שלום לכולם.... עזרה

nitzano

New member
תגלית מדהימה

אך לפי מה שקראתי עליו עד היום ,הבנתי שהוא נהג להתאמן בכל דקה פנויה שהיתה לו ,ואותן דקות שלא היו פנויות ,היו כאלה מכיוון שאימוניו תפסו אותן .(יש לקרוא את המשפט 3 פעמים ע"מ להבינו )

alon_o

New member
נכון אבל...

היו לו לברוס לי תקופות שונות, ומניעים שונים. לפי אשתו הוא היה עובד על פיתוח שרירים אפילו תוך כדי נהיגה. לאחר הקרב המפורסם עם נציג המורים הסינים שדרשו ממנו להפסיק ללמד, הוא העלה בהרבה את אימוני הכושר שלו, כי הוא חשב שהקרב אימץ אותו יותר מדי ולא היתה הצדקה למשך הקרב הארוך (שלוש דקות). חוצמזה אני קיבלתי את הרושם מכל מני מקומות שאיפשהו על הדרך הוא התחיל להקדיש יותר ויותר זמן והשקעה באימוני הכושר, ולפי עדויות של מכריו הוא הקדיש הרבה תשומת לב למראה השרירים שלו, ולמשחקי "הורדת ידיים", ושאר דברים שלא קשורים באופן ישיר לאומנות הלחימה. האיש גם היה שחקן, ובן אדם...

alon_o

New member
נכון, אבל היד היא משקולת קלה

שמוחזקת לאורך זמן. בצורת אימון זאת כל שתפתח הוא סיבולת אירובית, ולא העלאת מסת שריר, שיפור בכוח המתפרץ, או משהו אחר.

יד קלה על הבמבוק

היד היא "משקולת קלה", נכון; אבל לפי השיטה שאני עוסק בה, העלאת מסת שריר ושיפור בכוח המתפרץ, ע"י תרגול משקולות - מיותרים. ה"כושר" המתקבל כתוצאה מתרגול נכון של טאי-צ´י - לפי המורה שלי, כמובן - מספיק, גם לבריאות וגם ללחימה. כמובן שצריך לקחת בחשבון שלוקח זמן להגיע לרמה סבירה של "כושר טאי-צ´י", שהמרכיבים שלו שונים מהמרכיבים של מה שבדרך-כלל נקרא "כושר"... אחת הסיבות ששאלתי את כל השאלות למעלה, היא שאני באמת לא מבין הרבה בבניית שרירים וכו´, אבל אני כן מבין משהו בטאי-צ´י. לפי מה שאני מבין, תרגול עם משקולות יפריע להתקדמות בטאי-צ´י. לגבי גומיה אני לא יודע, פשוט לא ראיתי תרגול כזה. באותו ענין, בפורום סייברקוון כתב מישהו פעם שהמורה שלו אמר לו "להתאבק עם במבוקים", כלומר למצוא במבוק ולתרגל עליו הטלות - "להשכיב" את הבמבוק. האיש סיפר שחזר מהאימון הראשון שלו עם התכווצויות שרירים במקומות שלא ידע שיש בהם שרירים, וכאן מדובר על אדם שעוסק באמנויות לחימה כבר כמה שנים. הוא סיפר שרוב העבודה היתה "צולבת", תנועה מימין-למעלה אל שמאל-למטה או הפוך - תרגול שמעולם לא עשה מול התנגדות כמו של במבוק. נדמה לי שהוא עסק בפה-קואה, אבל אני לא בטוח. מישהו שמע על תרגול כזה, או שזו היתה "יוזמה מקומית" של המורה?

alon_o

New member
גישה מקובלת לחלוטין

אף אחד לא טען שהדרך היחידה לפתח כוח מתפרץ ולהעלות מסת שריר היא משקולות. בשעת בוקר מוקדמת זו עולות לי בראש מספר אופציות אחרות. למשקולות יש את היתרונות והחסרונות שלהן, בדיוק כמו לכל שיטה אחרת. אבל, רק החזקה של היד למעלה או תנועה איטית שלה בקטה לא יפתחו כוח מתפרץ או העלאת מסה. אני די בטוח שיש לכם אימונים אחרים שעובדים על אלו. החזקה של היד למעלה מפתחת יכולת להחזקת היד למעלה. זהו. (בערך). או במילים אחרות (כמו שכבר אמרתי) - סיבולת אירובית.

nitzano

New member
חולק על דעתך

כנראה שעדיין לא פגשת בבריוני אי צ´ואן שרב אימונם סובב סביב עמידות עמוד. ברמה גבוהה הם יכולים להפיק כח מתפרץ בתנועה של מס´ סנטימטרים . ועכשיו להסבר ע"י ציטוט דבריך : ככל שאתה יכול לרתום (קרי: לכווץ) יותר תאי שריר בנקודת זמן, הכוח התחלתי והמתפרץ שלך יגדלו, ואז גם המהירות. אתה יכול לעשות את זה בעזרת העלאת מסת שריר (קרי: יותר תאים = יותר תאים זמינים להפעלה בנקודת זמן) ו\או בעזרת אימון של מערכת העצבים שלך. רתימה מקסימלית (קרי: כיווץ של מספר מקסימלי של תאי שריר) לוקחת לאדם הממוצע מספר שניות - הרבה יותר מהזמן שלוקח להוציא אגרוף ממוצע, לכן אימון של מערכת העצבים לרתום יותר תאי שריר גם ישפר את המהירות. זה בדיוק מה שהם עושים באימון ומה שאמורים לעשות (לדעתי) בטאי ג´י

nitzano

New member
תיקון קטנטן

אתה יכול לעשות את זה בעזרת העלאת מסת שריר (קרי: יותר תאים = יותר תאים זמינים להפעלה בנקודת זמן) לא ניתן להדגיל מס סיביי השריר !! ניתן רק לעבותם או לפצל חלקית ולעבות (האחרון אינו מבוסס) .כך שכל שנותר הוא אימון עיצבי .

alon_o

New member
טעות שלי.

נכון, אי אפשר אצל בני אדם, מספר התאים נקבע גנטית. התכוונתי להגדלה שלהם, מצטער על הטעות. (פשוט בדיוק קראתי מאמר על פיצול מלא של תאים... זה השפיע עלי כנראה) ד"א הצליחו להביא לפיצול מלא בחיות מעבדה אבל לא יודעים איך זה משליך על בני אדם
.

alon_o

New member
אין קונפליקט בין מה שאמרתי לזה

ברשותך, מצטט את עצמי (
) "אבל, רק החזקה של היד למעלה או תנועה איטית שלה בקטה לא יפתחו כוח מתפרץ..." לכוונה יש כוח רב, ולא היתה שום התייחסות אליה. דיברתי על ביצוע התנועה, ללא שום מרכיב אחר. מבחינתי, התכוונות או עשיה מנטאלית כלשהי הם תרגילים בדיוק כמו עבודה עם משקולות. אתה מערב שני תרגילים נפרדים...

אבל זה שורש העניין

טאי צ´י ללא כוונה אינו טאי צ´י כלל. רק תנועה איטית של הקאטה במובן בו אתה מפרש את המשפט פירושו ריקוד, לא טאי צ´י. (ריקוד - במובן של ביצוע תנועות משונות עם הגוף, שאינן נחוצות לחיי היום יום).

alon_o

New member
אין בעיה

אבל הדיון התחיל מזה ש"יד זו משקולת", ועצם החזקת היד למעלה יש לו השפעות כך וכך. החזקת היד למעלה יש לה השפעה כזו וכזו על הגוף. החזקת היד למעלה יחד עם תרגול מנטאלי כזה או אחר יש להם השפעה אחרת. החזקת היד למעלה תוך התחמקות מכדורי M16 במהירות הקרובה לאלף מטר לשניה, תוך אכילת לאפה (צמחונית כמובן) ועל רגל אחת, יש לה השפעה אחרת.

../images/Emo26.gif../images/Emo18.gifצמחונים, שמעתם../images/Emo35.gif../images/Emo70.gif

אם תאכלו לאפה תוך עמידה על רגל אחת והרמת יד אחת, alon_o יירה עליכם על M-16
היזהרו!

Zeev Foux

New member
יד קלה על במבוק

בתשובה לשאלתך - כן, מכיר והיה נהוג גם בבית ספרינו.

fa jing

New member
מכיר וראיתי....

רצה הגורל ולפני כמה שבועות קניתי סדרת טלויזיה סינית ששמה" טאי ג´י מאסטר"( ניצן.....לפני שאתה קופץ עליי על התרגום המופשט הזה...תתאפק....לא מצאתי לנכון שם אטרקטיבי יותר). סדרהממש מגניבה שעיקר סיפורה הוא על יאנג לו צ´אן מתחילת דרכו ועד הגעתו לבייגי´נג. הסדרה ניחנת בכוריאוגרפיה מדהימה של קרבות טאי ג´י ממש נפלא... באחד מהפרקים רואים את יאנג לו צ´אן( בסדרה כמובן) מתאמן על מוטות במבוק הידועים בשמם:חיזרן בעברית. המוטות מקובעים באדמה ונעשים עליהם טכניקות של לפיתה והורדה לכל הכיוונים עם הגוף, נראה מאוד מעניין. יש שם עוד כל מיני שיטות אימון מעניינות אך זה לשרשור הבא בנושא.

לא מדובר על במבוק "חי"?

אני קיבלתי את הרושם שהאיש מסייברקוון התאמן על במבוק חי... לענין, תוכל אולי לתאר תרגיל או שניים, אולי אפילו תמונה?

fa jing

New member
מכיוון שאני לא מבין גדול במחשבים

אם יש בידך המידע כיצד להוריד מדיסק בפורמט VCD תמונה בודדה או קטע. הסבר לי ואני אנסה לעשות זאת ולצרץ את התמונה לכאן... אם כי כרגע אני עובד עם תוכנת אדובי פרמייר וזה נראה לא כל כך פשוט לעשות זאת.

avshalomat

New member
שיטה פרימטיבית שצריכה לעבוד

לעצור את הסרט בתמונה המתאימה לשים על FULL SCREEN (רואים רק את הסרט על המסך) לוחצים על כפתור alt + כפתור print screen פותחים קובץ של תוכנת הצייר הבסיסית שיש ב windows ולוחצים על הדבק כרגע יש קובץ bmp שיש בו את התמונה אפשר להעלות אותו לפורום בצורה הזאת, או לקחת את הקובץ ולהמיר אותו לjpg פשוט על ידי שינוי הסיומת מ- bmp ל - jpg, ואז זמן העלאה והפתיחה יהיה יותר מהיר

למעלה