שלום,אני שוחט...

l coyote l

New member
ובכל מקרה תת הדיון הזה מיותר וסוטה מהעיקר

העיקר: בני אדם יכולים לקיים תזונה מאוזנת ומלאה ממקורות צמחיים בלבד וגם לעשות זאת בקלות ובהנאה.
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
גם אם לא השרדותי זה צורך בריאותי

אחרת לא הייתם זקוקים לתוספי מזון, הייתם יכולים להסתפק במזון. בני אדם הם אומניבורים ובגלל שאתם נמנעים מתזונה מאוזנת, שעבור בני אדם כוללת אם תרצה או לא, גם בשר, האידיאולוגיה שלכם מטופשת ופועלת נגדכם. אתם מתעלמים מהמציאות (היותם של בני אדם אומניבורים) בדיוק כמוהו (שחושב שבעלי החיים לא סובלים כשהוא שוחט אותם).

אכילת בשר ממשיכה בעיקר בגלל שבני אדם הם אומניבורים. אם טעם בלבד היה משפיע על בחירתם של בני אדם מה לאכול היו כאלה שהיו מנסים לחיות על שוקולד בלבד (סתם דוגמה) אבל זה לא בריא ולכן לא כדאי ואדם הגיוני משתדל שתהיה לו תזונה מאוזנת.

l coyote l

New member
אנחנו לא חיים על תוספים ולא זקוקים להם.

התוסף היחיד שלוקחים טבעונים הוא אותו אחד שמקבלות חיות המשק - B12 שמיוצר ע"י חידקים.
&nbsp
מעבר לכך, אם אתה רוצה להמשיך לכתוב בפורום, המנע מביקורות לא מנומסות ופוגעניות כמו "אידואולוגיה מטופשת", או "דבריך מטופשים" שכתבת לפותח השרשור.
מומלץ לקרוא את תקנון הפורום כדי להבין את רוח הכתיבה והמגבלות כאן.

SupermanZW

Well-known member
אם אתה לוקח רק B12 ואתה טבעוני זה לא מספיק

אבל אם אתה רוצה להתעלם מהצרכים התזונתיים שלך בשם האידיאולוגיה אני לא אמנע ממך.

l coyote l

New member
ארגוני תזונה ומוסדות רפואיים בארץ ובעולם חולקים עליך.

מומלץ לך לברר, למשל, מה עמדת קופות החולים לתזונה טבעונית בכל גיל.

SupermanZW

Well-known member
ודאי, חשוב להם לתת פרנסה ליצרני תוספי המזון

מעניינים אותם האינטרסים שלהם ושיתופי הפעולה שלהם עם תעשיות התרופות, לא האינטרסים שלך.

l coyote l

New member
אבל לא מדובר על תוספים, אלא על לקבל הכל מהתזונה.

הטיעון שלך לא רלוונטי.

סשה87

New member
אומניבוריות

אומניבוריות אין פירושה הכרח לאכול בשר. למה להגיד דבר שגוי שכזה?

SupermanZW

Well-known member
דווקא כן

אומניבורים זקוקים לבשר בתפריטם, אך אינו מרכיב עיקרי בתפריטם.
קרניבורים חיים בעיקר מבשר, ללא בשר ימותו.
הרביבורים אינם זקוקים לבשר בתפריטם ואם יאכלו בשר (למשל בכפיה, כי באופן טבעי הם לא ינסו) הדבר יזיק לבריאותם.

SupermanZW

Well-known member
סשה כתב שאומניבוריות זו הגדרה של נוחות, האם גם אתה טוען זאת?

ואיפה כתוב שאומניבוריות זה עניין של בחירה?

Gidi Shemer

New member
איפה כתוב?

בכל ספר ביולוגיה, לא כל שכן בספרות המחקרית הרלבנטית. אם ויקי מספיק טובה בשבילך, אז קויוטי תרמה לך את ההגדרה מויקי.הטעויות הבסיסיות שלך קצת מזכירות לי טעויות שטבעונים מסויימים עושים כשהם באים לנסות ולטעון שהאדם הוא הרביבור מטבעו.

סשה87

New member
טוב

אני לא יודע... לציין שוב שהפירוש שלך של המילה "אומניבור" שונה מהמקובל כיום (וכאשר אומרים ש"האדם הוא אומניבור", מתכוונים לפירוש המוקבל של המילה "אומניבור")? אומניבור מסוגל לעכל ולקבל רכיבים תזונתיים ואנרגיה מבשר וצמחייה. מדובר בהגדרה שעיקרה נוחיות, ואין היא טקסונומית. כך לפי ויקיפדיה. כעת דרוש מעבר לוגי שגוי, בשביל להסיק מה שאתה אמרת. מעברים כאלו לא חסר, כמובן.

SupermanZW

Well-known member
הגדרה של נוחות? אם כן מדוע חוץ מבני אדם אין בעלי חיים

אומניבורים שמפסיקים לאכול בשר או בעלי חיים אומניבורים שהופכים את הבשר לחלק עיקרי בתפריטם? מסיבות של נוחות באיזורים רבים בעולם תופעות כאלה צריכות היו להתרחש.

סשה87

New member
אני באמת לא מבין

זה קצת קשה לי...
&nbsp
"נוחות" - הכוונה לנוחות של המגדיר - המדען, הפליאונטולוג.
&nbsp
לגבי שאלתך, למרות שאני בור מוחלט בתחום - אבל בכל זאת מסוגל לקרוא את עמוד הויקיפדיה - אכן אומניבורים מסויימים הופכים את הבשר לחלק כמעט בלעדי בתזונתם, ועומת אומניבורים אחרים שהופכים את הצמחיה לחלק כמעט בלעדי בתזונתם.

SupermanZW

Well-known member
כמעט היא מילת המפתח

כי האומניבור זקוק גם לבשר וגם לצמחים, הוא לא יפסיק לחלוטין לצרוך בשר והוא גם לא יפסיק לחלוטין לצרוך צמחים, לעיתים הוא נאלץ לשנות את המינונים בגלל מחסורים זמניים.

ראה איזה פלא

חיות בטבע לא מסוגלות לאכול אוכל מכל קצוות תבל בקלות, בטריות ובאפקטיביות של האדם.
אפשר לראות דוגמא טובה לגבי כלבים- בטבע אין להם היכולת לאכול גם עלים וגם אצות וגם כל מיני דברים אחרים, אבל תחת בני האדם הם אוכלים אוכל ממקור צמחי וגדלים מאושרים ובריאים.
בני אדם מסוגלים לאכול אצות לדוגמא, למרות שהם חיים בישראל והאצות גדול במזרח הרחוק הם עדיין יכולים לקנות אותן בסופר [10 שקלים ל20 אצות נורי, לא איזה מוצר יקר, אפילו אני מכניסה אותו ב360 ש"ח אוכל בחודש שלי] או בסושיה הקרובה לביתם. וכמובן אצות היא דוגמא, אין הכרח לאכול דווקא אותן. אנו אוכלים ירקות, פירות, דגנים וקטניות, אגוזים וזרעים מכל רחבי העולם, וכך מסוגלים להשלים לעצמינו ויטמינים ומינרלים שיתכן שלא היינו מצליחים לו היינו חיים בעולם ללא טכנולוגיה [כמו חיות הבר], אולי אז היה נדרש מאיתנו לאכול גם בשר, אבל סביר להניח שאז לא היינו משתמשים בכל הטכנולוגיה שלא הייתה לנו על מנת לקיים את תעשיית המוות הכי מחרידה שאפשר לחשוב עליה, שהיא ורק היא הדבר היחיד שמקיים את מי שהיום אוכל בשר באיזושהי מדינה מתועשת.

כבר יש לנו טכנולוגיה ואנחנו משתמשים בה. אנחנו משתמשים בה כדי לתת תוספים מלאכותיים לחיות המשק, כדי לגדל עבורן את האוכל הרב שהן צריכות [כמויות שהיו מסוגלות למגר את הרעב בעולם לו רק היו ניתנות לאנשים במקום], כדי להנדס אותן, כדי לשמר את גווייתן, כדי לחבל בהן [צריבות באוזניים, קיטום מקור, גרירה] וכדי לשחוט אותן.

אם כבר יש לנו טכנולוגיה- אפשר להשתמש בה [וזה כבר נעשה] לייבא מכל העולם אוכל צמחי שבשילובו ניתן לחיות בתזונה מאוזנת, בריאה, קלה, נוחה, טעימה, משביעה, טובה לכל גיל על בסיס הצומח [והחיידקים] בלבד.

למעלה