שכתוב הסרטים?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Y. Welis

New member
יהיו שיאמרו שאין שורה שלא ניתן

להציג בצורה משכנעת. אני לא חושב שהפגם היה בשחקנים - עובדה שהם היו מצויינים בסרטים אחרים. הבעיה היא בבימוי. לוקאס שכח את מה שאמר לו קופולה בעניין הדרכת שחקנים.

Y. Welis

New member
למקגרגור היתה בעיה - הוא השחקן היחד

מכל הקאסט שהיה צריך לשחק שחקן אחר, ומאוד הוגבל. השאר או ששיחקו את מי שהיו (מקדיארמיד ואוז), או שהיו חדשים וללא מגבלות כלשהן; הוא היה צריך להישמע כמו אלק גינס, לנוע כמוהו, להראות כמוהו ולהשתמש בשפת גוף דומה. מבחינת שינוי הקול שלו - ההישג היה מרשים (שמע אותו ב'טראנספיוטינג' במבטא הסקוטי המקורי שלו), וכן מבחינת שפת הגוף. אבל מצד שני הוא לא פיתח את זה מספיק, ובסוף היה נאמן מדי לאותן מגבלות.

Y. Welis

New member
../images/Emo45.gif או כך או כך. מי שגדל על הישנה

יעדיף את הדרך הזו.

טוב, אז יש לי כמה דברים להגיד...

קודם כל, פרילוגיה זאת לא מילה, כי גם פוסטלוגיה זאת לא מילה, השחקנים בטרילוגיה החדשה עשו עבודה טובה עם מה שהיה להם לעבוד איתו, הריסון פורד עצמו אמר בסרט הדוקומנטרי "אימפריית החלומות" שלג'ו'רג' לוקאס אין סבלנות לאומנות המשחק, ככה שאם המשחק לא תמיד איכותי, תאשימו את הבמאי, אבל לפי דעתי יואן (כן יואן, לא איאן) מקגרגור, היידן כריסטנסן, נטלי פורטמן, ליאם ניסן וכל שאר צוות השחקנים עשו עבודה טובה, אני אוהב את זה שהיקום של הטרילוגיה החדשה נקי ומצוחצח ולא מלוכלך כמו בטרילוגיה הישנה, זה מבדיל בין שתיהן, תזכרו, בזמן הטרילוגיה החדשה לא היו מלחמוץ כבר הרבה שנים, מלחמת המשובטים היא המלחמה הכוללת הראשונה מזה זמן רב, לכן גם היקום לא נראה מלוכלך ושבור כמו תחת ידה של האימפריה, ולהגיד שזה שאובי ואן קנובי נראה זקן ב10 שנים זה לא תואם את המציאות בגלל שעברו רק 3 זה דבר טפשי ולא נכון לחלוטין, אובי ואן קנובי הוא מסטר ג'דיי אשר משתתף במלחמה כוללת במשך 3 שנים, כמובן שזה יזקן אותו יותר מאשר אם הוא היה עובד במשרד ממוזג במשך אותו פרק זמן, ככה זה. תזכור, לך יש הפסקה של 3 שנים בין פרק II לפרק III, לדמויות לא, אתה אולי לא רואה את מה שקורה, אלא אם כן ראית את הסרטים המצוירים של ה"Clone Wars" וקראת את הספרים וחוברות הקומיקס מתקופת מלחמת המשובטים, ואפילו אלו לא מכסות לחלוטין את כל מה שעבר על הדמויות בין פרקין 2 ו3, ולסיום, כן, הטרילוגיה הישנה מצוינת, אבל אני גם מת על החדשה, ואני שונא שיש אנשים שמזיינים בשכל עד כמה לוקאס פישל איתה ומה רע בטרילוגיה החדשה, אז תקשיב גאון גדול, אתה יודע לעשות את זה יותר טוב? יאללה, לדרך, תשיג מימון ותצלם טרילוגיה משלך, אם לא, אז שתוק כבר!!!

steve2

New member
אל תגרור אותי לוויכוח על עובדות-

1.ראשית פרילוגיה למקרה ולא ידעת זו "טרילוגיה שקדמה לטרילוגיה אחרת". 2.אני מבין שלא ראית הרבה סרטים בחיים שלך, וכנראה משחק טוב ואמין לא ממש בלקסיקון שלך-השחקנים שיחקו איום ונורא אך רק בגלל הבמאי שלא היה לו סבלנות ותחת לעשות עוד טייקים. 3. זכותך המלאה לאהוב את העבודה שעשו על ה-פרילוגיה, כן פרילוגיה, דווקה אני בעד העיצוב והאומנות שיש שם, אם כי לטעמי קצת מוגזם. 4. טיפשי ואידיוטי מצדך לחשוב שמלחמה גורמת לזיקנה, תלבש משקפיים פעם הבאה כשתראה את הסרט ותשים לב שיש לו קמטים שלא נגרמים אחרי 3 שנים אלא קצת קצת יותר. 5.אני שמח שאתה אוהב את הפרילוגיה, כל אחד זכאי לדעתו, תזכור את זה לפני שאתה מתפחלץ ותוקף, ותשמור גם על הפה שלך-יש לך עוד הרבה מה לדעת בחיים. העובדות בשטח מדברות בעד עצמן

אה, ובקשר למשחק

מלחמת הכוכבים, זה לא גלדיאטור, זה לא לב אמיץ, זה לא רשימת שינדלר, זה לא סרט שזקוק למשחק זוכה אוסקר, אתה נטפל לקטנות.

מ א ג ר ט

New member
תלוי מה אתה מחפש...

אם אנחנו רוצים לבדוק במה הסרטים החדשים פחות טובים אז רמת המשחק היא בהחלט פרמטר- האוסקרים החשובים ביותר ניתנים על משחק ובימוי. הבעיה שאיכות המשחק היא דבר שנוי במחלוקת, כל אחד רואה בשחקנים איכות שונה...

Y. Welis

New member
בטח שצריך, ואפילו יותר

ר' מה שכתבתי למטה על הצורך לשכנע את הקהל שהסביבה המלאכותית אכן אמיתית. לא שצריך משחק זוכה אוסקר (אם כי מקדיארמיד היה ראוי למשהו על ה'ג'די'), אבל צריך משהו רציני יותר. אם הקטע המרגש ביותר בסרט השלישי הוא בשניה האחרונה, כאשר בייל אורגאנה מביא את ליאה התינוקת לאשתו, זה אומר משהו.

מ א ג ר ט

New member
לא זוכה,

אבל מועמד לפחות... שחקן אחד... בתפקידי משנה... משהו.... הסרט האחרון של "שר הטבעות" שיצא לקולנוע גרף המון פרסים (נו אל תשאלו אותי כמה) וזו הייתה מחווה לכל הסדרה. והסרט היה בהחלט שווה את המחווה הזו. אבל ניקמת הסית' היה אמור להיות ראוי למחווה שכזו, לסיכום שלושת הסרטים החדשים. אבל יש הבדל בין "אמור להיות ראוי" לבין "ראוי". וחבל שככה זה יצא. יש איזשהם אוסקרים שהטרילוגיה החדשה כן זכתה בהם?

steve2

New member
כל אפיזודה בקלסיקה זכתה באוסקרים

התקוה החדשה גרפה 7 אוסקרים-צילום, עריכה, מוזיקה, אפקטים מיוחדים, אפקטים וייזואלים, סאונד, אפקטים קוליים,בנוסף אלק גינס היה מועמד, והסרט היה מועמד לסרט הטוב של 78. האימפריה גרפה 3 אוסקרים- אפקטים מיוחדים, אפקטים קוליים וסאונד ושובו של הג'דיי גרף 5 אוסקרים-צילום, אפקטים מיוחדים, אפקטים קוליים, סאונד ועוד אחד נוסף שאיני זוכר. לדעתי אוסקר אינו מדד לדבר, אך בכל זאת מה שמוכיח ועובדתי שהוויכוח שאנחנו מתווכחים אבסורדי ומגוכך כי העובדות בשטח. הפרילוגיה לא זכתה לדבר פרט לפטל הזהב-כסרט הגרוע של השנה, המשחק הגרוע של השנה, הבמאי הגרוע של השנה...

החדשים לא זכו בכלום...

אני יודע שהסית' היה מועמד על איפור והמשובטים על אפקטים. אבל לא תקווה חדשה זכה רק בשישה?

Y. Welis

New member
כי הם יצאו מול מתחרים לא קלים

ב-99' ה'מטריקס' לקח את הכל; ב-2002 שרה"ט (שני המגדלים), וב-2005 היו 'קינג קונג', 'נארניה' ו'מלחמת העולמות': הסית' היה מועמד רק בקטגוריית האיפור... לא שזה אומר הרבה. בהרבה מהקטגוריות המקצועיות הבחירה בטקס לא שקולה במיוחד, ואנשי מקצוע טובים נזנחים לטובת הבאז של הסרטים.

כן, אה

שר הטבעות האלה לקחו את כל האוסקרים! כל הסרטים שיצאו ב-03 פשוט נשחטו (במקום לתת את כולם לשודדי הקאריבים). כן, ואני מסכים בהחלט שמקצעיות הבחירה בטקס היא לא משהו, תמיד תהיתי על כמה החלטות מפגרות שהם עשו.

steve2

New member
שר הטבעות לקח, מפני שגיע לו כל

פרס ופרס, אני לא מוצא סרט אחר באותה השנה שגיע לו יותר משר טבעות (במיוחד השלישי), שודדי הקריבייים לא מתקרב לדעתי לשר הטבעות ואין מקום להשוואה-שודדי הקריבייים הראשון הוא סרט קיץ חביב - ג'וני דף במיטבו-תסריט קצת אנמי לדעתי מבחינת רצף הסצינות(מצאתי עצמי מסתכל על השעון כל חצי שעה-שזה אומר לי הרבה על הסרט-השני אגב הרבה יותר מהנה והרבה יותר מעניין). בכלל טרילוגית שר הטבעות מבחינתי הטרילוגיה הטובה ביותר אחרי מלחמת הכוכבים(הקלסיקה כמובן), אח"כ צועדים בראש אינדיאנה ג'ונס ובחזרה לעתיד. **כמובן שטרילוגית הסנדק לוקחת הכל

לא זה מה שהתכוונתי...

גם אני חושב שהפרסים האלה הגיעו לשר טבעות ולדעתי זאת אחת מהטרילוגיות הכי טובות שיצאו אי-פעם, ואני מכור גם לסרט וגם לספר, אבל אני אומר שבאסה לכל הסרטים האחרים שיצאו ב-2003 והיו יכולים לזכות באוסקר אם שר הטבעות לא היה יוצא.

למעלה