כמה סיבות../images/Emo27.gif
1. בימוי גרוע (ג'ורג' לוקאס אחרי התקקוה החדשה היה צריך להפסיק-הכסף והאפקטים יותר מידי סינוורו אותו כך שהוא איבד כל תחושת בימוי טובה שהייתה לו.) 2.עלילה לוקה בחסר-הכוונה כולנו יודעים אך כולם התחילו-עוד מהטרילוגיה הקלאסית יצאו אין ספור "פלוטים" על מעללי הגיבורים לפני הטרילוגיה-בשביל מה לעשות אחד לאחד לפי זה, למה לא יותר לרתק, לעניין יותר, להפתיע את הצופה-זה פשוט עלבון לאינטיליגנציה-מוזר שרבים לא חשים כך. 3. תסריט גרוע לשלושת הסרטים-אופן הצבת הכלים במשחק(רצף הסצינות והדיאלוגים-ילד בן 10 יכול לכתוב תסריט יותר מעניין) 4. משחק גרוע (חוץ מאיאן מקדרמיד-פלפטין ששיחק נפלא ואמין), אפילו סמואל ג'קסון שחקן מוערך אצלי בלקסיקון נתן הופעה הנמית לחלוטין, שלא נדבר על נטלי פורטמן או איאן מקרגור-שחקנים ברמה, אפילו היידן כריסטיאנסן ששחיק למופת בחשיפה והצליח לקנות אותי, כשל מאוד בסרטים הללו-ואת כל זה אני מאשים את הבמאי שלא לחץ יותר ורצה לסיים כמה שיותר מהר בשביל לעשות עוד ועוד כסף). 5.האפקטים מסנוורים את כל הסיפור וחבל-חסר בהם נשמה(אני אישית חושב שהאפקטים ככל שתרמו לקולנוע ולהצגת סיפור הרסו באותה מידה, אין כבר את העשייה הידנית שניראת כ"כ טוב והרבה יותר ריאליסטי-מי שבנה פעם מודל בחיים שלו יודע על מה אני מדבר). 6. האווירה היחידה בסרטים שמתקרבת לקליסקה נמצאת רק בפרק השלישי, אך עדיין משהו חסר. 7. ההתפתחות העלילתית ניראת מגוחכת-ולא משנה עד כמה המעריצים ינסו למצא לזה תירוץ-אובי וואן ניראה בשלישי מבוגר ב-10 שנים מהפרק השני כשרק עברו שנתיים, קיימים עוד שלל סתירות כאילו. יש גם דברים טובים כמובן: 1.המוזיקה של וויליאמס מדהימה כתמיד בעיקר בפרק השלישי-שהוא אפל ומרתק כמו בפסקול האימפריה והג'דיי. 2.הסרטים עצמם ללא קשר לטרילוגיה הקלאסית עושים עבודה נהדרת כסרטי מדע בדיוני/פנטזיה-אך ברגע שמנסים להשוות-הוא נופל בין הכיסרות. 3. איאן מקדרמיד כפי שאמרתי לפני שיחק נהדר בעיקר בשלישי-השחקן היחיד שהיה לו קצת בשר בסרט. 4. הקרב באימת הפנטום מ-ד-ה-י-ם בין קוואי גון/אובי וואן לדארט' מול למי שיש מערכת קולנוע ביתית טובה יודע בדיוק על מה אני מדבר, כמות האדרנלין שיש בקרב הזה עוצר נשימה. 5. הקרב בין יודה לדוקו והקרב בין יודה לפלפטין מרענן ומפתיע בהחלט ח"ח. דעתי על כל סרט בנפרד וציון: ****אימת הפנטום- סרט פנטזיה/מדע בדיוני חביב למדי, קטעי אקשן מעולים, אחלה סרט קיץ ציון * * וחצי ****מתקפת המשובטים- הרבה יותר מורכב ועמוק מקודמו, אך עדיין בעל סצינות ארוכות-בנאליות, משעממות ומיותרות ציון: * * * ****נקמת הסית'- כבר מתחילים להרגיש STAR WARS בסרט הזה, משחק מעולה של פלפטין, סצינות קרב טובות, מורכב אך בנאלי למדי - בהחלט הטוב מהשלושה ציון: * * * *