שלום לכולם

abashel13

New member
תגובה לאייל 414

אני משתמש ב"שיטת" אבא כבר 16 שנה עם בני הא"ס... ושיטת אבא היא לחיות עם בני הא"ס בכבוד ובהדדיות.

לעבוד קשה לא שייך... להגיע לתוצאות לא שייך...לטפל לא שייך... "שיטת אבא" מבוססת על זה שאני ותיק במציאות ובני חדש

ואני משמש לו דוגמא לותיק והוא דוגמא לי לחדש... אז במקרה זה בני שהוא במיעוט נוירולוגי חדש חדש... ולכן אני משתמש איתו בשיטת אבא מורחבת

כלומר אותה שיטה כמו עם ילדי האחרים רק לוקח בחשבון שהחידושים שהוא מביא איתו להדדיות שלנו הרבה פחות מוכרים לי.

אתמול למשל התנהלה ביננו שיחה ארוכה ועירנית על מה השוני בין הזמן שאנחנו (אמא ואבא) היינו תיכוניסטים לעכשיו כשהוא תיכוניסט... ארוכה כי התחלנו ב-5 בערך

והמשכנו עד חצות... קשה זה לא היה, זה היה מעניין ומרתק. לא הרגשתי שאני עובד בכלל ונהניתי מכל רגע. בקיצור אחלה שיטה.

schlomitsmile

Member
מנהל

abashel13

New member
שמע ידידי

כאבא אל אבא אומר לך כי ילדים מטעים ומתעתעים בהורים לא פעם

וכאשר הם רואים את הוריהם גאים בהם הם מזהים את האינסטינקט ההורי הזה

של גאווה בילדים כמשהו שעליהם להזין אך עובדתית בשלב מסוים, בעיקר בהתבגרות, הם משנים את פניהם

ומבינים שלהזין את גאוות ההורים לא ממש עוזר להם ואפילו מפריע להם...

ככה שלחנך ילדים לטווח הארוך משמעותו להכין אותם ליום שבו לספק את צרכי ההורים נעשה הרבה פחות חשוב מלספק

את צרכיהם עצמם ואז מתחיל הכעס הגדול... והדיכאון הגדול... והמרד הגדול... בלה בלה...

כדאי שתיקח את זה בחשבון כי מפה לשם ילדיך יגיעו לגיל הזה....

וככל שההתניות לדרכי וצרכי ההורים גדולות יותר כך התפרקות הזהות הילדית שנבנתה בעמל רב מורכבת יותר...

לכן כמו שאמא מתנסה בצירי לידה כאשר הילד בא לעולם כך אבא מתנסה בצירי הלידה של ילד המתחיל לבנות את זהותו

העצמאית שנים רבות אח"כ...

ומאחר והזהות האוטיסטית בעיני אינה זהות לקויה כי אם זהות שונה מהרוב הנורמטיבי כך גם זהותו העצמאית הבוגרת שונה

מהרוב הנורמטיבי ולא מעט דברים שאתה כאב סבור שישמשו אותו לא ישמשו אותו כלל אלא אחרי שהשתחרר מהם.

kagome10

New member
אם עדיין לא הבנת, ונראה שלא

זה שילדים נמצאים במסגרות רגילות לא נחשב מדד להצלחה בשביל חלק מהאנשים. אני ביניהם, למרות שדוקא הייתי והנני במסגרות רגילות.

dina199

New member
ויש עוד שאלה ששאלתי קודם שלא קשורה

לדעות או לשיטות

האם במשפחה המורחבת שלכם (מכל צד) יש איזה שהוא קשר לאוטיזם ?

dina199

New member
השרשור לא יצא מכלל שליטה.

הוא מתפתח בדיוק כמו כל השרשורים בנושא , כי נושא הטיפולים והשיטות טעון מאוד.

אין לי מושג בשיטות, כי הבן שלי אובחן בגיל 14 . בדיעבד התברר לי שכן עשיתי דברים בסגנון ABA (בלי לדעת את זה) כשהיה קטן, כי זה מה שהתאים לו (פירוק לגובמים קטנים וחזרתיות עזרו מאוד
). וברור שבימים ההם (שלא היה איבחון) קיבלתי תגובות עד כמה שאני אמא גרוע, היסטרית ועושה שטויות .

אז אני לא נגד ABD או DIR או ל שיטה אחרת . אני נגד קביעה שיש מהו מבויים אחד, והוא הגדר הכי טב והכי יעיל, ואין שום דבר חוץ ממנו.
מה שקובע זה לא השיטה, אלא ההתאמה לילד. אם משהו לא מתאים לילד ספציפי, אפילו השיטה הכי מהוללת לא תעזור.

ואם משהו מתאים, שה לא חייב אפילו להיקרא 'שיטה'.

אייל 414

New member
לאמא של נסיכונת

אם יש לך מנחה a.b.a טוב ותעשו את הדברים כמו שצריך את תראי פריצות דרך משמעותיות , באחריות אני אומר לך , תשאלי את מנתחת ההתנהגות ותשתפי אותה בלבטים שלך , היא תסביר לך ואם זה נראה לך אז תתחילי לטפל בשיטת ה a.b.a . אך אל תחסכי בשאלות שלך ובלבטים שלך למנתחת ההתנהגות ויחד איתך היא תבנה לך תוכנית . אם את צריכה עזרה בשאלה כלשהיא את מוזמנת לשאול . בהמון אהבה אייל .

אייל 414

New member
שבוע טוב לכולם - כנסו בבקשה

טוב ... מרוב כל התגובות קצת קשה לי לעקוב אך את המסר מאנשים הבנתי ...
אז ראשית כל אני אבא מאוד כיפי ורגשי ולא מכני ותובעני , בטיפולים ובצרכים שאני מסמן לילדי אני לא מתפשר אך אני עושה זאת בהמון אהבה ורגש.

אם יתאפשר לכם כל ההורים הנפלאים לילדים הנפלאים לא פחות תיכנסו ללינק הזה ותקראו את התוכן בבקשה

בארה"ב שיטות ה a.b.a מובילות בתחומן בטיפולים בילדים עם צרכים מיוחדים - אתם יכולים לבדוק את דברי

הלינק : http://www.autismspeaks.org/what-autism/treatment/applied-behavior-analysis-aba
אנשים דיברו על אוטיסטים שמדברים על חייהם , תקראו את התוכן בבקשה ממכם וממכן .

בהמון אהבה אייל

dina199

New member
האם אתה אף פעם בחיים לא מתפשר

על שום דבר ?
אני למשל מתפשרת כל הזמן ולא מרגישה רע עם זה

אייל 414

New member
דינה אני לא מתפשר שזה נוגע לילדי ולא מתפשר על

משהו שאני מאמין בו בכל ליבי וכל כולי ... סליחה אבל כזה אני .
אני למדתי מהורי ללכת עם מה שאני מאמין עם כל הלב .
אבל כמובן אני מכבד כל אחד ואחת וזכותכם לחשוב אחרת וזכותי גם לחשוב אחרת הלא כך ?

arana1

New member
גם לא מתפשר לגבי מה שאני מאמין בו עם כל הלב

ואני מאמין ומרגיש ויודע בכל ליבי שABA זה רע,
במיוחד לאוטיסטים.

חומרים כמו שהבאת ידועים לרוב האנשים כאן
וגם חלק מהסתייגויות מהם ידועות

dina199

New member
תודה . אני באמת מעריכה

כל אחד שמצליח להיות לא מתפשר. אני לא מבקרת את זה.

אני אישית לא מצליחה
. אין לי מושג איך היו נראים החיים שלי אם לא הייתי מתפשרת.
אולי כי בזמני (לפני כמה עשרות שנים) לימדו את הנשים שהם חייבות להתפשר אחרת לא יצליחו להחזיק משפחה ולהחזיק מעמד בעבודה.
אולי בימינו זה כבר השתנה . או שעדיין רק לגברים יש זכות לא להתפשר.

בסופו של דבר ההורים הם אלה שמכירים את המצב

הכי טוב, פרט לילד עצמו.
מה שחשוב זה בעיקר להיות מודעים לגישות השונות ולדעת להתאים את הגישה והמטפלים שיתאימו לילד קודם כל, ולמשפחה בשלב השני.
כל גישה וכל מטפל יכולים להצליח במקרה אחד ולהיכשל במקרה אחר.
התפקיד של ההורה הוא לדעת לברור בין האפשרויות ולקבוע את המינון והשיטה המתאימים....

arana1

New member
זה פשוט לא נכון

אחד הקשיים הכי ניכרים באוטיזם
קושי שגם גורם לחלק גדול מהקשיים ומתחושת הניתוק והבדידות
זה שדווקא ההורים והאנשים הקרובים ממש לא מכירים את המצב
נראה שקירבה לבן אדם
גם קירבה גנטית
ממש לא מבטיחה היכרות מעמיקה איתו

arana1

New member
זה לא הנסיון שלי

מהתכתבויות שהיו לי בזמנו עם אוטיסטים מכל מיני מקומות בעולם תמיד עלה הקטע שאיך זה שאנחנו ,כאנשים שמעולם לא ראינו ופגשנו אחד את השני,מכירים ומבינים ויודעים ,עד לפרטי הפרטים הכי קטנים,אחד את השני או השנייה הרבה הרבה הרבה יותר טוב מהאנשים שאמורים להיות הכי קרובים לנו וגם מכאלה שגידלו אותנו

לדעתי ,חלק גדול מהקושי של אוטיסטים למצוא לעצמם זהות יציבה נובע מהעובדה שהם נאלצים מחוסר ברירה להזדהות ולהענות ולהגיב לאנשים שאמורים להיות הכי קרובים להם אבל בעצם לא יודעים עליהם דבר וחצי דבר
גם אנשים נורמטיבים,וגם חלק מהאנשים שכותבים כאן,יודעים לספר שבהרבה מקרים ההבנה והתמיכה מהמשפחה היא אפסית ולעיתים קרובות אפילו פחות מזה

למעלה