שלום לכולם

אייל 414

New member
שלום לכולם

אני עושה את צעדי הראשונים באתר זה ואני שמח להצטרף

dina199

New member
ברוך הבא

האם אתה יכול לספר מה הקשר שלך לספקטרום האוטסטי ?

אייל 414

New member
כמובן דינה שאני יכול לספר...

שמי אייל ואני אב לשני ילדים בספקטרום האוטיסטי . שניהם מאובחנים על רצף ה p.d.d. הגדול מביניהם הוא בן 8 ולאחר עבודה קשה עם הרבה עליות וירידות הגענו איתו אני ואשתי להישגים לא מבוטלים הוא היום לומד בכיתה רגילה ובכיתת שילוב.
הוא מתפקד ברמה הגבוהה ביותר , הוא היה בקיץ בקייטנה עם ילדים רגילים והוא ילד נפלא
הקטן בן 5 ילד נפלא אך עדיין לא הצלחנו לפרוץ איתו מחסומים רבים , הוא אינו מדבר כלל אלא רק הגעות הוא מוציא (צלילים) .עובדים איתו קשה וכולנו תקווה שיהיה טוב ויצליח בעזרת השם .

dina199

New member
תודה רבה

כמה זמן שניהם מאובחנים ?
ואיך מצאת את הפורום ?

TikvaBonneh

New member
אוהבת את החתימה שלך.

גם לי יש שני ילדים בספקטרום. לגבי הילד שעדיין לא ורבאלי, האם הוא מתקשר בתקשורת חלופית?

אייל 414

New member
תשובות לשאלות

ראשית כל ילדי מאובחנים - הגדול מגיל 2 שנתיים בערך, והקטן מאובחן מגיל חצי שנה - שמונה חודשים , אבל הוסבר לנו שהסבירות שילדי השני יהיה בספקטרום היא גבוהה אז אפשר לומר שציפינו לכך ...
ולשאלה איך מצאתי את האתר ... אשתי הייתה באתר לפני שלוש שנים בערך אז אני חזרתי .
אני ואשתי כל כולנו בנושא הילדים , אנחנו היום הרבה הרבה יותר חכמים מלפני שנים , באופן אישי לא ידעתי מהו אוטיזם כלל חשבתי רק שהם חריגים וזהו לא ייחסתי לכך שום חשיבות , אך היום שהאוטיזם הגיע לסף דלתי אני בקיא בנושא ומאד מאד מעורב

dina199

New member
יש לי שאלה שלא קשורה בילדים או בשיטות
.

האם במשפחה המורחבת שלכם (מכל צד) יש איזה שהוא קשר לאוטיזם ?

אייל 414

New member
לגבי התשובה לתקשורת חלופית - תיכנסו בבקשה

הילד השני מוציא הגהות ואני לא דוגל בתקשורת חלופית כלל , בעזרת טיפול התנהגותי הוא ילמד לדבר, כי אם נלמד ילדים לדבר בצורה קלה הכוונה ניתן להם מחשב או משהו אחר כדי שיוכלו להעזר בו הם לא יתאמצו לדבר כי זה קל ... למה לילד להתאמץ אם הוא יכול לדבר בדרך הקלה דרך מחשב.
אני סטודנט לניתוח התנהגות , קראתי המון מאמרים וראיתי המון קטעי וידאו על אוטיזם בכלל וניתוח התנהגות בפרט
אינני דוגל כלל בתקשורת חלופית ולהורים אל תנהגו בדרך הנוחה , תעבדו עם הילדים שלכם קשה !!!!!

בתודה רבה אייל .

TikvaBonneh

New member
הבנתי אותך. גם אני סטודנטית לניתוח התנהגות.

איך הקטן מבחינת אוריינות?האם הוא מזהה אותיות כתובות?

שלומות0

New member
אנחנו עובדים מאוד קשה עם הילדים שלנו

גם בלי טיפול התנהגותי, ולא על כולם הטיפול הזה טוב, אתה לא יכול לכתוב את זה באופן גורף!

שלומות0

New member
נחמד ,

שיישאר בגדר עצמו וישתף אותנו במחשבותיו שהשיטה הזו הכי טובה גם לילד בן חצי שנה, משתף קראתי ,
רק אני לא מסכימה איתו{מותר לי לכתוב זאת} וזה באופן כללי
לא מסכימה בכללית.

dina199

New member
וכשאני קוראת משהו כמו :

'לא יתאמצו לדבר כי (מחשב) זה קל .' זה נראה לי מספיק גורף
. הרי במשפט 'לא יתאמצו XXXXX כי זה קל ' אפשר לשים כל דבר במקום האיקסים . באמת לא מפריע לי שיש אנשים שחושבים כך (שילדים חייבים לעבוד קשה בשביל להגיע לסטנדרט מסויים) , יש הרבה אנשים שחושבים כך . אבל אני אישית לא חושתב כך לכן גם אני הגבתי בהתאם. אני מקווה שמה שאני חושבת לא מפריע לאנשים אחרים שלא חושבים כמוני.

dina199

New member
אני שמעתי בחיים כל כך הרבה

'מה שלא קל , לא עושים' ,כך שזה תמיד יהיה גורף בשבילי.
ונחזור לעניין הספציפי של דיבור בקול.
ילדים הם עם אינטליגנטי. כבר היו הרבה דברים שהתגלו להפתעת המבוגרים, כשהצליחו לתקשר איתם ולא עלי דיבור סטנדרטי בקול.
אז קודם נראה לי שאם יש תקשורת עם ילד שמבין , אפשר במשך הזמןן להסביר לו בצורה לוגית עד כמה הדיבור חשוב והוא גם יכול להסביר מה בדיוק קשה לו (אני לא מתכוונת שנתיים - שלוש , למרת שגם שם יכולות להיות הפתעות
).
וגם (נראה לי לא פחות חשוב) חבל לפספס על מה הילד חושב, מה עובר לו בראש אם כל המאמץ מרוכז בהשגת דיבור פיזי בלבד בתור המטרה הכי חשבה שיכולה להיות בחיים. דיבור היא כן מטרה חשובה אבל לא היחידה. השאלה היא האם המטרה מקדשת את האמצעים ? האם התקשורת דרך דיבור היא התקשורת היחידה האפשרית עבור כל בני האדם. ?
כמו שאמרתי , אני לא מנסה לשכנע אנשים שחושבים ככך ,להחליף את הדעות שלהם.
אב כן חשוב לי לכתוב את דעתי. גם בנוא הספציפי של דיבור בפרט וגם בנושאים הכלליים 'אם זה קל הוא לא יתאמץ'

arana1

New member
ברור שהגישה כאן עיוורת לחלוטין לצרכי האוטיסט

וכל זה רק בגלל שצורת ההתנהלות סביב הנושא של דיבור היא כל כך מקודשת ומהותית לאנשים נורמטיבים עד שאין להם אפילו את מעט היכולת בשביל להתחיל בכלל לשקול את המשמעות של תחושה שונה לגבי דיבור,ומבט עין(שזה מאוד קשור)
ורק מי שניחן בתחושה שונה ולכן חווה על בשרו כל הזמן את חוסר היכולת של הסביבה הנורמטיבית לכאורה להתייחס בצורה נאותה לאנשים מעט מופנמים ורגישים יותר יודע שמה שנחשב בפורום הזה לטיפול הוא לא יותר מעריצות אלימה ואטומה לחלוטין

dina199

New member
לי למשל הרבה יותר קל לכתוב כאן

כל כך הרבה מידע שהצלחתי למסור כאן בכתיבה לאנשים אנונימיים (והם גם היו מוכנים לקבל) לא נראה לי שאי פעם אצליח למסור
בדיבור בקול מול אנשים שניצבים מולי בפועל . למעשה אין סיכוי שזה אי פעם יקרה.

arana1

New member
לצערי אנשים נוטים להתעלם מכך

וגם מהסיבות לכך
וזו גם הסיבה שבמקום לעודד ולתמוך בצרכים האוטיסטים מסמנים אותם כעדות ללקות ומנסים לדכא אותם

למעלה