שלום,אני שוחט...

vegetalien

New member
התפריט היומי שלי

מכיל כ- 12% שומן (ממוצע באוכלוסיה - בין 30% ל- 40%), וכ- 45 מ"ג ברזל.
החישובים נערכו עפ"י מאגר הנתונים של ה- USDA (דרישות מינימום - 8 מ"ג לגברים/נשים מחוץ לגיל הפוריות, 18 מ"ג לנשים בגיל הפוריות).
&nbsp
אין שום צורך במאכלים שמנים בשביל לקבל די ברזל.

סשה87

New member
"לא טבעי"

לכלוא יצורים כגון פרות במתחם ולאחר מכן לאסוף הפרשותיהן ולקצוב רקמות שריריהן - זה טבעי. לכלוא יצורים כגון חיידקים במתחם ולאחר מכן לאסוף הפרשות ויטמין בי12 שלהם - זה לא טבעי.
&nbsp
ה"קאטצ'" האמיתי הוא שלמרות שאתה אומר את המילה "טבעי", אין לה שום משמעות סמנטית - היא משתנה מדיון לדיון, ממשפט למשפט. הפונקציונליות שלה היא כמו-דתית.

vegetalien

New member

Gidi Shemer

New member
אני ברשותך רק אתקן את המשפט שכתבת פה

״בני אדם הם אומניבורים ולכן אם אינם אוכלים גם בשר הם זקוקים לתוספי מזון לא טבעיים ואם הם לא לוקחים אותם הם פוגעים בבריאותם.״
הסקת הסקה מוטעית לחלוטין מהעובדה שאנחנו אומניבורים (רמז, מה שיכול אינו שווה מה שצריך).

לענייני תוספי התזונה למיניהם אני אפילו לא אכנס לפירוט, כי נראה לי שבאת מראש עם סיפורים מקובעים ואתה מתקשה להאמין שהעולם נראה אחרת כמו שקויוטי כתבה לך לגבי הנתונים שלה עצמה. האמת, היה לי קצת מאכזב באופן אישי כי קראתי אותך בפורום שגם אני השתתפתי בו ולא ציפיתי למישהו שמחליט במקום לשאול, אבל זה רק אני.

SupermanZW

Well-known member
רגע, אז האם לדעתך אנו צריכים לנסות להפוך להרביבורים ולחכות

שהאבולוציה תגרום לכך שגופנו ייצר B12 כפי שמתרחש בגופם של ההרביבורים ושהתוספתן שלנו יחזור לתפקד כפי שזה אצל כל ההרביבורים ושהשיניים החותכות שלנו יתנוונו?

Gidi Shemer

New member
לא, אנחנו פשוט ניקח b12 מחיידקים שמייצרים

אותו ישירות במקום מחיידקים שמיצרות אותו בתוך גוף של פרה שקיבלה קובלט במיוחד כי היא לא נמצאת ב״טבע״ המקודש שלך. ואין שום צורך לחכות להפוך הרביבורים. אומניבורים יכולים לחיות מצויין גם בלי לאכול בשר.

אני לא רוצה חלילה ללעוג, אבל אתה צריך קצת קריאת רקע על מה זה אומניבור, קרניבור וכו׳. זה ממש לא מה שאתה חושב.

SupermanZW

Well-known member
אם הם יכולים לחיות מצוין ללא בשר מדוע בכל זאת הם צורכים בשר?

חיות בטבע עושות מה שהכי נכון להן מבחינה הישרדותית (וגם בריאותית, למרות שבאופן בלתי מודע), לפיכך צריכים גם אנחנו בני האדם לאכול בשר. אשמח אם תסביר לי מה לא נכון במה שכתבתי על אומניבורים וקרניבורים עם הסברים.

Gidi Shemer

New member
כי הם י-כ-ו-ל-י-ם

לא צריכים.
אני חייב לרוץ לעבודה, אז ממש בקצרה- הפיזיולוגיה של אומניבורים מאפשרת להם לעכל, לספוג ולעבד מזון מהצומח ומזון מהחי. אגב, לא כל סוג (אנחנו למשל לא יכולים לעכל צלולוז למרות שהוא צומח. האם זה אומר שאנחנו חייבים אותו?). יש כאלו אומניבורים שיאכלו בעיקר פירות אבל יוכלו לאכול גם בשר. יש כאלו שיאכלו הרבה בשר ומעט מהצומח. גדולתו של האדם שמערכת העיכול והמטבוליזם שלו התפתחה כך שביחד עם גילוי האש והמזון המבושל, הוא יכול לאכול גם מזה וגם מזה. הפוטנציאל מאפשר לו שגשוג בתנאים שונים.
אגב, גם ההנחה שמה שהכי נכון לחיות באופן הישרדותי הוא בהכרח הכי נכון בריאותית היא גם הנחת בסיס שלך שאיננה נכונה. אתה פשוט צריך להבין את הביולוגיה הבסיסית לפני שאתה קובע עובדות כל כך נחרצות.

זהו, אני רץ. אם מעניין אותך לקרוא קצת על תזונה, תחפש קצת על תזונתה של הפנדה, הקרניבורית שחיה על במבוק.

SupermanZW

Well-known member
הפנדה הקרניבורית? נו בחייך! טוב שלא כתבת שפנדה זה דוב

כי אז זה היה עוד יותר מצחיק, הפנדה סווגה בטעות כקרניבורית בעבר, כיום ידוע שהיא אומניבורית. היא סווגה כקרניבורית לפני שידעו מהם הרגלי האכילה שלה.

l coyote l

New member
לא בעבר ולא בטעות

http://en.wikipedia.org/wiki/Giant_panda
the giant panda still has the digestive system of a carnivore, as well as carnivore-specific genes
&nbsp
זה באמת יהיה מעייף ומיותר עם תמשיך לבוא עם "מידע" מקובע מראש במקום לברר ולחקור.

SupermanZW

Well-known member
לאומניבורים יש גם גנים קרניבוריים וגם גנים הרביבוריים

ובקשר למערכת העיכול, גם לשועל המצוי מערכת עיכול של קרניבור אבל בפועל הוא אומניבור.

subatoi

New member
רגע, אז לשיטתך היא אומניבורית והיא חיה מצוין על במבוק,

הבנתי נכון?

SupermanZW

Well-known member
חיה על במבוק אבל ממש לא מצויין

תוחלת החיים של הפנדות יורדת, נפגעה להן הפוריות והן גם סובלות מאפאטיות ודיכאון יותר מבעבר וזאת עקב הימנעות מבשר (אשר סברתי בטעות שמדובר במצב שהיה נכון לכל 200 השנים האחרונות עד שהתברר שלפני 3 שנים תועדה פנדה טורפת אנטילופה, אבל זה מסביר טוב יותר את התופעות, מדובר על הפחתה הדרגתית בצריכת הבשר ולא על הפסקה מוחלטת).

subatoi

New member
יש לך סימוכין לזה?

חוקרי פנדות או וטרינרים של פנדות או משהו?

subatoi

New member
יש או אין? כי זה טיעון שהתבססת עליו בחצי מהשרשור פה,

כדאי שזה יהיה מבוסס על משהו

SupermanZW

Well-known member
אני לא מכיר דרך להביא קישור לתוכנית על פנדות ששודרה בנשיונל

ג'אוגראפיק לפני שנתיים.

subatoi

New member
אני מאמין שהצהרות כ"כ דרמטיות על בריאותו של בע"ח כ"כ פופולרי

כתובות איפשהו ברחבי אוקינוס המידע של האינטרנט.

l coyote l

New member
יש הכל בויקיפדיה וגוגל, אנסה לתמצת.

אומניבור: בעל יכולת לעכל גם בשר וגם צמחים, גם אם לא עושה שימוש ביכולת הזו
http://goo.gl/JrCfLe
&nbsp
קרניבור: הגדרה מבלבלת שמכוונת לאוכלי בשר אבל לא מדויקת, כי אפשר לחלק אותה ל:
- קרניבורים אובליגטורים (כאלה שחייבים בשר להשרדות, כמו משפחת החתוליים)
- קרניבורים שיכולים לחיות גם ללא בשר (למשל משפחת הכלביים, או דובים, גם בטבע לא מתקיימים רק מבשר ולא בהכרח כתזונה עיקרית),
- קרניבורים שמוגדרים כך אבולוציונית אבל בפועל אוכלים צמחים בלבד (כמו הפנדה)
http://goo.gl/plE9fo

SupermanZW

Well-known member
הפנדה נמצאת בסכנת הכחדה

למרות שמנסים לעשות הכל כדי למנוע את היכחדותה. היעדר הבשר בתפריט הפנדה במאתיים השנים האחרונות גרם לשינויי אופי אצל הפנדות (דיכאון, אפאטיות) וגם לפגיעה בפוריותן, בנוסף לקיצור תוחלת חייהן.

l coyote l

New member
וואלה. אז זה לא קשור לכך שמכלים להן את שטחי המחיה

והמזון הבלעדי שהן חיות ממנו - הבמבוק?

למעלה