שבבניקים

ללא נושא

יותר קשה להתלבש ולהתבטא כחרדי כשאתה בדיוק ההיפך.. זה פשוט פחדנות מההורים, פחדנות ממה שיאמרו..זאת צביעות לשמה. נ.ב אני לא שבבניקית ב``ה אני מה שאני ולא תחפושת.

זה לא קשה.

אולי בביטחון העצמי זה מפריע...אבל לא יותר מזה.וברור שזה לא טוב.אבל אם כבר.אז שיהיה כך מאשר לא להיות בתחופשת ולעשות הכל בלי לפחד...

"אל תדון את חברך עד שתגיע למקומו"

הודעה זו מטרידה אותי בנוגע לעומד מאחוריה.......

כל אדם הוא מקרה בפני עצמו.

ואין מה להשוות או לדון. אך אני חושבת שיש בין אלה הצבועים גם הרבה שלא משנים את הלבוש עד הסוף- כי בנשמה שלהם הם לא השלימו עד הסוף עם הצעד. מי שהשלים עד הסוף- לא יהיה ``צבוע``.

אני חולק: שבאבניקים הם חרפה והבושה היא של

השבאבניקיות, וכמאמר הגרפיטי הידוע 'איפה הבושה?' . רק שאלה קטנה :מי קובע מה זה שבאב ומה זה עושה חיים?!

צביעות? למה צביעות?

הם התחייבו למישהו שברגע שהם לובשים בגדים כאלו וכאלו הם מתנהגים באופן מסוים? ולמה לא תגידי שזו צביעות שבחורה פרוצה אומרת תהילים? ולמה לא תגידי שזו צביעות שבחור בלי כיפה מקפיד על כשרות? אה?

מצטרף לכל האמור

ובכ"ז יש הבדל מסוים בין הנ"ל לאחד שמסתובב חמוש בכובע וחליפה וזוג פיאות משתלשלים לו, אך בראשו מחשבת און , ובקרבו,בר מינן ישים ארבו!!

ומהו ההבדל?

שזה עושה יותר טוב ממה שאנשים מצפים מהחיצוניות שלו, והשני - ההפך? נו, ואז מה? זה לא הופך את זה לצביעות.

יש הבדל.

מאדם לבוש חרדי אתה מצפה. מאדם חילוני אתה לא מצפה אז מה אם הוא קורא תהילים. וחוץ מזה שזה גורם חילול ה` נוראי.

בעיה של מי שמצפה

אני לא מצפה מכל ילדי החרדים להיות נטולי יצר הרע. החליפה השחורה והמגבעת לא הופכת אותם להיות מלאכים.

למעלה