תסתכלי בסופר, יש להם שני סוגי בייקינג פאוודר. אחד מהם הוא למעשה סודה.
האבקת אפיה מגיעה בשקיות בתוך קרטון קטן והסודה כמו הסוכר וניל בשקיות נייר בחפיסת ניילון
אבל לא רק. מישהו הביא באחת ההודעות קישור להסברים מה יש בכל אחת. אם את מחפשתמשהו לאפיה/בישול, אז האבקה תספיק לך. אבל אם את מחפשת סודה לשתיה "נקי" (כמוני), בלי חומרים אחרים, כנראה שאת צריכה את הנטרון הזה גם. ואתמול הלכתי לסופר ומצאתי! התחבא, אבל מצאתי!
לדעתי גם כאן קוראים לזה ביקרבונט, אבל עדיין לא הצלחתי למצוא את זה בסופר, או כל דבר שיכול להיות דומה לזה. יש לי הרגשה שמוכרים את זה לא בסופר אלא בבית מרקחת. אחרת אין לי הסבר.
וגם לא טבליות נגד צרבת, וגם לא סירופים נגד צרבת, ולמרות שפעם הדבר היחידי שהרג צרבת היה קולה, כנראה שהם שינו את הנוסחה כי גם הטעם של הקולה השתנה לאחרונה, וגם היכולת שלה להרוג לי צרבות. מה שנשאר זה נשק יום הדין: סודה לשתיה. ועכשיו יש לי אותו!
את הלחם האירי המסורתי אופים בלי שמרים, אלא עם סודה לשתיה שמתפיחה את הלחם כשהיא מגיבה עם הרוויון שמערבבים עם הקמח. ללחם קוראים soda bread והרבה אנשים אופים את הלחם הזה בבית כי הוא טעים רק כשהוא מאוד טרי.
לכן, אפשר להשיג כאן סודה לשתיה אפילו בשקיות של קילו.
ונמצאת בסופרים באזור של הקמחים המיוחדים והמייצב אפייה (Speisestärke)
ונמצאת בשקית ירוקה עם ציור די נוסטלגי של אשה מנקה עליה.
בתמונה זה בקופסא אבל עד היום מצאתי בשקית גדולה יחסית.
כל סופר שמכבד את עצמו מחזיק Natron כמו EDEKA, REAL, ואפילו הזנוחים יחסית כמו NETO.
כשניסיתי לתאר לבן זוגי הגרמני מה אני בדיוק רוצה, הוא קצת הופתע שאני מתכוון להכניס את זה לתוך בלילת הפנקייק. אני חושד שזה קשור לעובדה שהאבקות להכנה מהירה כל-כך נפוצות פה.