שטיפת כלים באירופה

שטיפת כלים באירופה

שלום לכולם- חדשה כאן. נרשמתי לתפוז לפני יותר משנה בגלל פורום זוגות מעורבים אבל לא הייתי עקבית והפורום במילא כבר לא רלוונטי לגבי. מרחב המחיה שלי כרגע הוא בין בריטניה לאירלנד אבל גם יצא לי לגור ביבשת עצמה.
וכל ההקדמה מכוונת לנושא שבכותרת; שטיפת כלים באירופה, זו רק אני? או שגם אתם שמתם לב שהמקומיים ביבשת לא באמת יודעים לשטוף כלים?
הצלחתם אי פעם ללמד מישהו לשטוף כלים כמו שצריך?
שבוע טוב לכולם

שולחים לי סקוטשים של ניקול מהארץ

איכססססההה
עזבי לדעת\לא לדעת... הם שוטפים כלים עם מגבת
ובמקרה הרע עם הסמרטוט שמנקים בו את השיש...

הסקוטשים פה מזעזעים, אני מקבלת מהארץ את הטובים באמת

תמרה 1958

New member
בניו זילנד זה אותו הדבר.

השיטה הבריטית לשטיפת כלים, זה מה שעובד כאן.
והבעייה היא שהילדים שלי, שכבר יש להם משקי בית משלהם, עברו לשיטה הנ"ל.
אז הם יודעים, שאם הם מחזירים לנו כלי שלנו, אחרי שהם רחצו אותו בבית שלהם, הם מכניסים אותו דבר ראשון למדיח שלנו.....

גם התזונה שלהם הולכת ונהיית אנגלית כזאת: פסטה או שעועית ברסק עגבניות על טוסט, ושאר דברים משונים.

smaak

New member
לא רק כלים

גם רצפה. אני נוהגת לשפוך הרבה מים כשאני שוטפת.
כאן המקומיים מטאטאים היטב, ואז עוברים פעמיים עם סמרטוט רטוב.

איכס

גם אני עושה ככה

כל ימות השבוע מלבד יום שבת שבו אני שופכת נהרות מים ועושה קירצוף מטאטא עם אקונומיקה וסבון (כמו בצבא)
תשמעי, אין לי לאן לנקז את המים - בכלל
אני גרה בבניין די חדש, הדירה ממש מקסימה ונראית פצצה אבל אין פתח ניקוז - אפילו לא "בול פגיעה" כמו שיש לפעמים בארץ את החור ליד המקלחון שעושה ריח של ביוב כל פעם שמתקלחים, גם זה אין..
אני לא רואה את עצמי עומדת וסופגת מים עם סמרטוט כל יום, אני מטאטא, שופכת חצי דלי מים עם חומר ועוברת עם סוייפר כזה שנראה כמו קיפוד במסיבת טראנס (כתום זוהר)

mish07

New member
אוי כמה שאני מתגעגעת

לספונג'ות האמיתיות של הארץ שמשאירות ניחוח של רעננות וניקיון. אנא האירי את עיניי כיצד ניתן לשפוך נהרות של מים על פרקט סינטטי? או שמא יש לך ריצוף? החלק היחידי עם ריצוף אצלנו הוא המטבח, כל השאר למינציה. הבנתי שכמויות של מים הורסות את הרצפה אז אני נמנעת ורק עוברת עם סמרטוט רטוב אבל לא מאד כמה פעמים כשבפעם האחרונה אני סוחטת אותו ממש חזק כדי לא להשאיר סימנים. כשהגעתי ללונדון השתגעתי מהעיניין שאי אפשר להשיג מגב נורמלי, כזה ששמים עליו סמרטוט רצפה וגם כן סיפור למצוא סמרטוט בגודל נורמלי. בסוף התרגלתי לMOP ואני מחליפה את הראש שלו כל 3-4 שבועות. לי חשוב לשאוב יסודי לפני השטיפה כי אני לא מסוגלת לראות שערות ואבק על הרצפה ועוד יותר מגעיל ששערות נדבקות לסמרטוט.

לגבי שטיפת הכלים, אני מזדהה עם כל מה שנכתב כאן. לפני איזה שבוע קיבלתי קריזה על כריות הניקוי הזבל שיש לי (שזה מה שניתן להשיג כאן) אז ביקשתי מהחצי שיחפש משהו כי אין לי סבלנות לשטויות האלה, הרגשתי ממש נכה כששטפתי כלים. בקיצור, לאחר חיפושים מצאנו משהו שנראה נורמלי דרך איביי -אלה כריות ניקוי באמת איכותיות ועבות שמקציפות מעולה.
תאמינו לי אף אחת לא הייתה רוצה לראות איך חמותי שוטפת כלים. אין אף כלי שיוצא נקי, פשוט גועל נפש לא מהעולם הזה. לעיתים לא ברור לי אם הם מבחינים שהכלים נשארים מלוכלכים או לא. האם הם מאמינים שלא ניתן להסיר שומן מכלי אוכל? ושלא נדבר על כך שלא שוטפים את גב הצלחת אלא רק את החלק הקדמי.
פעם הערתי בעבודה למישהי שהכלי עדיין עם סבון והיא תקעה בי כזה מבט שמאז לא אמרתי מילה לאף אחד ורק דאגתי לשטוף בעצמי לפני שנגעתי בכוס או צלחת.
אני חייבת לומר שדווקא הגרמניה שעבדה איתי הייתה הכי נקייה מבחינת היסודיות שבשטיפת הכלים.
טוב, אפשר לכתוב מגילות שלמות על הרגלי הניקיון של האנגלים או הרגלי הלכלוך
...

אבל ברור

לאיפה ננקז את כל המים ? (וזה עוד בלי להזכיר את הפרקט והשטיחים מקיר לקיר). סמרטוט לח זה המקסימום שאפשר.

ezha25

New member
אוי כלים, כלים....

כאן, והבנתי שבכלל בסקנדינביה, הם שוטפים במברשת... משהו מזוויע!!!!

עזבו שהמברשות לא מנקות טוב - כל השומן נשאר והכל, אבל מעבר לזה: הן ממש שורטות את הכלים!!!! ואם זה סירים/מחבתות טפלון- אז אני רק מתארת לעצמי איך זה מקצר להם את החיים....

אני קונה סקוטצ'ים בסטוקים (דווקא גיליתי סקוטצ'ים באחד הסופרים כמו שיש בארץ). בהתחלה החצי ניסה ללמד אותי לשטוף עם המברשת ולא הבין למה אני כל כך אנטי. כשהוא שוטף פעם ב, אז הוא שוטף עם המברשת אבל בדר"כ אני שוטפת אז אני יודעת שזה נקי...

ולגביי הסמרטוט: יש לי תמיד סמרטוט ליד הכיור שאיתו אני מנגבת את השולחן... כשאמא של החצי מגיעה היא תמיד משתלטת על המטבח וזה מטריף אותי כשהיא שם. העניין הוא שהיא תמיד מזיזה דברים ומשנה.... אני יודעת שהיא שוטפת עם המברשת, אבל תמיד כשהיא יוצאת משם הסמרטוט ליד הכיור רטוב (אבל רטוב ממש, לא כאילו ניגבו את השולחן) בבקשה אל תגידו לי שהיא שוטפת גם איתו את הכלים........ אוי ואבוי!!!!!!!!!!!!!
נראה לי שאני צריכה לתצפת עליה!!!!!!

פעם גם גיליתי שהיא לוקחת את הסקוטץ' שאני שוטפת איתו כלים ומנקה את התנור (את הפלטה של הגז) ואז מחזירה אותו לכיור... חשבתי שאני מתה!! עכשיו אני מחליפה סקוטץ' אחרי כל פעם שהם מבקרים. ואני ביקשתי ממנה שלא תנקה, שלא תחליף מגבות וכו'... אבל כלום! פעם גם בשיא החוצפה אמרתי לה שאני הולכת לשטוף כלים (בביתי שלי) והיא החליטה שהיא תעמוד ותארח לי חברה- אז גם זו לא היתה אופצייה משהו...

אה ופעם החלטתי להיות נחמדה וניגבתי את הכלים כשהיא שטפה- גוד!!! הם נשארו מלוכלכים/מלאים סבון.... והחזרתי לה אותם לכיור (סליחה- הם לא נכנסים לארון ככה)... ממש! נגיד היא שטפה את הסיר מבפנים, אבל אחרי שהוא עמד בכיור עם המים מהכלים המלוכלכים הרי הוא גם שומני מבחוץ- והיא פשוט לא שטפה את הצד החיצוני....

טוב הבנתם את התמונה!
אני קצת אובססיבית לגביי שטיפת כלים

בהתחלה חשבתי שזה קטע של צעירים

שלא יודעים איך לשטוף כמו שצריך, אבל אחר כך שראיתי את האמהות בפעולה גיליתי שזו השיטה של כולם.
זה דוחה ברמות אבל בסופו של דבר כנראה שאף אחד לא מת מזה ותוחלת החיים רק עולה ועולה.
מה שאת מתארת כאובססיבי נראה לי נורמלי לחלוטין (או שכנראה אני גם שרוטה), אם מישהו נגע לי בכלים ושם במתקן ייבוש אני ישר מעבירה את הכלי למדיח.

ezha25

New member

חחח כן אף אחד לא מת מזה, אבל אנחנו עוד נביא את ההתנהגות של ה"אמהות הפולניות" שלנו לאירופה ונעשה להם פה בי"ס

MayFebruar

New member
אוי המברשת

אני איתך!

קניתי לנו סטוקים של מברשות מאיקאה, כי הבעל לא מצליח להגימל מזה. עכשו הוא לפחות שוטף קודם עם המברשת ואח"כ עם הסקוטץ'. ועדיין המברשת כ"כ מגיעלה אותי ואני זורקת אותן מהר.
ועזרא, מגיע לך מדליות על זה שאת צריכה 'לסבול' את הניקיונות של אמא של חברך. אני הייתי מתחרפנת ולא מזמינה אותם יותר

רוב הנורבגים שאני מכירה שוטפים ומגרדים עם המברשת ואז שמים במדיח כלים. לנו יש מדיח כלים אבל אני שונאת מדיח כלים, אז אנחנו (בעיקר אני) שוטפים כלים ביד הרבה יותר מהיר וקל לדעתי.

ezha25

New member
ידעתי שתאשרי את זוועת המברשות

תודה רבה על המדליה!!!

חחח אני גם חושבת שדי מגיע לי... אוף הלוואי ויכולתי לא להזמין אותם יותר... אבל אמא- זה כל המשפחה הקרובה שיש לחצי אז אני לא רוצה להיות החברה הכלבה שעומדת בינו לבין אמא שלו אז בינתיים אני סובלת בשקט...
הם לא באים הרבה, למזלי, כי היא עדיין עובדת ויש לה עוד כמה שנים טובות עד הפנסייה. אבל זה הורג אותי- למה היא לא יכולה לקבל את זה שאני הגברת של הבית!!! די ! אני חושבת שמה שקשה לה באמת זה לקבל את העובדה שלבנה יחידה יש אישה אחרת שהוא אוהב חוץ ממנה- או במילים אחרות שהוא התבגר... (טוב אני אפסיק להתלונן...)

אני לגמריי איתך לגביי העניין הזה של השטיפה ביד- מעולם לא היה לי מדיח וגם מעולם לא הרגשתי בחסרונו... וזה גם נראה לי מעצבן ומאריך את זמן השטיפה: לשטוף לפניי המדיח, לשים במדיח ואז אולי גם לשטוף אחרי אם זה לא ירד מספיק טוב.... לא עדיף לשטוף ביד וזהו?
והמברשות- מי המציא את זה??? אוף איתם!!! את צודקת... בפעם הבאה שאנחנו באיקאה אני גם אקנה סטוקים כי בסופר הן יקרות ואני גם מחליפה אותן בתדירות גבוהה... הן מגעילות!!!

MayFebruar

New member
ושחכת שגם צריך להתכוף כדי

לשים את הכלים במדיח ואח"כ כדי להוציא אותם... זה כזה סיוט!
והנה לך לינק למברשות של איקאה. 5 קרונות נורבגיות ל2 מברשות (בטח בדנמרק זה מאוד דומה). ואני מסכימה איתך שאלו בסופר די יקרות, יש כאלו גם ב-30 ומשהו קרונות. ממשך מגוחך.

אוף, מרגיז שאמא שלו שתלטנית. ומזל שהיא לא מבקרת הרבה. לדעתי את בסדר גמור (אני שונאת לסבול ולהתעצבן בשקט, אבל מה כבר אפשר לעשות?), מקסימום תשטפי כלים אחרי שהיא שוטפת. אולי החבר שלך יכול להגיד לאמא שלו שאין צורך שהיא תשטוף כלים כי היא אורחת? (אני מניחה שזה די אבוד, אבל אפשר לנסות.)
לא שאצלנו ההורים שלו מתנדבים לשטוף כלים, אבל אני אמרתי לבעלי שכשיש לנו אורחים אנחנו לא מתעסקים עם הכלים. כשאנחנו אצל ההורים שלו יותר מחצי מהזמן הם מתעסקים במטבח עם הבישולים, שטיפות וקפה ומה לא. ואנחנו סתם יושבים לבד. קצת מעליב, עד שאנחנו באים לבקר הם מעדיפים להיות במטבח ושהבית יהיה נקי מאשר להיות עם הבן שלהם?
(וככה זה אצל שני ההורים שלו.)

קבלי

shemesh7079

New member
חילול קודש

אני מבקשת לא לדבר ככה על מדיח.
אני חייתי בלי מדיח עד לפני שנה, ואני חייבת להגיד שעם מדיח הרבה הרבה הרבה יותר קל! אולי באמת כשהיינו רק שנינו בלי הקטנה זה היה פחות מטריד, אבל איכשהו כיום אנחנו ממלאים כמעט כל יום את המדיח. פתאום לקרצף סירים נראה לי ממש מיותר ומעצבן... בכל מקרה הכיור שלנו בגודל של קערה, ואי אפשר לשטוף שם משהו יותר גדול מכוס בלי לעשות שיטפון...

bluewolfski

New member
אם היתה מפלגה

של מדיחי כלים, הייתי מספר 1 ברשימה! מעריצה מושבעת של מדיחי כלים. כשחיפשנו דירות אחד הדברים ברשימת הMUST היה מדיח כלים. אין סיכוי שהיינו לוקחים ת'דירה הזאת בלי מדיח!

לי אין בעיה לעשות כלים באופן כללי, אבל המריבות הכי גדולות שלי ושל בעלי, היו על כלים. אני מוכנה לעשות כלים אבל לא באופן בלעדי. . . המדיח הוא עלה של זית, הקלה גדולה וחוסך בזמן

MayFebruar

New member
אני יודעת שזה אחרת כשיש ילדים

ואפילו אמרנו שכשיהיו לנו ילדים נשתמש במדיח.
אבל בנתיים אנחנו רק שניים. ולומרות שאני מבשלת כל יום, עדיין אין לי הרבה כלים לשטוף וזה לוקח לי לא יותר מחצי שעה (חצי שעה שבה אני לא יושבת מול המחשב
). אז זה ממש לא נורא בשבילי. ובסופ"ש הבעל שוטף כלים.
זה חוסך לנו בחשמל ובטבליות למכונה שדי יקרות כאן, אה ובכאבי גב ועצבים

MayFebruar

New member
אין כאן לידל ואני שונאת מדיח כלים

אז גם אם היה לא הייתי קונה

למעלה