שדיים.

howareyou

New member
מותק..אולי תסבירי את עצמך טוב יותר

בבקשה.. את לא יכולה להיות גם יהודיה וגם נוצריה. זה או זה או זה. נכון, כולנו בני אדם, כולנו נבראנו בצלם אלוהים. אבל העם היהודי קיבל עליו לקיים את המצוות של אלוהים. העם היהודי הוא עם סגולה וזה ע"פ התנ"ך...זה לא יהודים באו והמציאו...זה פשוט מה שכתוב בתנ"ך, וגם נוצרים מאמינים בתנ"ך להזכירך.

נׁעה

New member
-_-

גם הנוצרים מאמינים שהם מקיימים את מצוות האלוהים. הם מאמינים שהתנ"ך ניתן לעם היהודי, עם הסגולה, ואז לאלוהים נמאס מהעם היהודי שחטא כל הזמן והוא כרת ברית חדשה עם הנוצרים, נטש את היהודים לנפשם, וכל מה שכתוב בתנ"ך לא תופס יותר. אז אוקי, יהודים לא מאמינים בכל זה. אבל לטעון שאנחנו יותר טובים מכולם זו עדיין שחצנות מיותרת וחסרת בסיס.

../images/Emo80.gifוואל..

כתבתי פה הודעה מאד ארוכה על דעתי וזה... ומחקתי הכל
אבא שלי דתי, אבל הוא הפסיק. אפחד מהמשפחה לא צם ביום כיפור, רק אבא שלי. אני באה ממשפחה חילונית, ולא ממש מאמינה. אני לא מאמינה.... כנראה בגלל שאני רואה את הכל בהגיון וחושבת על הסיבות המדעיות, ולא הבלתי נודע. אני לא יכולה להאמין במישהו שבחר בנו כהעם הנבחר וזה, ואחרי זה מלא אנשים נהרגים, 6מליון יהודים מתים. זה באמת מוזר, אם היה אלוהים, האם זה היה קורה? אז בוודאי שאני אקבל את התשובה נסתרות האלוהים או משהו. בולשיט לדעתי... למרות שלפעמים את פשוט רוצה להאמין שיש שם מישהו שאחראי לזה, והוא שם, מגן עלייך, והכל יהיה בסדר. או שקרה נס... אז לפעמים החברה טיפה משפיעה וגורמת לי לחשוב. אבל בכללי: אני לא מאמינה. עד שלא יביאו הוכחה מוצקת אני אמשיך לא להאמין. אבל אני עדיין מכבדת את כל מי שמאמין, נותנת כבוד לסבתא לחגים וכד'. כל אדם באמונתו יחיה. סוף חפירה >.<

InvisibleTouch

New member
אוקיי.

אז יש לי שאלה אליך- האם את מאמינה באיזו שהיא יישות עליונה כלשהיא ש"מכוונת" את העולם? [אלוהים/חייזרים/פומפות]. ואיך, לפי אמונתך, נוצר העולם על כל פלאיו? [ולפני שתעני- "צירוף מקרים" לא מסביר, לדעתי, את כל הדברים המדהימים שיש בעולם. הכימיה-ביולוגיה-מתמטיקה הכלכך מדוייקות וכל הטבע והיופי והיצורים וכאלה].

../images/Emo80.gifהומ..

דווקא יש לי הסבר
ולא אני לא מאמינה ביישות עליונה שמכוונת את העולם או משו כזה. תתפלאי שיש הסבר מדעי לכל "הכימיה-ביולוגיה-מתמטיקה הכלכך מדוייקות וכל הטבע והיופי והיצורים וכאלה"

InvisibleTouch

New member
שוטי. אני באמת רוצה לשמוע../images/Emo9.gif

לא מזלזול או משהו. אני אוהבת לשמוע כל מיני תיאוריות בקשר לזה.^^

dinora12

New member
../images/Emo210.gifבשיעור הסטוריה

סיפרו לנו על הערבים ועל שהם בעצם העיתקו מהיהודים את האמונה באל אחד ובלתי נראה. זאת אומרת-לא צריך הוכחות מוצקיות-כמו פסלים של אלילים כדי לדעת שהוא שם. צריך להאמין,ואם את לא מאמינה אז זה משהוא אחר-ואני לא יכולה לומר לך כלום לגבי זה. ולא ידוע באמת אם הערבים לקחו את זה מאיתנו-אבל זה בהחלט דוגמא מצוינת.

../images/Emo80.gif*לומדת למבחן*

ממש
קודם כל- ספיר, זה דברים ממש ארוכים וזה
אבל אני מאמינה שאת מבינה על מה אני מדברת בסך הכל, ולכן לא יהיה כל כך צורך בהסברים *והעובדה שאני רוצה ללמוד >.<* כשאמרתי הוכחות מוצקות, לא התכוונתי לפסלים וכל הדברים האלו. רציתי הוכחה כמו.. אוממ. אדם מתפלל לגשם בתקופת הקיץ החמה ביותר כבר 500 שנה, והתפילה נענת. אני רוצה הוכחה שהוא עצמו, אלוהים, יוכיח לי ולכולם למען האמת. או שמישהו יבוא עם הוכחות לכל מה שבאמת קרה בתקופת התנכ. דברים כאלו- לא פסלים
(לא בקטע של תקיפה כע?)

רחלי03

New member
אבא שלך היה דתי?

מגניב, הדברים שאת המגלה על אנשים אחרים. אבל מה זאת אומרת- הוא נולד דתי? או שהוא חזר בתשובה ואז החליט שהוא חוזר בו? מצטטת: "אני לא יכולה להאמין במישהו שבחר בנו כהעם הנבחר וזה, ואחרי זה מלא אנשים נהרגים, 6מליון יהודים מתים" אמונה שמגיעה על פי תנאים היא לא אמונה נכונה, אבל אני לא באה לחנך אותך עכשיו לאמונה- רק להסביר לך על זה. למרות שאני חייבת להגיד שאת משתמשת בדבר ידוע מאוד כדי למחוק את האמונה בה'- השואה דווקא, ולא מתייחסת לזה שכ-ל-ה-ז-מ-ן, בכל ההיסטוריה הידועה מאז שישראל יצאו לגלות- הם סבלו. הם סבלו בגולה, הם סבלו בפרעות, הם סבלו במסעות הצלבנים, הם סבלו בגירוש ספרד.. אם בכל פעם שהיהודים סבלו הם היו אומרים "איך אלוקים יכול לתת לי לסבול ככה! אני לא מאמין בו יותר" לא היו יהודים היום בעולם. אבל איך אפשר לומר את זה בכלל? לכל אדם יש צרות משלו, לכל אדם יש מצב שהוא סובל לפחות פעם אחת בחיים. אי אפשר להאמין באלוקים שהתפקיד שלו הוא לעשות לנו נוח. את מאמינה באלוקים שעושה רק טוב? את מאמינה באשליה. את יכולה בעצמך לספר לי שבכל יום קורים בעולם העולם כמה מעשים רעים. (דרך אגב, שימי לב: לא בכל יום קורים בעולם אסונות טבע, שזה דבר הרבה יותר נדיר. אבל בכל יום יש רצח/ גניבה/ אונס, לפחות אחד מהם. רואה את ההבדל? אסונות טבע- בידי ה', רצח וכו'- בידי אדם. הרוע שבעולם...בגלל באדם.) את אומרת שאת לא יכולה להאמין בה' אחרי שנהרגו 6 מליון אנשים, אבל האם את יכולה להתכחש לזה שאלפי יהודים שרדו את השואה בניסי ניסים כל אחד מהם? ומה שאני תמיד לא מבינה זה איך אדם ששרד את השואה יכול להגיד שהוא לא מאמין בה' יותר אחרי שהוא ה צ ל י ח, בצורה שלא ניתנת להבנה, לעבור אותה בשלום. ולמרות שאני ממש לא אוהבת להגיד את זה, אני חייבת לספר לך, שבכל פעם (כך זה בתנ"ך) שהיהודים נענשו, הייתה הדרדרות רוחנית שקדמה לזה. ה' שלח נביאים כדי שיזהירו את היהודים ול מ ר ו ת ז א ת הם המשיכו במעשיהם. לפני השואה את יודעת מה היה המצב? התבללות מתגברת, של אלפי יהודים, אפילו התנצרות, וכל כך הרבה יהודים אבדו לעם היהודי רק בגלל שהם עזבו את הדת. (המ... נזכרתי כרגע שאני מדברת עם חילונייה... מצטערת שנכנסתי לזה. את יכולה להתעלם מהקטע הזה אם בא לך, למרות שלדעתי הוא מאוד חשוב.) מקום היהודים מעולם לא היה בארצות שאינן ארץ ישראל, אבל הם קיוו, בעקבות האמנסיפציה (מתן שוויון זכויות), שהם יוכלו לחיות בשלום עם הגויים-ובלי אנטישמיות. אם רק ינסו לדמות להם ולהתנהג כמוהם, יפסיקו לשנוא אותם. מה שהתברר במהירות כדבר מאוד לא נכון, וזו עובדה שהאמנסיפציה היתה אחת הסיבות לאנטישמיות, ולא אחת הסיבות לדילולה. הוכחות מוצקות שממש תוכלי לגעת ולמשש- אין לי. אני מצטערת. אלה למעלה שנתתי לך הן הסיבות לכך שא נ י עדיין מאמינה באמונה שלמה באלוקים- שהוא המסובב, והוא לבדו יודע למה בדיוק הוא עושה את מה שהוא עושה. אני מקווה שתמצאי מי שיענה על השאלות שלך יותר טוב ממני...

../images/Emo80.gifהומ.. אבא שלי ממשפחה דתיה.

(מה שטיפה יוצר לפעמים בעיות פעם בחודש כשסבתא אצלנו... אנחנו משתדלים לא להדליק אש יותר מדי, מכונות כביסה וזה.) בחרתי בשואה כדוגמה. אוממ.. השואה זה הנושא שהכי הרבה יותר למדתי עליו, ואני בדיוק קוראת עליו ספר וזה, אז הרגשתי הכי קרובה לכתוב על זה בתור דוגמה. אני יודעת שאונס וכד' זה דברים הנעשים ע"י האדם.. אבל. אוף קשה להסביר. ד"א, את לא חושבת שלאדם שעשה את הרצח אונס או משהו אחר, מגיע לו עונש? הם לא תמיד מקבלים את העונש המגיע להם. אני לא חושבת שאם הוא אי שם למעלה הוא אמור להיות רע :S אלוהים הוא כאילו, טוב ותמיד יודע מה לעשות וזה. כל הדברים שמלמדים בתנכ, והוא כן אמור להיות לצידנו אחרי הכל. זה בהחלט נס שהם שרדו, אבל את לא חושבת שזה לא היה צריך לקרות מלכתחילה? (בע, ככה כותבים?
) וכן, אני אכן יודעת שזה מה שקרה בתנך, במיוחד בתקופת שופטים (עדיין נמצא איפה שהוא בזיכרון שלי מלפני כמה שנים
). אכן לפני השואה זה מה שהיה, אבל זו לא אשמתם. אין לי מושג למה פתאום כל היהודים התפזרו ברחבי העולם, אבל מה שגרם להם להתנצר הייתה הסביבה. הם היו חייבים. חלק מהם אפילו עשו זאת בזמן השואה כדי לברוח. תודה רבה לך שהגבת והכל ^^ היה מאד נחמד לקרוא. באמת קצת גרמת לי לחשוב על חלק מהדברים שאמרתי, ויש סיכוי שאני מתקנת חלק מדברי.
(את מודעת לזה שהכל נאמר בראש קליל ולא איזה כעס נכון?
)

howareyou

New member
גם אם יהודים היו מתנצרים ../images/Emo41.gif

בזמן השואה כדי לברוח כמו שאת אומרת זה לא היה מציל אותם. היטלר והנאצים דגלו בטוהר דם, ולא משנה שיהודי התנצר והוא שנא יהודים הם עדיין היו רוצחים אותו. הם הסתכלו 6 דורות אחורה כדי לבדוק שאין זכר לצד יהודי אצל אדם, גם אם הצד היהודי הזה התנצר או התאסלם, מבחינתם הוא עדיין יהודי כי זה עניין של גזע ולא דת.

חמצמצה

New member
מסכימה=]

גם אצלי אבא שדווקא בא ממשפחה מאוד חילונית, סבתא שלי ממש יצאה נגד המשפחה בקטע הזה, אבל הוא צם ביום כיפור, שומר בפסח לא לאכול חמץ- ובזה זה נגמר. אמא שדווקא באה ממשפחה דתית, בגלל הכפייה של סבא, נותנת לנו חופש, ולא שומרת בעצמה. ואני מסכימה איתך בקשר לכל מה שכתבת. ובקשר לדת ואליי, אני לא שומרת, וכו' וכו', אבל אני שומרת על הזהות היהודית שלי, אני שומרת על החגים והמסורת, זה מאפיינים של העם. זה חשוב לדעתי, זה נחמד, זה סיבה לשמוח ולאכול:] בקיצור, זהו

Dandoka

New member
פינה נחמדה!!

דיונים זה כיףXD טוב, אז אני באה ממשפחה מאוד חילונית. אף-פעם לא הלכתי לבית-כנסת או משהו כזה ביום כיפור, לא חוגגת שבועות, סוכות או כאלה.. בפסח עוברים מהר על המגילה כדי להגיע לאוכל.. ^^ חח למרות שדווקא יש לי דודה שלא מזמן חזרה בתשובה, אז בפסח האחרון באנו אליה ודווקא היה מאוד מעניין. כל מיני טקסים ודברים משונים. יש אצלי סתירה מסויימת- בתנ"ך ובכל הסיפורים אני לא מאמינה בכלל.. זה סתם סיפור לפי דעתי שמישהו המציא, אלוהים לא העביר את זה הלאה. למרות שבאלוהים אני כן מאמינה. אני חושבת שקל יותר להאמין שיש ישות ששולטת בכל מה שקורה בלי שליטתנו. אז בעצם, מאמינות באלוהים או בגורל? או שאלוהים הוא בעצם הגורל?..... ומה אתן חושבות על נושא האוטובוסים בסופשבוע? אני ממש לא מסכימה עם הקביעה הזאת שאין אוטובוסים בסוף שבוע. אני חושבת שלא צריכים לכפות אמונות על אף אחד. אם מישהו מאמין שצריך לנוח ולא לנסוע, אז שלא יסע ביום שבת. ומה אם כל האלה שלא מאמינים? מילא לאנשים שיש כסף יותר, ויש להורים מכוניות וכסף למוניות.. גם טרחה אבל בסדר.. אבל מה עם כל האנשים שאין להם כסף לזה? בעצם כופים עליהם להשאר בבית!

InvisibleTouch

New member
דעות מעניינות. נהניתי לקרוא:]

מסכימה עם "אני חושבת שקל יותר להאמין שיש ישות ששולטת בכל מה שקורה בלי שליטתנו". לשאלתך מאמינות באלוהים או בגורל? אני מאמינה באלוהים, כי הגורל לא יכול ליצור את העולם ואת כל הדברים המורכבים שבוP: בקשר לאוטובוסים, אני לא נוסעת בהם בדר"כ, ויש מוניות 24/7 ומוניות שירות עד בערך חצות או אחת בלילה של יום שישי, אז אם כבר תחבורה ציבורית- זה מה שאני לוקחת בסופשבוע.

Jeanne D Arc

New member
../images/Emo221.gif יש מוניות שירות רק

מרחובות לת''א. ומה אם אני צריכה לנסוע לאשדוד, או רמלה? זה באמת מקשה.

howareyou

New member
וזה בדיוק מה שהתורה עושה../images/Emo41.gif

עוזרת לנו, ולא להיפך. למה לא נותנים ליהודי להתחתן עם לא יהודי במדינה? כי זו מדינה "יהודית". ככה היא מוגדרת. בשביל זה דורות של ציונים נלחמו ועמלו, בשביל להקים מדינה יהודית. שייחיו בה יהודים. אם רוצים מדינה שלא יחיו בה יהודים, אפשר לחיות בארה"ב. גם ככה אוכלוסיית הערבים במדינה גדלה ועוד מעט לא תישאר פה מדינה יהודית, אז צריך איכשהו להגביל כדי שעוד ישארו פה יהודים ולא ימחקו אותנו גם בארצנו שלנו.

נׁעה

New member
לא

דורות של ציונים נלחמו ועמלו כדי להקים פה באאץ ישראל את מדינת היהודים. שימי לב, לא מדינה יהודית, מדינת היהודים. לאחר שהיא הוקמה היה כבר צורך להחליט איזה תפקיד יהיה לדת במדינה החדשה שהוקמה, ובן גוריון, שרצה לרצות את החרדים במדינה, הסכים לכל מיני חוקי יהדות. אבל מדינת ישראל לא חייבת להיות כזאת. יש הבדל מאוד מהותי בין מדינת היהודים לבין מדינה יהודית. בשביל שארץ ישראל תהא מדינת היהודים היא לא חייבת לכפות על תושביה את הדת, אלא רק לקבל אליה ולתת אזרחות לכל אדם יהודי באשר הוא ולתת לאזרחיה את החופש לקיים את מצוות הדת היהודית ולחיות לפי ההלכה, אם הם רוצים בכך. העובדה שאדם יהודי רוצה נשאר יהודי וחי יחד עם כל היהודים במדינת היהודים ועדיין ממש את אהבתו לבחורה לא יהודיה, זה לא בהכרח סותרת את הקונספט של "מדינת היהודים".

howareyou

New member
סבבה, אבל../images/Emo41.gif

עדיין זו מדינה יהודית. ככה הכריזו עליה וזה מה שכתוב במגילת העצמאות, מדינה יהודית ולא מדינת היהודים ולכן לא מאפשרים ליהודי להתחתן עם לא יהודיה. וחוצמיזה גם ב"מדינת היהודים" רוצים לשמר את הרוב היהודי כי זה מה שמאפיין את המדינה, מדינה של יהודים.

Jeanne D Arc

New member
../images/Emo221.gif אני מסכימה איתך בקשר

לאוטובוסים בסופ''ש. אני מכירה את המצב הזה מקרוב מאד :( זה תמיד מעצבן להתקע בבית ביום שבת, שזה בעצם יום המנוחה. אולי באמת לא צריך שכל האוטובוסים יפעלו, ולא בתדירות כמו בימי חולאבל לפחות שחלק כן. ובאמת שזאת כפיה דתית, בעצם יש המון כפיות דתיתות בארץ, כגון להתחתן רק דרך רבנות. ומה עם הזוגות ששאחד מבני הזוג לא יהודי? הוא צריך לנסוע לקפריסין, או בלגיה או כל מקום אחר רק לא בארץ, כי הדתיים לא רוצים לתת לחוק של חתונה אזרחית לעבור בארץ, כי זה לפי הדת. ובואו ניקח מצב של שני הצדדים יהדיים עד דור שלישי, אבל מה לעשות שהם אטאיסטים ולא מאמינים בכל השתויות של התורה, ולא רוצים לעשות חופה. כל העיניין הדתית באמת בא אלינו בכפיה וזה מאד עצוב, כי בעצם דת היא אמונה במשהו שאמור להיות טוב ולעזור לנו ולא להפך.

רחלי03

New member
נרגעת קצת מהתגובות הארוכות...

אני מאמינה כמובן באלוקים ולא בגורל, אבל תקשיבי למה: כי אם יש גורל, אז אין בחירה חופשית. ואני גם מאמינה שיש בחירה חופשית, אז זה לא יכול להסתדר לי עם הגורל. יש לי שאלה חדשה אלייך: האם את מאמינה בבחירה חופשית או בגורל?

למעלה