שדיים.

Damn it

New member
חפירות זה אנחנו.

כמו דנה, גם המשפחה שלי נורא חילונית. אנחנו לא חוגגים מסורתי חגים, לא בונים סוכה או עושים סדר וכו'. אני כן מתחפשת ואולכת סופגניות ומצות אבל בגלל שזה חלק מהמדינה. וסופגניות זה טעים ואני אוהבת להתחפש. @_@;; ותאמת, המשפחה שלי לגמרי לא יהודית. אנחנו אוכלים חזיר... וכן אמ אל תתנפלו עלי או משהו. לא נולדתי בארץ, וההורים שלי גם לא נולדו פה. והם אכלו חזירמאז שהם קטנים... ואני לא יודעת מה אני מנסה להגיד פה -__-. אני כן מאמינה שיש משהו שהוא אמ. "גדול ונשגב" [?] מאיתנו. לא בהכרח 'אלוהים'. בתנ"ך אני לא מאמינה. הרבה פעמים אני ושבת בכיתה ומתעניינת בשיעויר תנ"L, מקבלת ציונים מעולים במבחנים ובכללי, אבל רוב הפעמים אני פשוט יושבת וחושבת לעצמי "איך זה הגיוני?". שוב, דעתי הכנה
. מה עוד? לפעמים יש לי תחושה של "הכל נכתב מראשוזה אמור לקרות" אבל לפעמים לגמרי הפוך. משהו מוזר אחושרמוטה
. ולדעתי זה ממש מפגר שכל הערסים, מילה שניה שלהם זה "באלוהים". בקשר לתאריך [חח ספיר, מעתיקנית וויכוחים מאופנה
] אני סופרת לועזי. וגם חוגגים אצלנו לפי התאריך הלועזי. פשוט כי ככה זה בכל העולם, וכמו שכבר אמרתי שככה הורגלתי. כתבתי ככה רק בכיתה א' אולי. כי הכריחו אותנו. אבל אח"כ מהר מאוד הפסקתי. בקשר להיא שכתבה שהיא נסיכה או משהו כזה, אני חשבתי לעצמי "WTF?" כי זה לטעמי פשוט מתנשא. ונכון שזה בא מ"טעמי דת" וזה אבל בשבילי זה בולשיט. וגם הרבה פעמים המורה שלי לתנ"ך [הקודמת] הייתה ממש מדברת בהתנשאות. "אנחנו יהודים, העם הנבחר, צריך להתנהג באצילות." משהו כזה. עזבו את זה שהיא הייתה קוקסינל הומופובי. ועזבו את זה שזה לא הגיוני. :] חוגגת סילבסטר. אצלנו זה ביג-אוף-א-דיל. עושים ארוחה ענקית. שותים. אבל אנחנו חוגגים לפי שעון מוסקבה. יעני שותים ומברכים וזה בשעה 11 של ישראל
. בקשר ליום כיפור. אני לא צמה. לא יודעת למה. אולי מבחינה דתית, אולי מבחינה שאני פרה -__-. אולימבחינה רפואית [שאם אני לא אשתה/אוכל אני אתעלף/יהיו לי בעיות נשימה שיצריכו מיון. וזה]. |סחפירה|. קראת? הגבי :].

InvisibleTouch

New member
קראתי. אני ממש מכבדת את הדרך

חיים שלך. זה עניין של התנגשויות מנטליות, וזה דווקא יפה שהמשפחה שלך מקבלת על עצמה מנהגים חדשים שלא היו רגילים אליהם ברוסיה וכאלה. ברוב הדברים אני בדיוק כמוך [כמובן חוץ מרוסיה וסילבסטר וזהP: כי זו מסורת שונהP: אבל בהשקפות ומחשבות]. וכן, לקחתי את הנושא מ"אופנה" כי ממש עניין אותי לדעת אם באמת יש פה את הצרות אופקים שהיא הפגינה. [למתעניינות, יש מישהי דתייה שהכריזה שם שאנחנו העם הנבחר, ויצאה בהטפות של "את נסיכה!! אל תרדי לרמה של הגויים!! את בת של מלך!" טמטמ... Oם.] ואני ממש שמחה על התגובות שקיבלנו פה סואו פאר. קיצר, אוהבתותך, קוצ'י.

אנבלייי

New member
אני כל כך כמוך

ואני חושבת שזה בסדר גמור. וברוסיה, בסילבסטר, עושים דברים יפים ומנצנצים וזה כיף! [כאילו, לא הייתי ברוסיה אף פעם, אבל משם אמא שלי והמשפחה שלה באו ועד שסבתא נפטרה גם היינו עושים דברים כאלה] ויש את סבא חורף!!![דד מארוז, נו, מהשמו.] לוחשוב. 3>

super cat

New member
../images/Emo118.gif../images/Emo115.gifגם אני ככה ^^

ובסילבסטר יש עץ אשוח עם מלא קישוטים מגניבים ^^ ואוכלים עם המשפחה וכעקרון זה ה-החג ברוסיה :ם

מממ../images/Emo54.gif

נושא ממש מעניין! במיוחד בזמן האחרון זה מעניין אותי, גם בגלל כל הסילבסטר, וגם כי החליפו לנו מורה להיסטוריה, והמורה החדש הוא דתי. אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא דתי או שפשוט יוצא ככה, אבל הרבה פעמים(הרבה..מי ישמע היו לנו איתו רק שעתיים
)יוצא שהוא מגיע לנושא של דת וכאלה. הוא מורה ממש טוב אגב. טוב אני אפסיק
. קיצור! כמו שז'אנה אמרה גם בתנך כתוב שהאדם נעשה מהדבר הכי פשוט בעולם ומכאן - בני האדם בצורתם הבסיסית הם שווים זה לזה, מלבד הבדלי מין כמובן. מכל זה נובע שאין דת נעלה יותר מהאחרת, בדיוק כמו שאין אדם שהוא נעלה יותר מאחרים. כמובן שבאנלוגיית בני האדם יש המון המון רבדים שבכל מיני רמות - כן, יכול להיות אדם שהוא נעלה יותר מאחרים, אבל באותה רמה בלבד. ברמה הבסיסית, כולם שווים. כנל עם הדתות. אני באה מבית מאווד חילוני - אמא עוד איכשהו שומרת פסח וכאלה..אבא שלי שומר פסח רק בשביל אמא שלי אני חושבת. הוא אוכל נגיד נקניק וגבנצ(שלדעתי זה מגעיל בלי קשר לדת), זכורה לי איזה פעם של בשר לבן וכאלה. אחשלי דווקא החליט כשהוא היה בערך בן..17?18? שהוא שומר כשרות. אני לא יודעת אם הוא מחכה בין בשר לחלב מספיק וכאלה, אבל ביחד הוא לא אוכל. אני חוגגות את רוב החגים, אבל יותר לשם החגיגה ופחות לשם החג עצמו. בעצם סוכות לא זכור לי שחגגנו פעם, וגם לא שבועות..אבל בעצם בשבועות לפעמים אנחנו עושים ארוחה חלבית כזו ואבא תמיד מכין עוגת גבינה. (הארוחה חלבית היא יוזמה שלי כי אני פשוט אוהבת מאכלי חלב...
). אני כמובן סופרת לפי לועזי. אני לא חושבת שחוץ מדתיים מישהו סופר כיום בלוח הלועזי. המחנכת שלי מדי פעם כותבת תאריך עברי על הלוח, אבל לרוב לא. אני אפילו לא זוכרת את תאריך הלידה העברי שלי, אני רק יודעת שזה בטבת.

Jeanne D Arc

New member
../images/Emo221.gif קראתי :)

גם לי יש מורה דתי להיסטוריה, אבל דווקא הוא זה שמעדיף לא לדבר על הדת, הוא תמיד מעביר את הנושא למשהו אחר. בקשר לדת, אם לחזור אחורה בזמן אז הכל בעצם אותה הדת רק עם קצת שינויים פה ושם (לפחות שלוש הדתות הגדולות) בקשר לתאריך העברי, אז גם הדתיים עת עת מתחילים לחיות לפי הלוח הגריגוריאני, כי בהחלט אי אפשר להתקיים כמשהו נפרד בעולם שכולו סופרים לפי הלוח הנ''ל. והמורים שלנו אפיו לא תורחים לכתוב את התאריך כלל, לא עברי ולא לועזי. בקשר לכשרות, אני לא ממש שומרת כשרות (כי מאכלי ים זה לא כשר) אבל אני לא מערבבת בין בשר לחלב בגלל היותי צמחונית. לדעתי כשרות זה יותר בשביל הקטע הבריאותי, וזה הוכח כי לאכול בשרי וחבלי בהגזמה יכול להביא למחלות. ואם לחזור לתנ''ך, הכשרות הומצאה רק כשאר עזרא ונחמיה חזרו מהגלות בבל והשליטו סדר בארץ.

עוד קצת חפירות..חח:]

ממ אני באה ממשפחה חילונית. ואפחד אפעם לא היה אצלנו דתי. אנחנו כן חוגגים את החגים וזה.. אבל לא כמו רוב האנשים אצלנו מקדשים בשבת מקדשים על כל דבר שמכניסים לפה אוכלים רק במסעדות כשרות אוכלים בשר וחלב בנפרד. אני לא עושה שומדבר מזה. ואני גם לא אתבייש בזה שאני במשפחה אוכלת חזיר. זה דיי טעים אפילו..חח:] אנשים מחשיבים אותי למשו יוצא מן הכלל ואי את אוכל חזיר ואי את אוכלת בשר חלב. וזה ממש לא מפריע לי. אני מי שאני,ועם אני לא אוכל כשר וזה לא אומר שאני בנאדם שונה. חברה שלי היא שוט דתית..בהכל במנהגים המסורות והכל. ושאומרים לה שהיא דתייה היא נעלבת. היא אומרת שבגלל שאנחנו לא באים מהרקע הזה אנחנו לא מבינים שום דבר ולא מבינים את המסורת ואת המנהגים וזה. וזה משהו שהוא ממש לא נכון כי אני מבינה את זה . אבל היא ממש מגזימה. עם הם טסים לחול הם אוכלים רק במסעדות כשרות או שמזמינים מרש אוכל כשר. תאמת שזה די הורס את כל מהות החו"ל לא?! בבכל מקרה חפרתי ובטח חירבשתי כמה דברים בדרך..לא נורא חח

InvisibleTouch

New member
אבל,

את אוכלת חלבי ובשרי באותם כלים או לא שומרת שעות? ונגיד אמרת שאת אוכלת חזיר, את אוכלת חזיר בבית או במסעדות עם ההורים, או שאת מחביאה את זה מהם? :]

אני אסביר לך.

אנחנו אוכלים חלב ובש באותם כלים..וגם לא שומרים על שעות. ולא אני לא מחביאה מההורים שלי שאני אוכלת חזיר הם בעצמם אוכלים חזיר.

Jeanne D Arc

New member
../images/Emo221.gif

הבעיה בארץ שיוצרת מטח בין דתיים וחילוניים, ולא רק יש גם בין עדות שונות אבל לזה אני לא אכנס.. כן הבעיה.. יש לנו חוסר סובלנות וסבלנות אחד כלפי השני. אנחנו מעדיפים להשתמש באלימות ובכוח כדי להשיג את המטרה שלנו (כמו במצעד הגאווה) מאשר לשבת ולדבר על זה, ולפתור את הבעיה כאנשים תרבותיים ולא כמו חיות, ושוב כמו שנאמר בתנ''ך (ואי אני מושפעת משיעורי תנ''ך -_-') שהאדם נבדל מהבהמה רק בדבר אחד - חופש הבחירה שנתן לו אלוהים, הוא יכול לבחור לעשות טוב ויכול לבחור לעשות רע. לאדם יש יצר, והוא יכול לשלוט עליו ויכול לא.

Nakuro

New member
../images/Emo215.gifהמממ.

נושא שיש לי המון מה לאמר בו. [הכל לדעתי.] קודם כל, כל דת שהיא לדעתי היא עיניין של אמונה. ביהדות, במיוחד, יש המון מצוות, אבל מי שמקיים את כל המצוות האלה ולא מאמין באלוהים מה הוא בעצם? כפוי. יש המון ילדים שנולדים למשפחות דתיות, ומה לעשות, לא חושבים שהדת היא עיניין של מעשה, אבל ההורים בכל מכריחים. הם מסיתים את הדעות של הילד שיאמין באלוהים, יאמין במצוות, ואם הילד מתנגד ורוצה לחזור בשאלה הם לא נותנים. אני לא מבינה למה זה טוב. בנדם עושה משהו לא מתוך אמונה, לא מתוך רצון, מתוך רצון של המשפחה. ואני רואה את זה כדבר שגוי. בנוסף, הדת יכולה להיות דבר מדהים....אבל אני רואה את המצוות היהודיות כמהו שנוטל את החופש שלך. חוץ מזה שיש מלא טריקים כאלה שחשמל יעבד אבל לא יפעל, כאילו וטפ? רוצים להיות דתיים? אז תקיימו את המצוות כמו שצריך ואל תמצאו קיצורי דרך. אם קשה לכם, תחזרו בשאלה. והדתות בכלל, הן משהו מאד שוביניסטי. בכל דת מוצאים דרך לדרוך על האשה, כאילו היא הנתינה של הגבר.

InvisibleTouch

New member
אני לא מבינה,

את זה- "אבל אני רואה את המצוות היהודיות כמהו שנוטל את החופש שלך". וגם בכללי, לא אוהבת אמירות כמו: "רוצים להיות דתיים? אז תקיימו את המצוות כמו שצריך ואל תמצאו קיצורי דרך. אם קשה לכם, תחזרו בשאלה.". מאוד קל להתנשא ולהגיד את זה, אני לא יודעת על מה את מדברת אבל אם יש להם דרך להקל על עצמם למה שלא ייבחרו בה? או בעצם- מה מפריע לך שהחשמל שלהם עובד? זה לא פוגע בך ולהם זה נוח, אז מה מעצבן בזה? P: ותתני דוגמאות לשוביניזם^^.

dinora12

New member
../images/Emo210.gifמסכימה

ומה זאת אומרת "בכל דת מוצאים דרך לדרוך על האשה, כאילו היא הנתינה של הגבר."? נשמע לי מאוד לא הגיוני. בתנ"ך-למרות שלא גמרנו לקרוא את כל הספרים- לא שמעתי על אישה שנתינה לגבר, ואם כן-אז זה היה בסןף חטא וה' העניש. זה נראה לי כל כך שגוי, אולי זה משהוא שאת מרגישה ולא בהכרח קשור לדת (לא לקחת ללב בבקשה*) וגם אני רוצה דוגמאות P=

נׁעה

New member
"ואל אישך תשוקתך והוא ימשול בך"

העונש שהוטל על חוה בבראשית נועד לנשים כולן, והוא שמעצב את היחס כלפי הנשים לאורך כל התנ"ך.

dinora12

New member
../images/Emo210.gifאמרתי

"לא שמעתי על אישה שנתינה לגבר, ואם כן-אז זה היה בסוף חטא וה' העניש" לשים לב לדברים שאני אומרת

נׁעה

New member
שמתי לב לדבר שאמרת

ועל כן הסברתי בתוכן ההודעה, ואני אסביר שוב היאשה הראשונה בעום חטאה. על כן, אלוהים הטיל חטא על כל הנשים, לנצח. כלומר, בגלל שאותה אישה ראשונה חטאה, גם את ואני כיום אמורות להיות הנתינות של הבעל שלנו. בעקבות החטא והעונש האלו, כל הנשים הן הנתינות של הבעל שלהן. למעשה, מספיקה המילה - בעל - כדי להראות לנו את יחסי הכוחות שכביכול אמורים להיות בין גבר ואישה נשואים. הגבר הוא בעלה של האישה, כמו שהוא בעל בית או רכב או כל רכוש אחר. שימי לב שגם העונשים שהוטלו באותו פרק על הגבר ועל הנחש הוטלו למעשה על כל הנחשים ועל כל הגברים - לכל הנחשים עד היום אין רגליים והם זוחלים על גחונם, ובני האדם צריכים עד היום לעבוד את האדמה, עבודה קשה, בשביל להשיג לעצמם מזון.

למעלה