זה פאקינג הארד קור. אבל אני אוהבת את זה, חבל שלא הכניסו את הפרק.
לפעמים האמת מתייחסים ברמיזה או צחוק להחלפת שחקן, וזה עושה את זה מעט יותר טוב.
אני לא זוכרת אם זה היה באריזה משפחתית, או בנסיך המדליק מבייל אייר (כי בשניהם החליפו את האמא), אני זוכרת שבאחת מהם התייחסו לזה באיזה פרק. אולי זה היה בנסיף המדליק שהחבר של וויל הגיע לבית ואמר לאמא שהוחלפה כזה- עשית משהו בשיער? את נראית שונה. או משהו כזה.
ודוגמא אחת שעשתה את זה ממש טוב הייתה בטלנובלה בע"מ (כן, ראיתי את זה, אל תשפטו אותי
), החליפו את הדמות של טוביה צפיר בשרון אלכסנדר (זה היה משהו פתאומי בגלל התקרית של טוביה שהוא הרביץ למישהו, והפרקים איתו כבר שודרו). ואז בפרק שאלכסנדר שרון מופיע אז צוחקים על עניין ההחלפה. גם עופר שכטר ששיחק את הבן שלו באותו פרק בא אליו והיה כזה- וואי אבא, רזית? אתה נראה שונה.
אבל זה יצא יותר גאוני, כי הסדרה היא בעצם על מאחורי הקלעים של הפקת טלנובלה. אז כאילו בטלנובלה שבתוך הסדרה, היוצרים דיברו על להחליף שחקנית באמצע הסדרה הבדיונית, ואז אחד מהיוצרים אמר- לא, אי אפשר סתם להחליף שחקן, זה לא אמין ואז השני אמר- עושים את זה כל הזמן אף אחד לא שם לב. וכל הזמן ברור שזה דאחקה על ההחלפה של אלכסנדר שרון.
אני זוכרת אגב את הקטע עם סבן. ואת הבדיחה עם הקרטון חלב. כל הקטע איתו היה לגמרי מוזר (הבנתי שהעלימו אותו סתם פתאום כי הקהל לא אהב את הדמות שלו, אבל זה עדיין יצא ממש מוזר).
אבל דווקא משהו יותר מעניין אם כבר שאלו בהודעה הראשית על שחקניות שנכנסות להריון. אז קייטי סיגל נכנסה להיריון והם עשו קו עלילה שלם שהיא כאילו באמת בהריון בסדרה, ובסוף העונה אל מתעורר וכאילו כל העונה שהיא הייתה בהריון הייתה חלום שלו.
אבל אני בעד לשלב בעלילה את ההריון (וכמובן לתת לשחקנית חופשה קרוב לזמן של הלידה ואחריה). לפעמים אי אפשר לעשות שהדמות תכנס להריון נורמלי, אז מוצאים כל מיני פתרונות. נגיד ליסה קודרו בחברים- אז עשו שהיא תהיה אם פונדקאית לאח שלה (והאמת זה יצא גאוני כי זה כ"כ מתאים לדמות).
דפני בפרייז'ר גם נכנסה להריון אז עשו לה בעיית השמנה ושילבו את זה איך שהו עם זה שהיא התחילה לצאת עם ניילס (מסכנה, השחקנית אמרה שהכריחו אותה ללבוש חליפת שומן מעבר להריון. איזה סיוט). ואז כאילו כשהיא הייתה נורא שמנה היא הלכה למחנה "הרזייה" בסדרה (שזה בעצם היה חופשת הלידה שלה במציאות). ובאחד הפרקים שהיא במחנה ההרזיה, ניילס אומר שהוא דיבר איתה ושהיא השילה משקל מסויים (לא זוכרת את המספר) וזו הייתה בדיחה פנימית כי זה היה המשקל של התינוקת שלה כשהיא נולדה.