שבוע חדש....

RoieL

New member
וואלה

כנראה שסאונד של אצבעות + צוואר רוזווד + פנים של מארק נופלר זה כנראה מארק נופלר.

Welsh

New member
זה לא קנופלר

אם אתה תתעקש אני אמצא כוחות ואחפש בגוגל מקורות שיאמתו:/

Welsh

New member
טעיתי

קישרתי אותך למקום שאתה יכול לומר שהוא לא הכי אמין, אז קח קישור לallmusic להם אין בעיה של אמינות
חלק א , חלק ב

Welsh

New member
זו צורת ביטוי, אל תקח את זה קשה.

הנה מאמר מפורום 'אגדות רוק' שמסביר את הנושא
Knopfler - צורת ההגיה הנכונה. 18/08/2002 Ganooov ו [email protected] רקע: השם Knopfler מקורו בשפה הגרמנית. בגרמנית הוגים את האות K גם אם אחריה מגיעה האות N, ואת הצירוף PF הוגים כ- Pef. מכיוון שהאנגלים לא יודעים להגות את הצירוף Kno אז הם מורידים את הK והופכים אותה לK אילמת. האנגלים גם הוגים את הצירוף PF כ-פ´ חצי רפויה, משהו בין P ל-F וככה נעלמת גם הפ´ השניה. התוצאה היא שהאנגלים הוגים את השם כ: נופלר. אבל הם טועים מכיוון שמקור השם הוא בגרמנית, אם כי אין מה לעשות נגד זה. אבל כשמעבירים את השם לעברית, אין סיבה שלא להגות את האותיות שבאנגלית הן אילמות. בשפה העברית ניתן להגות ק´ בראש מילה, ליתר דיוק – אין מילה בעברית שהאות הראשונה בה היא אילמת, ולכן הוגים את הק´ שבראש השם. לגבי הPF: בעברית אין מילה עם PF באמצע המילה או בראשה, אבל ניתן להגות את הצירוף (אף פעם לא אמרתם פפפפפפפפפפפפפפ בצורת Pfffffffffff?). לכן הוגים וכותבים גם את הPF בעברית. התוצאה היא שבעברית השם הוא: קנופפלר.

RoieL

New member
רגע!

מארק [אני אקרא לו מארק] הוא אנגלי, כך שצריך לומר נופלר!! מוהאהאהאהע!!

RoieL

New member
פטי בויד..

כמה שאני שונא אותה.. 3 מהשירים האהובים עלי נכתבו עליה- Something של ג'ורג' הריסון, Wonderful Tonight ו- Layla של קלפטון, ובסוף היא הלכה לסולן של הסטונס..
בכל מקרה, אני אישית מאוד אוהב גם את האנפלגד [בכלל, כל ההופעה הזו מומלצת]. וקצת טריוויה על השיר- הוא הוקלט בשני ג'אמים [הבתים עם הסולו, הקטע של הפסנתר], הסולו [שמבוצע דווקא ע"י גון אלמן, שגם מבצע את הריף עם קלפטון], הוא סולו סלייד, והשיר עצמו נכתב ע"י ג'ים גורדון יחד עם קלפטון. עוד טעות נפוצה- השיר הוא לא של קלפטון. הוא של להקה שלו בשם "אריק והדינמוס" [שהפכה לדרק והדומינוס], שהייתה להקת ליווי שלו ועם הזמן קלפטון הפך אותה ללהקה בפני עצמה. ועוד דבר אחרון- כשהשיר יצא לראשונה הוא לא זכה להצלחה, ורק כעשור אח"כ הצליח בעקבות הוצאה מחודשת [משהו כמו "Riders On The Strom" של הדורז, רק שפה אנחנו מדברים על הביצוע המקורי]. לא יודע למה זה חשוב, פשוט נזכרתי בזה עכשיו [פעם עשיתי עבודה לביה"ס על השיר הזה].

Welsh

New member
שונא? מה היינו עושים בלעדיה?

בלי ליילה (כל האלבום בעצם) ובלי something... בקשר למה שכתבת, כמה תיקונים. לא הייתה מעולם "אריק והדינמוס"(?!), היה את קלפטון שבזמן שהיה חבר ב'בליינד פיית'' נהג לנגן גם עם 'דילייני&בוני' יחד עם חבורת ידוענים אחרים כגון ג'ורג' הריסון ודוויין אולמן, להקת הליווי של 'דילייני&בוני' הכילה את כל חברי 'דרק והדומינוס' לעתיד (מלבד דוויין אולמן שהוא כאמור היה שם רק אומן אורח). אחרי התפרקות 'בליינד פיית'', קלפטון התאחד עם הלהקה המלווה של 'דילייני&בוני' ודוויין אולמן ויחד איתם היווה את 'דרק והדומינוס'. בקשר להצלחה המיידית, לא באמת בדקתי אבל זה אחד ההימנונים של קלפטון והאלבום נמצא בכל דירוג 'האלבומים הגדולים' (מה שמראה על הפופולריות שלו), קשה לי לתאר לעצמי שהוא תפס רק בשנות ה-80, אני עשוי לברר את העניין אז כדאי מאוד שתהיה בטוח

RoieL

New member
לך על זה../images/Emo8.gif

אני שונא אותה בקטע הטוב.. קלפטון סיפר פעם שלפני שהם עלו להופיע הם קראו לעצמם "אריק והדינמוז" ובגלל טעות של שדרן באולם השם השתנה.

Welsh

New member
חיפשתי, אז ככה-

האלבום זכה להצלחה מיידית בארה"ב, באנגליה לקח לו לתפוס שנתיים, הוא יצא ב1970 וב1972 שיר הנושא נכנס לtop ten גם באנגליה וגם בארה"ב לאחר שיצא עוד פעם כחלק מאוסף של קלפטון. לא מצאתי שום עדות לכך שהחבורה נקראה אי-פעם 'אריק והדינמוס' אז אם יש לך קישור, אני אשמח להשכיל

RoieL

New member
אני לא יכול

ראיתי פעם ראיון איתי מאיזה סרט דוקומנטרי. אם אני אמצא את הסרט אני אתן לך את שמו. מצטער..

Welsh

New member
אוקיי

מה שכן מצאתי די סותר את מה שאתה כתבת ואתה לא מסוגל לתת לי מקור שטוען אחרת, ככה שאני אאלץ לדבוק במה שכתבתי עד עכשיו

למעלה