שטיפת כלים באירופה

זה הארל גריי ואינגליש ברקפסט שגורמים

לכתמים, אני מצליחה להפטר מזה בשפשוף בסקוטש ברייט (הירוק כהה כמו שיש בארץ) +מים חמים. זה עובד לי גם אם הספלים עמדו בצד יום שלם.

tch111

New member
לפני זמן רב שאלה אותי בציניות גולשת אם ספרד

נמצאת באירופּה, ובכן, אני יכול לענות, לא, פּה יש סקוטצ'ברייט ולמרבה הפּלא יש גם חומרי ניקוי לכלים ושוטפים את הכּלים גם במים.

gatissima

New member
נכון

אני לא מבינה מה הולך בשרשור הזה
בספרד כולם שטפו כלים כמו שאני מכירה מישראל (וזה כולל שותפים ממדינות אחרות) וגם הסקוץ' יש את אותם שלושה סוגים כמו בארץ
בדירות יש פרקט בדרך כלל, במדריד לפחות אז שוטפים כמו ששוטפים פרקט

בברזיל המצב אפילו יותר טוב, שטיפת הכלים כנ"ל
אבל יש מגבים וסמרטוטי ריצפה א-לה ישראל

tch111

New member
מה שכּן, בספרד אין מגבים לרצפּה.

אולם אפשר להסתדר גם ללא מגב.

gatissima

New member
גם אני חשבתי ככה

ואז קיבלתי בירושה מחברה ישראלית שעזבה את מדריד, מגב, שהיא ייבאה מהארץ (רק את החלק של הלמטה וזה מתלבש עם הברגה על המוט של המטאטא)
ולא הבנתי איך חייתי שלוש שנים בלי זה

אמנם השטח שאפשר לנקות במגב שזה אומר המטבח והשירותים בדירה שלי היו כל קטנים , אבל זה היה הבדל רציני.

אם כבר ניקיון, מישהו יודע איך שוטפים רצפת עץ?

עץ אמיתי - hardwood floors.
יש לנו בדירה, לא יודעים איך לאכול את זה ממש. לבנתיים שואבים, אבל צריך לנקות באמת מתישהו.

כשגרתי בדירה עם רצפת עץ, ככה ניקיתי:

1. עברתי עם השואב אבק
2. הוספתי לדלי מים פושרים פקק של נוזל לניקוי משטחי עץ ועם המופ עברתי על הריצפה כמה פעמים
3.החלפתי למים נקיים ללא תוספות וניגבתי עם מגב + סמרטוט לח

אני לא זוכרת את השם של החומר כי זה היה בדנמרק. אבל זה לא רק לניקוי זה גם אמור להגן על העץ (ככה טען בעל הדירה)

את גם צודקת
כשוטפת רצפות כפייתית

אני גרתי שנה וקצת בצימר במושב בארץ והיה לי חומר מיוחד לעץ. סוויפר, מופ, סמרטוט וכו' אבל שיהיה ממש סחוט היטב היטב.
מה שכן - לא יותר מפעם בשבוע. זה מזיק לעץ... אני עשיתי כל יום כי זה היה חרא בעל בית ולא עניין אותי בכלל

אם את צריכה יותר מזה, יש את החומר לעץ גם בספריי, זה עוזר לפינות בבית לעבור עם מטלית עם היד (כן, על הברכיים)...
לשמור על הרצפה יבשה

אני די חדש פה, ובכל זאת

השרשור הזה הצחיק אותי ברמות. ממש הזוי, איך כולנו פה (גם הגברים) חשים אותו הדבר, ביחס למה שקורה סביבנו.
וכן... גם אני מביא סקוטשים וכריות ניקוי מהארץ.

(והכינוי שלי הוא מפורום כלבים השכן).

שין

New member
ברוך הבא

דרך אגב הפורום השכן הוא החתולים הכלבים הם שכן רחוק

מבחינתי, כלבים הוא הכי שכן שיכול להיות

ותודה על הברכות...
אני בכלל בארץ עכשיו לחג שבועות, חוזר ביום שני ללונדון.

אז לכולם: חג שמח!

למעלה