אבא שלך היה דתי?
מגניב, הדברים שאת המגלה על אנשים אחרים. אבל מה זאת אומרת- הוא נולד דתי? או שהוא חזר בתשובה ואז החליט שהוא חוזר בו? מצטטת: "אני לא יכולה להאמין במישהו שבחר בנו כהעם הנבחר וזה, ואחרי זה מלא אנשים נהרגים, 6מליון יהודים מתים" אמונה שמגיעה על פי תנאים היא לא אמונה נכונה, אבל אני לא באה לחנך אותך עכשיו לאמונה- רק להסביר לך על זה. למרות שאני חייבת להגיד שאת משתמשת בדבר ידוע מאוד כדי למחוק את האמונה בה'- השואה דווקא, ולא מתייחסת לזה שכ-ל-ה-ז-מ-ן, בכל ההיסטוריה הידועה מאז שישראל יצאו לגלות- הם סבלו. הם סבלו בגולה, הם סבלו בפרעות, הם סבלו במסעות הצלבנים, הם סבלו בגירוש ספרד.. אם בכל פעם שהיהודים סבלו הם היו אומרים "איך אלוקים יכול לתת לי לסבול ככה! אני לא מאמין בו יותר" לא היו יהודים היום בעולם. אבל איך אפשר לומר את זה בכלל? לכל אדם יש צרות משלו, לכל אדם יש מצב שהוא סובל לפחות פעם אחת בחיים. אי אפשר להאמין באלוקים שהתפקיד שלו הוא לעשות לנו נוח. את מאמינה באלוקים שעושה רק טוב? את מאמינה באשליה. את יכולה בעצמך לספר לי שבכל יום קורים בעולם העולם כמה מעשים רעים. (דרך אגב, שימי לב: לא בכל יום קורים בעולם אסונות טבע, שזה דבר הרבה יותר נדיר. אבל בכל יום יש רצח/ גניבה/ אונס, לפחות אחד מהם. רואה את ההבדל? אסונות טבע- בידי ה', רצח וכו'- בידי אדם. הרוע שבעולם...בגלל באדם.) את אומרת שאת לא יכולה להאמין בה' אחרי שנהרגו 6 מליון אנשים, אבל האם את יכולה להתכחש לזה שאלפי יהודים שרדו את השואה בניסי ניסים כל אחד מהם? ומה שאני תמיד לא מבינה זה איך אדם ששרד את השואה יכול להגיד שהוא לא מאמין בה' יותר אחרי שהוא ה צ ל י ח, בצורה שלא ניתנת להבנה, לעבור אותה בשלום. ולמרות שאני ממש לא אוהבת להגיד את זה, אני חייבת לספר לך, שבכל פעם (כך זה בתנ"ך) שהיהודים נענשו, הייתה הדרדרות רוחנית שקדמה לזה. ה' שלח נביאים כדי שיזהירו את היהודים ול מ ר ו ת ז א ת הם המשיכו במעשיהם. לפני השואה את יודעת מה היה המצב? התבללות מתגברת, של אלפי יהודים, אפילו התנצרות, וכל כך הרבה יהודים אבדו לעם היהודי רק בגלל שהם עזבו את הדת. (המ... נזכרתי כרגע שאני מדברת עם חילונייה... מצטערת שנכנסתי לזה. את יכולה להתעלם מהקטע הזה אם בא לך, למרות שלדעתי הוא מאוד חשוב.) מקום היהודים מעולם לא היה בארצות שאינן ארץ ישראל, אבל הם קיוו, בעקבות האמנסיפציה (מתן שוויון זכויות), שהם יוכלו לחיות בשלום עם הגויים-ובלי אנטישמיות. אם רק ינסו לדמות להם ולהתנהג כמוהם, יפסיקו לשנוא אותם. מה שהתברר במהירות כדבר מאוד לא נכון, וזו עובדה שהאמנסיפציה היתה אחת הסיבות לאנטישמיות, ולא אחת הסיבות לדילולה. הוכחות מוצקות שממש תוכלי לגעת ולמשש- אין לי. אני מצטערת. אלה למעלה שנתתי לך הן הסיבות לכך שא נ י עדיין מאמינה באמונה שלמה באלוקים- שהוא המסובב, והוא לבדו יודע למה בדיוק הוא עושה את מה שהוא עושה. אני מקווה שתמצאי מי שיענה על השאלות שלך יותר טוב ממני...