שלום,אני שוחט...

חוטהשני

New member
והמיצגים נראים לך כמשהו שתומך בטבעונות/צמחונות... ?
אותי זה זעזע לגמרי והפך אותי לאנטי התנועה שלכם ואני מניחה שאני לא היחידה..

l coyote l

New member
המיצגים תומכים באי הסתרת האמת.

הבחירה הסופית היא שלך ושל כל אחד אחר.
&nbsp
"אנחנו" או "התנועה שלנו" בכלל לא חשובים כאן וגם לא החיבה או האנטי שלך אלינו.
חשובות הבחירות שלך וההשפעה שלהן על בעלי החיים.

subatoi

New member
את יכולה להיות אנטי ה"תנועה" ובעד בעלי החיים. זה לא סותר.

הכל בידיים שלך.

eietmo

New member
רעיון בשבילך

בואי תצטרפי לפרויקט חדש שנקרא אתגר 22+. מנסים טבעונות ל22 ימים עם צוות מקסים, של טבעונים ותיקים, תזונאיות, ספורטאים, הורים, עורכי דין (ואפילו מהנדסי חשמל!). האתגר מבוסס על גישה חיובית וכל המדריכים ממש נחמדים.
&nbsp
http://veg.anonymous.org.il/etgar22

subatoi

New member
ומה זה משנה מאיפה זה הגיע?

שיהיה ממשחטה, ממעבדה או מהמקרר בסופר, מה זה משנה? לא הבנתי מה הפריע לך במקום מוצאה של החיה המתה.

l coyote l

New member
ואגב מיצגי הפארק: חיות מתות ממילא מוצגות שם ליד ילדים,

בהכנה למנגל או עליו, ובצלחת/פיתה.
מה ההבדל בין הצגת החיות המתות בצורה הנ"ל, לבין הצגת חלקי גופן האחרים ליד?
&nbsp
הבעיה היא בהצגה?
או שהבעיה היא שמבהירים/מזכירים מי נמצא על המנגל?

חוטהשני

New member
אני מבינה שמי שצמחוני/טבעוני
רואה במה שנמצא על המנגל חיה שנאכלת בכל המשתמע... אבל אדם מהיישוב רואה אותה כמזון/אוכל שמותר לו לאכול....
וילד שעדיין לא הפנים את הרעיון - להציג את זה ככה בום לפרצוף נראה בעיני ממש לא לעניין...
&nbsp
&nbsp
&nbsp

l coyote l

New member
את עוקפת את השאלה. נסי לענות עליה לעצמך.

הדיון מוצה מהצד שלי.

subatoi

New member
מדוע נשמתך הזדעזע עמוקות משינוע של בעלי חיים שכבר שנחטו מזמן

יותר מאשר בעלי חיים שנשחטים ברגע זה ממש?

אם נדמיין לרגע פרה שברגע זה נחתך גרונה, דמה פורץ החוצה, ונשמתה פורחת ממנה ללא שוב אחרי שנים של סבל כשגודלה מלכתחילה בתנאים לא תנאים רק כדי להגיע למעמד הזה - ולעומת זאת נדמיין שינוע של איברי פרה שכבר נשחטה מנקודה א' לנקודה ב'.
אם התרחיש השני מזעזע את נשמתך יותר מאשר התרחיש הראשון, אני מקווה שתשאל/י את עצמך למה.

ואני גם מקווה שתעלה השאלה מדוע הפרה בכלל היתה צריכה להשחט. שהיא חשובה הרבה יותר מאשר שאלת האיברים בפארק או עבודתו של השוחט.

חוטהשני

New member
הסברתי כאן למעלה...
וכאמור בשחיטה כשרה עושים את כל העניין בצורה יותר מסודרת מאשר במקרים אחרים.
&nbsp
הלוואי שבעולמנו אנשים ידאגו לאנשים אחרים כמו שאתם דואגים לחיות....

המשפט האחרון שלך הוא הסתה של הדיון

ולא הבנתי ב"הסבר" שהוצג למעלה- אמרת שזה זעזע אותך ואכן היית צמחונית לכמה שנים- נו אז מה הבעיה? שהפסקת להיות צמחונית. זו הבעיה. נראה דווקא שמיצגים כאלה עושים עבודה טובה בסך הכל.
לא מבינה מה הבעיה המוסרית בלהראות לאנשים שהם עושים משהו מגעיל [הורגים חיות והופכים אותן לגופות], זה נועד בדיוק כדי שהם יפסיקו לעשות את זה.

השחיטה הכשרה היא חיתוך הוריד כך שהדם פורץ ממנו, והיא מותירה את אותו הראש של הפרה שראית אולי בפארק, מה מסודר בזה? ואם זה היה מסודר? אם היו להם גם תאי גזים ומשרפות- יותר טוב? מה הקשר מסודר?

חוטהשני

New member
הבעיה בהצגת
המיצג בפארק (שברור לגמרי..) מלא בילדים...
אם זה היה באיזה כנס קרנוברי הייתי אומרת 'נו, שויין'... פה זה הרגיז אותי לגמרי...
&nbsp
והכוונה ב'שחיטה הכשרה' היא שיש איזה סדר בשחיטה - יש הקפדות/הלכות ולכן בעיני (כמו שעידן טוען) היא יותר מוקפדת מסתם שחיטה שגם קיימת.
לפני השחיטה יש גם בדיקות לגבי הבע"ח ועוד...

subatoi

New member
את לא עונה בבירור. אז מה אם יש סדר? אז מה אם יש הקפדה?

מה המסר פה? מה הפואנטה? זה שיש סדר בשחיטה עושה אותה פחות נוראה?

לגבי הפארק והילדים - גם בסופרמרקט מסתובבים ילדים, ויש שם חיות מתות שלמות ערופות ראש (תרנגולות), יש שם חיות מתות שלמות לחלוטין, עם ראש ועם דם (דגים), ויש שם איברים בתפזורת של חיות מתות (כתף, לשון, מוח). למה להסתובב בסופרמרקט עם ילדים לא מחריד אותך באותה מידה?
ממה שאני מבין יש שווקים שגם מוצגים בהם ראשים של פרות, מה דעתך?

חוטהשני

New member
אני באמת נמענת מלהסתובב בשווקים...
מה שלי מציק מכל ההתנהלות שהיתה ב'יום העצמאות' היא הדרישה שלכם שמצד אחד תתחשבו בנו (ובכיף... אצלי באירועים אני משתדלת תמיד שיהיה מה לאכול לכל אחד ואחד בין אם הוא טבעוני/צמחוני או אוכל בשר...) תנו לנו להתנהל בצורה שאני רוצה ומצד שני 'כופים' על האחרים את הדרך שלכם והמנטרה שלכם...
בעיני זה ממש לא לעניין....
ובאמת, כיום, בגלל ההתנהגות הוולגרית שהיתה ביום העצמאות אני רואה בתנועת הטבעונות כמשהו נוראי ואכזרי...

l coyote l

New member
אי אפשר ״לכפות דרך״.

אפשר להציג רעיונות, תפיסות ואפשרויות. אבל את בחירת הדרך כל אחד עושה לעצמו.

חוטהשני

New member
צורת ההצגה הוולגרית
היא בעיני כן סוג של 'כפייה'....
את הרעיונות (אני למשל חושבת שהאוכל הטבעוני בריא יותר מהאוכל המערבי..) אפשר להציג בדרכים הרבה יותר ענייניות ופחות וולגריות...

l coyote l

New member
אנסח מחדש את השאלה הקודמת:

מה וולגרי בצורת ההצגה?
שאלה הופכית: מה לא וולגרי בהצגה על המנגל ובצלחת?
&nbsp
מה ההבדל בין שתי צורות ההצגה?
&nbsp
&nbsp
========
[המילה "וולגרית" היא תיאור אישי של החוויה שלך ושל כאלה שחוו אותה כמוך. היא לא תיאור עובדתי של הפעולה.
לאנשים מסוימים, הפעולה המקובלת (על המנגל) נראית וולגרית. בשני המקרים זה תיאור תחושתי אישי.]
&nbsp

חוטהשני

New member
אבל בפועל מה שיש בצלחת
זה מאכל שאם הוא יהיה עשוי מ'סויה' היית אוכל אותו מבלי לשאול יותר מידי שאלות...
&nbsp
כאשר מציגים מיצג שמכיל חלקי חיות שברור שהם חיות/היו חיות זה מחזה הרבה יתר וולגרי מהמבורגר בצלחת...
&nbsp
וכאמור, מה שהרגיז אותי בכל העניין (ככה זה לפחות נראה) זה שהקבוצה שעשתה את המעשה בעצם נראה שהיא מרחמת על חיות יותר מאשר על בני אדם....

purplegiraff

New member
איך נראה לך נכון שהקבוצה הזו מרחמת על חיות יותר מה שהיא

מרחמת על בני אדם?
האם הקבוצה הזו מגדלת בני אדם לשחיטה? כולאת אותם? מרביעה אותם בכוח, חולבת, מפרידה ילדים מהוריהם ושולחת לפיטום ולמאכל?
קוטמת איברים בכוח?
על בעלי החיים הקבוצה הזו מרחמת כי לבעלי החיים אנחנו בני האדם עושים את כל הרשימה הנ"ל ועוד הרבה יותר....
לעומת זאת- הדבר היחיד שבו קבוצה זו היא חסרת רחמים כלפי בני האדם היא בנכונות הבלתי מתפשרת שלה להציג בני בני האדם את המהות והאמת שמאחורי מעשיהם היומיומיים ומה שהם מכנים "אוכל",

את יכולה בכלל להשוות את הצורך ברחמים לבעלי חיים פה לעומת הצורך ב"רחמים" כלפי בני אדם בנושא הזה? את עומצת הזוועה והנזק שבני אדם גורמים למיליארדים של בעלי חיים שעה שעה לעומת ה"נזק הנפשי" שמיצג כזה או אחר פעם ב עשויים לגרום למי שייחשפו לו? אה, כן, טבעונות הרי היא "מחלת נפש" אז יש סכנה שמי שייחשף למיצג ילקה במחלה הזו.

חוטהשני

New member
שוב זה עניין של השקפה...
ובעיני פגיעה בנפש (נשמה) היא בעיני פגיעה יותר קשה מפגיעה בגוף...
&nbsp
לכן להראות לילד (שלא אמור לראות מיצגים מסויימים) ברחבי הפארק יכולה לגרום לנזק - נזק יותר גדול מאשר אם הוא היה חלילה נחבל.....
&nbsp

למעלה