שכתוב הסרטים?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Y. Welis

New member
דווקא 'בחזרה לעתיד'?

הייתי מציע את סידרת 'הנוסע השמיני', מינוס שני האחרונים... או הטרמינייטור, או ה'טרילוגיה' של ספילברג - 'מלתעות'-'מפגשים מהסוג ה-3' ו-'אי.טי' (דרייפוס מופיע בראשון, נעשה האבא בשני ומשאיר את האשה והילדים לבד בשלישי).

steve2

New member
אם כבר, אז כבר...../images/Emo27.gif

בחזרה לעתיד היא טרילוגיה משובחת ומעולה, בהחלט בין ה-favorits שלי, הנוסע השמיני לא עונד בקטגוריה של טרילוגיהשלושה סרטים לכן לא הכללתי אותו אבל בהחלט הוא צועד בראש כסדרה עם אינדי ובחזרה, אם כבר מדברים יש גם את טרילוגית מת לחיות, שליחות קטלנית בהחלט (למרות שהשלישי קצת איכזב),יש את טרילוגית קיוב, יש כמובן את סרטי סטאר טרק. בשביל הרקורד דרייפוס לא שיחק באיטי.

Y. Welis

New member
כמובן שהוא לא שיחק שם: אליוט מספר

שהוא נמצא במקסיקו... באשר ל'בחזרה לעתיד' - הראשון הוא קלאסי; השני מאוד עיצבן אותי כשיצא ב-89' (סימן מובהק לסוף שנות השמונים והעשור החדש), אבל בפרספקטיבה הוא משתפר ואפילו טוב. השלישי לעומתו חלש מאוד, עורך מחווה מיותרת לז'אנר המערבון, ומסיים במה שאמורה להיות נימת ניצחון, אבל גם כושל (לפחות היו משיגים את השחקנית המקורית שהיתה בסרט הראשון!).

Jedi Force

New member
לגבי הסרט השלישי...

לפחות היו משיגים את השחקנית המקורית שהייתה בסרט הראשון? תוכל לפרט בדיוק איזו שחקנית, למה אני לא מצאתי שום בעיה כזאת בסרט השלישי. (מצטער שזה לא קשור למלחמת הכוכבים, אבל גם "בחזרה לעתיד" נחשבת אחת הטרילוגיות הטובות בלקסיקון שלי)

Y. Welis

New member
זו שהיתה החברה שלו

החברה בסרט השלישי זו שחקנית אחרת. התאכזבתי, כי הראשונה היתה משהו.

ואחרון אחרון חביב

המילה פרילוגיה לא קיימת, עשיתי חיפוש במילון גם אנגלי וגם עברי באינטרנט, אין מילה כזאתץ

Jedi Force

New member
לגבי 4...

אני חייב להעיר עליה. מלחמה אכן גורמת לזיקנה, במיוחד אם יש לך תפקיד מאוד-מאוד חשוב בה. במלחמה יש מתחים רבים, לנהל את הקרבות, ועוד אנחנו מדברים פה על אובי-וואן שהפך לגנרל. כול המתחים האלו מאוד משפיעים על הגוף ומזקנים אותו. נ.ב. אחת הסיבות שאדם בימינו מזדקן ומת היא מעצם היותו מושפע ממתחים, מתחים פיזיים, אבל בעיקר מתחים נפשיים. אם אדם יהיה בחלל כל חייו, הוא ישאר כמו שהוא (מבחינה פיזית = מראה), פשוט להיות בתוך "וואקום", אבל החיים בכדור הארץ מלאים בלחץ ומתחים שגורמים לגוף להיהרס.

מ א ג ר ט

New member
פתרון פשוט לתסבוכת:

עלילתית, בין הסרטים עוברות 10 ו-3 שנים, אולם מבחינת יציאת הסרט הזמנים שונים. קמטים שיש או אין ליואן מקגרגור על המצח תלויים בחיים הפרטיים שלו ובצוות האיפור המקצועי, וכמובן בדרישות של הבמאי/מעצב תלבושות. הסתכלתי קצת התמונות שלו בתור עצמו בכל מיני טקסים ופרסים, והבנאדם פשוט הזדקן קצת, בלי קשר לסרטים שלו.

Jedi Force

New member
ברור!

מתחילת הפקתו של הסרט "אימת הפאנטום" ועד סוף "נקמת הסית'" עברו על יואן מקגרגור 9 שנים. אבל זה לא כל כך משפיע ה-9 שנים האלו, וגם האיפור בימינו דיי מתקדם. זה הפתרון האמיתי לוויכוח זה מה שאמרתי מקודם.

כן,

אבל בין השני לשלישי עברו שלוש שנים גם במציאות וגם בסרט, אז אי-אפשר לטעון שהקמטים שלו מלאכותיים.

Roonil Wazlib

New member
../images/Emo31.gif../images/Emo54.gif../images/Emo211.gif

אני לא מסכימה איתך. אני ראיתי את הסרטים החדשים קודם, אבל אני בכל זאת אוהבת את הסרטים הישנים הרבה יותר מאת החדשים. אני חושבת שאולי בגלל שהם ישנים יותר, יש בהם את הקסם המיוחד שלהם. אפשר להרגיש, למרות שאחרי הסרט הזה היו עוד המוני סרטים עם אפקטים טובים יותר, שזה סרט שעושה משהו שמעטים עשו לפניו. אני לא חושבת שזה שהוא ישן מפריע לו לשבות את הצופים כמו שהוא שבה אותם בפעם הראשונה שהוא יצא. באמת שלא

steve2

New member
את מעדיפה יותר את הישנים, כי הם

סרטים הרבה יותר איכותיים וטובים, נקודה! הפרילוגיה לא מתקרבת מבחינת איכות משחק או בימוי או עריכה או תסריט(אני חושב שאילו הקריטריונים הכי חשובים ל-feature) לקלסיקה. אבל כמו שאמרתי הפאררילוגיה כעצמה, סרטי מד"ב ופנטזיה עושה עבודה נהדרת אך כחלק מתעשיית STAR WARS היא נופלת חזק בין הכיסאות. אין לה לא קסם, ולא אווירה(פרט לחלקים בודדים בשלישי-ברגע שרואים בסוף את דארט' ווידר-יש צביטה בלב). התסריט בפרילוגיה כ"כ גרועה. המשחק אנמי לחלוטין פרט לפלפטין(בעיקר בשלישי). אבל לומר לזכותה יש הרבה קטעים עוצרי נשימה-שוב כסרטי מד"ב הם נהדרים אבל זה לא STAR WARS. מי שגדל על הקלסיקה יסכים ללא עוררין.

advanced soul

New member
כל כבוד

זה שאת אכן אהבת את הטרילוגיה הישנה למרות שראית אותה אחרי החדשה, זה יפה מאוד, ואני מאוד מרוצה. לצערי אני חושב שהרוב היו מרגישים אחרת. לצערי כמו שאמרתי.

הקטע שהוא צועק nooooooo?

דווקא הקטע הזה אף פעם לא מצא חן-בעיני, זה פשוט לא נראה לי טבעי שדארת' ויידאר זועק ככה.

אין צורך לשכתב בכלל

כי הרי הם מתאימים אחד לשני וסיפור מסופר טוב מאוד ככה. במקרה אני מאלה שראו את הסרטים לפי הסדר והתאהבו בסאגה הבלתי נשכחת. מה עוד שאני בדעה שהטרילוגיה החדשה הייתה נפלאה ואף לא נפלה מהקודמת וזו דעתי. משחק טוב כן היה פה וגם עלילה ולא יעזור שהרוב לא מסכימים איתי. היידן נתן משחק נהדר בתפקיד אנאקין וכנ"ל נטלי פורטמן ואיאן בתור אובי ואן קנובי. שלא לדבר על עלילה נהדרת שעשתה לי סדר בראש לפי הסרטים. והעריכה המחודשת של לוקאס בטרילוגיה המוקדמת הייתה גם לעניין, (במיוחד בסוף כשמראים את היידן בתור אנאקין לצד אובי ויודה). סגירת מעגל טובה. אני רק מחכה שלוקאס יוצא את כל הסרטים במארז מרוכז ואז באמת לא יהיה מאושרת ממני.

steve2

New member
אם היית קצת יותר מסתכלת לעומק של

הדברים היית מוצאת הרבה פגמים, לא צריך להיות מבין גדול בקולנוע כדי לראות כמה פאקים יש בפרילוגיה, אבל עם הצלחה כמו הצלחה אי אפשר להתווכח. אני מקבל את דעתך על כך שאת טוענת שהפרילוגיה שוות ערך לטרילוגיה למרות שזה מגוחך, אבל כל אדם זכותו לדעה. המשחק של היידן אכן השתפר מהמשובטים, היידן כשחקן עדיין לא הוכיח את עצמו, למרות ששיחק למופת בסרט "חשיפה" והצליח ל"קנות" אותי, במשחק האנמי שלו אני לא מאשים אותו אלא את הבמאי, כנ"ל פורטמן ומקרגור וג'קסון. העלילה בנאלית מכיוון שהיא כבר ידועה מראש, אין שום גורם הפתעה, או מתח, עלבון לאינטילגנציה. העלילה כבר ידועה מאז שיצא שובו של הג'דיי ב-83, אך אין זה אומר שצריך לעשות אחד לאחד. העריכה המחודשת אני יכול להבין בגלל שהיו הרבה שוטים בעיתים, לוקאס ניקה זאת היטב ונתן לטרילוגיה מראה "חדש" יותר, אך התוספות מיותרות-לא מריח לא מסריח, מה קורה לכם אנשים אפשר טוב מאוד לראות שהמטרה היא לעשות עוד כסף?!? הסוף בו רואים את היידן לא היה נכון מבחינתי, בגלל גילו של אנאקין, עזבו אותי מהתירוץ שהוא עזב את הכוח בהיותו צעיר והצטרף לדארק סייד, אם זה אין לי בעיה, אבל כשלוק מוריד את המסכה בסוף של הג'דיי, רואים את גילו האמיתי ורואים כי גם זכה לגאולה בכך שהבין שעשה טעות, כך שבגילו המופלג הצטרף חזרה לכוח, אלמה למען השם, רואים אותו צעיר?!?, יש כ"כ הרבה פאקים וחבל. את תזכי עוד לאין ספור מארזים וגרסאות לסגה הזו, תהיי בטוחה בזה, רק תכיני ארנק שמן של מזומנים, כי ללוקאס קצת חסר.

אתה יותר מדי ביקורתי

אל תנסה למצוא דברים רעים בסרטים - פשוט תצפה בהם. אתה כאלה מנסה לחפש כמה שיותר דברים להתלונן עליהם מבחינה "קולנועית". בקשר לעובדה שהעלילה ידועה - לאף אחד ב-83 לא היה מושג מה הולך לקרות בדיוק בטרילוגיה החדשה מכיוון שעוד לא ידעו שהיא תצא, וגם אחרי זה אני בספק אם ידעו. בקשר לעריכה המחודשת של אנאקין - עזוב. לוקאס עשה טעות וכולם כועסים עליו על זה, אבל איו מה לעשות (אלא אם כן הוא יוציא את כל הטרילוגיה מחדש רק בלי הסצנה הזאת וירויח עוד מיליוני דולרים).

צריך להוסיף את הדיון הזה לטאגליינס

כדאי לפחות להוסיף לשם משהו שהוא לא מלפני חמש שנים וזה בהחלט דיון מעמיק

למעלה