שלום,אני שוחט...

subatoi

New member
"כל אחד ודעתו" זו אחלה דרך להתחמק ולא לענות למה שנשאלת.

את לא עונה - שוב ושוב - למה שנכתב לך. אשמח להתייחסותך למה שכתבתי בהודעה הקודמת.

אין פה עניין של "תפיסה" שלנו שבא לנו להשליט, או לא לתת לאנשים לחיות בדרך אחרת. יש פה עניין של בעלי חיים שנשחטים בכל יום ובני אדם אוכלים אותם - ללא סיבה מוצדקת. לתת לאנשים לחיות בדרך אחרת? ומה עם לתת לבעלי החיים לחיות?
15,000 אפרוחים שנגרסים מדי יום, זה בסדר? כן או לא?
100 ומשהו מיליארד בעלי חיים שמומתים בדרכים שונות ומשונות, את חלקן לא ברא השטן, מדי שנה, רק כדי להשביע את הגחמות הקולינריות של 7 מיליארד בני אדם, זה בסדר לדעתך? כן או לא?

אני לא מבין איך בנאדם יכול להתלונן על זה שלא נותנים לו לאכול מה שטעים לו ומה שבא לו באותו רגע, כשיש כ"כ הרבה מוות מוטל על הכף, תרתי משמע.

חוטהשני

New member
ואתה לא עונה לי...
למה לדעתך הכנת בשר/עוף לאנשים שכן אוכלים בשר היא הרג 'ללא סיבה מוצדקת'?
&nbsp
אם כל הכאב אני חושבת שאם יש אפשרות לבני אדם לאכול בשר/עוף זה לא נראה בעיני 'הרג לא מוצדק'...
&nbsp

subatoi

New member
וואו. אם שאלת את השאלות האלה עכשיו (אגב, בלי להתייחס

עדיין למה שכתבתי), כנראה שלא רק שלא קראת את מה שכתבו לך או את הדיון מסביב, את כנראה גם לא מודעת לפורום שאת נמצאת בו.

חוטהשני

New member
זה העניין שקלטתי...
זה פורום שלא מעריך אנשים שלא חושבים כמוכם...
&nbsp
(האמת שהזהירו אותי מההתנהלות וההתנהגות כאן... אבל עזוב.. יש מקומות הרבה יותר מכילים מכם...)
&nbsp

eietmo

New member
אשמח להסביר לך

אם את תראי מישהו בועט בכלב ברחוב, ממש ממש מכאיב לו, את כנראה תגידי לו להפסיק, נכון? (בהנחה שזה לא היה שם אותך בסכנה)
והוא היה אומר לך "לא בא לי להפסיק, אני ממש נהנה מזה"
&nbsp
את לא היית רואה בעיתיות בזה? כי זה בדיוק כמו אכילת בשר, ביצים או חלב. אין סיבה טובה לעשות את זה חוץ מההנאה הקולינרית, וזה הרבה יותר חמור מלבעוט בכלב. בתעשיות המזון מהחי מגדלים בעלי חיים בתנאים מזעזעים והורגים אותם אך ורק לבצע כסף.

חוטהשני

New member
אבל לא התלוננתי שלא נותנים לי לאכול וכו'...
אני לא רואה באכילת בשר 'רצח' או 'פשע' וכמוני הרבה אנשים חושבים כך...

l coyote l

New member
כתבת באחת התגובות שילדים "עדיין לא הפנימו" שחיה מתה זה אוכל.

ניסית לחשוב למה צריך בכלל "להפנים" דבר כזה?
למה האינסטינקט הראשוני של ילדים הוא להרתע מאכילה של חיה מתה? למה דרושים שקרים והסתרות כדי "לעזור להם להפנים" שזה כביכול אוכל, עד שכמבוגרים הם כבר "לא יראו באכילת בשר רצח או פשע"?
&nbsp
חומר למחשבה.

חוטהשני

New member
אני לא רואה
באכילת 'בשר' פשע או משהו דומה לזה...
יש מי שזה כן מפריע לו ולכן אני מבינה בהחלט גם אותו ובהחלט אכבד אותו...
מקווה שהבהרתי את דעתי

Anathema Device

New member
את לא רואה בהריגת חיות לשם הנאה קולינרית "פשע", אבל להראות

חיות מתות זה כן פשע כל עוד לא אוכלים אותן. הבנתי נכון?
או אולי הריגת החיות זה לא פשע, אבל הצגת החיות המתות היא פשע אם היא משמשת למחאה על כך שהרגו את החיות?

חוטהשני

New member
אני מנסה להבין מה את רוצה ?
לפי התפיסה שלי (כמו של הרבה אנשים מן הסתם...) אכילת בשר הוא לא 'הריגת בשר להנאה'... וגם לא 'פשע' (אחרת מזמן באמת לשוחטים לא היתה פרנסה...) יש כאן איזה קיום של צורך מסויים - שלכן אפשרו לבני האדם (בני נוח..) בסוף ימי המבול לאכול מהחי...
&nbsp
הצגת אותו מיצג בעיני הוא כן פשע - בייחוד בדרך שהוא נעשה - אני מבינה את המניעים - אבל הביצוע לדעתי היה באמת מיותר לגמרי...

Anathema Device

New member
אני רוצה להבין למה להרוג לא לשם השרדות הוא לא להרוג לשם הנאה

לא לשם השרדות - כבר הוכח ע"י מחקרים וע"י קיום טבעונים שמוצרים מהחי אינם חיוניים לבריאות ולהשרדות.
ואם לא לשם השרדות, מהו הצורך שמצדיק הרג והתעללות?
ועדיין לא הבנתי למה לשם הנאה בפארק ביום העצמאות זה בסדר לשים גופות של פרות/תרנגולות על המנגל ולהדליק, אבל זה פשע לשים גופות של אותם בעלי חיים רק בשלמותם/של בעלי חיים אחרים בשלמותם על מנגל אחר ולא להדליק.

חוטהשני

New member
כל אחד וההשקפה שלו...
בעיני הרבה אכילת בשר היא כן דבר חיוני והישרדותי...

אני לא יודעת איך אתה עושה מנגל - אבל בתכלס - לא שמים 'פרה' על המנגל אלא חלק מעובד - שלא בדיוק נראה 'חיותי'...

Anathema Device

New member
וביום העצמאות? יום כיף בפארק? את רוצה להגיד לי שמנגל בפארק

זה "השרדותי"?
ביומני כוכבים (סטניסלב לם), יש קטע שמאוד קולע
"כאשר המליץ נציג תיקאניה המכובד על מועמדותו של זה המכונה `אדם נבון`, או, כפי שיש לכנותו ליתר דיוק, `מפלץ משתולל`, נציגם האפייני של `משתעשעי-מתים`, פסח בהמלצותיו על המילה `חלבון`, מאחר שהוא מודע למשמעותה חסרת ההגינות. אין ספק שהיא מעוררת אסוציאציות שהטעם הטוב מונע ממני לפרטן. אמנם עובדת הבעלות אפילו על מרכיב גוף כזה אינה מבישה כשלעצמה (קריאות: "שמעו! שמעו!"); לא החלבון הוא הבעיה! גם לא העובדה שמישהו מכנה את עצמו `אדם נבון`, למרות שלמעשה הוא `משתעשע-פגרים-מטורף`, בסופו של דבר זוהי חולשה שאפשר להבינה, אם כי אי אפשר לסלוח לה, מאחר שהיא נובעת מאהבה עצמית. אך אפילו זו איננה ה-בעיה, מועצה נכבדה!"
כושר ההקשבה שלי נקרע לגזרים, כמו הכרתו של אדם מתעלף – הגיעו אלי רק דברים מקוטעים.
"גם אכילת-בשר אינה אשמתו של מישהו, אם אמנם זוהי תוצאתה של האבולוציה הטבעית! אך יש רק הבדלים מזעריים בין זה המכנה את עצמו `אדם` לבין שארי בשרו החייתיים! כשם שפרט גבה קומה אינו יכול לראות את עצמו כבעל זכות לטרוף את אלה נמוכי-הקומה ממנו, כך גם בעל תבונה רמה מעט יותר אינו רשאי לרצוח ולזלול את בעלי התבונה העומדים דרגה או שתיים מתחת לו. ואם אמנם אין לו בררה (קריאת ביניים: "יש לו בררה! יש לו בררה! שיאכל תרד!") – אני חוזר ואומר שאם א י ן ל ו ב ר ר ה, מחמת הטרגדיה של תורשתו הגנטית, עליו לבלוע את קרבנותיו המדממים בתחושה של חרדה מתמדת. בעודו נחבא במאורותיו, עליו לטרוף אותם בפינות החשוכות ביותר של מערותיו ולהקרע בין רגשי אשם, ייאוש ותקווה, שבבוא היום יצליח להשתחרר מנטל ההרג הבלתי-פוסק. לצערנו אין זו דרכו של `המפלץ המשתולל`! הוא מתעלל בשרידי הגופות, אופה ומטגן אותם, משתעשע בהם – ורק אחר כך זולל אותם במזללות ציבוריות, בליווי ניתורי נקבות עירומות, בנות מינו, לצורך הגברת תאבונו לנבלות. הכורח לשנות את מצב-הדברים הזה, הזועק לנקמה בכל הגלקסיה, אינו עולה כלל במוחו המימי, הרופס. להפך, הוא יצר לעצמו שפע של צידוקים הממוקמים בין קיבתו, אותו בית קברות של קרבנותיו הרבים לאין-ספור, לבין הנצח, ומחזקים את ידיו לבצע את מעשי הרצח במצח נחושה."

וזה שזה לא נראה כמו פרה לא אומר שזה לא חלקי גופת פרה על המנגל.

l coyote l

New member
אם את לא רואה בכך פשע, אז לא צריכה להיות לך בעיה להראות לילד

מהיכן הגיע האוכל שלו, כי מבחינתך אין בזה שום רע.

subatoi

New member
"אתם לא נותנים לאנשים לחיות בדרך אחרת". כמו כן, את עדיין

עונה רק על מה שבא לך בהודעות שאת מגיבה אליהן.
משעשע משהו.

l coyote l

New member
בבקשה לחדול מהציניות "המשועשעת", במילים או אייקונים.

אני לא רואה איך זה תורם לדיון.

eietmo

New member
כן, זו היתה הכוונה

&nbsp
אתה רואה בהם כסף. אתה רואה בהם כסף, אפילו שאתה יודע שהם יצור חי שלא רוצה למות, הם עושים מה שהם יכולים כדי לחיות, שורטים ונאבקים בכוחתיהם האחרונים, אחרי שהרעיבו אותם, מנעו מהם מים, החזיקו אותם בחום.
בן השורות נקרא שאתה כן מרגיש אמפטיה לחיות האלו. וכמו כל אוכל בשר אתה פשוט מדחיק את רגשות האשם, אומר לעצמך שאין מה לעשות ושהתורה מרשה, אבל אתה יודע עמוק בפנים שזה מזעזע שזה מה שאתה צריך לעשות כל יום. אתה יודע שזה לא נכון ולא צודק. אתה אומר לעצמך שזה לא יעשה הבדל אם אתה תשחט או מישהו אחר, אבל זה כן. אדם ישראלי אוכל בממוצע 4000 חיות, תחשוב רק על הפורום הזה, עם 30 משתתפים, שווה ל120 אלף בעלי חיים שלא מתו.
עדין יש לך בחירה, אתה זה שצריך לחיות עם עצמך ולישון בלילה, ולהגיד לעצמך, באמת, שהמצפון שלך נקי לחלוטין. אתה יכול למצוא עבודה שתכבד אותך, שלא תשאיר לך דם על הידים.
אתה בעצמך יכול להפסיק את הדרישה המטורפת הזו לבשר, עור שרירים וגידים של חיה.
&nbsp

החשבון שלך יפה אבל...

מציאות שמשנה לשנה כמויות השחיטה הולכות וגדלות.

subatoi

New member
לא התייחסת בכלל לדברים שהיא כתבה.

נתפסת לעובדה אחת, שהיא טבעית. כי האוכלוסיה כל הזמן גדלה. אבל אין גדילה כמו שהיה צפוי מגדילת האוכלוסיה, כלומר, יש הפחתת צריכה.

אבל לעיקר הדברים שכתבו לך לא התייחסת.

למעלה