שדיים.

dinora12

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo4.gif

למה להתנפל?. בכל מקרה הנה תשובות א.כי כמו שאמרו מעליי-בתורה רשום שהקשר בין אדם לחברו הוא חשוב=ורבתי כבר פעם פעמיים ויש ריב אחד שלא פתור עד היום. וזה לא העבירה על התורה היחידה שלי,יש עוד הרבה. אבל כנראה עם הדורות שעברו לעם שלנו יותר קשה לשמור מצוות אלו וכיום זה אינו אפשרי כמעט שלא לעבור על חוק זה. לא יודעת- אתם יכולים להתנגד אבל זו דעה שלי ב.ואנחנו? לא חושבת שיש משהוא לעשות בנידון. כמו שאמרתי-את לא יכולה לא לעבור על שום חוק בתורה. ואף אחד אחר לא. וזה די חבל. אבל גם אם היינו יכולים לעשות משהוא בנושא הזה, תסתכלי בכמה הודעות שיש כאלה ניטרלים-שלא אכפת להם מה יהיה. אבל הם גם לא ייתאמצו משהוא כדי לשנות את מה שקרה. ואם אין רצון = אז אין אמונה. ככה אני חושבת בכל מקרה ותודה שקראת

tamaguchi girl

New member
../images/Emo89.gifאני לא ראיתי אותה מתנפלת :)

ולדעתי, הקשר בין אדם לחברו הוא חשוב ואפילו חשוב מאוד, אבל לא כי 'כתוב בתורה' אלא כי זה האמונה האישית שלי. אני לא חושבת שאם אני רבה עם חברות או משפחה או עם אנשים סביבי זה צריך לשנות לה' או לישות העליונה או מה שזה יהיה, אני פשוט חושבת [ומרגישה רע עם עצמי] על זה שיש לי ריבים פתוחים או ריבים שכבר נפתרו, זה לא משנה- האשמה, הכעס, העלבון, הרצון לפתור את הבעיות וכל מה שזה גורם אני חושבת שזה משנה רק לי ולאנשים הקשורים בכך, וממש לא בה'. אני לא חושבת שכשיש ריבים בין אנשים זו עבירה על התורה. אני יותר מחשיבה את זה כיריה ברגל בעצמי, ויותר בתור עבירה על האמונה שלי באדם, ברגשות, בתחושות שלי ושל אחרים..לא בתחושותיו של ה' [אם יש כזה ואם יש לו בכלל תחושות]. "ואנחנו? לא חושבת שיש משהוא לעשות בנידון. כמו שאמרתי-את לא יכולה לא לעבור על שום חוק בתורה. ואף אחד אחר לא. וזה די חבל. אבל גם אם היינו יכולים לעשות משהוא בנושא הזה, תסתכלי בכמה הודעות שיש כאלה ניטרלים-שלא אכפת להם מה יהיה. אבל הם גם לא ייתאמצו משהוא כדי לשנות את מה שקרה. ואם אין רצון = אז אין אמונה." את דיי סותרת את עצמך. מצד אחד, את אומרת שאת חושבת שאין מה לעשות בנידון, ושאין אפשרות כזו לא לעבור על אף אחוק בתורה. מצד שני, את אומרת שזה חבל שיש בנות שהן נטרליות או שלא אכפת להן מה יהיה ושהן לא יתאמצו בשביל לשנות, ואת אומרת שאם אין רצון אין אמונה. אבל את בעצמך אמרת שאין לך אמונה שמשהו יכול להשתנות, אז בעצם גם לך אין רצון, אז איך את יכולה לבקר אחרות על זה שלא אכפת להן אם יקרה משהו או לא יקרה ושהן לא יתאמצו כדי לשנות משהו ושאין להן רצון ואמונה, אם לך בעצמך אין כזו, לפי מה שהבנתי ממה שכתבת? בקשר להודעה שרשמת בהתחלה..למה בעצם את חושבת שמגיע לנו את כל זה? זאת אומרת, אולי עונש כלשהו כן..אבל עונשים בסדר גודל של שואה, אנטישמיות, טרור בכל מקום..כל זה באמת מגיע לנו? לא היה עדיף בתור עונש שה' יבחר לו 'עם נבחר' אחר? אני חושבת שאם ה' שרוצה בטובת העם שלו היה רוצה להעניש אותנו, זה לא היה בחיי אדם, שזהו כנראה הדבר הכי חשוב שהוא עצמו יצר [לפי היהדות, כמובן], אלא זה היה בבחירת עם אחר להנהיג ולהוביל, למרות שאני בספק אם עמים אחרים לא היו חוטאים וכד'. אני חושבת שלאנשים פשוט יש נטייה כזו שטבועה בהם לעשות ולנסות את הכל, בעיקר את מה שאסור, דווקא כי זה אסור. ואם הוא צריך להעניש אותנו כדי להנהיג אותנו, אני טוענת שעדיף שלא ינהיג אותנו ושלא יעניש אותנו..

dinora12

New member
../images/Emo210.gifקצת מסובך,בוא נראה..

קודם כל הסתירה הייתה בכוונה. הראיתי שיש משהוא לעשות אבל הוא לא אפשרי. ולי יש רצון לשנות,אבל נראה קצת אבוד. ולי זה נראה כאילו היא התנפלה
, כל אחד ואיך שהוא לוקח אל הלב שלו תגובות.
"ואם הוא צריך להעניש אותנו כדי להנהיג אותנו, אני טוענת שעדיף שלא ינהיג אותנו ושלא יעניש אותנו.." וכאן בידיוק הבעיה. אם אנחנו יצרנו את זה זה מגיע לנו אבל אנחנו-אנחנו מעדיפים להתחמק מהעונש לא?. גמרתי עד כאן. נמאס לי כבר להגיב

נׁעה

New member
מצטערת,

אבל אני לא מבינה איך אפשר בכלל להאמין בכזה אל, שקובע חוקים בלתי אפשריים ואז מעניש אנשים שעברו עליהם. אולי יש משהו במה שאת אומרת, שאי אפשר שלא לעבור על חוקי התורה, אבל קשה לי מאוד לקבל עם הגישה שלך, לפיה אנחנו אלה שלא בסדר. בכלל, מי שמאמין באלוהים מאמין שהוא זה שיצר אותנו ועשה אותנו כמו שאנחנו - ובכן, אם האל יצר אותי חושבת וספקנית, שלא "יתלונן" שאני מפקפקת בקיומו. אם האל עשה את בני האדם כ"כ שונים, שלא "יתפלא" על שיש בניהם מריבות. לפי הגישה שלך, אלוהים יצר עולם שהוא לא הרמוני ומושלם ועכשיו הוא כועס ומאשים אותנו כי העולם הוא לא הרמוני ומושלם. זה לא אבסורד? מה גם שאם גם ככה אין סיכוי שאהיה "צדיקה", למה לי להתאמץ בכלל? אם לא משנה מה אני אעשה וכמה אני אתאמץ, בכל מקרה אהיה חוטאת, לא עדיף כבר לחטוא "עד הסוף"? מה רע בכך שאני נייטרלית ולא אכפת לי מה יהיה אם בכל מקרה דבר לא ישתנה? אני חושבת שאם הייתי אדם מאמין, ואת היית מצליחה לשכנע אותי בצדקתך, זה לא היה עושה אותי לאדם טוב יותר אלא רע יותר, הרבה פחות אכפתי. אם הסיבה העיקרית שלי לעשיית דברים טובים היא שמירה מצוות וחוקי התורה, ואת באה ואומרת שגם אם נראה לי שאני בסדר, אני בעצם לא ולעולם לא אוכל להיות - אין לי עוד סיבה לשמור על המצוות ועל כן אין לי סיבה לעשות דברים טובים. קשה לי להאמין שאם קיים אלוהים והוא נהדר וחנון ורחום כמו שמספרים עליו, זוהי דרך הפעולה שלו. אבל בכל מקרה, אני את ה"מצוות שבין אדם לחברו" שלי שומרת כיוון שאכפת לי מאחרים ולא כי זה כתוב בתורה ואלוהים יכעס. ועוד דבר אחרון - לפי התפיסה הדתית, אלוהים כתב את התורה, שבה מופיעים כמעט כל החוקים והמצוות בתנ"ך. כך שאלו, ע"פ הדת, כן מצוות שניתנו ישירות ע"י אלוהים. שיהיה ברור, אני לא תוקפת אותך או את האמונות שלך, רק מעלה את הבעיות שהן עוררו בי כדי שאולי אוכל להבין.

dinora12

New member
../images/Emo210.gifקודם כל

אני לא חושבת שהאל הוא זה שיצר אותנו וממש לא אמרתי את זה. ואני ממש לא חושבת כך-לחטוא עד הסוף? אם יש משהוא רע שאפשר לשנות אז משנים. זה כמו לגנוב ולהתחרט באמצע-אפשר לצאת מזה בזול,אבל אם אותו גונב היה ממשיך עד הסוף הוא היה חי בפחד שכל הזמן ייתפסו אותו,וכשייתפסו אותו הוא יהיה ליותר שנים בכלא. וזה בערך אותו בסיס. ומשהוא אחד לא הבנתי-את מביאה ציטוטים מהמקרא ופה זה כאילו את ממש בכיוון של נגד.(לכי תנסי להבין אותי
) וחוץ מזה ה' לא רשם את התנ"ך (אם זה מה שהתכוונת כי לא כל כך הבנתי) אם את לא יודעת פעם היו מספר חכמי תורה שאנשים הביאו להם קטעים שחושבים שכדאי שיופיעו בתנ"ך ואותם חכמים כיוצו את כל הדברים החשובים לספר אחד...לא זוכרת בידיוק מה זה היה אבל משהוא בסגנון שמספר חכמים החליטו לקבץ מספר ספרים לספר אחד. ואני בהחלט לא מצפה שמישהוא מפה יבין אותי
. כולם פה בהחלט שונים מאוד מדרך החשיבה שלי וממני,מאוד. חבל שהגבתי

נׁעה

New member
זה אף פעם לא חבל שהגבת ../images/Emo12.gif

חשוב שכל אחד יביע את דעתו. אם לא האל הוא זה שיצר אותנו אז מי, ומה החלק של האל בכל הסיפור? אני באמת תוהה. את התפיסה שהאל יצר אותנו לקחתי, שוב, מהתורה, בראשית א' ו-ב', אשמח לשמוע במה את מאמינה. נכון, דעות של אנשים הן שונות. זה לא שאני לא מבינה אותך, פשוט, קשה לי מאוד לקבל את מה שאת אומרת. אבל אני מאוד מעריכה אנשים שהולכים עד הסוף עם הדעות והאמונות שלהם ולא מפחדים להביע אותן רק בגלל שהן שונות :). ובכל זאת - בין לגנוב ולהתחרט באמצע לבין לא לקיים מצוות יש הבדל - אם לא נתפסתי גונבת וגם לא אתפס, אז סבבה לי, ניצלתי, אבל לפי מה שאת אומרת, אם לא קיימתי ולו מצווה אחת, זה אומר שאלוהים גם ככה כועס עלי, אז כבר לא יעזור לי להתחרט עכשיו. ולא, לא אמרתי שאלוהים כתב את התנ"ך. אמרתי שהוא כתב את התורה. אלוהים, ע"פ התפיסה הדתית, כתב את 5 הספרים הראשונים של התנ"ך. באותם חמישה ספרים נמצאים רוב החוקים והמצוות. שאר הספרים נכתבו ע"י אנשים שונים והם מתרכזים בלספר את קורות עם ישראל. שימי לב שהדגשתי כבר כמה פעמים שזה ע"פ התפיסה הדתית. המחקר המודרני של המקרא טוען אחרת. אבל לא נכנס לזה כרגע. <<את מביאה ציטוטים מהמקרא ופה זה כאילו את ממש בכיוון של נגד.>> קודם כל, אין שום סתירה בין להכיר את הדת לבין להיות לא-מאמינה. זה נושא מאוד מעניין בלי קשר לאמונה ואני תמיד אוהבת לדעת עוד ולהרחיב אופקים, ובתנ"ך יש הרבה דברים יפים והרבה סיפורים מרתקים. אבל חוץ מזה, אני מאמינה שכדי להתנגד למשהו, או בכלל לקבוע עליו דעה, צריך להכיר אותו כמה שיותר. הדעה שלי על הדת ועל התנ"ך, כמו גם על דברים אחרים, מתבססת על מה שאני יודעת על אותם הדברים. ככל שאני יודעת יותר, ככה אני יכולה להיות בטוחה יותר בדעה שלי.

dinora12

New member
../images/Emo210.gifלא,ההפך

אני יודעת שאני שונה ולכן אני רוצה להראות את הצד שלי. פשוט אני לא רוצה סתם להתווכח עם אחרים על דברים שלא קשורים (כן וזה לא קשור לפורום) והשרשור הזה יכול לגרום לאנשים אחדים לא לאהוב כל כך אנשים אחרים בפורום בגלל הדעות שלהם. ויכול ליהיות שזה שרשור שסתם יגרום ליחסים רעים, גם אם יימחקו את ההודעה אחרי שכמה אנשים כבר ראו. ואני לא באה לקלל או משהוא פשוט יש כאלה עצבניים שלא מפחדים להביע דעה ובכל זאת שרשור דיונים נראה לי מאוד רע. אבל אני לא מנהלת
מה אני כבר יכולה לעשות עם זה? וזה טוב שאת רוצה להרחיב אופקים
המשיכי כך.

רחלי03

New member
|הדגש|עכשיו|סדגש| אני מרגישה שאני

נתקעת. אבל, נו טוב, what the hell. האל כן יצר את האדם, אבל הוא נתן לו בחירה חופשית. יש דברים שאין לו בחירה חופשית- כמו מי יהיו ההורים שלו, איפה הוא יגור, מה יהיו תכונות הדנ"א שלו וכו'- אבל אדם לא נולד עם תכונות מסויימות, כמו אדם שנולד ספקן, או רשע. אם אדם נולד מלכתחילה רשע אז למה שאלוקים יתן לנו את המצוות? ולמה שהוא יתן לנו שכר ועונש? זה לא הגיוני. אדם לא נולד עם תכונות, אלא עם נטייה עם לתכונות. אדם יכול להוולד עם נטייה להיות רשע- אבל כשהוא יגדל הוא יתגבר על הנטייה הזו ויהיה צדיק וחזק. ועוד משהו ממש חשוב: ציטוט של נעה: "אבל אני לא מבינה איך אפשר בכלל להאמין בכזה אל, שקובע חוקים בלתי אפשריים ואז מעניש אנשים שעברו עליהם." חוקים בלתי אפשריים? סליחה? אני מקיימת אותם, בלי יותר מדי בעיות. וגם יותר ממליון יהודים, בהערכה גסה. איך את יכולה להגיד שאלה חוקים בלתי אפשריים? אלוקים לא היה נותן לאדם דבר שהוא לא יכול להתמודד איתו. מקווה שהוספתי משהו

נׁעה

New member
:O

למה להוציא דברים מהקשרם? דינורה טענה שאף אחד לא יכול לקיים את החוקים. אני הגבתי בהתאם וניסיתי להבין את הטענה שלה

dinora12

New member
../images/Emo210.gifאולי היא שרשרה לא נכון

ואם תסתכלי בסוף החתימה שלי..יש לי שם P=

רחלי03

New member
הי, אני כן שרשרתי נכון...

לא הגבתי על מה שמעיין אמרה, אלא הוספתי משהו לכלל הדיון שלכן... כי זה סתם תוקע כשמשרשרים לאחת ההודעות באמצע. רציתי שזה יהיה מובן שאני כאילו הקשבתי לכל הדיון ועכשיו יש לי רק עוד שני דברים להוסיף. וזה באמת לא אמור לענות על כל הדיון של שתיכן, אלא רק להבהיר משהו.

InvisibleTouch

New member
אבל רחלי, את לא קראת את הכל.

מעיין: "וכיום זה אינו אפשרי כמעט שלא לעבור על חוק זה". נעה: "מצטערת, אבל אני לא מבינה איך אפשר בכלל להאמין בכזה אל, שקובע חוקים בלתי אפשריים ואז מעניש אנשים שעברו עליהם". מעיין היא זאת שאמרה שאי אפשר לא לעבור על החוק, ולא נעה. אז את הוצאת את הדברים שלה מהקשר, ובגלל זה כל מה שכתבת בכלל לא רלוונטי.

אנבלייי

New member
בע

לאיודעת, לי זה נשמע מתחסד נורא. כל הקטע עם הבגדים וזה. "גם אני לא יכולה להבין פה את כל הבנות בפורום שאני לא אתאר מה הן עושות"- מה הן כבר עושות?? אעהההה. לאיודעת נו, אני עייפה כמו פומפיה, אבל התגובה שלך בעיקר עצבנה אותי. כי זה כאילו- אנלא מבינה, אם את מאמינה באלוהים וזה, לפי היהדות- אז למה את לא מקיימם מצצוות או וואטאבר או עושה קידוש וכל זה? [לא שלדעתי זאת הדרך להביע אמונה באלוהים אבל ככה הבנתי ממך... שזה צריך להיות נורא יהודי] הקטע עם הבגדים- סתם נשמע לי כמו התנועה השמרנית באמריקה אומשו ~.~

:]

מאמינות באלוהים? באות מבית דתי? מסורתי? אולי חילוניות? אתאיסטיות? לא מאמינה בכלל באלוהים, ומקבלת על זה תגובות מאוד לא אוהדות מצד חברים, לפעמים:/ [ואני לא מדברת על מקרים שאני מגזימה. וכן - יש כאלו] הבית שלי - כל המשפחה הקרובה [נפשית] - חילוניים לגמרי. האמת, כמה פעמים דשתי במחשבותיי בשאלה "האם יש אלוהים", ופעם אחרי פעם, לא הצלחתי להאמין בו. חוגגות סילבסטר? קריסמס? סילבסטר, ומתה על קריסמס, סיפורי הילדות שלי נעו סביב זה. חוגגות ראש השנה? פורים? מה לגבי יום כיפור? ראש השנה ופורים. תגדירי "לחגוג" את יום כיפור. אני מניחה שלנסוע עם אופניים זה לא בדיוק "לחגוג". למרות שהשנה צמתי לראשונה, אבל עם מכשירי חשמל. מאמינות שהיהודים הם "עם נבחר"? לא. סופרות לפי תאריך עברי? לועזי? אולי שניהם? לועזי, לרוב. [מקריים אחדים שהתאריך העברי משחק תפקיד] נו, אני יודעת שנשארתי נורא מקובעת, אבל אני באמת מפחדת להתבטא בצורה שתעצבן בנות. ואם הרגיז מישהי משהו ממה שאמרתי - סליחה. [אני באמת מאוד פתוחה בעניין הזה, אפילו הייתי פעם בשישבת בקיבוץ דתי. כן, עם בית הכנסת, הארוחות [שהיו מעצבנות, כי אני צמחונית ועד לסעודה האחרונה הכל היה בשרי. זה היה די מבאס] האין-חשמל [בערך] והאין-גופיות. אבל לא, מפלאפונים לא התנתקנו. וחבל].

רחלי03

New member
והדתייה של הפורום...

אלא אם כן יש עוד דתיות כאן ואני לא יודעת? מי שדתייה שתרים יד
אני באה מבית דתי-לאומי. אמא ואבא שניהם דתיים שנולדו בבתים מסורתיים פלוס. בשלב כלשהו הם החליטו שאי אפשר חצי חצי ועברו ליישוב דתי. כל האחים שלי למדו בישיבות הסדר (מה שאומר שהם גם שירתו בצבא) וכולנו למדנו בבתי ספר דתיים. אני מאמינה באלוקים אלוקי אברהם יצחק ויעקב שהוציאנו ממצרים!! איכס
לא חוגגת סילבסטר. זה כל כך... מנהג נוצרי. איך אני יכולה לחגוג דבר כזה? וכמובן שום חג נוצרי אחר. דרך אגב, ידעתם שהסילבסטר מציין את היום של ברית המילה של ישו? (זה שמונה ימים אחרי חג המולד..) מעניין, הא? אז בעצם, הם חוגגים את זה שחתכו לו.
מצטערת,זה ממש מצחיק אותי... עוד דברים שמצחיקים אותי בנצרות:
שאמא של ישו הייתה בתולה: איך, לעזאזל, איך??
שהם תולים את הצלב בכל מקום, וישו בעצם נצלב על אחד- כאילו, אתם משתמשים בתור סמל במה שהרג את האל שלכם? זה לא סתירה פנימית?
שהם מקבלים לאכול את הלחם והיין מהכומר כל יום ראשון (טוב, אלה מביניהם שעושים זאת
) והם אומרים שזה כאילו הדם והבשר של ישו. ג'יסס כריסט, איזה קניבאלים! אחרי כל זה, איך אני אחגוג סילבסטר? כל החגים האחרים- כמובן, בתוקף היותי דתייה, אני חוגגת את כל החגים שמצויינים בלוח השנה היהודי. (אולי חוץ ממימונה...) ובתוקף היותי מעל לגיל בת מצווה, אני צמה את כל הצומות. ידעתם שהשבוע ביום ראשון היה צום? לא? לא נורא. אני אמינה שהיהודים הם העם הנבחר, אבל כרגע אנחנו לא בדיוק במצב האידיאלי- לא כל העם מקיים את התורה (בלשון המעטה), הרבה יהודים חיים בגלות... וכו'. אתן לא חושבות שאנחנו כזה עם חמוד? באמת! בכמה עמים יש כל כך הרבה עמותות חסד? ובכמה עמים מנסים להציל את החיילים החטוים? שמעתי סיפור ממישהי לפני כמה זמן, שהיא הייתה בכיתה בארה"ב, ושאלה אותם אם הם דואגים לחיילים החטופים, וכועסים על זה שהמדינה לא עושה כלום כדי לשחרר אותם. אז התלמידים אמרו לה שבכלל לא אכפת להם. הם לא קרובים שלהם, הם לא חברים שלהם איכשהו, למה שיהיה להם אכפת? ואחד התלמידים אמר שאם אחד מהשבויים היה אח שלו, הוא באמת לא היה מצפה מהממשלה לעשות נסיונות לשחרר אותו. תחשבו על זה- זה לא דבר טיבעי שכל המדינה דואגת לחיילים החטופים! בכלל לא! רק יהודים יכולים לעשות דברים כאלה... אני סופרת רק על פי הלוח העברי. אם תשאלו אותי מה התאריך הלועזי היום אני לא אדע לענות. וגם לא אף אחת מהכיתה שלי. עד שנה שעברה גם לא הייתי בטוחה בדיוק גם מה התאריך הלועזי שלי. מצטערת על כל החפירות שעשיתי לבנות, פשוט בדיוק לפני כמה זמן היה לנו מבחן במחשבת ישראל, ויש שם כל כך הרבה דברים שעונים על הספקות שבנות מעלות פה... אז הייתי חייבת לענות. וכמובן שחלק הוספתי מהחומר של הבגרות בהסטוריה שיש לי עוד כמה שבועות
דרך אגב, אני חייבת להגיד שכל ההתלבטויות והקשיים שיש לכן עם האמונה מוכיחה למה זה לא טוב לנסות להגיע אל האמונה דרך החקירה השכלית: העובדה הפשוטה היא, שאף אחת מכן לא מקיימת מצוות עד הסוף. זה דבר קשה להחריד להגיע אל האמונה והדת דרך החקירה השכלית, כי יש כל כך הרבה חסרונות בחקירה הזאת, קורה שלא יודעים איך לחקור, וקורה שמגיעים למסקנות שגויות, וקורה שמתייאשים באמצע, וקורה שנתקעים באיזה שלב... עד שמגיעים לדת- כבר מתים. אני מאמינה שהדרך הנכונה היא קודם להאמין ולקיים את המצוות, ורק אז לחקור בשכל. בתורה מובטח שאין שום דבר בטבע או בהגיון שסותר את התורה והמצוות, ולכן אני פשוט בודקת ולאט לאט ומבינה יותר. אם הייתי מנסה רק לחקור, בלי לקיים, לא הייתי מקיימת מצוות לעולם...כמוכן. אתן תמשיכו לנסות ולברר עניינים ואני אשב לי בבייתי הפשוט שבו מקיימים מצוות על פי הנחייתו של זה שיודע יותר טוב ממני, ואחייך אל עצמי חיוך קטן. כי אולי אני לא מבינה את כל הדברים הקשים יותר; אבל שאני נוהגת נכון- זה כבר הוברר לי די בהתחלה. טוב, עכשיו אני באמת מרגישה שחצנית. לא התכוונתי להשמע ככה... אם אתן רוצות לשאול משהו, לכעוס, ולסתור- אתן מוזמנות. אבל ראו הוזהרתן- אני עלולה לענות...מוההאהאהא

dinora12

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo45.gif

אני כל כך מסכימה איתך לגבי הסליבסטר. זה כמו ללכת לחגוג ביום שואה. שלא נתייחס בכלל שזה חג נוצרי. אני חייבת לשאול..איזה מקצועות אתם לומדים? (בית ספר דתי הוא שונה לא?)

dinora12

New member
../images/Emo210.gifאה ואני לא דתייה*

היד
היה בשביל לומר שאני מסכימה איתך P=

רחלי03

New member
טוב..

אנחנו לומדים את כל המקצועות הרגילים (אנגלית, מתימטיקה, וכו') פלוס תורה, נ"ך, תושב"ע, ומחשבת ישראל.

נׁעה

New member
את באמת נשמעת שחצנית

ואני לא מנסה להעליב או משהו. אבל כשאני מביעה את הדעה שלי אני יוצאת מנקודת הנחה שאני עלולה להיות טועה. אני מאמינה בדעה שלי ובאמת שלי, אני לא חושבת שאני טועה, ואני אמנם אנסה לשכנע אחרים שאני צודקת, אבל אני לא אבוא בגישה של "אני כבר הגעתי לאמת ואתן מסכנות קטנות שצריכות להגיע אליה". תאמיני לי, אני בטוחה במאה אחוז, מאתיים אחוז, בצדקת דרכי. ובזמן שאת יושבת בבית ומדליקה נרות ושומרת שבת אני יוצאת, ואני מחייכת כי ככה טוב לי ואין לי שום בעיות עם זה. ואני לא מסוגלת לראות בשום מצב שהוא, בשום דרך שהיא, חיה את כל החיים שלי לפי משהו שאני לא מבינה. אגב, תראי מה את עושה - את טוענת שאת לא חקרת ולא יודעת - אבל את בטוחה שאם לא נגיע לדעת זה ומר שמשהו בדרך שלנו השתבש. אולי זה לא נכון? אולי חקרנו כמו שצריך וחוסר האמונה שלנו הו המסקנה הנכונה? יקירתי, אני שמחה שאת מאמינה ובטוחה באמונות שלך, אבל אל תצאי לעולם מנקודת הנחה שאין שום סיכוי שבעולם שאת טועה. כי תמיד קיים כזה סיכוי. אל תתני לא להפריע לך להאמין - אבל אל תשכחי שהוא קיים. אגב, בארה"ב יש המוני עמותות לעזרה ולתמיכה. הערבים נלחמים הרבה מאוד כדי שנשחרר את כל הפושעים הערבים שכלואים אצלנו. וגם ביהדות יש דברים שנראים לי, ובטח שלזרים, מצחיקים ומוזרים. אני לא אפרט אותם כי זה לא מכובד ולא יפה, חבל מאוד שאת צוחקת על אמונות של אנשים אחרים.

Stinki Winki

New member
מסכימה איתך במאה אחוז../images/Emo45.gif

אני אישית חוגגת חגים יהודיים וגם שומרת חלק מהמצוות (הלדקת נרות בשבת, כשרות וכד') פשוט כי אני רגילה לכך מהבית. והחגים הם גם עניין של מסורת יהודית או אפילו ישראלית... אבל, אני חושבת שהכי טוב היה בלי דתות בכלל. ועדיין לא החלטתי אם אני מאמינה בה' או לא. להרבה דברים שקרו בתורה אני לא מאמינה אבל... טוב אני מניחה שאני לא אוכל לקבל הוכחה לעניינים כאלה, והיות ואני בנאדם ריאלי מאוד שצריך הוכחות לדברים אני מעדיפה לא לחשוב על זה יותר מדי. וזו דעתי על רגל אחת כי היא נורא מבולבלת

למעלה