יד קלה על הבמבוק
היד היא "משקולת קלה", נכון; אבל לפי השיטה שאני עוסק בה, העלאת מסת שריר ושיפור בכוח המתפרץ, ע"י תרגול משקולות - מיותרים. ה"כושר" המתקבל כתוצאה מתרגול נכון של טאי-צ´י - לפי המורה שלי, כמובן - מספיק, גם לבריאות וגם ללחימה. כמובן שצריך לקחת בחשבון שלוקח זמן להגיע לרמה סבירה של "כושר טאי-צ´י", שהמרכיבים שלו שונים מהמרכיבים של מה שבדרך-כלל נקרא "כושר"... אחת הסיבות ששאלתי את כל השאלות למעלה, היא שאני באמת לא מבין הרבה בבניית שרירים וכו´, אבל אני כן מבין משהו בטאי-צ´י. לפי מה שאני מבין, תרגול עם משקולות יפריע להתקדמות בטאי-צ´י. לגבי גומיה אני לא יודע, פשוט לא ראיתי תרגול כזה. באותו ענין, בפורום סייברקוון כתב מישהו פעם שהמורה שלו אמר לו "להתאבק עם במבוקים", כלומר למצוא במבוק ולתרגל עליו הטלות - "להשכיב" את הבמבוק. האיש סיפר שחזר מהאימון הראשון שלו עם התכווצויות שרירים במקומות שלא ידע שיש בהם שרירים, וכאן מדובר על אדם שעוסק באמנויות לחימה כבר כמה שנים. הוא סיפר שרוב העבודה היתה "צולבת", תנועה מימין-למעלה אל שמאל-למטה או הפוך - תרגול שמעולם לא עשה מול התנגדות כמו של במבוק. נדמה לי שהוא עסק בפה-קואה, אבל אני לא בטוח. מישהו שמע על תרגול כזה, או שזו היתה "יוזמה מקומית" של המורה?