שלום,אני שוחט...

subatoi

New member
את משווה שחיטה והתעללות ל"חלילה נחבל"? את צריכה להשוות את זה

לילד שחוטף מכות רצח ושנכלא בגיל צעיר, חלילה.
זו תהיה השוואה נכונה. זה לא הוגן לעשות השוואה שגויה ואז להגיע למסקנות כמו שאת מגיעה אליהן. האם את מעדיפה שהוא יראה חלילה משהו שהוא לא אמור לראות (פגיעה בנפש) או שהוא חלילה יחטוף מכות רצח וייכלא (פגיעה בגוף)?
זו השאלה.

חוטהשני

New member
לא רציתי להקצין בדוגמאות...
אבל אני מבינה שבפורום הזה אוהבים לעשות את זה

subatoi

New member
אין פה הקצנת דוגמאות. זו המציאות. אם קשה לך לעשות השוואות

הוגנות כי המציאות קשה, אל תערכי השוואות. להשוות פגיעה גופנית בתעשיית המזון מן החי ומן המת לנפילה וחבלה בברך זה לא נכון, זה חוטא לאמת וזה זלזול בדיון ובמי שמתדיין איתך. אם את חושבת שזוועות התעשיה הן חבלה בברך (בים-בם-בום), לא פלא שאת חושבת שנזק נפשי הוא קשה יותר.

זה כמו שאני אדבר על הגודל של כדור הארץ ואשווה אותו לאבטיח.

purplegiraff

New member
עם כל הכבוד, אינני יודעת אם יש לך ילדים

אבל הגישה הרווחת היום בגידול נאור של ילדים, היא לא לגדל אותם בתוך בועת צמר גפן
אלא כן לחשוף אותם לאמת ולמציאות בצורה המתאימה לגילם, גם למציאות קשה וכואבת,
אני לא חושבת שהנזק הנפשי מלראות פסל של חיה מסייטן על המנגל, או אפילו גופה של חתול
על מנגל כבוי לצורך אמירה מתקרב לנזק הנפשי שילדים יכולים להנזק מהסתרת האמת, מאי שיתוף במציאות
מסיפורי סבתא שמספרים להם כדי "להגן עליהם" בכל מיני נושאים, "שקרים לבנים" כפי שהיה נהוג כשאני הייתי ילדה,

ובכל מקרה- אני באופן אישי נחשפתי כילדה לעופות המגיעים לסופר- כרותי ראש, מדלדלים ממתקן על גלןגלים עם הרגליים והציפורניים המחוברות,
כמעט הקאתי, וזה לא היה מיצג, זו היתה המציאות, זה היה הבשר שכן נותנים לנו לאכול, מה שבאמת היה מגיע צלחת, להבדיל אלף אלפי הבדלות מאיזה מיצג, זו היתה המציאות לפנים.

l coyote l

New member
הסברה שלי היא ש"הגנה על הילדים" היא תירוץ של המבוגרים

לא להאלץ לעמוד מול השאלות המתבקשות והמתחייבות שמגיעות מהילדים כשמספרים להם את האמת.
ודאי שהם לא ירצו לאכול את החיות המתות כשיבהירו להם שאלה חיות מתות. ואז מה יעשו המבוגרים?

l coyote l

New member
עוד שאלה:

אילו היו מציגים לך את הדרך הטבעונית בדרכים ענייניות (אילו ללמשל?) זה היה משפיע על ההחלטה שלך?
האינטרנט מלא בשפע של מידע, בלוגים ומאמרים על הסיבות המוסריות לטבעונות (לא רק מידע מהתעשיה, אלא גם אקולוגי ובריאותי) וגם בשפע של דרכים ענייניות ליישום (מתכונים, מידע תזונתי, אירועי אוכל וכו').
&nbsp
אם מה שמונע ממך לעבור לטבעונות (בהנחה שזה משהו שאת רוצה) הוא דרך הצגה שנתקלת בה ולא אהבת, אז תתעלמי מהדרך הזו ותלכי עם האחרות. כל האופציות נמצאות שם. את לא חייבת להתחבר לכל מיצג שנעשה כדי לבצע בחירה כלשהי.

חוטהשני

New member
כבר כתבתי לא פעם במהלך הדיון..
שאני לא פעם מרגישה את עצמי 'צמחונית'/'טבעונית' יותר מאשר מי שאוכלת בשר..
אם כי אני כן אוכלת דגים וגם בשר אני מדי פעם אוכלת - אבל ממש לא הרבה...
לא רק בגלל העניין שאני לא פעם מוצאת את עצמי מתחילה לחשב מתי אני יכולה לשתות את הקפה (בעבודה למשל אני לעולם לא מביאה מאכלי בשר...) אלא בגלל שאני לא אוהבת את זה וגם מרגישה כבדות...
&nbsp
בבית אני משתדלת (לאכול צמחוני/טבעוני זה גם להשקיע המון במטבח...) להכין גם מאכלים לא בשריים - כמו סלטי עדשים, קטניות.
עד לפני שנה לא סבלתי קטניות - אבל בזכות תפריט לניקוי רעלים (שהתיר לי לאכול גם בשר - אבל בערך פעם-פעמיים בשבוע...) גילתי שהקטניות הם מזון נהדר.
&nbsp
ואגב, גם הוכחתי לדיאטנית באותה עת שלא רק ירדתי יפה (זה קצת נעצר ואני חושבת שאני אנסה לשלב את המאכלים הטבעוניים...) גם הערכים הבריאותיים שלי השתפרו באותה עת...
&nbsp
ההתנהגות הוולגרית פשוט הרגיזה אותי... כי יש לכם דרכים אחרות להראות את היתרונות של הטבעונות ! (כמו למשל בריאות !!!)

l coyote l

New member
אנשים שונים משתמשים בדרכים שונות.

לי אין חיבור לצעקות במגאפון בצעדות והפגנות. זה לא אומר שאין מקום לזה, אלא פשוט שאני אצעד/ארים שלט בהפגנה ולא אצעק במגאפון.
מי שטוב באוכל, משתמש בדרכי בישול ובהנגשת מסעדות.
מי שיודע לכתוב מפרסם פוסטים ומאמרים, מי שעוסק בקולנוע עושה סרטים. מי שטוב בדיבור עומד בדוכנים.
&nbsp
אי אפשר להפוך אלפי אנשים ליחידה אחת שפועלת אותו הדבר לפי דרישת "הקהל".
כל אחד משתמש בדרך שבה הוא טוב ואליה הוא מתחבר. זה לא מחייב את כל האחרים להתחבר או לא להתחבר לדרך שלו.
&nbsp

חוטהשני

New member
הפגנה/עצרת
כל עוד היא לא הופכת לאלימה גם היא סה"כ דרך בהחלט לגיטימית.

subatoi

New member
לא, לא הסברת.

מה ההבדל בין העברת חזה של תרנגולת, או כנף של תרנגולת, או תרנגולת שלמה מהסופר למקרר שלך, או מהסופר לפארק? בשני המקרים מדובר על איברים של בעל חיים שחוט, לא?
ראית סרטוני שחיטה כשרה? למה מחשבה על פרה שתלויה באוויר הפוכה בעוד בחיים עם הראש למטה, גועה וגועה, ומשספים לה את הגרון - למה זה לא מזעזע בעינייך? זה נשמע לך הגיוני שזה לא מזעזע אותך?
אשמח אם תסבירי לי.

ואני מסכים, הלוואי שבעולמנו בני אדם ידאגו לאחרים כמו שאנחנו דואגים לבני אדם ולחיות. בהחלט.

חוטהשני

New member
הסברתי
שבסופר לרוב מי שעורך את הקניה הם (99%) המבוגרים שביננו... בעוד שמיצג כזה מגיע גם לעיניים של ילדים קטנים...
אתה לא חושב שיש בזה משהו בעייתי ?

eietmo

New member
אם זה דבר מזעזע כל כך שאי אפשר להראות לילדים

אז אולי זה משהו שאנחנו צריכים להמנע ממנו?

חוטהשני

New member
מעריכה את דעתך...
ולכן אין לי שום דבר נגד צמחונים/טבעוניים.. מה שלי מפריע שאתם לא מוכנים לקבל את מי שכן אוכל בשר ומכנים אותם בשמות גנאי... מה עם 'חיה ותן לחיות' שאתם מבקשים מכולם ? באמת שאני לא מבינה את ההתנהגות הוולגרית של חלק מכם

&nbsp
&nbsp
&nbsp

eietmo

New member
להמנע מלהרוג

ההרג הוא הדבר המזעזע, המראה הוא התוצאה

subatoi

New member
קלטתי אותך. את עונה רק למה שמתחשק לך ומתעלמת מהשאר.

קשה להתמודד עם המציאות, אני מסכים.

בהצלחה עם ההדחקה. לרוב זה לא מוביל לשום מקום טוב.

subatoi

New member
אני חושב שיש משהו בעייתי הרבה יותר כשמניחים את זה בצלחת,

קוראים לזה "שניצל", משקרים לילד שהוא חייב לאכול(!!!) את זה כדי לגדול, ולא מספרים לו שזה קרע מגוף של תרנגולת שחוטה - כי אם ידע ממה זה עשוי הוא לא יאכל את זה.
לאכול. את הבשר. שנקרע. מגוף של תרנגולת.

זה "משהו בעייתי".

חוטהשני

New member
כל אחד ודעתו...
לא כך ?
&nbsp
וזה מה שמפריע לי בהתנהלות שלכם וגם בדיון הזה...
אני מבינה ומעריכה את דעתכם - מפריע לי שאתם לא נותנים לאנשים לחיות בדרך אחרת... (נכון שזה נוגד לתפיסה שלכם - אבל היא בכל זאת מושתת על דרך חיים...)
&nbsp
אם זה היה הפוך (לא לאפשר לאנשים להיות צמחוניים - דבר שקיים בלא מעט בתים...) זה גם היה בעיני לא לעניין...

למעלה