שלום לכם

רעביש

New member
שלום לכם

שלום פעם ראשונה שראיתי את הפורום ואולי הוא ימצא חן בעיני. האמת אני מסופק אם אני שייך לכאן, כי אינני יודע אם אני אכן אנוס חרדי, או סתם חרדי מבולבל. אבל אולי אחכים. להתראות ביינתים.

רגל שם

New member
ברוך הבא

לגבי החתימה, אם הייתי צריך לבחור בין אורגזמה מינית לאורגזמה מחשבתית, הייתי מתקשה להחליט.

ועוד לגבי החתימה -

אורגזמה מינית מחישה בי את זו הרוחנית. וכן גם להיפך, האם הצלחת פעם לחשוב לענין כשהיית במצב של חסך מיני?

רגל שם

New member
אם כך

צריך לומר שמעולם לא חשבתי לענין... (טוב, הגזמתי כמובן)

mister xy

New member
להיות מבולבל זו התחלה טובה

כל אחד מאיתנו היה בשלב הזה אי פעם.

אגס 10

New member
ברוך הבא

נקווה שהשהות כאן תסייע לך לעשות סדר בבילבולך אולי תשתף אותנו בבילבולים למען נוכל לסייע? בכל מקרה ברוך הבא ובהצלחה.

רעביש

New member
שלום לכולם -- קצת על עצמי.

יוו יש לי הרבה על מה לשוחח ולדבר. על אידיאולוגיה, דת, פסיכולוגיה, קשיים, דיכאון, קונפליקטים, משפחה, חברים, אלוהים, אמת, עוה"ב, אמונה, מחזירי בתשובה, חוזרים בתשובה, היהדות, היסטורית היהדות, הומניזם, דמוקרטיה, מידע, חופש, חירות, ציונות, נאציזם, דיקטטורה, אומנות, קולנוע, גיהנום, יחסי מין, הומוסקסואליות, משמעות, פילוסופיה, כאב, קושי, אורגזמה, חשיבה, נגיעות, אינטרסים, כלכלה חברה, משפחה קהילה, סוציולוגיה. מדע, אסטרונומיה, ביולוגיה, שפה, ואבולוציה. אני אולי אשמע לכם מבולבל קצת, אבל זה מה אני, כל דבר קשור להכל ושום דבר אינו מודחק. אגב, הזדהתי מאוד עם דברי הרקע לאשכול שאינני יודע מי כתבם, על כך שהגולשים כאן שונאים דת באופן בסיסי, איזה כיף למצוא אנשים שיש להם אותו ראש, גם אני שונא דת באופן בסיסי, אני מעריץ של הדמוקרטיות המערביות, אם כי שאני חושב שיש להם הרבה מאוד מאוד מה לתקן מהרבה בחינות ! גלשתי להרבה אתרים פורמים של מוסלמים נוצרים בודהיזם, קראתי הרבה ספרים, ואני כל הזמן רוכש ידע ונסיון, יש גם פורמים של חרדים נאורים למינהם, אבל אולי אמצא כאן מקום טוב יותר, חסר לי מאוד תמיכה עם כל הקונפליקטים הכפירה הדחפים השאלות הלבטים שיש לי, ואולי אמצא כאן מענה, ועזרה הדדית, אני יוצא מנקודת הנחה שאינכם מסיונרים של הכיוון הפוך, וטובת האדם כולל עצמכם לנגד עינכם. ולא טובת איזה שד בשמים, או אמונה פרימיטיבית. יש לי הרבה מה לשפוך ולחדד, לספר ולהחכים, אבל עוד לא שמתי לב כמה ניקים יש כאן, אז אולי תתנו לי ככה בגדול כמה חברים אתם כאן בגדול ? וענו לי בכנות, האם יש עוד פורום כזה פעיל בתפוז או במקומות אחרים ? מה ההתפלגות שלכם מבחינה אתנית ותרבותית, חסידים ליטיאים ספרדים חזונאישנקים ירושליימערס געררס בריסקעקס אמריקאים וכן הלאה. אגב מה שקצת הרתיע אותי בהצלחה בפורום הוא שכתבתם שכאן מקום לאלה שיש להם בעיה עם הדת, ולא עם עיוותים בחברה החרדית, אני לא חושב שניתן לנתק זה מזה, ואין ספק שאם הייתם חיים בחברה נוחה וליברלית יותר, גם אם היא הייתה דתית היא לא הייתה חונקת אתכם ומצריכה לחשוב על משמעות הדת והקיום, נוצרי פרוטסטנטי שאמונתו אינה מחייבת אותו בכלום, יחיה בנוח עם אמונתו גם אם היא לא ריאלית, ואילו סעודי או אפגאני או חרדי מסכן, מקריב הרבה לדת, כך שהוא בודק עצמו יותר למה מי מה. אני חרדי נשוי + כמה בלי עין הרע, אוהב מאוד את אשתי ואת הילדים, אבל לא אוהב את הדת וחש שנאה ותיעוב לכל הדתות כולן באשר הן בכל העולם, ושנאה איומה לחסידויות למינהן, כמו כן חש שנאה לכל סוג של רשע ועריצות על בני אדם, אם כי שאני עדיין קרוב לדת שלי מפחד, כן פחד, אני מפחד פסיכולוגית מעונש של איזה שטן, מנידוי של האל, מגיהנום נצחי, מכף הקלע, משלילת עולם הבא אנא ערף, לא מדובר במשהו רציונלי או באמונה, אלא פחד פסיכולוגי שהוטמע בי בנעורי וקשה למגר אותו, עד בלתי אפשרי. אני תמיד חולם בליבי על יום שאקום בקליבלנד וכל החינוך שהוטמע בי יהיה מערבי חופשי ולא דתי ימח שמם של הדתיים בכל העולם. בפרט של הדתות המונותאיסטיות. מה כן, אני אדם שקרוב לאלוהים, למרות שחקרתי הרבה על אלוהים, ועל משמעות הבריאה, ועל אתאיזם, ואני פתוח לכל דעה. אני חושב שיש איזה כח נסתר, ואני בדיאלוג מתמיד איתו, על חטאי, קשיי, צרכי, דחפי, רצונתי, ולא שאני כופה זאת עליכם, אולי זה גם פסיכולוגי, אולי זאת אשליה, אולי זה כמיקל במוח שמתעתע בי, אינני יודע, אם יש כאן מספיק חברים בוגרים חכמים ורציניים, אשמח להיות כאן חבר קבוע. אני כרגע שומר שבת תפילין טהרת משפחה וכשרות בסיסית, משהו כמו דתי לייט, והאמת כפי שכתבתי לעיל אם הדת הייתה רק זה וזהו, כנראה לא היה מפריע לי, גם שבת לא מפריע לי, אין לי ענין להיות אתאיסט לשמה, למרות שאולי ישנם כאלה, אני לא. אצלי זה לא בריסקער חומרא להיות כויפער ללכת לפי המצפון האתאיסטי-אגנוסטיקני {אם יש כזה בכלל.} אני מתחבר מאוד להומניזם, אבל מוצא שגם בדת יש הומאניות, וגם באסלאם ובנצרות, ומאידך יש הרבה רוע אצל אנשים אתאיסטים וגם מאמינים, כמו נאציזם טוטלריטיזם לאומנות אנטשימיות הומופוביה.. אה ושכחתי, אני הומוסקסואל, אולי זה ידחה חלק ממכם, כי אחרי הכל אתם דתיים, לא מפריע לי. אבל מה אעשה, אגב גם אשתי יודעת שאני "דו מיני" בקריצה שהיא מבינה שבא לי על גברים, אבל אנחונו מאוד אוהבים. תכלס, אשמח לקבל תגובות מעודדת, ולדעת כמה אתם, והאם יש עוד פורומים כאלה, כי אני צריך את זה כמו מים קרים לנפש עייפה ומותשת. להתראות

לרעביש איזה גילוי לב מדהים וכושר ביטוי נפלא ועולם פנימי כל כך עשיר! פשוט התפעלתי. בכל זאת עלי לצטט ( לא יודעת מהיכן) על כהני בית המקדש הצדוקים שאמרו על הפרושים שהם מצערים עצמם בעולם הזה ובעולם הבא אין להם כלום. ובכלל אין העולם הבא . כביולוגית אני אומרת לך, כשהחיים נגמרים זהו. בגלל שלנו קשה לקבל את סופיות החיים- המציאו את הדתות. אגב אני חילונית מבית חלוני ויש לי דיאלוג עם אלהים מדי פעם טוב נו , לא יום יומי. אני הייתי שמחה לדעת שיש אלהים אז הוא לא היה מרשה ( ואידך זיל גמור...) אבל לצערי קיומו של אלהים אינו הגיוני. כל דת חושבת שהיא האחת ואין בלתה וכל השאר סתם כופרים טמאים. כל דת יש לה את השטויות שלה שמלכדות את החברה יחד ומעצימות את הממסד. חרדות יש לכולם מכל מני דברים. לי נראה שהחרדות של כף הקלע וכו הן דווקא חרדות "טובות" כי הן אינן מחוברות להווה ואין להם בסיס ממשי בחיים. אילו היית אומר שהחרדות שלך זה נניח - בריאות, פחד קהל, חרדה בריאותית, נראה לי שזה היה קשה יותר. אתה מודע לדברים הללו כל כך טוב, כך שאתה תימנע מלהעביר את החרדות הללו לילדיך.

לא ממש הבנתי

איך עובדת היותך ביולוגית תורמת לידע שלך לגבי עולם הבא? אף אחד לא חשב שהעולם הבא הוא מקום אליו עובר גוף האדם, אז לא ברור לי איך הידע המדעי שלנו בנושא הביולוגיה מסייע לנו להכריע בשאלת קיומו של עולם כזה.

הידע המדעי שלי אינו עוסק בהערתך העוקצנית הידע המדעי שלי אומר שאין חיים אחרי המוות. לא אמרתי דבר על גוף האדם שעובר לעולם הבא ולא העליתי את שאלת ההכרעה, כי היא בכלל לא שאלה. על מה צריך להכריע ? על קיומו של מה שאינו קיים, אלא במחשבה האנושית? הרעיון של העולם הבא מביא נחמה לחלק מן האנשים ובזה תועלתו. שאלת ההכרעה אם הוא קיים או לא קיים אינה ניתנת להוכחה מדעית. או שאתה מאמין בו או שלא. ואם אתה לא יודע אז אתה לא מאמין.

עכשיו אני בכלל לא מבין

איך הידע המדעי שלך רלוונטי לשאלת החיים שלאחר המוות (שורה 1 עיי"ש), אם השאלה הזו אינה ניתנת להוכחה מדעית (שורה 3 עיי"ש)?

pokeret

New member
כנ"ל

הוא שאל אותך שאלה ברורה וחסרת עוקצנות. תכתבי בפשטות שאין קשר בין המקצוע שלך לשאלת העולם הבא וזה התפלק לך בטעות. >פוקרת בהתקף עצבים< >פןקרת לא מבינה אנשים שאינם עונים לגופו של ענין<

מומיה26

New member
מותר גם לי להתערב?

באה אשה ומצהירה שכביולוגית היא לא מצאה במהלך כל הלימודים שלה ביטוי לנפש או נשמת אדם, וסוף דבר שכולנו נרקב ונהפוך למאכל תולעים, או נכנס לצנצנת ונשוגר לחלל במקרה הטוב. אפשר לראות את האמת הזאת ממגוון כיווני הסתכלות, אחד מהם הוא הביולוגיה, אף שזה לא התחום הטבעי לשאלה פילוסופית. הערה טרחנית בדמות שאלה איך התחום הידע שלך אחרי ישירות למסקנא שאין נפש או עולם הבא, היא הערה בעלת גוון עוקצני לטעמם של הרבה מהיצורים ממין האדם. אפשר לחשוב שהיא גינקולוגית שיושבת במרפאה ורושמת תרופה אסטרוגנית לגבר הסובל משחמת הכבד. יש הערכה למילטון, אבל מותר לו למתן את הדקדקנות כשמדובר בבני אדם ולא בניסוח משוואה דיפרנציאלית מדויקת שצריך לאתר בה כל טעות קטנטנה.

חלושעס

New member
מילטון מזמן עוקר משדי"פ חלקיות וטוחנן זב"ז

משדי"פ מדויקות זה לחבע"כ

חלושעס

New member
לא יכול לעמוד בפניך אחשלו

והלילה אני טס לשבוע+ כך שאתה יכול להתחרע חופשי

התכוונת - "באה אשה ומתכוונת להצהיר..."

אבל בפועל כותבת - "בכלל אין העולם הבא . כביולוגית אני אומרת לך, כשהחיים נגמרים זהו.", שזה משהו אחר לגמרי. אם היא התנסה לא בדיוק כפי שהתכוונה, כל מה שצריך לעשות הוא להגיב - "צודק, התכוונתי לכתוב ש..." ולסגור עניין בקלות, אלא שמשום מה הרבה אנשים מרגישים שהצבעה על חוסר דיוק כזה היא עקיצה או משהו דומה, ולכן חשים צורך להתגונן. לא מצליח להבין אנשים כאלה. תיקון: ה-"כאלה" במשפט האחרון היה מיותר.

למעלה