שכתוב הסרטים?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

DDN

New member
שכתוב הסרטים?

האם לדעתכם יש מקום להוצאה מחודשת של פרקים 4,5,6 ? כלומר, הם היו נהדרים לתקופתם ונחשבים קלאסיקות, אבל. . . . הם לא עומדים ברוח התקופה, ואחרי 1,2,3 הם נראים . . ..שונים ולא במקום. כמו כן, "הפתעות" כמו התגלית על אביו של לוק, ומיהו יודה הן כבר לא שוס היסטרי (כי כולם יודעים) מה צריך לשנות בפרקים 4,5,6 כדי שיתאימו יותר לפרקים 1-3?

לא כדאי

נכון שהם לא נראים מחודשים, אבל אני לא רואה את הסרט עם שחקנים אחרים במקום הריסון פורד או מארק המיל או כל מישהו אחר. אולי כדאי לערוך אותם (בפעם החמישים מיליון לפחות) ולהוציא אותם אחרי עריכה ממוחשבת שזה לא ייראה ממוחשב מדי בקטעים מסוימים ושזה לא ייראה מיושן מדי. לדעתי הגרסה הכי מחודשת (2004, וזה לא כולל את מה שהולך לצאת עוד שבועיים) היא בסדר גמור מלבד שגרידו יורה ראשון ובסרט הרביעי הצבעים של חרבות האור דפוקים לגמרי.

steve2

New member
אם כבר לשנות, אז את הטרילוגיה החדשה

שתתאים לישנה, אי אפשר אפילו לרגע להשוות בין הפרילוגיה הלא מוצלחת הזו לטרילוגיה הקלאסית. פחות אפקטים ויותר נשמה, זה מה שהיה חסר בפרילוגיה, הכל צבעוני מידי, הכל מזויף מידי.

ממש לא מסכים

אני בהחלט לא חושב שהטרילוגיה החדשה לא מוצלחת. למה אתה חושב שאין בה "נשמה" ושהיא מזויפת?

steve2

New member
כמה סיבות../images/Emo27.gif

1. בימוי גרוע (ג'ורג' לוקאס אחרי התקקוה החדשה היה צריך להפסיק-הכסף והאפקטים יותר מידי סינוורו אותו כך שהוא איבד כל תחושת בימוי טובה שהייתה לו.) 2.עלילה לוקה בחסר-הכוונה כולנו יודעים אך כולם התחילו-עוד מהטרילוגיה הקלאסית יצאו אין ספור "פלוטים" על מעללי הגיבורים לפני הטרילוגיה-בשביל מה לעשות אחד לאחד לפי זה, למה לא יותר לרתק, לעניין יותר, להפתיע את הצופה-זה פשוט עלבון לאינטיליגנציה-מוזר שרבים לא חשים כך. 3. תסריט גרוע לשלושת הסרטים-אופן הצבת הכלים במשחק(רצף הסצינות והדיאלוגים-ילד בן 10 יכול לכתוב תסריט יותר מעניין) 4. משחק גרוע (חוץ מאיאן מקדרמיד-פלפטין ששיחק נפלא ואמין), אפילו סמואל ג'קסון שחקן מוערך אצלי בלקסיקון נתן הופעה הנמית לחלוטין, שלא נדבר על נטלי פורטמן או איאן מקרגור-שחקנים ברמה, אפילו היידן כריסטיאנסן ששחיק למופת בחשיפה והצליח לקנות אותי, כשל מאוד בסרטים הללו-ואת כל זה אני מאשים את הבמאי שלא לחץ יותר ורצה לסיים כמה שיותר מהר בשביל לעשות עוד ועוד כסף). 5.האפקטים מסנוורים את כל הסיפור וחבל-חסר בהם נשמה(אני אישית חושב שהאפקטים ככל שתרמו לקולנוע ולהצגת סיפור הרסו באותה מידה, אין כבר את העשייה הידנית שניראת כ"כ טוב והרבה יותר ריאליסטי-מי שבנה פעם מודל בחיים שלו יודע על מה אני מדבר). 6. האווירה היחידה בסרטים שמתקרבת לקליסקה נמצאת רק בפרק השלישי, אך עדיין משהו חסר. 7. ההתפתחות העלילתית ניראת מגוחכת-ולא משנה עד כמה המעריצים ינסו למצא לזה תירוץ-אובי וואן ניראה בשלישי מבוגר ב-10 שנים מהפרק השני כשרק עברו שנתיים, קיימים עוד שלל סתירות כאילו. יש גם דברים טובים כמובן: 1.המוזיקה של וויליאמס מדהימה כתמיד בעיקר בפרק השלישי-שהוא אפל ומרתק כמו בפסקול האימפריה והג'דיי. 2.הסרטים עצמם ללא קשר לטרילוגיה הקלאסית עושים עבודה נהדרת כסרטי מדע בדיוני/פנטזיה-אך ברגע שמנסים להשוות-הוא נופל בין הכיסרות. 3. איאן מקדרמיד כפי שאמרתי לפני שיחק נהדר בעיקר בשלישי-השחקן היחיד שהיה לו קצת בשר בסרט. 4. הקרב באימת הפנטום מ-ד-ה-י-ם בין קוואי גון/אובי וואן לדארט' מול למי שיש מערכת קולנוע ביתית טובה יודע בדיוק על מה אני מדבר, כמות האדרנלין שיש בקרב הזה עוצר נשימה. 5. הקרב בין יודה לדוקו והקרב בין יודה לפלפטין מרענן ומפתיע בהחלט ח"ח. דעתי על כל סרט בנפרד וציון: ****אימת הפנטום- סרט פנטזיה/מדע בדיוני חביב למדי, קטעי אקשן מעולים, אחלה סרט קיץ ציון * * וחצי ****מתקפת המשובטים- הרבה יותר מורכב ועמוק מקודמו, אך עדיין בעל סצינות ארוכות-בנאליות, משעממות ומיותרות ציון: * * * ****נקמת הסית'- כבר מתחילים להרגיש STAR WARS בסרט הזה, משחק מעולה של פלפטין, סצינות קרב טובות, מורכב אך בנאלי למדי - בהחלט הטוב מהשלושה ציון: * * * *

Jedi Force

New member
בקשר לחיסרון השביעי שלך...

לדעתי בגלל שראית אותו עם זקן הוא נראה לך זקן ב-10 שנים, אבל זאת פעם ראשונה שאני שומע טיעון כזה. אובי-וואן בכלל לא נראה זקן ב-10 שנים.

Jedi Force

New member
מה אתה רוצה?!

אובי-וואן הוא לקראת גיל 30-33 (נכון?) בסרט "אימת הפאנטום" הוא בן 20, ב"מתקפת המשובטים" הוא בן 30, וכעבור 3 שנים הוא בן 33. בין הזה מתחילים קמטים, וסמוך עליי, יש לי אחים תאומים בני 29, אני יודע על מה אני מדבר. מה שאומר שבלוקאס עשו עבודה טובה. ויודע מה? עזוב רק את אובי-וואן, הליבוש והתפאורה בסרטי מלחמת הכוכבים בכלל לא ניתנת בספק ובוויכוח.

Jedi Force

New member
בין=בגיל

אובי-וואן כן בן 20 ב"אימת הפאנטום", נכון? *מבולבל*

steve2

New member
תפאורה ולבוש בהחלט היה מעולה.

עיצובים ואומנות אסטטים וטובים על זה בהחלט אין וויכוח, אמנם לפעמים טיפונת מוגזם, אבל הרבה תקופות באומנות - העיצוב והחשיבה הייתה מאוד אמוציונלית מאשר רציונלית. 30-33 מה אתה השתגעת?!?

Jedi Force

New member
לא השתגעתי...

ב"אימת הפאנטום" הוא בן 20 לפחות והוא גם הפך למאסטר בסוף הסרט (אחרי 15 שנות אימון, אם אנחנו טוענים שהם מתחילים ללמוד בגיל 5), ואם עברו 10 שנים עד לסרט השני, אבל הוא לפחות-לפחות בין 27-8+ מה שאומר שב"נקמת הסית'" הוא על-בטוח בין 30 לפחות אחרי 3 שנים.

steve2

New member
מבחינת השנים, אכן אתה צודק...

כולנו יודעים את הרצף העלילתי, אבל קשה לראות את אובי וואן בן 33 כשהוא ניראה במסך לפחות 10 שנים אם לא יותר מבוגר יותר. לוקאס פשוט ניסה לקרב ככל האפשר את הפרילוגיה עם הטרילוגיה מבחינת מראה, אך היה צריך לחשוב פעמים כשהוא הציג את אובי וואן בפנטום כבן 20.

Y. Welis

New member
הבעיה היא שרקע תמיד עושה רושם

- כל עוד הוא ברקע. מרגע שמתקרבים אליו, הוא כבר לא רקע אלא חזית, ואם אין לו רקע *משלו*, הוא הרבה פחות מעניין. בטרילוגיה החדשה לא היה רקע (כמעט; רק בשלישי נרמזו דברים), ורעיונות כמו 'מידיכלוריאנים' חתרו נגד אושיות הטרילוגיה עצמה (להסביר מדעית מושג רוחני לחלוטין). במיוחד חסרה דרך העברת הסיפור בטרילוגיה ההמקורית, כאשר הגיבורים הם אנשים פשוטים ולא חשובים מדי, שנקלעו בעל כורחם לאירועים מכריעים ונעשים לחשובים. כאן הסיפור עסק בחשובים נטו, ועיסוק בפוליטיקה כזו תמיד נועד להישמע כמו ספר היסטוריה. הסרט הראשון בעיקר היה מוחמץ, כי האקספוזיציה שבו נעשתה באופן גרוע במיוחד (רק בסרטים הבאים ניתן להבין מי נגד מי), וההרפתקאות היו בחלקן מגוחכות (הקרב הגדול נראה כמו הזיית LSD צבעונית במיוחד), והרושם היה של רעיון שהוכנס באופן שרירותי לסיפור (אנאקין כילד), בלי שום יחס למשמעויות הנלוות. ההמשכים השתפרו, אבל עדיין ללא אוירה רצינית, ובעיקר ללא הלכלוך המבורך (כן!) של הטרילוגיה המקורית - הגריז שעל הצילינדרים במילניום; האבק שעל ת'ריפיו; השלג שמכסה את האן ולוק; הבוץ בדאגובה; היצורים המאוסים אצל ג'אבה ואפילו היצורים הפרוותיים שבאנדור - שכיום בלי ספק היו נעשים ב-CG נקי וחסר רגש, כי הרי לא ניתן להראות יצורים אמיתיים כאלה... זו הסיבה שהטרילוגיה החדשה קרובה יותר לאנימציה בנוסח 'פיינאל פנטאסי' מאשר למד"ב הישן.

steve2

New member
רק חסר שהוא באמת יחליף את האויווקס

ב-CG, יש שמועות שלהוצאת ה-HD של הטרילוגיה בעתיד הקרוב הוא יעשה עוד שינויים ממוחשבים, מספיק היה לראות את היידן בסוף של הג'די, שזו הייתה לדעתי טעות אנושה. כל התוספות שלו היו כ"כ מיותרות-דרך נוספת לסחוט עוד כסף מהמעריצים, אך בעולם המעריצים עדיין לא קולטים את זה. בכלל עד היום אני מעדיף את הקלסיקות הישנות ולא הוצאת ה-SE, למרות שכמובן הסאונד הוא פקטור מאוד חשוב. אני בהחלט ירכוש את הקלסיקה הישנה חודש הבא למרות שיש לי אותה ע"ג לייזר דיסק.

לא הכל מיותר

אנשים שלא ראו את הטרילוגיה בשנות השבעים והשמונים שהיא יצאה, אלא אנשים צעירים שבאים לקולנוע היום, מבחינתם האפקטים המקוריים של הטרילוגיה הישנה בלי העריכה הם פשוט גרועים. אני חושב שהמהדורה החדשה טובה בהרבה יותר (מלבד כמה באגים קטנים - למה גרידו יורה ראשון לעזאזל?), ותזכור שהרבה מהאנשים שהולכים לקולנוע לא מחפשים "נשמה", אלא סתם מחפשים איזה סרט אקשן להעביר את הקיץ.

למעלה