והדתייה של הפורום...
אלא אם כן יש עוד דתיות כאן ואני לא יודעת? מי שדתייה שתרים יד
אני באה מבית דתי-לאומי. אמא ואבא שניהם דתיים שנולדו בבתים מסורתיים פלוס. בשלב כלשהו הם החליטו שאי אפשר חצי חצי ועברו ליישוב דתי. כל האחים שלי למדו בישיבות הסדר (מה שאומר שהם גם שירתו בצבא) וכולנו למדנו בבתי ספר דתיים. אני מאמינה באלוקים אלוקי אברהם יצחק ויעקב שהוציאנו ממצרים!! איכס
לא חוגגת סילבסטר. זה כל כך... מנהג נוצרי. איך אני יכולה לחגוג דבר כזה? וכמובן שום חג נוצרי אחר. דרך אגב, ידעתם שהסילבסטר מציין את היום של ברית המילה של ישו? (זה שמונה ימים אחרי חג המולד..) מעניין, הא? אז בעצם, הם חוגגים את זה שחתכו לו.
מצטערת,זה ממש מצחיק אותי... עוד דברים שמצחיקים אותי בנצרות:
שאמא של ישו הייתה בתולה: איך, לעזאזל, איך??
שהם תולים את הצלב בכל מקום, וישו בעצם נצלב על אחד- כאילו, אתם משתמשים בתור סמל במה שהרג את האל שלכם? זה לא סתירה פנימית?
שהם מקבלים לאכול את הלחם והיין מהכומר כל יום ראשון (טוב, אלה מביניהם שעושים זאת
) והם אומרים שזה כאילו הדם והבשר של ישו. ג'יסס כריסט, איזה קניבאלים! אחרי כל זה, איך אני אחגוג סילבסטר? כל החגים האחרים- כמובן, בתוקף היותי דתייה, אני חוגגת את כל החגים שמצויינים בלוח השנה היהודי. (אולי חוץ ממימונה...) ובתוקף היותי מעל לגיל בת מצווה, אני צמה את כל הצומות. ידעתם שהשבוע ביום ראשון היה צום? לא? לא נורא. אני אמינה שהיהודים הם העם הנבחר, אבל כרגע אנחנו לא בדיוק במצב האידיאלי- לא כל העם מקיים את התורה (בלשון המעטה), הרבה יהודים חיים בגלות... וכו'. אתן לא חושבות שאנחנו כזה עם חמוד? באמת! בכמה עמים יש כל כך הרבה עמותות חסד? ובכמה עמים מנסים להציל את החיילים החטוים? שמעתי סיפור ממישהי לפני כמה זמן, שהיא הייתה בכיתה בארה"ב, ושאלה אותם אם הם דואגים לחיילים החטופים, וכועסים על זה שהמדינה לא עושה כלום כדי לשחרר אותם. אז התלמידים אמרו לה שבכלל לא אכפת להם. הם לא קרובים שלהם, הם לא חברים שלהם איכשהו, למה שיהיה להם אכפת? ואחד התלמידים אמר שאם אחד מהשבויים היה אח שלו, הוא באמת לא היה מצפה מהממשלה לעשות נסיונות לשחרר אותו. תחשבו על זה- זה לא דבר טיבעי שכל המדינה דואגת לחיילים החטופים! בכלל לא! רק יהודים יכולים לעשות דברים כאלה... אני סופרת רק על פי הלוח העברי. אם תשאלו אותי מה התאריך הלועזי היום אני לא אדע לענות. וגם לא אף אחת מהכיתה שלי. עד שנה שעברה גם לא הייתי בטוחה בדיוק גם מה התאריך הלועזי שלי. מצטערת על כל החפירות שעשיתי לבנות, פשוט בדיוק לפני כמה זמן היה לנו מבחן במחשבת ישראל, ויש שם כל כך הרבה דברים שעונים על הספקות שבנות מעלות פה... אז הייתי חייבת לענות. וכמובן שחלק הוספתי מהחומר של הבגרות בהסטוריה שיש לי עוד כמה שבועות
דרך אגב, אני חייבת להגיד שכל ההתלבטויות והקשיים שיש לכן עם האמונה מוכיחה למה זה לא טוב לנסות להגיע אל האמונה דרך החקירה השכלית: העובדה הפשוטה היא, שאף אחת מכן לא מקיימת מצוות עד הסוף. זה דבר קשה להחריד להגיע אל האמונה והדת דרך החקירה השכלית, כי יש כל כך הרבה חסרונות בחקירה הזאת, קורה שלא יודעים איך לחקור, וקורה שמגיעים למסקנות שגויות, וקורה שמתייאשים באמצע, וקורה שנתקעים באיזה שלב... עד שמגיעים לדת- כבר מתים. אני מאמינה שהדרך הנכונה היא קודם להאמין ולקיים את המצוות, ורק אז לחקור בשכל. בתורה מובטח שאין שום דבר בטבע או בהגיון שסותר את התורה והמצוות, ולכן אני פשוט בודקת ולאט לאט ומבינה יותר. אם הייתי מנסה רק לחקור, בלי לקיים, לא הייתי מקיימת מצוות לעולם...כמוכן. אתן תמשיכו לנסות ולברר עניינים ואני אשב לי בבייתי הפשוט שבו מקיימים מצוות על פי הנחייתו של זה שיודע יותר טוב ממני, ואחייך אל עצמי חיוך קטן. כי אולי אני לא מבינה את כל הדברים הקשים יותר; אבל שאני נוהגת נכון- זה כבר הוברר לי די בהתחלה. טוב, עכשיו אני באמת מרגישה שחצנית. לא התכוונתי להשמע ככה... אם אתן רוצות לשאול משהו, לכעוס, ולסתור- אתן מוזמנות. אבל ראו הוזהרתן- אני עלולה לענות...מוההאהאהא