלק לי.

רעביש

New member
בעקבות חילופי הדברים

אני גם הבנתי שאת איכשהוא מקשרת את הביולוגיה עם השאלה הפילוסופית. ותהיתי ג"כ מה הקשר, אבל אני בהחלט מקבל שכביולוגית את רואה מה יש כאן בעולם הזה. מה שיש מעבר לו, לטענתך פנטזיה עסיסית... כך שחבל לדעתי להתנגח אחד בשני, כשני הצדדים מסכימים על כל הפרטים... אגב, תודה על המחמאות, פעם הייתי מסמיק, היום זה פשוט עולה לי טוב, חברה תחמיאו כמה שיותר ! :)

למעלה