שכתוב הסרטים?

• פותח הנושא DDN
  • פורסם בתאריך

Y. Welis

New member
אם יש ליוצר דרך להתערב בעבודתו

אז הוא תמיד ינצל אותה, כי לא תמצא יוצר שישאר מרוצה מהעבודה שלו (חוץ מדה-וינצ'י מהמונה ליזה, אולי - אבל היא דיוקן שלו בעצם) אחרי שהשלים את היצירה. לדעתו תמיד יהיה לה מקום לתיקון. אבל, יוצר טוב יודע שמרגע שהושלמה, יצירתו כבר אינה שלו, אלא של הקהל הרחב, ואין לו זכות עוד לשנות אותה. היא כבר עשתה את שלה ויש לה קיום בזכות עצמה. היא עצמאית ממנו ומייצגת אותו כפי שהיה בזמן שהוכנה. נראה שמבחינתו של לוקאס היצירה עדיין לא קיבלה את העצמאות הראויה לה, וזה קצת חבל.

Obi Dan Kenobi

New member
הגיל של אובי-וואן..

רק תיקון ותוספת, למען הפרוטוקול
אימת הפאנטום: בן 25 שנים מתקפת המשובטים: {כעבור עשר שנים} בן 35 שנים נקמת הסית': {כעבור שלוש שנים} בן 38 שנים התקווה החדשה (מוות): {כעבור תשע-עשרה שנים} בן 57 שנים בגיל הזה אנשים מתחילים להיראות די מבוגרים. לוקאס תכנן את רצף הזמן בקפידה.

הכל בסדר מלבד...

ברביעי הוא בן 57, ואילו קווי-גון שהוא בן 60 באימת הפאנטום נראה יותר צעיר ממנו במספיק שנים.

advanced soul

New member
די כבר להגן על לוקאס! ברור שיש טעות

או שאובי וואן זקן מדי, או שקווי גון צעיר מדי....למלחמת הכוכבים יש בעיה עקבית להתאים את המראה של השחקנים לגילם. בטרילוגיה הישנה לוקאס בכלל לא נכנס לנושא זה, בן כמה אובי-וואן. סתם בחר שחקן. במיוחד יש בעיה כאשר אותו שחקן צריך לגלם את אותה הדמות סרט אחר סרט, גם בהפרש זמן שאמור להיות 13 שנים. למרות שעם כל פלאי האיפור של הסאגה היה אפשר לעשות משהו. למרות ששוב, כיוון שהשחקנים הראשיים מבלים המון זמן בתקריבים של תמונה , קשה ליצור גיל אחר, מאוד שונה שלא ייראה מזוייף. למרות שאני חושב שהזמן עובר בקצב שונה במקומות שונים...ככל שהכוכב גדול יותר וכוח הכבידה שלו שונה יותר.

לדעתי

לוקאס היה צריך להמציא שעברו יותר שנים מהשלישי לרביעי. זה לא נראה הגיוני במיוחד.

advanced soul

New member
לא כל כך מסכים. מה גם ש....

הוא כניראה היה מוגבל על היקום המורחב שכבר היה קיים קודם. פשוט הוא היה צריך לתת לאובי גיל מאוחר יותר באימת הפנטום. זה היה מסדר את כל הגילאים

steve2

New member
מבחינת מראה אך שאני רואה את זה...

בפנטום אובי וואן ניראה אכן כבן 25-27 לערך. במשובטים הוא ניראה כבן 37-38 אכן יש אשליה כי עברו 10 שנים. בקמת הסית' תסלחו לי אבל הוא ניראה כבן 48-50 פה לוקאס נפל בגדול באמינות. בתקווה החדשה אובי וואן ניראה כבן 65-68 בטח לא 10 שנים מתחת! לדעתי היה צריך להציג את אובי וואן בפנטום כדי להתאים לעלילה כבן 32-35, במשובטים כבן 42-45, ואז בסית' כבן 45-48 ואז בתקווה החדשה כעבור 20 שנה זה אכן יראה כפי שאלק גינס ניראה כבן 65-68. באמת מספיק כבר לגונן על עובדות, הוויכוח הזה נעשה מגוכך מרגע לרגע... יש כ"כ הרבה פאקים בפרילוגיה הזו שזה לא יאמן, אך אותו אדם יצר את הקלסיקה ואת הפרילוגיה יחד וגרוע מכל עוד מנסה לקשר ביניהם. לדעתי הוא צריך לעבד מחדש את הפרילוגיה, להוסיף סצינות עמוקות בעלות דיאלוגים שנונים ואמינים ולהעיף סצינות חסרות תועלת כמו ההתאבות של פדמה ואניקן שגם כך לא אמינה בגרוש, להירגע עם האפקטים, לתת יותר זמן מסך לשחקנים ופחות לקרבות. ואז באמת אפשר יהיה לקשר בטבעיות יותר את הפרילוגיה לטרילוגיה...

Jedi Force

New member
לא, לא רק אתה...

ולגבי המילה "פרילוגיה", אני הולך לחקור על זה ממש חזק כדי להבין אם באמת קיימת מילה כזאת.

Y. Welis

New member
זה היה יכול להיות הגיוני

אבל לוקאס לא דרש להזקין אותו עד כדי כך. אגב לדעתי צריך היה להמציא להם דרך הזדקנות שונה, כמו הגמדים אצל טולקין - מראה מבוגר (נאמר כמו בני 40) לתקופה ארוכה, ואז ב-5 שנותיהם האחרונות הזדקנות מהירה.

מ א ג ר ט

New member
תנו לי להציע תשובה "נשית" לנושא...

אתם הגברים אין לכם מושג מה אקלים מדברי עושה לעור הפנים... מה אתם חושבים לאובי ואן הזקן במערה היה קרם של פנינה רוזנבלום? זה טבעי שהוא יראה זקן מכפי גילו ה"אמיתי", תראו באיזה תנאים הוא חי כל השנים. זה לא כאילו טאטואיין זה לוס אנג'לס.

Y. Welis

New member
זה לא מסביר את ההופעה שלו כמי

שגמר את הסוס, ומוכן להקריב את עצמו ביודעין לטובת התקווה החדשה (לאו דווקא לוק אלא המרד), מתוך ידיעה שהוא לא מסוגל עוד להטיס ספינות או להאבק. הטרילוגיה החדשה פשוט פירשנה את הישנה בקטע הזה, ולא בתחכום רב, כי אם בפשטנות מטרידה.

Y. Welis

New member
כלומר הסבירה איך זה שאובי וואן

שהיה טייס אריר ומפקד מוכשר והיה יכול לעזור מאוד למרד, החליט להפוך לנזיר ולהסתגר בטאטואין (אם כי גם כדי לפקוח עין על לוק). בחירתו לחיות שם הוסברה בדבריו של יודה אליו על קוואי-גון והדרך להתקיים ב'כוח' לאחר המוות (וכן קרוביו היחידים של לוק מצד אביו החורג של אנאקין).

החסרונות שלך

בימוי/כתיבה/משחק בחדשים הייתה בהחלט בכמה מקומות גרועה ולא אמינה במיוחד, אבל עם כל הכבוד גם בסרטים הישנים הדברים האלו לא היו יצירת המאה למרות שהיו טובים יותר מהחדשים. ג'ורג' לוקאס גם בימא את הרביעי ולא שמעתי את אף אחד מתלונן עליו. בקשר לאפקטים - איך אפשר להתלונן על יותר מדי אפקטים? הקרב בפתיחה של השלישי, קרב הג'די הגדול בג'נוסיס, וכל שאר קטעי האקשן לדעתי היו מדהימים בחדשים ואני לא יכול להגיד שהיו יותר מדי מהם בשום אופן. בקשר למה שאמרת לעלילה וחוסר הפתעות - מי שרואה קודם את החדשים לא מודע לעובדה שאנאקין יעבור לצד האפל (למרות שזה די ברור) ושפלפטין הוא סית'. התפתחות עלילתית מגוחכת - אני לא חושב ככה. מבחינתי הכל בסדר גמור מלבד כמה דברים קטנים (למה קאמינו לא שולטת בעולם לעזאזל?). הגיל של אובי-וואן לא נראה מבוגר יותר ב-10 שנים, עם כל הכבוד. אם כבר הפרשי הגיל שלו בין השלישי לרביעי קצת נראים פחות הגיונים. חוץ מזה עברו שלוש שנים ולא שנתיים גם במציאות וגם בסרט מהשני לשלישי. בקשר לקרב בין יודה לדוקו, אני היחיד שחושב שהוא לא מדהים? הקט שהוא מחשמל אותו ויודה עוצר אותו הברבה יותר טוב מהקרב עצמו שכל מה שקרה זה שיודה ודוקו פתחו לייטסייברים ויודה קפץ קפץ וקפץ כמו משוגע, מדי פעם אמר משפט, ותוך 20 שניות זה נגמר.

steve2

New member
אני לא הולך להתווכח איתך על עובדות.

1. נהפוכו אמרתי על הפרק הרביעי שזה הדבר האחרון הטוב כבמאי שיצא מלוקאס. 2.תתחיל לראות קצת סרטים איכותיים/זרים ולא רק סרטי קיץ הוליוודים שוברי קופות. 3.הקרב בהתחלה בשלישי לא מלהיב במיוחד. 4.הקרבות עצמם טובים, אך הדיאלוג והתפתחות שבאה בעקבות ובתהליך היה מצועצע, בנאלי ומגוחך-תראה שוב את הסרט. 5.בקשר להפתעות כביכול כשרואים את הפרילוגיה לפני הטרילוגיה לאדם שלא התוודה עדיין ל-SW אפשר לומר להפך-על ההפתעה שהסעירה את כל העולם בשמנו-והמשפט שהפך לקאלט עד היום- i m your father במשקל הרבה יותר כבד ומשמעותי מהפיכתו של אנאקין מילד מפונק לדארט' ווידר. 6.אפילו איאן מקרגור היה בשוק כשראה עצמו במראה לאחר האיפור הכבד שעבר לפרק השלישי-תיראה את דיסק התוספות. ציטוט-must be a hell of 3 years. הבנאדם ניראה כבן 52-55. 7. הקרב של יודה עם דוקו מאוד הפתיע ונתן פאנץ' לסרט השני-כי בלעדי הסצינות האילו הסרט היה נפילה, לא הכרנו את יודה כך וזה מה שהפתיע והיה מעניין ומרתק לראות. היותו קופץ כל 5 שניות היה בהחלט מיותר-כבר קשה לעקוב אחרי הסיצנות האילו-אך עדיין זה מפתיע יותר מכל הסרט ביחד.

advanced soul

New member
לא מסכים עם חל'ק מהדברים

1. משחק של "אנאקין" אולי אכן גרוע בשני הסרטים הישנים, אבל הוא לדעתי מעולה ומרגש בסרט השלישי (ויש לי קצת(?) טעם בסרטים ומשחק) 2. משחק של נטלי פורטמן הוא מעולה בסרט השני ובמיוחד בשלישי, ובסרט השני היא כלל לא אשמה בחוסר האמינות של הסצינות, אלא לוקאס והעלילה החלשה של הסרט (וגם דיאלוגים חלשים), אשר אינם מפתחת מספיק את מערכת היחסים, כך שהמשפטים נראים מוגזמים ולא אמינים. חבל שיש סצינות שנחתכו מהגירסה הסופית. 3. משחק של מק-גרגור גרוע בכל הסרטים ולא אמין. הוא זה שהורס את כל הסרטים. 4. אני דווקה אוהב שלטרילוגיה החדשה יש עלילה פוליטית, וחבל שלא פיתחו אותה עוד יותר. פשוט בטרילוגיה יישנה יש רודנות של האימפריה, ולכן אין פוליטיקה. 5. לטרילוגיה החדשה אין קסם, אין משהו מפחיד ואפל, ויש צחוקים לא במקום. לא יוצר אווירה.

advanced soul

New member
זו אמורה להיות דעתי הכנה

אם אתה לא רוצה שאגיד את דעתי, תגיד דעה של מי אתה רוצה שאני אגיד...

למעלה