שלום לכולם.... עזרה

Finjan

New member
שלום לכולם.... עזרה

רשמתי את ההודעה הזו גם בפורום וושו, אולי פה אני אקבל תגובות שונות מי יודע. בקיצור, לאחרונה התחלתי להתעניין באומנויות לחימה, חשבתי להתחיל ללכת למכון כושר(בשביל להתחזק, לא להתנפח) ולעבוד על גמישות במשך 2-3 חודשים ואז להתחיל עם אומנות. אני בדילמה מסוימת כי אני לא יודע איזה סגנון יתאים לי, ובגלל זה אני צריך את העזרה שלכם, אני לא מחפש אומנות ברוטאלית של לחטוף ולהכניס מכות, אלא אני מחפש אומנות שתעזור לי להגיע לשלווה, שתוסיף לבטחון העצמי שלי, ושתיהיה אפקטיבית ברגע של איום... טאי צ´י נראה לי כאחלה אופציה אבל הבנתי שהשיעורים דיי משעממים, והלחימה עצמה באה בשלב מאוחר יותר, וגם זה לא העיקר(אלא ריפוי ושאר ירקות...) המליצו על מה שנראה לכם, הידע שלי בכל אומנות לחימה הוא ממש דל... כך גם שידע כללי לא יזיק.

karate

New member
העצה שלי אליך זה לשמור על ראש פתוח

רק אתה יכול לדעת מה באמת טוב בשבילך.. תלך..תבדוק..תנסה סגנונות שונים עד שתמצא את השיטה שבאמת מתאימה לך. להפסיד אתה לא תפסיד רק תרוויח.. ורק כך תוכל להיות שלם עם עצמך

מצטרף ומוסיף.

אתה מתאר את הגישה הרצויה לך, ודלעתי, אתה לא צריך ללכת למכון כושר לפני שאתה מתאמן. הדרך בה אתה רוצה (טאי צ´י או משהו דומה), לא מצריך ולא מבוסס על שימוש בכוח.

אייקידו, כמובן.

אייקידו היא אומנות לחימה חדשה יחסית שפותחה בחצי הראשון של המאה ה-20. אייקידו מדגישה את הפילוסופיה של ההרמוניה, אבל היא יחסית דינאמית וקופצנית בהשוואה לטאי צ´י (לדעתי ומנסיוני). יש מורים רבים שמלמדים אייקידו באוריינטאציה "ריקודית" משהו, ואם ההגנה העצמית חשובה לך, אתה אולי לא תרצה ללמוד איתם. כמה הערות כלליות: א. מה שחשוב בלימודי אומנות לחימה זה המורה ולא השיטה. עיין במאמר איך לבחור אומנות לחימה כדי לקבל כמה רעיונות. ב. חדר כושר זה סבבה, אבל זה לא ממש יקדם אותך בתחום אומנויות הלחימה. למעשה, זה יכול אפילו להפריע, אם מגזימים.

Finjan

New member
חדר כושר רק יירע?

זה חדש :], אתה רוצה להגיד לי שאם אני אחזק את הכוח בשרירי הגוף זה לא יעזור? אני יכול להבין שבמידה מסוימת זה יכול גם להרוס כיהשרירים מתכווצים והכל, אבל הייתי בטוח שהצד החיובי בדבר הוא הרבה יותר גדול. אם תוכל לרשום כמה נימוקים בנושא, זה יעזור, תודה מראש.

באמנות לחימה תזמון חשוב יותר מכוח

טוב, זה נכון רק בערבון מוגבל, אבל בחלק מהאמנויות כמו טאי צ´י יש חשיבות לשחרור. עבודה רבה בחדר כוח אמנם בונה שרירים אבל על חשבון השחרור. וכשאתה לא משוחרר קשה להגיב נכון לפי שיטות שבנויות על עבודה ללא6 מאמץ. כמו כן שרירים גדולים וקצרים עשויים להיות איטיים יותר משרירים שפותחו רק באמנות לחימה. ומיתר נדיר היא בעלת נסיון לא מבוטל בתחום. כדאי להקשיב למה שיש לה לומר (לאמר? לאמור? מה הכתיב הנכון?).

Finjan

New member
חחחח...

אני חושב ש"לומר" זה בסיידר גמור... וכן, אני כאן כדי להקשיב לא?

Finjan

New member
משהו חסר...

לכוח פיזי יש משקל, כשכוח מול כוח נפגשים במיוחד. מכון-כושר מחזק את הכוח הפיזי. במקרה של חיזוק היד, אגרוף ייכנס חזק יותר, בעוצמה גבוהה יותר, משמע= יזיק יותר. אני לא מדבר על אימון אינטנסיבי במכון, פעמיים בשבוע טופ! ומה אתם אומרים על תרגילי כוח סבל\ כל תרגיל שונה שעוזר במיומנות?

budoka

New member
נייט!

כח פיסי = עיבוי השריר. ניסיתי את הטריק הזה לחצי שנה. המכות שלי נהיו - איך לומר - קצרות וחלשות. למה? כי שריר חופשי הוא שריר שנע בחופשיות ובמהירות, ושריר מכווץ (ודוגמה קיצונית ניתן לראות בהתכווצות שרירים) - לא. עוד סיבה היא שבחדר כושר, כשאתה עובד על השריר התלת-ראשי (הפושט) של הזרוע, אתה עובד על סיבולת ולא על עוצמה מתפרצת. לא, מה שאתה צריך כדי שמכה תהיה חזקה זה שריר חופשי, מהירות ואת מסת הגוף - ולא רק הזרוע - מאחורי אותה מכה.

amir_aikido

New member
../images/Emo45.gif נכון אבל גם ../images/Emo31.gif נכון

עבודה בחדר כושר יכולה להיות אלמנט חיובי לאימון או אלמנט שלילי, וזה תלוי כמובן באופן העבודה בחדר הכושר ובמידת האינטנסיביות שלה. מי שמנסה לנפח את השרירים ועובד באופן לא מתאים בחדר הכושר, יאיט את תנועתו ויסרבל אותה, אך מי שיתאמן נכון (על זה כתבתי מעט בשירשור אחר בדף זה, שם הבאתי קישורים לדיונים בנושא). בואו ניזכור שמרימי משקולות אולימפיים למשל לא עובדים לאט, וגם לא אצנים למרחקים קצרים, ושתי הקבוצות האלה כן מתאמנות בחדר כושר. אמיר

alon_o

New member
לא מסכים בגרוש

המצב שאתה מתאר זה מצב של אדם שלא בנה את האימונים שלו בהתאם למטרה שאותה הוא מנסה להשיג. אם אתה מתאמן לבניית מסת שריר, מה יש לך להתפלא כשזה מה שקורה? ושבמקרה זה פוגע לך בכוח המתפרץ, בטווח התנועה ובעוד דברים? אימון ממוקד בחדר כושר יכול לשפר מאוד את הביצועים באומנויות לחימה, אבל בתנאי שיודעים איך לחתור לעבר המטרה שאותה אנחנו מנסים להשיג.

WhiteBear

New member
מה שאתה מציע שקול ל:

אילו הייתי אומר: אני רוצה להפוך להיות דוקטור למתמטיקה. אולי עדיף לי קודם לעשות קורס לפסיכומטרי ולתרגל את החישוב המהיר שלי, ורק אז ללכת ללמוד באוניברסיטה. סביר להניח שאם אומנות לחימה כלשהיא הייתה חושבת שטוב לעבוד בחדר כושר, היא הייתה מתקינה חדר כושר בדוג´ו. הדוג´ו שלי (לפחות) לא מחכה לשום משקולות בדואר בזמן הקרוב... קח בחיוך
ותגיע לשיעורי ניסיון, טל.

Finjan

New member
הבן...

אני בסה"כ רוצה להגיע עם כוח-סיבולת גבוה, גמישות ועוצמה כבר לשיעור הראשון... אני חושב שזה ייתן לי שיפור מסוים... במיוחד אם אתמיד...

amir_aikido

New member
לאו דווקא

פיתוח כוח לא יקדם אותך אם אתה מתכוון להגיע לשיעורי אייקידו למשל, ומהתיאור שלך את האמנות שאתה מחפש, זו אחת האמנויות המתאימות לך. אם כבר הייתי מציע לך לפתח יותר את כושר הלב-ריאה מאשר את כוח השרירים. זה לא שאני נגד חיזוק הגוף, אני חושב שהוא בהחלט חיובי, אבל הוא לא יתרום לך כלום בהתחלה. ואם אתה עובד על שרירים, חזק והגמש קודם כל את שרירי הרגליים והשרירים הגדולים (חזה / גב) ורק אח"כ את הזרועות (אני חושב שזה נכון בכלל לכל מי שרוצה להשתמש בשריריו ולא רק להציג אותם). אם תלך לאימון אייקידו או אמנות דומה, תגלה שלכוח יש הרבה פחות משמעות בביצוע הטכניקות מלדיוק. גם לגמישות כמעט שאין יתרון. לכן, עדיף שתגיע לאימונים חודשיים קודם ותתחיל ללמוד על "השקעת" אותם חודשיים במכון הכושר לפני תחילת האימונים. אמיר

nitzano

New member
רק אם אתה מוציא אגרוף בכח הזרוע

המשפט במקרה של חיזוק היד, אגרוף ייכנס חזק יותר, בעוצמה גבוהה יותר, משמע= יזיק יותר יהיה נכון .אם הכח מגיע מתנועה של כלל הגוף והמותן כמרכז אז לדעתי טעות בידיך .

isaacl

New member
אני התנגדתי שנים לפיתוח כושר

במנותק מן האמון בדוג´ו, אבל בשנתיים האחרונות חזרתי בי. אני מוצא שפיתוח כושר ממותן ומכוון מסייע לי להיות "מחובר". אני כיום אינני מוצא פגם בפיתוח שרירי הכתף, הגב וכמובן שלא של הזרוע ואצבעות הידיים (כאיקידוקא) בתנאי שבמקביל עובדים על גמישות. הזכרתי פעם ואזכיר שנית. התאמנתי לפני יותר מעשר שנים עם מר אילינוי (בדוג´ו של תלמידי סאוטומה - קוין שוטה סנסאי), יצור שראיתי שכמותו רק בעיתונים. זרועו הייתה עבה ממותני (האמת היא שאני לא דוגמה). והבן אדם היה גמיש וזריז שיכולתי רק להתקנא. תענוג היה לעשות אתו איקידו. היה קצת קשה אמנם להחזיק לו את היד

haleth

New member
מכון כושר ואומנויות לחימה

עקבתי אחרי שני השרשורים. עכשיו, אני לא מבינה בזה הרבה (קוראים לזה "כלום"), אבל הייתי רוצה לשאול: אם אלך למכון כושר, שלא על מנת לנפח שרירים אלא רק לתרגילים מתונים, נאמר כפיפות בטן, אופניים וכיוצא באלה - האם זה יפגע באימוני הטאי צ´י שלי? בשחרור? מנטלית? משהו? זה באמת מעניין אותי.

לפי הבנתי את השיטה שלנו,

הטענה נגד אימון בחדר-כושר היא שכמעט בלתי-אפשרי לאמן את כל השרירים בגוף כך שהיחסים הנכונים בינהם יישמרו. מדברים כאן על כוח השריר, אורכו וגמישותו, ואולי עוד כמה דברים שאני לא מבין בהם. הנקודה היא, שכל שריר הוא חלק ממערכת; אם מחזקים/מקצרים/מגדילים חלק אחד מהמערכת, צריך לחזק/לקצר/להגדיל את כל החלקים הנוספים, ביחס המתאים כך שיישמר איזון - ואז צריך להמשיך ולחזק/לקצר/להגדיל את כל שאר המערכות בגוף באותה המידה! ניקח לדוגמא את השריר הגדול בירך, הארבע-ראשי, ואת ה"קונטרה" שלו, ה-האמסטרינג (השריר בחלק האחורי של הירך). מישהו סיפר לי פעם שהיחס ביניהם מבחינת הכוח צריך להיות 1:4, כלומר הקדמי צריך להיות חזק פי-4 מהאחורי (אני לא בטוח בזכרוני או באמינות המידע, אם מישהו יכול לתקן אותי - קדימה!). אז אם את מחזקת את הקדמי עם משקולות בחדר-כושר, את צריכה לחזק גם את האחורי, אבל לשמור שלא יתחזק האחד יותר מדי, או השני פחות מדי... ועוד לא דיברנו על האיזון בין השרירים השונים שמסביב למפרק הירך (שלבריאותו חשיבות גדולה מאוד ליציבה), או על מפרק הכתף (אחד המסובכים ביותר בגוף)... ככל שהמערכת מסובכת יותר, כך יותר קשה לשמור על האיזון בה. לעומת זאת, הטאי-צ´י בונה את האיזון הנכון: מאזן ומחזק כמה שצריך, איפה שצריך, בלי שחיקה (אם לא מתאמנים נמוך מדי) ובלי למקד את האימון באיבר מסויים. נקודה שאנשים מתעלמים ממנה: כשעושים תנועות איטיות עם הידים באויר, במשך שעה - היד עצמה היא משקולת! וכמה שמשתדלים להישאר רפויים, הגוף לומד לשאת את המשקל הזה ולהרגיש איתו נוח - כלומר, מערכת-השרירים נבנית, בהדרגה, לשאת את משקל הגוף-עצמו, במגוון רחב מאוד של מצבים משתנים (ידיים למעלה, קדימה, הצידה - מצבים שונים, שרירים שונים, הפעלה שונה של הגוף -והכל בתוך הקטה!). אז מי כבר צריך חדר-כושר? אבל אולי תשאלי את המורה שלך?

גורם נוסף: זמן!

אם צריך להתאמן שעה ביום (מינימום) בטאי-צ´י, וחוצמזה עוד להכין אוכל/שיעורי-בית, ללמוד/לעבוד/לכבס/לגהץ/לפנק את בן-הזוג/בת-הזוג/הילדים, להוריד את הכלב, להאכיל את הדגים, לשיר עם הקנרית ולעשות ראנדורי עם החתול - מתי נשאר זמן לחדר-כושר?

haleth

New member
../images/Emo51.gif

אבל פטור בלא כלום אי אפשר, זה פתח שאלה אחרת: חיי היומיום של כל אחד שונים וכל אחד מפעיל את גופו בצורה שונה - הורה לתינוק שמרים את ילדו מפתח שרירים לא פחות ממכון כושר... וכך גם רקדנים ומדריכי טיולים. וכל אלה שונים כמובן מעובד משרד ממוצע. איך כל זה מתאזן? ...ראנדורי עם החתול?

למעלה