שטיפת כלים באירופה

tch111

New member
הבנתי שאת מתלוצצת, אך יש כן דבר קדוש בעיני

וזה הגינות וכיבוד הזולת, בתנאי אחד, שזה הדדי.
ולגבי השנאה שלי לטלויזיה, עוד בשנת 67, כשהטלויזיה הישראלית היתה בחיתוליה, רבתי עם אישתי דאז, שאיני רוצה את המכשיר הזה.

elley

New member
אוי, הטלביזיה...

גם אני הייתי מאלה שהיו מכבים את הטלביזיה כשיש אורחים (עכשיו אין לי טלביזיה, אז זה לא ממש רלוונטי). מכשיר מאוס.

מה אומר הבחור שלך? סתם מסקרנות. הוא הרי גדל בבית כזה, שתכף מנקים. ואני אשאל את אותה שאלה ששאלתי את ezha - דברתם איתם על זה?

MayFebruar

New member
כתבת בדיוק מה שאני מרגישה וחושבת

גם בהודעות שלך לאלי.

האמת אנחנו כ"כ התרגלנו לזה, שאני כבר לא מתעצבנת. עכשו אנחנו פשוט אומרים שאנחנו הולכים לסיבוב בשכונה (מכיוון שהם לא רוצים עזרה, ולהתייבש מול הטלויזיה אפשר גם בבית כמו שאמרת) ואנחנו תמיד מציעים להם לבוא איתנו והם מסרבים. וכאן בנורבגיה זה די מקובל ללכת לסיבוב\הליכה עם המשפחה בתור בילוי. אז אנחנו הולכים לבד.
עכשו זה 'נקודת האור' שלי בימים שאנחנו מבקרים אותם, כי אני יודעת שיצא לי להסתובב ולצלם (שביחד זה אחד התחביבים הגדולים שלי). לפני ש'עלינו' על הרעיון הזה, תמיד הייתי עושה לבחור פרצופים ומתבאסת. ולפני שהיינו נכנסים אליהם הביתה הייתי נושמת עמוק ואומרת לעצמי לנסות להיות נחמדה ושאולי היום יהיה יותר נחמד...

וחוצמזה, אני תמיד מביאה את הסריגה שלי. את לא תאמיני כמה אני מספיקה לסרוג כשאני אצלהם

(אני סורגת כשהם מנקים, וגם אם כולם רואים טלויזיה. לא כשמשוחחים.)

ezha25

New member
את גאון!!!!

מעכשיו גם אני אביא את הסריגה!
לא בזמן שאנשים מדברים, אבל בזמן הנקיונות אני בהחלט אסרוג בכיף

האמת היא שבפעם הקודמת הבאתי ספר, וזה גם פתרון כמובן, אבל אני מרגישה לא כל כך בנוח לשקוע בספר ממש. ועם סריגה זה יות רנחמד- כי אני כן מחוברת למה שקורה שם (למרות שבזמן הנקיונות לא קורה יותר מדי).

אנחנו יוצאים לשבת על המרפסת בדרך כלל או מתייבשים מול הטלוויזיה. אולי בפעם הבה שניסע אליהם יהיה מזג אוויר נחמד אז אני אוציא את החצי החוצה... גם אני תמיד נושמת נשימה עמוקה כשאני נכנסת אליהם הביתה או לפניי שהם מגיעים אלינו, כנראה שזה משהו בקטע הזה של חמות/חמות לעתיד

אני מאוד אוהבת את המברשת

סוף סוף הידיים נשארות יבשות, אבל אני מעבירה ויש עם המברשת ומכניסה למדיח, כך שזה לא ממש העניין...
הגרמנים כמובן תקועים עם כיור מלא מים וטבילת הכלים בתוך הג'יפה, שפשוף וניגוב, מגעיל נורא.

jonbaum

New member
אנחנו משתמשים במין ספוג עם ידית

הספוג עשוי מספוג עם שכבה של סקוץ'
הידית היא חלולה וממלאים אותה עם סבון כלים.
פטנט מאוד נוח בשביל לשטוף את הדברים שלא נכנסים למדיח.

MayFebruar

New member
זה בדיוק מה שיש לנו!

הכרתי את המוצר הגאוני הזה כשגרתי בלונדון לפני כמה שנים. וגם כאן יש אותו.

tch111

New member
רק לידיעתך, ספוג הוא הדבר...........

הגרוע ביותר לשטיפת כלים.
הספוג הוא בּית גידול אידיאלי למיקרובים.
הטוב ביותר הוא הסקוטצ'ברייט.

jonbaum

New member
הטוב ביותר הוא המדיח

גם חום מטורף שכמעט מגיע לדרגות של חיטוי ממש.
וגם צריך רק ללחוץ על כפתור.

een ogenblik

New member
למה?

זה לא שאנו משפחה גדולה כרגע (זוג הורים וילדה אחת), אבל מדיח היה נפלא למן הרגע הראשון שהיה לנו אחד כזה, ואז היינו עדין זוג בלבד.

tch111

New member
אתן לך דוגמה למה

כמות הכלים שלנו לארוחה רגילה היא בערך כזאת:
2 צלחות, 2 סכינים, 2 מזלגות, 2 כוסות, סיר בישול ואולי גם מחבת להכנת האוכל.
לכמות כזו של כלים לא אפעיל מדיח, ולחכות יומיים עם כלים מלוכלכים במדיח לא אסכים לעולם וגם לא אישתי.

תמרה 1958

New member
בשביל זה בדיוק יש את המדיח עם שתי המגירות

כשכל הילדים עזבו את הבית, בדיוק המדיח הישן והרגיל התקלקל, אז קנינו מדיח מגירותיים כזה.
מצוייין לכמות קטנה של כלים, ואם יש אורחים, מפעילים גם את המגירה השנייה.

een ogenblik

New member
שאני אבין

אתה הסכמת זה עתה עם מי שהסבירה לך שמדיח אינו חייב להיות דווקא למשפחות גדולות?

een ogenblik

New member
הווה אומר

שמדיח אינו רק לכמויות גדולות.
הווה אומר 2, לא רק למשפחות גדולות.
הווה אומר 3, סתירה של הטענה המקורית שלך.

tch111

New member
הווה אומר 4

שאני לא סתם עקשן, אחרי שהוסבר לי שיש מדיחים חדשים המותאמים גם לכמויות קטנות שיניתי את דעתי בהתאם.

למעלה