שדיים.

נׁעה

New member
הטיל עונש. לא חטא. בעע ><

כמו גם עוד כמה טעויות דפוס בשורה הראשונה. אני צריכה לשים לב למה שאני מקלידה. אישה*, בעולם*.

dinora12

New member
../images/Emo210.gif../images/Emo178.gif

מזל שיש את אמנת זכויות האדם. ככה לא צריך ליהיות נתין לאפחד
למרות שאני עדיין לא חושבת שיש אפליה בין האישה לגבר.

Nakuro

New member
../images/Emo215.gifלאדעת, זה מעצבן אותי.

ושובינזם- אשה צריכה לטפל כל היום שילדים, אישה צריכה להישאר בבית, אין לנשים חופש בדת...

InvisibleTouch

New member
אבל זה ככה גם בהרבה בתים חילוניים,

זה פשוט נורמה חברתית. אני מכירה משפחה דתייה שרק האמא עובדת והאב דואג לילדים, כביסות... :)

howareyou

New member
../images/Emo41.gifזה באמת נורמה חברתית../images/Emo41.gif

"אין לנשים חופש בדת"- לידיעתך, לנשים ע"פ ההלכה יש הרבה מצוות שהן פטורות מהן "מצוות שהזמן גרמן", בגלל שבתקופות שבהם נכתבה ההלכה היה נהוג שהגבר הוא המפרנס והאישה היא המגדלת את הילדים ולכן אין לה זמן לקיים את כל המצוות אז ההלכה הקלה עליה ויש הרבה מצוות שהנשים פטורות מהן. כמו כן ע"פ היהדות האישה יותר "כרצונו" של אלוהים מאשר הגבר, לאישה יש בינה יתרה וגם בגלל זה היא פטורה מכל מיני מצוות וגם בתורה יש איזשהו עניין שצריך לשלם לכהן או משהו כזה (סילחו לי אני כבר לא זוכרת) והאישה משלמת פחות בגלל שהיא לא צריכה לשלם כמו הגבר, היא יותר קרובה לאלוהים ויש לה יותר בינה.

נׁעה

New member
...

<<רוצים להיות דתיים? אז תקיימו את המצוות כמו שצריך ואל תמצאו קיצורי דרך.> למה זה "קיצור דרך"? אם אדם מאמין אסור לו ללחוץ על מתג בשבת, אז הוא מדליק את האור כבר ביום שישי ומכבה במוצ"ש, זו בסך הכל חשיבה הגיונית. בכלל, אני חושבת שיש מקום להתאים הרבה מהמצוות לתקופה שאחנו חיים בה, נראה לי אבסורדי שלהדליק נורה נחשב "לעבוד" וכו'. ואם כבר, למה להשתמש בטריקים בשביל החשמל נחשב קיצור דרך, אבל, למשל, לבשל את האוכל ביום שישי לארוחה בשבת לא? ואם כבר בנושא, "תקיימו את המצוות כמו שצריך", מי קובע מה זה "כמו שצריך"? להרבה מהמצוות יש מנהגים שונים, כך שאנשים שונים מקיימים אותם אחרת. ומה לגבי יהודים רפורמים וקונסרבטיבים? הם, שדווקא התאימו את המצוות לתקופה ולברה, והכל במסגרת הדת, לא מקיימים את המצוות כמו שצריך? את חושבת שהם לא דתיים "טובים מספיק"?

dinora12

New member
../images/Emo210.gifנכון

זה נראה כאילו היא פשוט זרקה את המילים בלי להסתמך על דברים הגיוניים

רחלי03

New member
קיצורי דרך../images/Emo27.gif

סקיוז מי, אני לא עושה אף קיצור דרך. אולי את עושה קיצורי דרך כשאת מאמינה שיש אלוקים אבל לא מאמינה בו, כי אז- מה הקטע?מה הקשר שלו אלייך? אבל בוא ננסה להסביר למה אני בש ו ם פ נ ים ו א ו פ ן לא עושה קיצורי דרך. תמיד אומרים שהדתיים יכולים להתיר לעצמם הכל.(זה לא נכון, אבל לא חשוב עכשיו.) כתוב "כוח דהתירה עדיף"- מה שבעצם אומר שמי שיכול להתיר, יותר טוב ממי שלא יודע ולכן כדי לקצר דרך (אהם אהם) הוא פשוט מחליט להחמיר וזהו. אבל זה לא נכון! התורה לא באה להגביל את החיים שלנו, שיהיה לנו קשה יותר. ישנו היתר מהתורה לרבנים לפסוק בענייני הלכה, וגם אם נראה לנו שאלה קיצורי דרך- אלה לא. הרבנים פשוט אומרים לנו א י ך מותר לנהוג בעניינים מסויימים, הם לא התירו לנו את זה מעצמם. אין כל כך הרבה טריקים כדי לגרום לחשמל שיעבוד בשבת, ולידיעתך, יש גם הרבה דברים אסורים. אמנם אפשר להשאיר את האורות מופעלים על שעון שבת, אבל להשאיר על טיימר וידאו כדי שיקליט תוכנית בטלויזיה- ממש אסור. חוץ מזה, מה זה הויתור העצמי הזה "אם קשה לכם תחזרו בשאלה"?? את תמיד מקילה על עצמך? אם את מנסה להשיג משהו וקשה לך, אז את פשוט תוותרי על זה לגמרי? על מה את מדברת?? ואני חוזרת ואומרת, אנחנו לא עושים לעצמנו קיצורי דרך

רחלי03

New member
תיקון

בפיסקה הראשונה "כשאת מאאמינה באלוקים אבל לא מקיימת מצוות"

howareyou

New member
../images/Emo2.gif סליחה?../images/Emo41.gif

מי את שתגידי לבנאדם איך לחיות ואיך לקיים מצוות. מה, את אלוהים? כל דבר שכתוב בתנ"ך יש חילוקי דיעות בין חכמים כיצד יש לפרש זאת ולהבין זאת. שומדבר אינו מוחלט, ואף אחד בינתיים לא יודע מה התשובה האמיתית והמוחלטת. כל אדם יכול לנהוג איך שמתחשק לו ואיך שהוא רואה לנכון את מצוות היהדות- זה הכל בינו לבין אלוהים. מי את שתשפטי? אמונה היא לא דבר מוחלט. היא מאוד מסובכת ומהותית. אז אם את לא מקיימת את כל מצוות השבת וכל ההחמרות במלואן אין לך זכות להגיד לאדם אחר- תקיים את כל מצוות השבת וכל ההחמרות במלואן או אל תקיים אותן בכלל.

tamaguchi girl

New member
../images/Emo89.gif

תמיד אמרתי שאני באה מבית חילוני. אבל יחסית למה שבנות הגדירו חילוני, אני ממש שומרת מסורת >< טוב, בכל מקרה, אני מגדירה עצמי כחילונית, ואת רוב הדתיים שחושבים עצמם דתיים אני גם מחשיבה כחילונים. כי לדעתי אם לא עשית מצווה אחת אתה לא יכול לקרוא לעצמך דתי, אולי שומר מצוות/שומר מסורת/מאמין/משהו כזה, אבל לא דתי. אצלי במשפחה אנחנו עושים את כל החגים, ולא רק כי 'צריך לחגוג'. אם כבר אנחנו לא עושים משהו זה את כל הצומים [צום ברבים >< ככה אומרים בכלל?] חוץ מכיפור, שכולנו צמים. ואני אישית עושה דיי הרבה דברים שהם בעצם מצוות, נראלי. אני לא אוכלת בשר וחלב ומחכה דיי הרבה זמן [בין חלב לבשר חצי שעה בדר"כ ובין בשר לחלב איזה שעתיים. אבל גם זה לא מפיק כי צריך לחכות בין חלב לבשר משהו כמו שעה ויותר ובין בשר לחלב 6 שעות בערך.] האמת, שלאכול חלב ובשר פשוט המחשבה מגעילה אותי, ואני מחכה ככה שלא תכאב לי הבטן. בעיקרון, בהתחלה חיכיתי איזה 6 שעות וכל פעם הורדתי זמן, עד ששמתי לב שאם אני מחכה פחות משעתיים בערך בין בשר לחלב אני מקבלת כאבי בטן מטורפים..אז אני פשוט התאמתי את עצמי לגוף שלי ואני מחכה לא כי צריך, אלא כי אחרת אני סובלת. בשר לבן אני לא אוכלת, וגם לא מאכלי ים למינהם. אני אוכלת רק במסעדות כשרות, ואם יוצא מצב שאין בררה וצריך לאכול במקום לא כשר אני אוכלת דברים שאני יודעת לזהות אותם [ולא אומרת רק 'בשר' כי יכולים להביא לי גם חזיר] או פשוט אוכלת דברים שהם לא בשר. כשהייתי בחו"ל עם המשפחה, אכלתי בעיקרון בבית המלון עם המשפחה או במסעדות בתוך שטח הבית מלון, אבל ההורים שלי ביררו עוד מראש שבבית מלון יש אוכל כשר והכל, אז לא היו בעיות. אני גם מדליקה נרות שבת. וכשהייתי קטנה הייתי הולכת לבית הכנסת מדי פעם עם אבא שלי. בגיל 7 כבר התנגדתי ולא הסכמתי ללכת יותר. פעם אחרונה שהייתי בבית כנסת הייתה לפני 5 שנים בעלייה לתורה של אחי, לפני הבר מצווה שלו.. ובימים אלה רק אבא שלי הולך בימי שישי לבית הכנסת. פעם גם סבא שלי הלך בימי שישי אבל עכשיו קשה לו יותר להגיע בגלל בעיות זקנה ובריאות, אז הוא הולך עם אבא שלי רק בחגים. אחי הלך פעם עם אבא שלי לבית כנסת פעם בכמה חודשים ביום שישי, ונראלי שמאז הבר מצווה שלו גם הוא לא היה בבית הכנסת [הוא בן 18 עכשיו], אולי מלבד איזה פעמיים באיזה חג, וגם זה לא בטוח. מה שכן, אני לא שומרת שבת- נוסעת בשבת, חשמל, מדברת בטלפון, מדליקה מחשב וטלויזיה, ועושה בעיקרון כל עבודה ומה שזה לא יהיה. וגם אף פעם לא עשו קידוש אצלי בבית בימי שישי. אנחנו פשוט אוכלים ביחד, ובשנים האחרונות כל אחד אוכל לבד כי אני אחי אחותי וההורים שלי כבר לא בבית כל הזמן כמו שהיינו קטנים וכל אחד עם הסידורים שלו וזה, אז אם יוצא לאכול ביחד בשישי זה נחשב לקידוש בפני עצמו. מבחינת אמונה, פעם האמנתי יותר בה'. עם הזמן אני מאמינה פחות, למרות שאני כן חושבת שיש איזה ישות עליונה כלשהי, שאפשר לקרוא לה ה' מבחינתי. אני פשוט לא חושבת שזה האל הספציפי של היהודים, כי הגעתי למסקנה שאם הוא היה שלנו הוא לא היה גורם ל'עם הנבחר' הכ"כ חשוב ומעל כולם כזו שואה כמו שהייתה לנו. וכבר שמעתי דברים של 'זה העונש של ה' לעם על כל חטאיו ובלהבלהבלה', אבל חושבת שלא משנה מה העם חטא, אסור 'להעניש' אותו בכזו חומרה, ובכזה גודל סדר של אסון. פשוט לא. גם בתנ"לך אף פעם לא האמנתי יותר מדי..יש שם המון דברים שפשוט ברגע שקראתי את זה פעם ראשונה אמרתי 'כן, בטח
'. לאף אחד אין הוכחה מוצקת שהתנ"ך אמיתי, או לפחות הדברים היותר הזויים בו. אבל יש שם כמה דברים שכן נחמד להאמין להם, אולי כי זה קל יותר לחשוב שאנחנו עם נבחר וקרו לנו המון ניסים, ואולי כי אין לנו במשהו טוב יותר להאמין..לא יודעת. אולי אני בדרך להיות אתאיסטית, או סתם מאמינה בה' רק כשאני רוצה, או פשוט מאמינה שמשהו קיים, לא ממש משנה לי. אני גם לא מבינה איך אנשים חרדים, דתיים, לא יודעת, [בהיסחפות-] מסוגלים לשמור על כל המצוות ולשמור על כל חוקי התנ"ך, חוץ מכמה 'קטנים' כאלה: 'ארץ דרך קדמה לתורה'- הם כולם לומדים כל היום תנ"ך, מתפללים, שומרים מצוות והכל אבל למשפחה שלהם הם מתנהגים כמו חרא, סליחה על המילה. אז הילדים שלהם החליטו שוואלה, לא מתאים להם כל האמונה הזו והם רוצים לחזור בשאלה, אז הם מנדים אותם מהמשפחה..מה? איפה? למה? מי אמר שהעובדה שהם לא מאמינים מחייבת נידוי מהמשפחה? אף אחד לא אמר שאי אפשר שדתיים וחילונים יחיו בשלום. או למשל דתיים שמתייחסים לאנשים אחרים בזלזול כי הם לא עושים את כל המצוות- ואז הם 'לא שווים להם'. ויש דברים שעוד יותר מעצבנים אותי- כמו למשל חרדי שבוגד באשתו, שגונב, שרוצח..לא חסרים כאלה. והם עוברים פה על הדברים הכי בסיסים, על 10 הדברות. ואח"כ ללכת ולהגיד שאתה דתי מאמין זה נורא קל, חבל שלא לא נכון.. בקשר למצד הגאווה, אני מסכימה עם התגובה של נעה למעלה ^ ובקשר לדתות ולעדות זה מטומטם, כי בסופו של דבר כולנו בני אדם, יצורים חיים קטנים בעולם גדול. ואם קורה אסון טבע או משהו כזה, הוא לא ידלג על מישהו ולא יפגע בו 'כי הוא דתי מאמין, אשכנזי'. אם משהו צריך לקרות הוא יפגע בכולם, בלי הבדלי דתות, עדות, מינים, מעמד, ולא יודעת מה. לדעתי העולם נברא גם במפץ הגדול, ושטריליוני שנים לפניו היה גם עולם מפותח ואנשים והכל- ומתישהו הכל נגמר וכולם נכחדו בדרך כלשהי, וממש לא בגלל ה', וכעבור שנים רבות היה המפץ הגדול, ואחרי אנחנו באנו. אני חושבת שבעוד כמה שנים- כמה מאות, אלפים, מיליונים- זה לא משנה, כולנו נכחד ושוב הכל יתחיל מכלום, מחדש. פיתחתי לי מן תיאורייה כזו שהטבע פשוט מחסל את הכל כשהוא מרגיש שצריך שינוי והתחדשות, ואז בונה הכל מחדש. והעניין עם התחבורה הציבורית בשבת, אף פעם לא חשבתי על זה כמו שדנדוקה ציינה. תמיד חשבתי שעצם העובדה שאין תחבורה ציבורית זה בהחלט חבל אבל אף פעם לא הייתה לי סיבה רצינית יותר מזה שאי אפשר להגיע למקומות מסויימים שאוטובוסים זה הכי נוח, למשל. וחשבתי על זה ויש באמת המון סיבות למה כן צריך להפעיל את התחבורה הציבורית בשבת, אותן דנדוקה ציינה בתגובה שלה.. ולסיום- איש באמונותיו ודעותיו יחיה, וזהו.
[ומצטערת על החפירות והניסוח העילג, בכ"ז המוח כבר הפסיק לחשוב בשעה הזו..~.~] נ.ב זו פינה ממש טובה לדעתי, ובאמת יהיה נחמד אם יפתחו מדי פעם דיונים כאלה שאפשר ללמוד מהם ולקבל דעות נוספות. אני ממש שמחה לשמוע דעות נוספות של הבנות בפורום על נושאים שונים, ולא רק בנושאים הקשורים דוליז :)

InvisibleTouch

New member
טרללילי.

את לא חילונית לדעתי
, אבל בכל מקרה, אני אומרת לך בתור אחת שלא שומרת על כמעט אף מצווה [רק חזיר ושרימפסים להלה לא יצא לי לאכולP: ובבית שלי לא מדליקים אש בשבת אבל אם אני יוצאת בשישי אני מעשנת וכאלה. למרות שאני לא אכין פתאום חביתה על הגז כי כזה O_O"
.] בכל מקרה, הדבר היחיד שאני כן עושה זה קידוש ביום שישי וזה טקס ממש קצר ונחמד, מודים לאלוהים על הדברים הבסיסיים שהם שתיה ואוכל, וכל המשפחה ביחד וזה. זה ממש משהו שאני מעריכה ושומרת עליו פעם בשבוע. מתוך מסורת וגם מתוך אמונה. אני מאמינה שאם יש אלוהים אז הוא אל אוהב ולא אל מעניש [יש 2 תפיסות של דמויות אלוהיות], ולכן אני חושבת שהוא מבין אותי באופן אינדיבדואלי, [אולי קצת ילדותי לחשוב ככה אבל בכ"א], ולכן אני חושבת שלא יהיה איכפת לו שעליתי במעלית במקום במדרגות, כי אני פשוט נבונה להבין שצריך לנוח ביום שבת- ולעלות 4 קומות במדרגות לא ייתרום לי לזה. בקיצור אני לא מאמינה בהתקטננות על חוקים שהיו רלבנטיים ללפני 2000 שנים או משהו כזה.P: בקשר למפץ הגדול וכל זה, אם היו אנשים לפניו= מאיפה הם באו? והתפיסה לגבי "הטבע מחדש את עצמו" [שאמרת שפיתחת לעצמך?] היא תפיסה מאוד רווחת ביהדות, ואני גם חושבת שיכול להיות שיש בה מן האמת. אם את רוצה אני ארחיב.

InvisibleTouch

New member
חח את כלכך חמודה.

חבל שלא תעשו פשוט קידוש מקוצר כזה של ברכה על היין, ברכה על הלחם, ויאללה אוכלP: ולשאלתך, יש אמונה ביהדות שהיקום יכול לההרס ולהבנות 7 פעמים, וכרגע אנחנו נמצאים ב"גלגול" ה-7 שלו. אין לי סימוכין לזה אבל זה מתוך שיחה שלי עם דוד שלי שהוא רב.P: ויש לזה גם כל מיני הוכחות ביולוגיות, למשל שלפני המון שנים מצאו בחפירות ארכיאולוגיות שבבי מחשב או איזשהוא מכשיר אלקטרוני אחר עוד לפני שהוא בכלל הומצא, ויש מלא סיפורים כאלה:]

tamaguchi girl

New member
../images/Emo89.gifעכשיו בכלל אין מה לנסות

אצלנו לעשות קידוש.. אחותי בכלל בצבע לרוב ואם לא אז אצל חבר שלה. אחי בכלל לא בבית או אצל חברה שלו. ורק אני 'נשארת' בבית ובדר"כ יוצאת, ואמאבא הולכים לישון XD ובאמת שאף פעם לא שמעתי על זה שהיקום יכול לההרס ולהבנות 7 פעמים O: וגם לא על השבב שמצאו. זה ממש מעניין D: תודה על המידע, ואני אברר על זה אפילו עוד

tamaguchi girl

New member
../images/Emo89.gifכנראה כי ההגדרה שלי

לחילוני ממש שונה, אבל לא נורא P: דווקא שאני מכינה אוכל על הגז אני הכי לא מרגישה מוזר. זאת אומרת, תמיד ראיתי את המשפחה שלי מכינה אוכל בשבת ככה שזה מוזר לי אם כבר לא להדליק אש בשבת האמת, שפעם אחת ניסנו לעשות קידוש, אז זה לא תפס אצלנו. כל הזמן כולם רצו רק לאכול, את היין אף אחד חוץ מאבא שלי לא שתה, וכל הארוחה הייתה מעפנה כזו כי אבא שלי מנסה לדבר ולברך וכולם רק אוכלים כזה 'בלי שאף אחד ישים לב' או שפשוט מזילים ריר על האוכל..אז ויתרנו על הקידוש. אני מאמינה שהאל מבין אותי אישית, אבל זה האל שלי. אולי יותר מלאך שומר כזה, שאפשר בהחלט להחשיב בתור אמונה ילדותית שלי, אבל ככה נוח לי. ואם יש אל אני נוטה לחשוב שהוא אל מעניש, בעיקר בגלל כל מה שקרה לאורך ההיסטוריה.. בקטע של המעלית, אני כל הזמן עולה במעלית, כולל שבת וכולל חגים, וגם ביום כיפור..מצטערת, אבל אני צמה מבחינת חשמל אוכל ושתיה, אבל בקטע של מעלית אני לא הולכת לעלות 10 קומות..מילא 2-3 קומות, אבל 10 זה באמת מוגזם
ולזה -'בקיצור אני לא מאמינה בהתקטננות על חוקים שהיו רלבנטיים ללפני 2000 שנים או משהו כזה.P:' - אני בהחלט מסכימה :] האנשים האלה באו לדעתי מהקוף. ומאיפה הקוף בא? על זה עוד לא חשבתי יותר מדי, אבל אני פשוט אוהבת לחשוב שהוא נוצא מחיות שקדמו לו, ואם נלך ממש המון אחורה בתיאוריה שלי הוא היה בהתחלה ביצה שהפכה לתולעת שהתפתחה במשך האבולוציה והגיעה לקוף שהפך לאדם. ולדעתי בעתיד המאוד רחוק, אנחנו גם נתפתח וניצור איזה יצור חדש ו'משכולל' הרבה יותר מבני האדם, ובני האדם ימלאו בתפקיד הקוף עבורנו.. ואני אשמח שתרחיבי בקשר לתיאוריה הזו, שכנראה יש עוד אנשים שחשבו עליה לפני, ואיך לדעתך היא קשורה ליהדות :) ותודה שקראת את החפירה הרצינית שלי למעלה.
.

אנבלייי

New member
טוב

בעיקרון אתם יכולים לקרא את ההודעה של יאנה ;___; אני בערך כמוה. אני רק אגיד שלא נרלאי שאני מאמינה בממש אלוהים- אבל אני מאמינה, או רוצה להאמין, במשהו, ישות עליונה/משוגדול/קביים ואולי בגלל שאני שונאת לחשוב על דברים בצורה מדעית- כאילו, לא הכל, אבל נגיד אני שונאת לחשוב שאהבה זה סתם חיבור של נוירונים במוח אומשו. זה מעצבן אותי נורא ואני לא רוצה להאמין בדבר כזה, וזה איכשהו מתקשר לי עם הקטע הזה של משהו מעבר למדע, שיכול, אפ תקראו לזה ככה, להיות האלוהים שלי..

dinora12

New member
../images/Emo210.gifדעתי

אבא שלי דתי,אמא שלי חילונית ולבסוף הם התגרשו (מלפני 3 שנים) אני מאוד אנטית לכל הדברים שאינם צנועים. כי אני לא יכולה ללכת ברחוב ולראות חרדי שעובר על ידי בעוד שאני עם גופייה/מכנסי שלושתרווה/חצאית. אז אני לא לובשת דברים כאלו. אבל אני לא שומרת שבת,וכאשר חוגגים חגים לא עושים משהוא מיוחד במינו. ארוחה משפחתית גדולה,בלי קידוש ובירוך. והאמתי-זה מאוד חסר לי. אבל אני- אני אופטימית. גם אני לא יכולה להבין פה את כל הבנות בפורום שאני לא אתאר מה הן עושות. זה נראה לי מאוד לא צנוע וכנגד כל החוקים של התורה. ויודעים מה? יש ה' בטוח שיש. אבל עם כזה עם ועם כל החטאים שלנו שכל אחד חטא לפחות 80 כאלו בחייו אז הוא,הוא לא ייתאמץ בשבילנו-ויודעים מה? זה מגיע לנו. אנחנו אלו שיצרנו את האי אמונה שלו בעם שלנו. והחטאים שלנו יכולים ליהיות כל כך חמורים. עם כל הכבוד-אני לא חושבת שבכדי ליהיות מאמין ב-ה' צריך ליהיות חרדי. ה' לא כתב את התנ"ך,לא אמר שצריך ללכת עם בגדים מיוחדים של חרדים,ולא רשם את כל ספרי ההלכות של החרדי. לא הוא לא רשם את זה. ואם לקיים את המצוות שבתנ"ך וזהו אולי זה ליהיות חרדי. למרות שאמרתי ש-ה' לא רשם את התנ"ך. אשמח לדעת על מי שקרא את זה

InvisibleTouch

New member
קראתי.

אני לא מבינה, את חושבת שמשנה לאלוהים אם את הולכת עם חצאית או מכנס? לא זכור לי שיש משהו על זה בתנ"ך. וחוצמזה, לגבי החוקים של החרדים, אני ממש לא בעדם, אבל אני מבינה ממה הם נובעים. כי בתנ"ך יש חוקים מאוד מופשטים כמו נניח להתלבש בצורה צנועה. ואז קמו אנשים וסיכמו במדויק מה נחשב "צנוע" ומה לא. זה כמו לבנות חוקים למדינה. אם לא יהיה חוק שהחצאית אמורה להגיע עד 10 ס"מ אחרי הברך [סתם דוגמא האמת שאין לי שמץ של מושג איך הולכים חוקי הצנעה], אז בנות יתחילו לקצר לאט-לאט את אורך החצאית ובסוף יילכו עם מיני. כשאת אומרת "אז הוא,הוא לא ייתאמץ בשבילנו-ויודעים מה? זה מגיע לנו", את נשמעת ממש מתוסכלת כזאת. אז- א. למה את חושבת שהוא לא יתאמץ בשבילך? את נשמעת אחת מאוד מאמינה וכבר היו מקרים של אפליות לטובה [כמו עם נוח וכל זה]. ב. מה את חושבת שאנחנו יכולים לעשות בעניין? והאם את חושבת שזה בר-ביצוע? תודה

למעלה