שאלת - שחקן מחליף

וואלה, אני זוכר את זה

אהבתי דווקא את ג'סטין וויילין (ג'ימי השני).

לא ידעתי שזאת הסיבה שהחליפו את הקודם.

LiaTuSh18

New member
גם ב"גולשים בזמן" קרו כל מיני דברים מוזרים...

הם יטענו שזו לא החלפה אבל בתכלס החליפו את ווייד במגי.. הן ממש מזכירות ודומות והדמות הנשית היחידה בחבורה..
וכל מה שקרה עם קווין והאח שלו.. שהיה דומה לו בקטע הזוי.. אף פעם לא הבנתי למה זה היה טוב..

עדיף לא לדבר על גולשים בזמן, אבל זאת באמת דוגמה טובה (רעה)

דווקא לא הקטע עם וויד ומגי לדעתי. הם באמת היו בסדרה יחד לתקופה מסויימת ונראה לי שהרעיון היה במקור שפשוט יהיו שתי בנות בקבוצה.
&nbsp
מה שממש הזוי זה שכשג'רי אוקונל החליט לעזוב בסוף עונה 4 (כי לא נתנו לו דברים שהוא רצה) אז החליטו להשאיר את הדמות שלו על ידי עלילה הזויה שבה קווין מתערבב עם כפיל של עצמו מעולם אחר ככה שיש לו עדיין חלק מהזכרונות של עצמו אבל אישיות שונה והוא נראה אחר. אין לי שמץ של מושג איך זה היה כביכול הגיוני.
והכי מצחיק שרק רמברנט נותר מהקבוצה המקורית.

Shiri from the block

Active member
גם לי לא ברור כל מה שהלך שם
לכן לא פירטתי על זה כי לא ידעתי אפילו איך להסביר חח
אני רק יודעת שהיה בעיות עם השחקנים והחוזה ולכן היה את כל הבלאגן בסדרה..

בגולשים בזמן היה קטע הזוי יותר

נזכרתי בזה עכשיו - הקטע עם אמא של קווין:
אמא של קווין הייתה דמות משנה שהופיעה יחסית לא מעט, וזו הייתה אותה שחקנית מהפרק הראשון ועד לאחרון. אבל... בפרק בו קווין מגלה שהוא בעצם לא מהעולם שהוא חשב שהוא, ושההורים האמיתיים שלו היו כפילים של ההורים שחשב שהם ההורים שלו, את האמא משחקת שחקנית אחרת, שהופיעה גם בפרק בו קולין והוא חשבו שהם הגיעו להורים האמיתיים שלהם. לא רק שחקנית אחרת, אלא אחת שלא דומה לשחקנית ששיחקה את אמא שלו - והיא הייתה אמורה להיות הכפילה שלה (למי שלא ראה גולשים בזמן - כפיל אומר אותו בנאדם בדיוק רק בעולם מקביל).
&nbsp
אז זה באמת היה שיא - שתי שחקניות שונות שמשחקות את אותה דמות באותו פרק!
&nbsp
ואם כבר מדברים על גולשים, גם את אבא של קווין שיחקו שניים או אפילו 3 שחקנים שונים, אבל זה היה בעונות שונות כשמי שלא מתעמק לא שם לב, כי בעונות הראשונות האבא הגיח ממש פה ושם (הרי בעולם של קווין הוא היה מת), עד שהפכו אותו לדמות קבועה יחסית ואז כבר הלכו על שחקן קבוע, זה שהופיע בחיזיון בו קווין גילה את האמת על עצמו.

ילדים מחליפים די הרבה יחסית

עם ילדים יש כל מיני בעיות וגם לפעמים פשוט רוצים לבגר אותם קצת יותר מהר מאשר במציאות.
במיוחד זה קורה עם תינוקות כמובן.
כמו בלהתבגר ולהתגבר שבה הייתה תינוקת ואז היא הפכה להיות ילדה בת 5 בערך בין לילה (והילדה הזאת מופיעה כיום בסרטים וסדרות)
&nbsp
אני חושב שמארי-קייט ואשלי אולסון הן מקרה מאוד נדיר של תינוק בסדרה שבעצם המשיך בה לתוך הילדות.

didalf

Well-known member
אה עכשיו הזכרת לי שבדקסטר החליפו

גם את קודי וגם את הריסון.
אצל קודי זה היה פחות נורא כי החליפו אותו אחרי עונה אחת והילד שהביאו היה די דומה.
אצל הריסון זה היה נורא בולט וזה היה די טיפשי. וגם הילד השני היה פחות חמוד.

ובמד מן החליפו את הבן של דון כבר שלושה פעמים

(וזה לא שהוא היה תינוק בהתחלה) בעוד שהבת שלו נותרה אותה שחקנית.
זה במיודח בולט כי בתחילת הסדרה נראה שיש שינהם הפרש של שנה ובעונה האחרונה נראה שיש כמה שנים הפרש.
&nbsp
&nbsp
אצל דקסטר ברור היה שיחליפו את האריסון. כמו שאמרתי תינוקות כמעט תמיד מחליפים.
לא ידעתי שהחליפו את קודי.

twisted nerve1

New member
נכון במד מן החליפו

את הילד איזה 3 פעמים. אני זוכרת שהיה איזה דיון באתר של יאדו על איזה פרק באחת העונות המתקדמות שדון עושה משהו עם הילד ואז אומר למייגן שזה פעם הראשונה שהוא הרגיש שהוא התחבר לילד. ואז צחקנו כזה- ברור שקשה לו להתחבר אליו, כל פעם מחליפים לו את השחקן

&nbsp
אבל ילדים זה לא נחשב מבחינתי, כי כן ברור שכל הזמן מחליפים את הילדים, למי אכפת (חוץ ממקרים נדירים באמת, כמו התאומות אולסון), עוד מקרים- גם בשולחן לחמישה החליפו בשלב כלשהו את התינוק, בשיימלס החליפו את התינוק כמה פעמים, במשחקי הכס החליפו את טומן (שכולה ראו אותו איזה פעם אחת בעונה 1, ואז בעונה הזאת זה פשוט היה ילד אחר) וכמובן יש עוד מלא דוגמאות, אבל ילדים אני לא מחשיבה כ"החלפת שחקנים"
&nbsp
(לא שמתי לב שהחליפו את הילדה בדקסטר, היא דווקא הייתה יותר גדולה, אז יש יותר סיכוי שהייתי שמה לב. האריסון היה תינוק, אז אני לא מצפה מעצמי לשים לב).
&nbsp
&nbsp
בלי קשר נזכרתי בעוד דמות שהוחלפה- אחות של אריק פורמן במופע שנות ה-70 (כי המקורית התמכרה לסמים או משהו).
&nbsp
ולא ענית לי אם המצאת את כל הסיפור באריזה משפחתית, כי אני לגמרי האמנתי לך!!! יא רשע. המצאת את זה??

didalf

Well-known member
את אסטור לא החליפו, רק את קודי

והריסון. וזה דווקא היה מאד בולט יחסית לילד.
(החליפו אותו רק בעונה 8, הוא כבר לא היה ממש תינוק)

כן, המצאתי את זה

אני קצת מופתע שבאמת הצלחתי לעבוד עליך.
זה די מתאים לי לכתוב שטויות כאלו.

&nbsp
*את רואה את הסדרה Once upon a time?
אחרי ששודר הפרק הראשון של עונה 4 השנה פתחו בפורום הסדרה הודעה חדשה ומי שכתב את ההודעה הראשונה כתב בטעות פרק 6X01. אז פתחתי הודעה שבה פירטתי את שעותי על כל מה שהתרחש בפרק הראשון של עונה 6 ואיך זה מתקשר למה שקרה בעונה 5. כשבעצם העונות האלו עוד לא שודרו וסתם המצאתי עלילה שלמה בשביל זה.

twisted nerve1

New member
אני כנראה לא מכירה אותך מספיק טוב

וזה אגב לגמרי היה נשמע לי משהו שיכלו לעשות... וואו, אתה לא מבין מה עשית לי. גם חשבתי לעצמי כזה- וואו אריזה משפחתית היו ממש מתוחכמים

&nbsp
לא רואה וואנס (ברשימת ההשלמה) אבל כן, מצחיק מה שעשית.

גם את אוון בשולחן לחמישה החליפו

כדי ללהק שחקן גדול יותר .מה שגרם לסערה ברשת . לא עזר שדמות שלו הייתה מעצבנת

הבנתי שגם ילד בניחוש חוקר החולף מאותה סיבה . וגם זה גרר תגובות קשות

בטלנובלה בע"מ החליפו את טוביה צפיר

בסמנתה החליפו את דראן..
בסדרה של קלולס החליפו את האבא בעונה השניה

גםצופה

Member
מנהל
בטלנובלה בע"מ

החליפו אותו ישר על ההתחלה ולא היתה ממש ברירה - הדמות שלו היא דמות ראשית/מפתח...
גם בקרוב רחוק היו כמה החלפות שהן חשובות לסדרה (כי שם אין בעיה ל'המית' דמויות...) את פיפה הדמות הראשית החליפו ממש על ההתחלה (לדעתי השחקנית השנייה היתה הרבה יותר טובה מהראשונה)
כשהחליפו את רבקה קרוויט (בק הוויט) מי שגילמה את היילי לייסון בשחקנית אחרת - לא הבנתי למה עושים את זה - אבל בפועל הבנתי שרצו לסיים את העלילה (רבקה היתה בהיריון ולכן היא פרשה מהסדרה...) ולא יכלו לעשות את זה בדרך אחרת - מאשר להחליף את השחקנית....

גםצופה

Member
מנהל
זה תלוי...

כעקרון אני ממש לא אוהבת חילופי שחקנים - אבל לפעמים אין ברירה וצריך להחליף - אז למרות שבהתחלה זה לא נראה, יש פעמים שזה מסתדר...
&nbsp
אני למשל מעדיפה שיחליפו שחקן מאשר ש'יהרגו' את הדמות כי השחקן רוצה לפרוש...
לי זה נראה יותר גרוע (כשהורגים את הדמות...)

מצטרפת בשמחה לשרשור החביב

עם קצת היסטוריה:
&nbsp
בהריון הראשון של ברוק ביפים והאמיצים (שהיה גם ההיריון הראשון של קתרין המקסימה), שילבו אותו בעלילה אבל נזכרו קצת מאוחר מדי, וברוק גילתה שהיא בהריון בשלב בו ההיריון היה מאוד מתקדם וראו אותו מאוד, והיות שהיא מאלו שבהריון גם הפנים מתנפחות להן זה באמת היה מצחיק איך הדמויות התעלמו מההיריון (וזו לא קומדיה כמו נני שאפשר לצחוק בה על דברים כאלו). אם אני זוכרת נכון, בהריון הבא הדמות נשלחה לנסיעה כלשהי בזמן חופשת הלידה, זכור לי שברוק לא הופיעה במשך תקופה וכשחזרה ראו שמבנה הגוף והפנים שלה הם של "אחרי לידה".
&nbsp
בכללי לגבי החלפת שחקנים - כשזה זמני זה אפילו יותר גרוע מאשר כשזה קבוע, אבל גם כשזה קבוע לפעמים עדיף להוציא את הדמות ולא להחליף אותה בשחקן אחר, ואם ממש אין ברירה אז לפחות להשקיע יותר בליהוק, כשהדוגמה של ת'ורן זו דוגמה מצוינת, ההחלפה הראשונה הייתה מאוד גרועה. זה מזכיר גם את הקטע ההזוי עם השחקנית ששיחקה את אמא של ברוק, שהביאו שחקנית אחרת לחתונה הראשונה של ברוק ורידג', אבל בעלילות מאוחרות יותר כשהאמא חזרה באופן יותר קבוע, הביאו את השחקנית הראשונה...
&nbsp
אם נלך להיסטוריה רחוקה יותר: מי שמספיק מבוגר לזכור את הסדרה שושלת, יודע ששם לא הייתה תחלופה רצינית חוץ מאשר שני מקרים בולטים: אחת הדמויות הראשיות, פאלון, בתם של הזוג קרינגטון מבסיסי הסדרה, הוחלפה בשחקנית אחרת גם בעלת מראה אחר וגם בעלת מבטא אחר... זה נעשה ללא כל הסבר. לעומת זאת, כשהשחקן ששיחק את אחיה סטיבן התחלף, נתנו הסבר לשינוי במראה שלו בכך שהוא היה נוכח בפיצוץ שהשחית את הפנים שלו ועבר ניתוח פלסטי ששינה את המראה שלו לחלוטין (לטובה, לדעתי).
&nbsp
עוד החלפת דמות ישנה שמאוד צרמה בזמנו הייתה ההחלפה של פיפה מקרוב רחוק - ביום בהיר אחד החליפו את אחת הדמויות היותר ותיקות, בשחקנית שבכלל לא דומה לה ואפילו לא קרוב (החליפו בלונדינית באדומת שיער צבועה) וכמובן שגם האופי של הדמות מאוד השתנה בעקבות זה. באופרת סבון אוסטרלית דברים הולכים אחרת כידוע, וזה דבר שלא קורה בדרך כלל, ולמיטב זיכרוני באמת לא קרה בכל ההיסטוריה של קרוב רחוק. אני זוכרת כמה דמויות שהרגו כדי לאפשר להן לצאת מהסדרה (כולל אחת שחזרה בתור רוח רפאים כי התגעגעה), דמות שנשלחה לכלא וחזרה מאוחר יותר, דמות שנשלחה לאוניברסיטה וחזרה מאוחר יותר... או כאלו שנשלחו למדינה אחרת, אבל לא החליפו אף דמות חוץ מאשר פיפה!
&nbsp
&nbsp

&nbsp

לגבי החלפת שחקנים בסדרות אוסטרליות - שכנים

בשכנים היה בתחילת שנות ה90 הדמות של בראד וויליס ומאוחר יותר בשנות ה90 הדמות של דארן סטארק.
השחקן הראשון ששיחק את דארן בשנות ה90 (ואחר כך הוחלף באחר) התחיל לשחק את הדמות החוזרת של בארד בלפני שנתיים בערך.

למעלה