קשיי הדיבור של א"ס לא נובעים מאילמות
אתה בעצמך הרי כותב את זה אז על מה אתה בעצם מתווכח ?
יש אוטיסטים אילמים אבל זה ממש לא חלק מההגדרה של ההפרעה
למעשה ,בהרבה מקרים כשמאבחנים אוטיסטים אז מנסים קודם כל לשלול אילמות או חירשות שאלה כידוע בעיות פתולוגיות
קשיי הדיבור של האוטיסטים באמת קשורים לשימוש החברתי של השפה(לא רק)
אתה נוטה לפרש את הדברים כמו שאנשי מקצוע מפרשים אותם (קושי לזהות רגשות או הבנה מילולית מדי..)
אני נוטה לפרש את הדברים אחרת,כמו שאני,כאדם שלא מדבר ,או יותר נכון אדם שהתפישה והישום החברתי של דיבור לא מתאים לו,מרגיש ויודע על עצמי
הייתי מציע שתשאיר לאחרים להחליט אם מה שאני עברתי ועובר וכותב כאן רלוונטי להם
כי אתה אינך סמכות בנושא ואין לך אפילו שמץ של שמץ של מושג או יכולת להעריך איך ומה בנסיוני הפרטי קשור לאוטיזם ומה לא
אף אחד לא באמת יודע את המידה שבה הנסיון הפרטי של האדם רלוונטי לנסיון הכללי
הזיקה בין הפרטי לכללי היא מסתורית לחלוטין
עדיין,סביר שנסיונו הפרטי של אדם המוגדר כאוטיסט,של אדם שגם חווה את הקשיים הידועים והמתועדים סביב נושא של יצירת קשר בין אישי בעזרת דיבור או מבט,רלוונטי במשהו לאוטיסטים אחרים
ומהתכתבות שהייתה לי עם לא מעט אוטיסטים ההנחה הזאת זכתה תמיד לאישורים מפתיעים
מה שסביר להניח זה שאתה כאדם שאין לו קשיי דיבור תתקשה להבין אדם שיש לו קשיי דיבור
כי לא התנסית בדבר על בשרך
מה שכמובן לא מפריע לך לסמן דווקא את נסיוני כלא רלוונטי ולעומת זאת את זווית הראיה של אנשי המקצוע שלא התנסו בכך בכלל אתה מביא לכאן ולמקומות אחרים כרלוונטית
זה לא הגיוני,לא הגון,זה מאוד טיפשי,זה מזיק וזה בוודאי לא עוזר לנסיון לקיים דיון ולמצוא מעט ידע אמיתי על אוטיזם
הרי אפשר לפסול את נסיונו של כל אוטיסט,כלא רלוונטי וכלא קשור לאוטיזם
אתה מוכן לספר לי מה הטעם בכך ?
את מה זה בדיוק משרת ?
למה ההרצאות וההסברים שאתה נותן,כאדם שאין לו קשיי דיבור האופייניים לאוטיזם,יותר רלוונטיות ויותר מייצגות אוטיזם ממה שאני,כאדם עם קשיי דיבור ניכרים,מנסה לספר כאן ?
בגלל שאתה החלטת שרירותית,ובניגוד לכל דעה מקצועית ,שלקשיי הדיבור שלי ולנסיוני הפרטי אין שום קשר לאוטיזם ?
אז חבל שאני מסרב להבין שיש קיום אנושי גם מחוץ לשרירות ליבו של רונן ?
לדעתי זה מזל גדול שאני מסרב להבין את זה