שלום לכם

רעביש

New member
לגבי התורה

אכן התורה לא התחייבה שאף פעם לא יהיו הומואים, וגם אני לא רואה סתירה מפורשת בין התורה להומוסקסואליות, כמו שאינני רואה סתירה בין פדופיליה לתורה, ובין נטייה לרצח לתורה. אבל, נטייה זו יכולה להיות טריגר לבדיקת תקפות התורה הקוראן הברית החדשה, ובכלל הגישה הדתית להומוסקסואליות, ובפרט שישנם אחוזים נכבדים באוכלוסיה הלוקים בזה, (בין חמשה לעשרה אחוזים) חשבון פשוט מעלה שבמדינת ישראל בלבד ישנם לפחות כ 400 אלף הומואים. (בחשבון של חמש אחוז מתוך כשמונה מיליון, ואם זה עשרה אחוזים זה כמעט מיליון איש רק במדינה...) שזה המון, חשבנו כמה הומואים ישנם בעולם, שלא רוצים שום דבר לא להזיק, לא להרביץ, רק אהבה וסיפוק מיני. מדוע להתעקש ולמרר את חייהם ? כמובן שתורה שניתנה משמים במעמד גרדניווזי מאיים עם הר כגיגית, והפחדות חברתיות, המתחזקת עצמה בפונדמנטזלים קיצוני בלתי מתפשר, לא יכולה להשתנות בעקבות שינויים בתפיסה החברית, ובעקבות חדירות הפסיכולוגיה ואיכות החיים והרווחה הרגשית לעולם המודרני. כי אין בדיוק מי שישנה אותה, אז או שמוותרים על הומוסקסואליות, או שמוותרים על התורה, או שחיים בקונפליקט מתמשך. או שהדת תוותר דבר שכרגע אין סיכוי שיקרה בגרסתה האורתודוקסית, (בנצרות יש בקיעים פה שם) אגב, מבחינה מסוימת אני מוקיר את העובדה שנולדתי דתי בענין הזה, כי יש לי כרגע ילדים חמודים שאני מאוד אוהב, ויתכן שאם הייתי חילוני כלל לא היה לי ילדים והייתי מת ערירי זקן.... אז הנה אני רואה גם את הדברים המאוד ! טובים בחברה החרדית/דתית.

היום הבאת ילדים בתרומת זרע

על ידי הומוסקסואלים היא מנהג שהולך ומתפשט (לא תרומת זרע אנונימית, אלא מתוך שותפות מלאה או חלקית בגידול הילדים).

רעביש

New member
ומי מקבל את הזרע הזה ?

לסביות ? אני בעד מיסוד נישואין מרובעים של שני הומואים שני לסביות, הומו חי עם הומו, לסבית עם לסבית, וכולם בבית אחד, או בבתים סמוכים, מביאים ילדים אחד מהשני. איזה כיף זה יהיה ! ( שאלה בלי קשר, מה ההבדל בין עיגול ריק למלא בתגובות ?)

או לסביות

או סתם אשה שרוצה להביא ילד ואין לה בן זוג. לפני כשנה יצא לי לדבר עם חילוני הומוסקסואל שהיה במהלך חיפוש אמא לילדו הפוטנציאלי (לקח לי רגע להבין שהוא לא מתכוון שהוא מחפש אשה), ומה שהדאיג אותו זה העובדה שהוא כהן והילד עלול להיחשב לחלל (בלי שהיה לו מושג מה זה אומר)...

ושוב על הסתירה

אני סבור שאדם נורמאלי, או לכל הפחות רוב בני האדם הנורמאליים, אינם יכולים להינזר מחיי מין כנטייתם במשך כל ימי חייהם, בייחוד אם נוסיף למסגרת האיסורים את הרהורי העבירה, האוננות, ועשיית סקס עם אשתו כשמחשבתו מדמיינת אובייקט אחר. (אגב, בתשב"ץ ח"ג סי' ל"ז מובא שפרישות הכהן הגדול בשבעת הימים קודם יוה"כ בלא לראות קרי באותם הימים לא היתה מתאפשרת אלמלי נס... על זה אתווכח, והמציאות מכחישה זאת, אך חיים שלמים - אינם אפשריים, כאמור). לגיטימי שהתורה תטיל ציווי "קשה", אך לא בלתי ישים. איסור כנ"ל, שעשרות ומאות אלפי מקבלי מרות אינם יכולים לעמוד בו - אינו לגיטימי. לגבי כרות שופכה ופצוע דכא, ודאי ידוע לצול"ש (-צורבים לשעבר..) שבינינו שהם מותרים באותם שאינם נקראים קהל כגיורת וכדו', ולא נשללה מהם זכות ההתבטאות המינית לחלוטין. ובכלל, גם אם לא היה להם שום היתר, היו גם הם פירכא על הלגיטימיות שבציווי, לא?

האמת היא ששכחתי מגיורת ושפחה

וזה פוסל את ההוכחה שלי. הדיון לא היה על הלגיטימיות שבציווי, אלא על ההתיימרות לצוות ציוויים ישימים. אם התורה מצווה ציוויים שאינם ישימים למרבית בני האדם אינך יכול להוכיח מהאיסור על ההומוסקסואליות על כך שהתורה חשבה את הנטייה לבלתי טבעית, כי יתכן שהיא ראתה בה נטייה טבעית והחליטה לאסור אותה בכל זאת. כמובן שאתה עדיין יכול לטעון שתורה כזו אינה לגיטימית, אך זו אינה השאלה אליה התייחסתי.

רעביש

New member
תגובה לשניכם

אל תחטאו בפשטנות. פודפיל לא יוכל לעלם לממש נטייתו גם בקרב חברה חילונית... האין זה אומללות ? אלא שלא נותנים לו להרוס חיי ילד קט. אדם שיש לו קלפוטומניה, מסכן לא ?! ומה עם רווקים שעפ"י היהדות אסור להם לאונן ? האין זה גזירה שאין הציבור יכול לעמוד בה ? אני לא חושב שהומוסקסואליות מערערת את הדת. היא כן גורמת לאנשים לבדוק את הדת ולהבין בעצם למה באמת לא ?!

אני עשקתי רק בשאלה

האם התורה מתיימרת שלא לאסור דבר שכמעט בלתי אפשרי שלא להיכשל בו. לשאלה האם פדופיליה היא נטייה שניתן להימנע ממנה, ומה עמדת היהדות בנושא לא התייחסתי.

הומו אינו דומה לפדופיל וקלפטומן

האחרונים מוגדרים כבעלי הפרעות נפשיות, וככאלה יש לטפל בהם כנדרש, בין לפי חוק ובין לפי ההלכה, ומשום כך גם אין להאשימם, אפילו לא על פי הדת, על מעשיהם בהיותם אנשים פגועים וחולים. חולה הוא אומלל, נכון. הומו אינו חולה ובעשרות השנים האחרונות אף שונו רשימות ההפרעות הנפשיות והומוסקסואליות כבר אינה מופיעה שם. הומו גם לא מזיק לחברה, כך שהריגתו מטעם הגנה על הציבור (אם לא משום עונש) אינה מוצדקת. לגבי רווק, היהדות נותנת לו פיתרון במישור העקרוני - שינשא צעיר, כמאמר רב חסדא בקידושין כט סוף עמוד ב'.

moshe010

New member
אין שום הבדל בין הומו לפודפיל

לגבי מידת ההפרעה הנפשית שלו ההבדל היחיד שהראשון מקובל בחברה והשני לא ואם את השני אין להאשים בגלל שהוא חולה אומלל, אז גם הראשון מנקודת מבט של התורה שלא מקבלת הומו הוא חולה ואומלל

רעביש

New member
הפשטנות בפורום מעצבנת אותי מאוד

וחלילה לי לומר דבר גנאי, אלא אני אומר את דעתי האישית. יש הבדל אדיר בין הומו לפדופיל, ו"הפרעה נפשית" זה מונח תלוי תרבות, כך שאם החברה מקבלת הומואים כדבר מובן, אזי זה לא הפרעה.. אגב, אם כבר מדברים על מדריכי פסיכיאטריה, בעבר אוננות נחשבה הפרעה נפשית, וחטא פילוסופי.. לא רק דתי.. אז טוב החברה משתנה לטוב לרע, אבל משתנה. אגב, חרדי שיפתה ילדה בת 12 עפ"י התורה יקח אותה לאשה. חרדי שיפתה חבר וישכב איתו יסקל באבנים בכיכר העיר,

חבל להתעצבן

עדיף להתמקד בתשובות ישירות לטענות, שמתוך כך גדל הסיכוי שאם יש מי שאוחזבתפיסה פשטנית - הוא יבין את הטעות במהרה.

רעביש

New member
אתה צודק

אגב, גם פדופיליה יכולה להשתנות, בסין מותר לקיים יחסים מגיל 12 נדמה לי... הכל יחסי, אינשטיין, איפה אתה.

מומיה26

New member
אני לא בטוח שאתה צודק

צריך לעשות את ההבדל בין נטיה, לבין הפרעה נפשית. אנס בעל משיכה סטרייטית, מעבר לזה שהוא פושע, הוא גם חולה בעל הפרעה נפשית הגורמת לו להשתמש באלימות ולא לעצור את עצמו בדחפיו. פדופיל החי בחברה המסכימה על גיל השכמה מסויים ממנו יחסי המין נחשבים ליחסים בהסכמה. אם הוא לא מסוגל לשלוט ביצריו ולהתאפק מלכפות את עצמו על ילד - יש לו הפרעה נפשית דומה לאנס, ומסוכן יותר, כי הוא עוד חושב שלא עושה את זה בכפיה. יחסים הומוסקסואליים בין בוגרים בהסכמה, הוא לפי תפיסת הדת חטא, אבל אין בו כל מאפיין דומה לפושעים ובעלי הפרעה נפשית דלעיל.

אשכול 22

New member
הפתרון לא לאונן - ינשא צעיר?!

ואז אסור לו להשתמש באמצעי מניעה, והוא עתיד לשחק אבא ואימא בגיל 14, לחיות בעוני מרוד (איך בדיוק הוא אמור לפרנס 3 ילדים בגיל 18?), והילדים שלו יצאו חולי נפש. אפשרות ב, אז הוא נדפק עם אישה שהוא לא אוהב, ואסור לו לקיים יחסים עם שנואה (בני תשע מידות - בני שנואה. זוכר?). אפשרות ג, הוא מתגרש ומאמלל את ילדיו, ואז מתחתן מהר שוב, כי הביצים לוחצות ואסור לאונן. בשאלה אמריקאית, הייתי בוחר באפשרות "כל התשובות הנ"ל נכונות". רוצה לצאת לסיור ביבניאל?! לשיטתך, זו הדרך שהתורה התוותה לנו...

למעלה