שבבניקים

אולי די? אתם....

מפגרים/ות? אתם חושבים שהשבבניקים מחפשים את דעתכם האישית או סיפורייכם? תבינו, זהו נושא טפשי למדי. שלא מענין הרבה מאיתנו ולא יכול להועיל בכלום... אתם סתם מלכלכים על אנשים. תבינו דבר אחד, ועדיף שזה יהיה לתמיד, אפשר לפתוח קומונה או פורום שייקרא שבבניקים ושם תוכלו לדבר ולהוציא את השטויות שיש לכם במוח! ואני לא מדבר אל מישהו/י ספציפי/ת. זו דעתי בכ``א. אחד השבבניקים...

לכן אני שונא חלק גדול מ``הרבנים``

לפעמים הם עושים טעויות של טירונים...ואיך איזה רב אחד אמר שלרבנים יש גהינום משלהם...ושלא תבינו לא נכון.אני בחור ישיבה לכל דבר רק שאני חושב שזה הדרך הנכונה ולא בגלל משהו אחר.והמושג שבבניק לא קיים אצלי בלקסיקון.הוא בס``הכ יצא מהמסגרת מתסכול או מחוסר ידע...ורק אם מישהו היה מקשיב להם באמת אז היום כבר לא היה נשירה...טוב יהיה בסדר.

אני מכיר סיפור דומה אבל נגמר אחרת.

איזה בחור מאוד טוב שלמד באיזה ישיבה וחשדו בו שהוא גנב משהו והוא קם ועזב את הישיבה אבל חיפש מסגרת אחרת והוא לא נשבר רק שהוא שבר לאותו ``רב`` את העצמות.זה דבר לדעתי יותר נורמאלי.

תאמת

שספציפית בסיפור שלך זה נכון מאוד ואולי בעוד הרבה רק סתם לידע הכללי יש המון בחורים שמגיעים ולא מהסיבות של לימוד או משו כזה הם יוצאים סליחה.. עפים אלא מה הרבנים אומרים לא לעשות אחת שתים ושלוש והם מגיעים עושים מה שבא להם ואח`כ הם בוכים ומאשימים את הרבנים עד כאן הכול טוב ויפה רק ששכחתם שיש את הבחורים מהצד שרואים ואומרים יוו תיראו אותו הוא יוצא ולא עשו לו כלום אולי גם אני וככה נמשך ומה שיוצא שבסוף שניהם יוצאים רק שיש כאלה שחזקים וממשיכים ויש כאלה שהם חלשים שניגררו ואחרי שהם יוצאים אין מי שידרבן אותם או שאולי מצאו מסגרת חדשה וקשה להם שם מבחינת חברה או דברים אחרים ואז הם יוצאים , מתיאשים , נפתחים העיינים , ואת השאר אתם מכירים הפיתרון הוא לא להאשים רבנים אלא מהתחלה מהשורש לבדוק בכלל אם הילד מתאים רוצה מעוניין בישיבה ואז אם לא יש המון מסגרות שהם לא ישיבה שיתיאימו שעדיף שיכנס עכשיו ולא בעוד שנתיים ייצא בבושה מהישיבה כי היום זה נהפך לנורמה ביה`ס ישיבה וכ`ו שכחו את האפשרוית האחרות... זהו זוהי דעתי

ברור שלא מדובר במקרה כזה.

אם זה בחור שמקלקל אז חייבים להעיף אותו.זה כמו תפוח רקוב בארגז....אבל יש מקרים שהרבנים עושים משחקי כבוד ועל זה מדובר....

פשוט שאתה צודק

אבל יש פעמים שצריך להעמיד את הבחור במקום רק שתמיד יש לטיגמציה לבחורים להגיד שהרבנים אשמים

בחור נורמלי יודע שהרבנים...

הם רק באים לעזור.כי אם לא אז למה הם לא עוזבים את הישיבה..ויש את אלה שהולכים לישיבה רק בשביל הסטיגמה.אבל אלה לא יחזיקו מעמד הרבה זמן...בדוק..!

את אומנם רק בת 16 אבל את אם הסתכלות

מאוד מאוד בוגרת באמת! את צודקת בהחלט..אני ממש מסכים איתך ..אבל תסכימי איתי שיש היום שבבניקים שניהו כאלה רק בגלל שהכל הלך להם חלק וזוהר ונתנו להם את ההרגשה..שהם הכי מבריקים וגאונים..וכ`ו..וזה מה שהביא אותם למקום הזה..ורוב השבבניקים הבאמת שבבניקים גם קוראים לעצמם ככה והם מאוד גאים בזה תתפלאי..מה שנותר לנו לעשות זה להתפלל שיחזרו לבתי המדרשות כמה שיותר מהר..

מהשבאלי

New member
היי..

אני בחור חרדי לשעבר. והאמת שאני מסכים במאה אחוז עם מה שאמרת. אני לא שבבניק אלא פשוט לא חרדי כבר לא הולך עם כובע ולא עם מעיל כיום אני חייל ועוד מעט מסיים את השירות שלי בגאווה. אבל תמיד תמיד אני יזכור את המדריכים הלא מתחשבים ואת הרבנים שלא היה איכפת להם מכלום חוץ מציונים.. הייתי מצטיין בישיבה וקיבלו אותי בלי שום בעיה לאחת הישיבות הנחשבות ביותר, עזבתי שם מרצוני אחרי שהקמתי מרד שלם ועדיין לא העיפו אותי.. זה מה שהוכיח לי שלא משנה אם יש דרך ארץ או לא העיקר הציון.! לכן עזבתי ועדיין מאמין וב``ה שומר מצוות התודה והערכה שלי היא להורים שלי שבניגוד לאחרים תמיד היו מאחוריי ותמיד תמכו בי בזכותם לא פרקתי עול... מסקנה חינוך הישיבות גרוע ולא מלמד דרך ארץ ויראת שמים (כמובן שלא כל הישיבות.)

דבר ראשון תשמרי על עצמך מכל אלו!!!

הם יכולים להיות מאד מסוכנים לבנות, גם אם הם נשמות טהורות כהגדרתך,ואיזה יהודי הוא לא נשמה טהורה. ובכל זאת אין טעם שבת תתקשר עם מישהו כזה, זה רק יוריד אותה עד מהרה לעמקי השאול. בתקווה להבנה.

מילים כדורבנות!

מאה אחוז צודקת! מכירה כמה כאלה.. והם פשוט עם נשמה כזו עדינה שפשוט קמו ועזבו את המסגרת וזהו.. איזה בחור שהיה בכיתה ז` והיה מצטיין בכל המקצועות חוץ מחשבון.. הרב בייש אותו לפני כל הכיתה.. ממך לא יצא כלום.. אתה אפס.. וכל מיני כאלה.. הבחור פשוט נשבר. לקח את הילקוט ועזב הכל.. תגידו אתם זה לא רצח?! כל כך קל להרוס.. ואח`כ לקרוא להם שבבניקים.

אני חושבת שהיא התכוונה לאלה...

שמתחילים עם בחורה.. הכל טוב ויפה!... אבל למה אתה עדיין ניראה כמו בחור ישיבה ומבפנים אתה לא?! ומבפנים הוא אדם מלוכלך... אצל בנות זה קצת להפך כי הן בד"כ מחליפות תביגוד כשהן יורדות {ברוחניות\דת}

למעלה