שלום לכולם.... עזרה

ראנדורי עם חתול: מסוכן! (ראי תמונה)

שאלה טובה... התשובה שאני מצליח לחשוב עליה כרגע, היא שהאבא, הרקדן, מדריך הטיולים ויושב המשרד הממוצע, עדין צריכים ללמוד להשתמש בגופם בצורה ה"נכונה" ביותר, כלומר - מינימום מאמץ ומקסימום תוצאה, ואת זה משיגים ע"י לימוד העקרונות שהטאי-צ´י מלמד. העקרונות האלה בנויים על הבנה מעמיקה של גוף האדם ודרך התנועה שלו, ואלה דברים שאינם משתנים מאדם לאדם - לכולנו 2 רגליים (טוב, לא לחתול), 2 ידיים ועמוד שדרה, וכולנו מתמודדים עם G אחד.

haleth

New member
כנראה שזה אכן כך...

- לא, סתם, ההתייחסויות שלך לחתולים שכנעו אותי שאתה מבין מהחיים שלך

bizhar

New member
מתמודדים עם ג´י אחד ?!../images/Emo13.gif

אופס! עוד פעם ברח השד..

haleth

New member
../images/Emo13.gif ידעתי, ידעתי שמישהו יגיב!

כבר כתבתי משהו, חשבתי ומחקתי (אחרי הכל, בשביל זה יש את פורום צמחונות וטבעונות
) אין מה להגיד, זו ההתמודדות הכי קשה - -

bizhar

New member
שיסביר מי שמבין באנטומיה ../images/Emo186.gif

ונראה לי שיש פה כמה. אני בבונקר.

אוי... לך תוכיח שאין לך אחות...

יש סיכוי שמישהו יאמין לי שהתכוונתי לכוח המשיכה? G, כמו ב- Gravity? לא, מה?
נו, טוף...

מישהו שמבין באנטומיה, ברצינות

אז יש הרבה מה להגיד על הכנה שרירית. נראה לי שהדיונים בפורום מכובד זה לרוב מתמקדים בהיבט הפיזיולוגי של השריר ולא באינטגרציה (יעני שילוב) של קבוצות שרירים בביצוע תנועה מורכבת. ואשתדל להגיד קצת ושיהיה מובן. שרירים והמבנים שתומכים במפרקים (רצועות וגידים)צריכים להיות חזקים ובעלי טווח תנועה מספיק כדי לבצע את התנועה וכדי למנוע פציעה. הכוח של השרירים מהווה גם מעין מעטפת בטיחות ולכן כדאי שיהיה לעיתים גדול יותר מהמהמאמצים באימון. (מכון כוח +) מהיבט אחר השריר אינו נקודת הייחוס הנכונה לאנשים המתרגלים מיומנויות תנועה. נקודת הייחוס היא הגוף כולו, בתנועה אינטגרטיבית. ולכן אימון הממוקד בקבוצות שרירים באופן הרחוק מהפונקציה (ותיכף הסבר) לא יועיל בהרבה למהירות של הפונקציה. הסבר: אם בבעיטת מאוושי מופעלים השרירים הראשיים של המותן כדי ליצב את הגוף, שריר האיליו פסואס כדי להרים את הרגל, הידיים בתאום כדי לעזור לסיבוב ויצוב הגוף וגם השרירים פושטי הברך (לדוגמה קוודריספס) אז אימון בחדר כושר רק על פושטי הברך (הקווד) לא ישפר את מהירות הבעיטה בהרבה כיהאימון חייב להיות קרוב לפונקציה המבוצעת ולכן אם אני רוצה לשפר את מערכות התנועה (שכוללות גם את מערכת העצבים התנועתית) אז חייבים לחקות את טווח התנועה והתנועה הפונקציונלית כדי להשיג תוצאות יעילות האימון שהמליצו עליו בעזרת רצועות גומי הוא נפלא לצורך זה כי אני מתרגל את התנועה עם מעט התנגדות בתחילתה ורק אח"כ ההתנגדות עולה עם התפתחות של המהירות, כל זה תוך כדי תנועה שקרובה לפונקציה הנדרשת (בעיטה למשל) אימון עם משקולת יכול להוות תוספת מועילה לכוח שריר ואף מהירות כל עוד זוכרים שיש גם מרכיבים ביומכניים ולא מדובר כאן על אנטומיה ופיזיולוגיה סתם בחלל האוויר.

isaacl

New member
../images/Emo45.gifכתמיד

על כך גם המליץ זאב ארליך, וכך גם מתאמנים בג´ודו. והייתי רוצה להוסיף שגם בפלדנקרייז.

alon_o

New member
בידוד שרירים, וחדר כושר, ואימונים

יש נטיה אצל מתחילים ואנשים ש"פשוט באים להתאמן" בחדרי כושר לבודד שרירים מיד בהתחלה. זו גישה מוטעית שלא משקפת את הצורה שבה אימון בחדר כושר צריך להיראות. כשאדם ניגש לחדר כושר להתאמן, הוא צריך להשתמש בתרגילים שמאמנים קבוצות שרירים שלמות, תוך שמירה על איזון האימון. זה אומר, אם אני מחזק שריר מסויים, אני חייב לשים לב גם לשרירים שעובדים איתו ונגדו בהפעלה, ולחזק אותם בהתאם. כשמאמנים קבוצות שרירים שלמות, בתרגילים שמפעילים אותם כקבוצה, הגוף בד"כ כבר דואג לאיזון הזה (או לרובו), אבל לפעמים, לאחר זמן נוצר מצב שבו אחד או יותר מהשרירים בקבוצה סובל מחוסר אימון כי השרירים "היותר גדולים" לוקחים את כל העבודה. אז, ורק אז, מבודדים את אותו שריר. אימון בחדר כושר יכול ללבוש צורות רבות, ויכולות להיות לו תוצאות שונות ומגוונות על המתאמן. כשאדם ניגש לחדר כושר הוא חייב לשאול את עצמו מהי המטרה שלשמה הוא מתאמן ואיך להשיג אותה. סתם "ללכת ולהפעיל מכשירים" - אפילו עם אנחנו עושים את זה עם תכנית שמאמן מוסמך בנה לנו (ללא שתהיה לו הראיה של המטרה שלנו ואיך להשיג אותה - לא כל המאמנים יודעים איך לאמן אנשים ששואפים להיות אומני לחימה), שקול ללכת לאוניברסיטה עם הרצון ללמוד מתמטיקה, ללכת לקורסים אקראיים בנושאים אקראיים, ואז לנסות להבין למה אנחנו עדיין לא יודעים מתמטיקה. ולסיום - הגומיות הן כלי מצויין אם מבינים איך להשתמש בו, כמה, ומהם היתרונות והחסרונות שלו. חשוב שלמתאמן שמשחק את תפקיד המאמן תהיה ההבנה השלמה של התרגיל שהוא בוחר אם הוא מעוניין לשלב אותו באימונים שלו. איך התרגיל משפיע עלי, איך הוא משתלב באימונים ובמטרות לטווח ארוך שלי, וכדומה. אם אתה רוצה לאמץ תרגיל - חקור אותו עד הסוף, שאל את המאמן שלך, שאל אנשים אחרים, ורק אחרי שאתה בטוח שאתה יודע מהן ההשפעות המדוייקות שהוא אמור להביא בצורה שבה אתה הולך לבצע אותו, אמץ אותו.

haleth

New member
בהחלט!

דוד, לא רק שאני מאמינה לך, אני גם (ברצינות) מודה לך על תשובותיך. תודה.

bizhar

New member
הי! זה גבר! תיזהר אה?! ../images/Emo122.gif../images/Emo9.gif

ובקשר ל G : דוד, אתה מובן כתמיד זה רק אני שחייב לתקוע מדי פעם בדיחה קלוקלת.
יזהר
(זה בשביל ניצן)
.

nitzano

New member
../images/Emo163.gifעכשיו אני מבין למה נכשלתי במבחן רורשך

הוכחה לחשיבות הניקוד (וטיפול פסיכולוגי נאות) בעיברית

alon_o

New member
ברוס לי, כושר, וזמן

ברוס לי גילה שכל הזמן שצריך לעבודה על פיתוח שרירים הוא 15 דקות מעבר לזמן האימון הרגיל שלך, שלוש פעמים בשבוע. זהו. וזה משפר מאוד את הביצועים, את ההרגשה, ושווה כל דקה.

למעלה