שלום לכולם + שאלה

snoopytush

New member
לא מלמדים את זה בהוגוורטס

אבל לך יש קסמים אחרים באמתחתך
רומנטיקה זה לא הקסם היחיד

p019

New member
הבהרה קטנה, כמה תשובות ו2 שאלות.

דבר ראשון, תיקון קטן - אתה כותב "וכל זאת מבחירה." זאת לא בחירה - זו נטיה מינית - אנחנו לא מרגישים צורך במין, זה לא משהו שעולה בדעתי. זה לא שאני חושבת על זה ומחליטה - אני לא רוצה. וכיוון שזה ההסבר החי מדויק ואני לא בתוחה שאני מצליחה להבהיר את העצמי בעברית - (אני מתנצלת מראש
) - אבל הדרך הכי טובה להסביר את זה: "משיכה מינית - נמצאת מחוץ לתכום ההגדרה שלי" (אני חושבת שנה ראשונה בחוג למתמטיקה יספיק כדי להבין את זה
). דבר שני - אני חושבת שזו פעם ראשונה שמישהו משתמש במושג "אהבת אמת" בפורום
. בתור אדם שאוהב רומנטיקה - חלק בי היה רוצה לחשוב שקיים דבר כזה - אבל חברה שלי אוהבת להגיד - "לכל סיר יש יותר ממכסה אחד" - ואני מתמיד מסכימה איתה
. בכל מקרה - ענית לנצנצים שאתה מתקשה להפריד בין משיכה רומנטית למינית. אני חושבת שאצל ארבה מיניים שני הדברים מקושרים. אבל כבר ביקרו אצלנו בפורום אשר טענו שהם נמשכים מינית למגדר אחד ורומנטית למגדר אחר (אפשר להגיד מגדר? או שבמקרה של משיכה מינית זו משיכה פיזית לכן זו משיכה לפי מינו של האדם ולא לפי מגדרו? - גאיה - אשמח לתשובה). מה שאני מנסה להבין זה מה ההבדל בין אהבה בעופן כללי לאהבה רומנטית?

אני אנסה לענות על השאלה שלך, למרות שאני מודה

שזה מאוד קשה. כי כמו שכבר כתבה סנופי: רומנטיקה זה קסם!
תחום הרגשות הוא תחום מאוד קשה להגדרה והבנה, כי הוא רחוק מלהיות בינארי או בכלל תחום בצורה כלשהי. אם נקח את תחום האלקטרוניקה (כל אחד והשפה שלו
) אז רובינו נוטים לחשוב דיגיטלי. במספרים תחומים. למרות שהמציאות היא אנלוגית. רציפה. ואין מעבר ברור וחד בין דבר אחד לשני. פשוט, כמו כשמנסים להמיר אות אנלוגי לדיגיטלי, כשאנחנו מנסים להגדיר רגש, אנחנו מציבים סוג של גבול שאנחנו אומרים: כל מה שמעל זה, הוא X. אז במקרה של רומנטיקה, קשה לי להסביר את הרגש שאני מרגישה, למרות שאין לי ספק שהוא אחר ושונה מהאהבה רגילה, או למעשה מאהבה אחרת. כי גם אהבה בין הורים לילדים למשל, שונה מאהבה בין חברים. ואין לי ספק שאפשר לחשוב על עוד מליון סוגים שונים שיש בניהם כ"כ הרבה קווי דמיון, ואם זאת, בכל אחד נוכל למצוא את הייחוד שלו. אז מה מיוחד ברומנטיקה? אני אנסה להסביר דרך דוגמאות, כי אין לי דרך אחרת טובה יותר. אם אני אוהבת את חברה שלי, אני יכולה לרצות לחבק אותה בחום, לדאוג לה, לעזור לה ולרצות בטובתה ועוד כל מיני דברים שמרכיבים גם אהבה זוגית. אבל מעולם לא הרגשתי צורך לישון כפיות עם חברה. לאכול איתה ארוחת ערב לאור נרות ולהביט עמוקות בעיניים אחת של השניה. לא הרגשתי את אותם געגועים כמו שאני מרגישה למי שאני בקשר רומנטי איתו. לא בתדירות ולא בעוצמה. לא חשתי רצון לחלוק איתה את כל חיי וכל סודותי. (אולי את רובם..) לא רציתי ילד משותף ולהקים משפחה גדולה (למרות שיש לי חברה טובה שאנחנו מפנטזות לא פעם על בתים מחוברים וסוג של קומונה..) מעולם לא כתבתי מכתב רומנטי או ביצעתי מחוות רומנטיות אחרות לחברה שלי. המגע עצמו, גם אם חיצונית הוא דומה (נניח חיבוק) בפנים זה מרגיש אחרת. לרוב מתארים את זה כחיבור בין נשמות. אני אישית מרגישה משהו כזה. בכל מקרה, מדובר בתחושה עמוקה ושונה גם מידידות עמוקה וארוכת שנים. מספיק לקרוא מכתבים רומנטים אמיתיים של א/נשים (לא סרטים הוליוודים), כדי להבין שזה מכתב שנכתב בין בני זוג ולא בין חברים ולא חייב להיות שם משהו מיני. לרוב אפילו אין.

Aיש

New member
אני לא יודע

חבר טוב, חברה טובה הם יותר מהרגיל. יש לי חברים שיודעים עלי הכל, לפעמים אנחנו צוחקים שיותר ממני. אצלי הגבול עובר במשיכה המינית ולא במקומות אחרים. לכן קשה לי למצוא את ההגדרה הזאת ללא משיכה מינית. כמובן שאני מבין שיש גם דרכים אחרות ובאמת שאני מנסה להבין אותן אבל כמה שאני מאמין בדברים אלו, קסם הוא דבר שקשה להבין בלי לחוות ואת זה עוד לא חוויתי. משיכה מינית אצלי מוגדר כקסם הזה אבל לזה יש שם.

תחשוב על ההבדל בין דמי-מיני למיני רגיל

אדם מיני רגיל לא צריך לחוש רגש כלשהו כלפי הצד אליו הוא נמשך. מספיק שהוא רואה אותו וזה מושך אותו... אדם שהוא דמי, צריך קודם לחוש את הרגש המסויים הזה, את ההתאהבות הזו, כדי להגיע ~גם~ לתחושה של משיכה מינית.

Berethor

New member
אממ

אתה באמת לא רואה הבדל בין אהבה שלך לידידים ולבין אהבה שלך לבת זוג? כל ההבדל הוא בקטע המיני? אהבה לבן זוג נחשב לדבר שונה ויחודי, וזה ממש לא רק על בסיס מיני. חוץ מזה יש גם אקטים זוגיים לא מיניים שעושים רק עם בן זוג ולא עם ידידים, חלק מאותם דברים נחשבים לאקטים רומנטיים.

Aיש

New member
נכון

אני יכול לראות את ההבדל בין מערכת יחסים רומנטית לחברית. אני לא רואה הבדל איך זה מגיע לשם. איך את קובע שעם אדם ספטציפי אתה רוצה מערכת יחסים רומנטית ועם אחר זוגית. אצלי כן ההבדל באהבה היא תחושת המשיכה המינית לאדם בו אני מתאהב, אני לא מתאהב ברמה הרומנטית באדם שאין לי משיכה מינית אליו, ואין לי משיכה מינית לאדם בו לא התאהבתי ברמה הרומנטית. לכן הדברים קשורים אצלי. זה השוני והייחוד אצלי. לא אומר שזו הדרך היחידה או הנכונה אבל קשה לי לראות דרך אחרת

Berethor

New member
נשמע כאילו אתה דמיסקסואל

"אין לי משיכה מינית לאדם בו לא התאהבתי ברמה הרומנטית". וזה בסדר אתה גם לא צריך לתאהב במי שאין לך משיכה מינית עליו, כי במקרה כמו שלך זה היה אומר לתאהב 'בכל אחד', וזה כבר סתם טיפשי לדעתי. תראה אם אתה יכול לחוש משיכה מסויימת ואתה לא חש אותה לאדם ספציפי, זה בהחלט יכול להעיד שאתם לא מתאימים ושלא יהיה לך טוב בקשר הזה, אבל אם לא הייתה חש את זה באופן כללי, אז לא היה לך תמדד הנ"ל. אני חושב שכל הדיון הזה הוא ברמה העיקרונית ולא האישית, לפי דברך אתה נשמע מיני ורומנטי, או דמיסקסואל, וכמובן שאצלך זה הולך טוב וטבעי ויחד, פשוט רצוי שתבין שיכול להיות משהו רומנטי גם ללא משהו מיני, זה כמובן לא אומר שמשהו מיני לא יכול להיות גם רומנטי עבורך. שאתה נמשך או לא נמשך למישהו, אתה לא באמת יכול לדעת כמה דברים מעורבים שם, משיכה מינית? משיכה רומנטית? משיכה אסטתית? משיכה למאפייני אישיות או התאמה? ומה לא. ככה שכאשר מישהו לא מושך אותך, כך בחשבון שזה לא דווקא שהוא לא מושך אותך רק מינית.

Berethor

New member
הסבר יפה

מה קורה לאנשים, לא צריך להיות אפילו סופר רומנטי כדי ראות הבדל בין אהבה רומנטית ואהבה לא רומנטית..

orald

New member

אני לא אטען שקשר רומנטי אצלי יהיה נטול מחשבות/מעשים מיניים, אני הרי לא א-מינית לגמרי, אני "רק" א-פורה, במקרה הטוב, אבל אני יכולה לחוש הבדל בין סתם "איזה חמוד/ה" ותהייה קצרה על איך קשר/מגע יהיו, לבין אהבה. גם כשאני חושבת על אהבה אני לא חושבת ישר על "בא לי להיכנס למיטה עם...", אני חושבת על רגשות הדדיים, שיתוף, הבנה, ואני מניחה עוד כמה דברים רומנטיים שאני במצב מעט ציני מדי מכדי להודות בהם עכשיו(בלום פיך, ברת'ור!
). אני בהחלט מסוגלת לחשוב על מין בהקשר הזה, אבל זה לא מה שקופץ ראשון, לא בסדר ההופעה ולא בסדר החשיבות. למעשה קשה לי להבין איך אפשר לקרוא לזה אהבה ולא סתם תשוקה אם המין הוא זה שתופס את החלק הכי חשוב בקשר.

Aיש

New member
מקבל את התיקון לגבי הבחירה

הכוונה שלי, למרות שנוסחה לא נכון, הייתה להדגיש כי זה מצב קבוע שלא מובע מסיבות זמניות / משתנות, ושאין רצון לשנות אותו. ושלוש שעות של אלגברה לינארית אני מבין את הדימוי שלך טוב מאוד. בקשר לדבריך לגבי אהבת אמת - כמוני כמוך, מקווה אבל לא יודע. ובקשר לשאלתך. אצלי אהבה באופן כללי משמע אדם שאני אוהב את תכונותיו הכלליות. כמו הדעות שלו וההתנהגות. אהבה רומנטית היא פוחת או יותר זהה לכך בתוספת משיכה מינית.

Berethor

New member
גם זה טוב

אם כי עד כמה שידוע לי אהבות רומנטיות הן לפעמיים חסרות היגיון, מה שאתה מתאר זה אהבה עם סיבה, שזה עדיף כנראה..

Berethor

New member

מזל שאני אפור רומנטית, אם משהו נראה לי חסר היגיון, חסר סיבה טובה וחסר סיכוי, אני לא נותן לזה ללכת לשום מקום..

orald

New member
זה מה שאני מנסה לעשות, אבל זה מבחירה.

ומבחירה החסימה לא תמיד עובדת 100%.

Berethor

New member
גם אני יכול לענות על זה

אני מאמין שהמשיכה היא באמת למין ולא למגדר, הנה עובדה אני סטרייט ועדיין מעדיף נשים שלא דווקא עונות למאפייני המגדר הנשיים הטיפוסיים..

קצת חשבתי על ההודעה של P019

ותהיתי לגבי זה והגעתי למסקנה הזו גם. כי גם אני למשל, נמשכת לגברים מבחינה מינית, אבל מעדיפה אותם נשיים יותר

למעלה