שטיפת כלים באירופה

לנו אין מדיח

אני הכי מתבאסת מזה שלשטוף כלים הורס לי את הלק ואני לא אוהבת לשטוף עם כפפות!

אגב לגבי המברשות של איקאה - לי יש את אלו עם הגומי שבווקאום נצמד לשיש ואני ממש מרוצה. טוב לי אין מי שהורס את המברקות אז אני לא צריכה לקנות בסיטונאות.

MayFebruar

New member
אני בכלל לא משתמשת במברשות האלו

רק הבחור (אני משתמשת בסקוטץ לכיור). היום הוא השחיר אחת לגמרי כשהוא ניסה לשטוף את המשטח-רשת של הגריל

וזה באמת מבאס שזה הורס את הלק

Osy2

New member
אצלנו המדיח עשה שלום בית

קנינו אותו אחרי שנולד הילד השלישי. ואז גילינו כמה ויכוחים מנענו סביב הכילים. שנינו שונאים לשתוף כילים.
כל פעם אחרי שהוא סיים לעבוד הרגשתי שבאה פייה קטנה הביתה ועשתה קסם

הבעייה שהמדיח בבית כאן הוא לא משהו בכלל. שזה מאוד מבאס...

ezha25

New member
תודה על הלינק!

באמת שווה לבדוק

אצלנו זה אותו הדבר- אמא שלו כל הזמן עסוקה בשטיפה במטבח כשאנחנו אצלם... זה מעצבן אותי נורא! ואחר כך היא תמיד מתפלאה למה אנחנו לא יכולים להשאר עוד יום... למה? אני יכולה לשבת על הספה ולראות טלוויזיה גם בבית... היא תמיד רצה לשטוף את הכלים שנייה אחרי שמפנים מהשולחן ואת צודקת זה באמת מעליב... בכריסמס שנה שעברה שהיינו אצלם היא שטפה וקירצפה הכל במשך שעות ואנחנו התייבשנו בסלון ואחר כך כשאמרנו שאנחנו נוסעים הביתה ביום למחרת היא ממש נעלבה שאנחנו לא מוכנים להשאר כמה ימים....

אולי מתישהו אני אגיד לה, שלפחות אצלנו בבית לא תשטוף.

ענק!!

elley

New member
סתם מחשבה

אולי כשהיא רוחצת את הכלים, תשבו איתה במטבח ותדברו איתה תוך כדי? או שתעזרו לה? ככה גם תחסכו לכם התייבשות בסלון מול הטלביזיה, וגם תהיו איתה, וגם הכלים יהיו נקיים וגם כולם יבלו עם כולם.

ואני ממש לא מבינה למה לרחוץ כלים זה מעליב.

ezha25

New member
זה אחלה רעיון אבל...

אני לא יודעת אם זה יעבוד. אפשר לנסות מתישהו...

שטיפת כלים זה לא מעליב. אלא שטיפת כלים בזמן שיש אורחים. אני חושבת שצריך לפנות הכל, כמובן, אבל הנקיונות באמת יכולים לחכות לאחרי שהאורחים ילכו ולא לרוץ ישר ולהתחיל לסדר את המטבח ולשטוף כלים. כבר הגענו- אז תשבי איתנו, תתענייני מה שלומנו וכו'. ואם את לא עושה את זה, אז אל תגידי אחר כך שאנחנו לא מבקרים מספיק.... (מכוון לאמא של החצי כמובן).

elley

New member
אבל אתם לא אורחים. אתם משפחה.

ואם כבר הגעתם, למה לא תשבו איתה, תתעניינו מה שלומה וכו'. ואם אתם לא עושים את זה, אז אל תגידו אחר כך שעושים לכם פרצופים שאתם לא מבקרים מספיק.

סתם מחשבה. לכל מטבע שני צדדים. אותה לא תשנו. אתם יכולים עוד להשתנות ולהתגמש. ומה זה משנה בכלל מתי עושים כלים? מה שמשנה זה שאתם ביחד. אז תהיו ביחד במטבח ולא בסלון. מה זה משנה? היא לא צריכה את הידיים בשביל לדבר איתכם, נכון? ואתם לא צריכים את הידיים שלה כדי לדבר איתה, נכון? אז נו? מה הבעיה?

ezha25

New member
אולי זו הבעיה

שאני לא מצליחה להרגיש שאני משפחה איתה...

ובקשר לשטיפת כלים- אני חושבת שיש בזה משהו שמסמל "סוף ביקור- הנה דיברנו מסביב לשולחן, ועכשיו זה נגמר".
אני לא אומרת שהיא צריכה לשיר שירים ולשעשע אותנו, ממש ממש לא!!! אני כן מנסה להרגיש שם בבית בכל כוחי. אבל אם יושבים מסביב לשולחן ומדברים בסבבה גם כשהאוכל נגמר כבר מזמן ומקסימום ממלאים שוב את הקפה והתה ומביאים עוד עוגה או משהו, לא חייבים לקפוץ פתאום וללכת לשטוף כלים...

לא יודעת... ככה אני גדלתי- נקיון של ממש עושים רק אחרי שכולם הולכים. כשהאורחים עוד בבית פשוט מפנים למטבח את כל מה שלא צריך יותר וחוזרים לאורחים כדי להיות איתם.
מצחיק שוב אני חוזרת לזה, לעניין האורחים... אני לגמריי מרגישה אורחת שם. זה נראה לי עצוב...

elley

New member

ניסיתם לדבר איתם, על זה? בכל זאת, מנטליות שונה זה גם פקטור. אולי הם רגילים ככה (כמו שאת רגילה בדיוק ההפך) וכל עוד אף אחד לא אומר משהו, הצד שני לא יודע שזה מציק?

בכל מקרה,
.

ezha25

New member
האמת

שלא ממש... היא גם לוקחת לי את המגבות מהמטבח (חח זה נשמע מצחיק) מתוך כוונה טובה כדי לכבס אותן אצלה בבית. הבעיה היא שאחרי כמה ביקורים אני נשארת בלי מגבות... הערתי לה פעם אחת וביקשתי שלא תיקח אותן, ושאם היא חושבת שהן מלוכלכות שתשים בסל כביסה שלי. בפעם הבאה שהיא ביקרה היא הביאה איתה בחזרה ערימת מגבות ועכשיו היא שוב לוקחת אותן.... ולמרות שביקשתי שוב היא עדיין ממשיכה בשלה.

אני מבינה שזה מכוונה טובה ואני לא רוצה לריב איתה, אבל זה מרתיח אותי ההשתלטות הזו על המטבח שלי או זה שהיא נמצאת במטבח שלה כל הזמן כשאנחנו שם... אולי אני אדבר איתה יום אחד, אבל היא אישה לא קלה (במילים עדינות).

תודה רבה

elley

New member
עדיף מוקדם מאשר מאוחר

את חייבת להציב לה גבולות, וכמה שיותר מוקדם יותר טוב. זה הבית *שלך*, חלים בו החוקים *שלך*. וכמה שתקדימי להציב את הגבולות האלה, יהיה לך יותר בעתיד. אין אנשים קלים. בשום מקום. אבל עדיין, זה הבית *שלך*.

בהצלחה

ezha25

New member

תודה רבה!!
את צודקת! זה קשה אבל את מאוד מאוד צודקת!

elley

New member
ואגב

איפה בן זוגך בעסק פה? הוא זה שצריך להודיע לה (כי מסתבר שלהסביר לא עובד) שזה הבית שלכם, ויש בו חוקים אחרים. אמא שלו, אחריות שלו. ושוב בהצלחה

את מוזמנת לעדכן גם, אם בא לך.

ezha25

New member
שוב תודה

כן... אכן אמא שלו- אחריות שלו... פעם ביקשתי ממנו גם להעיר לה על המגבות וכאמור זה לא עזר... זה משהו שצריך לעבוד עליו....
אני גם לא רוצה להיות החברה הביצ'ית שעומדת ביניהם (הוא בן יחיד, ולא בקשר עם אבא שלו- ככה שזה ממש רק שניהם) גם ככה אני לא חושבת שהיא מחבבת אותי יותר מדי....

elley

New member
לא קשור לחברה ביצ'ית או לא חברה ביצ'ית

שניהם צריכים להבין שהוא כבר לא ילד קטן. ככה זה בחיים. מתבגרים, ודברים משתנים. זה שהוא גר בבית אחר עם אנשים אחרים לא אומר שהוא הפסיק להיות הבן שלה, או לאהוב אותה או להיות שם בשבילה כשצריך (וההפך). זה רק אומר שיש עוד דברים בחיים שלו חוץ ממנה, ועוד אנשים. וצריך לקחת גם את אלה בחשבון.

ואיך אמר מי שאמר? practice makes perfect. לחזור שוב ושוב, להתעקש. בנעימות ובנימוס, אבל להתעקש שוב ושוב, עד שייקלט.

מחזיקה אצבעות

ezha25

New member
נכון...

הוא הבין את זה הרבה יותר ממנה, ואני חושבת שלה זה מאוד קשה (העובדה שיש אישה אחרת בחיים של בנה יחידה).

כן, צריך להמשיך להתעקש... ברוסית אומרים שהמים משייפים את האבן (אוי זה נשמע ממש מוזר בעברית...)

תודה

MayFebruar

New member
אצל החמים שלי זה לא אפשרי

אין אצלהם מקום במטבח (לשניהם יש מטבח קטן). ואם אנחנו מציעים עזרה, הם אומרים שלא צריך.

וכן, זה לא נעים שהם 'נעלמים' לנו לכ"כ הרבה זמן בזמן שאנחנו שם. לומרות שאנחנו גרים באותה עיר, אנחנו בקושי נפגשים פעם בחודש-חודשיים. אז עד שאנחנו כבר נפגשים, יותר מחצי מהזמן אני והבחור פשוט לבד (לא יודעת למה תמיד גם החמים וגם הבני זוג שלהם חייבים לשטוף ולסדר ביחד במטבח). זה פשוט לא נעים שמזמינים אותנו ואז חצי מהזמן לא מתייחסים אלינו. והאמת כשכ"כ ממהרים לסדר ולנקות אחרינו כאילו זה מרגיש כאילו אנחנו לא רצויים.
יש לנו חברים שהיינו אצלהם לארוחה, יש להם מטבח שפתוח לפינת האוכל, וגם הם אחרי הארוחה שטפו כלים. אבל אז לפחות עדיין יכלנו לדבר איתם ואחד מהם תמיד ישב איתנו כשהשני סידר במטבח. עם זה אין לי בעיה בכלל.

וכדי להימנע מהימים המשמימים אצל החמים, אנחנו מזמינים אותם אלינו. אבל אז אנחנו מרגישים שהם ממהרים הביתה כי אנחנו לא מדליקים את הטלויזיה כשאנחנו מארחים. (כשאנחנו אצלהם הטלויזיה כל הזמן פתוחה, והם כל הזמן צופים בה.)
או שאולי אנחנו פשוט משעממים נורא

tch111

New member
אחד המכשירים הביתיים שאני הכי שונא

זו הטלויזיה, מכשיר אנטי חברתי לחלוטין.
כשבאים אליי אורחים והטלויזיה דלוקה, אני מכּבה אותה מיד.
כשאני מתארח אצל מישהו והוא ממשיך לצפּות בטלויזיה, אני פּשוט קם והולך כמה שיותר מהר.

shemesh7079

New member

קודם לכלכת על המדיח, עכשיו גם על הטלוויזיה?? שום דבר לא קדוש בעיניך??

סתם, סתם, צודק. טלוויזיה ואורחים זה שילוב גרוע גם בעיניי

למעלה